Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nimphredil

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért esne nehezükre a görögöknek ha csak egyszer az életben valamit normálisan csinálnának? Miért kell az életet megbonyolítani, hogy egy mobil telefon feltöltést se lehet elintézni ha nem beszéled ezt a gyönyörű nyelvet?????? Miért van az, hogy amikor nem adod fel attól,…..
Ma elmentem a Carrefourba bevásárolni. Ez a helyi Tescó, ami méretileg a magyar Tescó hipermarket fele/negyede, de itt ez a legnagyobb valami amit találni fogsz. És képzeljétek először, amióta kint vagyok élő magyar beszédet hallottam. Kivétel persze Didit. De komolyan az ember…..
Szóval. Van egy kis problémája az ember lányának, ha Thesszalonikiben él. mindenki, aki Kárpátok bérce övezte kis hazában ragadt azt kérdezgeti tőle: milyen barna vagy??? Na mármost. Barnulni a naptól lehet. Itt a városban ezt elég egyszerűen ki lehet kerülni. Klímás…..
Szóval ahogy ígértem íme néhány szemelvény a péntek délutáni kockázatos kalandomból :) Az iroda, ahol minden nap dolgozunk. Kicsit pici, kicsit "egzotikus" színösszeállításokkal operál, de most már tiszta és a mienk ;) Az iroda nem magában az egyetemi épületben van, hanem…..
Most nem ezt kéne írnom. Most éppen úton kéne lennem a buszmegállóba, ahol a kb 8 perc múlva felvenne a busz ami a tengerpart fele röpítene, hogy röpke egy óra múlva már ott is legyek.  De ha az ember lakótársa még a zuhany alatt áll - amit egyébként már művel vagy 38 perce,…..
A történetekben a "felnőtt nővé válás" mindig valami olyasmit jelent, hogy éppen megjött a szereplő első menstuációja, vagy elveszítette a szüzességét, vagy netalán férjhez ment a leányzó. A fentebbi verziók alkalmazása csak abban különbözik, mit olvasol/nézel/hallasz.…..
Szóval hogyan tölti a szabadidejét a háromfős keleteurópai delegáció Thessalonikiben. Mielőtt megválaszolnátok, gondoljatok bele, hogy egy; pénzhiányban szenvedünk  kreatívan kis büdzséből játékot játszunk kettő; korlátozottak a lehetőségeink más embereket megismerni -…..
2 ok miatt nyilvánvaló. 1. El akartam menni a mosdóba. (Ami vicces, mert minden női török wc elromlott -igen egy lyukat is el lehet rontani ha kitartóan vandálkodsz, és így kerestem egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott mosdót, átmeneti megoldásként. Ez 3 hete történt. Azóta…..
Angol gyakornokkal beszélgetés, megkérdezi, hogy honnan való vagyok. Mondom Magyarország. Ó, megörül, van egy magyar barátnője Manchesterben. Mire én: ó, tök jó, sokan még azt se szokták tudni, hogy létezünk, meg itt vagyunk Európában. Kis hatásszünet, kérdés: jaja,…..
Csak az élet Thessalonikiben Első 2012.07.04 12:05:00
6 kilónyi tökéletesség. Az idei első görögdinnyém. Sőt ez az első az egész életemben, amit egyedül vásároltam. Ami érdekes érzés. Valahogy hiányzott a folyamatból a férfiak komoly arccal kopogtatják végig a bolt összes dinnyéjét művelet. Ezzel szemben az én szelekciós…..
Találd meg a piaci rést. Aztán törj be, és racionális 21. századi harcos módjára szipolyozz ki annyi pénzt, amennyit csak tudsz belőle. Persze úgy, hogy legyél közben fenntartható, meg etikus, mert az jó -meg mégsem esik annyira jól, hogy mindenkit kihasználó idiótákként…..
Valamikor reggel 10 tájékán, az irodába menet haladva, a négysávos úton sétálva, nem izgatva magam azon, hogy egy piros van, kettő még zöldben sem állnának meg, rájöttem, hogy kezdek aklimatizálódni. De aztán jött a ma esti training az újdonsült középvezetőinknek (vezetői…..
A magyar nyelv.Mindig gondolkoztam azon, hogy milyen. Mármint tudjátok, a francia szenvedélyes, az olasz éneklős, a kínai ... kínai. De számomra egy nagy probléma volt, hogy hogyan ítéljem meg, mivel én így gondolkozom, ergó tök menőn hangzik. De ezen a héten rájöttem, hogy a…..
Vigyázat, a most következő bejegyzés nem fog tartalmazni semmilyen időrendiséget, logikát, vagy racionalitást. Csupán az elmúlt 10 nap flashbackjeit. Először is. Van egy saját szobám. Egy saját lakásban. nézzétek. Oké, még rendetlen, meg elég kopár, de csak tegnap…..
Hát ez is megtörtént. Esik az eső. Itt. Thessalonikiben...
Általában az angol szegényesebb a magyarnál, de a honvágy nevű jelenség leírására találóbb a homesick. Mert nem akarsz te vágyakozni, meg merengeni. Egyszerűen csak bekúszik a bőröd alá ez a furi érzés, és paff megfertőz és máris a honvágy mocsarában dagonyázol. Olyan,…..
Jó estét világ! Ma egy újabb 35 fokos, felhő nélküli napnak vagyunk a végén. Vagy a kezdetén. Tekintve, hogy a számítógépem 1:04-et mutat. Milyen a magyar idő? Hallom, lassan eléri a 20 fokot. Jó az srácok, lassan már a Balaton se lesz /annyira/ jeges. Kár, hogy idén kihagyom a…..
Ülni vagy nem ülni. Nehéz kérdés. A választás pedig egyértelműen, mindig ülni. De ne szaladjunk ennyire előre. Az elmúlt héten nagyon merész terveket szőttünk mindenféle szombat esti dínom-dánomokról. Volt elég sokféle verzió, de a végén megszületett a bombabiztos…..
Ígértem már régen képeket, és hogy lássátok, kivel van dolgotok:   A hotel Athénban, ahol a konferenciánk volt. Nektek is tetszik, ugye?! Bár nem látszik a képen, de a hotel a város fölött van, és a képen üvegháznak tűnő valami az étterem. Vacsorakor elég pöpecül nézett…..
Csak az élet Thessalonikiben Első 2012.06.07 23:29:33
  Ma volt az első alkalom, hogy egyedül mentem az egyetemre és jöttem is vissza onnan. és épségben, nagyobb lelki megrázkódtatások nélkül sikerült! zseniális vagyok, na - a képbe kicsit belerondít, hogy felületes szemlélő azt mondaná, hogy hazafele jövet eltévedtem,…..
  Első látásra. Ahogy az a nagykönyvben meg írva. Szinte még a nyálas pop-rock aláfestő zenét is hallottam, ahogy közeledtünk egymás felé! És aztán eltöltöttünk röpke fél órát együtt, ami csodálatos volt! De ah, aztán el kellett hagynom! Nem tudom a nem tudom a…..
Internet, örömmel jelentem be, hogy ma lettünk egy hetesek  Görögországgal /persze csak ha a kezdeti egymás kerülegetéseket –értsd: családi nyaralásokat nem számítjuk bele-de miért tennénk, hiszen a hosszútávú kapcsolatunk most kezdődött/. Lássuk mit történt…..
 Helló Görögország!Megjöttem! Ez biztos. Már vagy két napja.És a nap is süt! És a szél fúj és a tenger hullámzik! - nem, nem fürdésre való, igen, kikötő város, igen tegnap este kiültünk a partjára romantikázni - igen, a lemenő nap fényében egy jó nagy kupac emberi…..
haraso 36-42. nap 2011.08.23 12:18:57
Utolsó hét Hol veszítettem el a fonalat. Valahol hétfő környékén, ha jól emlékszem. Igazából azért nem folytattam, mert furcsa volt, hogy ez az utolsó hetem, és minden pillanatot ki akartam használni, amit még itt vagyok. És valahogy úgy éreztem, hogy oké, ezt csinálhatom…..
Nimphredil 2011.08.29 12:23:36
@LadyAn: Kedves LadyAn :) A Dance with Dragonért én sem szeretném magamat. Fekete és ezüsttel van ráírva a címe, és a díszborítója pedig fehér, arany tekergőző sárkányokkal. És persze, ami benne van, az sem olyan rossz.
A mókus kapcsán nem gúnyolódnál, ha Te is etettél volna már egyet. De mivel eddig még nem részesülhettél ebben a fantasztikus élményben, nem érthetsz meg. De amikor majd fogsz, jusson eszedbe, hogy megmondtam!!! Puszi :)
haraso 33-35. nap 2011.08.15 08:01:58
Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem. Ugye. Az a baj, hogy nem. Mármint igaz, nem igaz. Mert augusztus közepén már ezerrel ősz van ilyen messzi északon. Ami egyrészt nem baj, mert értékelem, hogy nem +35 fokban kell létezni, másrészt viszont az itteni őszt ne…..