Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bean-Sidhe

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Családban blog Babahiszti 2011.09.21 15:04:27
 Nálunk igencsak aktuális a kérdés ugyanis eljutottunk abba a korba ahol már nem csak azért sír a baba mert éhes álmos melege van fázik, hanem esetleg azért is, mert valamit akar, illetve nem úgy akar ahogyan mi. Nálunk a nappaliban van egy hordozható kiságy, a nappali…..
 Tudjuk, hogy a szeretetnél nincs nagyobb erő. Ösztönösen felvesszük a babánkat ha sír, magunkhoz öleljük hogy megvigasztalódjon. Az anyai ösztön ami arra késztet hogy gondoskodjunk, szeressük utódunkat szorosan kapcsolatban áll a korai kötődéssel is. Hiszen a babánk az…..
 Egyik ismerősöm a minap említette, milyen jó is lenne ha lenne egy tanfolyam ami mindenkit megtanít arra, hogyan bánjon a babájával. Akaratlanul is elmosolyodtam, holott ő nem viccnek szánta.  Igen, jó lenne egy mindent tudó mindenre megoldást nyújtó babatanfolyam. De aki…..
Partedli, a Babaszakácskönyv! Már ajánlottam itt a blogon, de ezúton is szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Partedli című babaszakácskönyvet hogy ti is finom ételekkel kényeztethessétek el gyermeketeket, megszerettetve velük az evést!A tartalomból: -A táplálkozás…..
 - Láz:  Kisgyermekeknél általában végbélbe mérünk hőt. Bár már lehet kapni homlokra illeszthető hőmérőt vagy cumi formájú hőmérőt. Ha végbélbe mérünk hőt mindig le kell vonni fél fokot hogy megkapjuk a valódi hőt!A normális testhőmérséklet 36-37o C fok…..
A babák néha olyan dolgokat is szívesen fogyasztanak amire mi nem is gondolnánk :)A citrom egészséges, sok benne a C vitamin, és ezt ez a baba is tudja :P Nézd meg ezt az édes videót! http://www.youtube.com/watch?v=96CUQCoTkug Hát nem aranyos?  ..
Családban blog Öröm az evés! 2011.08.17 12:36:00
 Az előző bejegyzésben is említettem már mekkora öröm a szülőknek ha egy baba szépen eszik. Elfogadja az ételt, nem köpi ki, nem kell könyörögni hogy csak még egy falatot a papa kedvéért. Mit tehetünk hogy ilyen könnyen menjen az etetés? -Tálaljunk szép…..
 Mit eszik egy nagyobb baba? :) Anyatejes babáknál 6, tápszeres babáknál általában 4 hónapos koruk körül jön el az idő amikor megkezdhetjük a hozzátáplálásukat.Először csak 1-2 kanál szilárd finomságot kapnak, majd ezt az adagot emelhetjük. Hónapról Hónapra új…..
 Mit eszik a baba?           Ezt még egy gyakorlatlan apuka is tudja :) Normál esetben anyatejet. A szoptatás a legjobb a babának mert természetes, életkorának megfelelően tartalmazza a tápanyagokat. Tehát a baba mindig azt eszi amire szüksége van mert…..
Családban blog Beteg a baba 2011.08.02 14:56:37
 Amikor a kis csemeténk beteg, az nekünk is megterhelő hiszen nincs is rosszabb mikor babánkat szenvedni látjuk. Persze nem kell a legapróbb tüsszentésnél orvoshoz vinni, ezért íme pár tanács, mikor szükséges feltétlen orvost hívnunk.Mikor hívjuk az orvost?-ha a kicsi több…..
Családban blog Fiú vagy lány ? 2011.07.29 14:51:00
Mindig megszakítom az előre eltervezett bejegyzés sorozat következő elemét mert valami érdekeset találok az mrns.hu -n.Ma is így történt.Kicsit (nagyon) tudományos, de úgy gondolom érdekes olvasmány, ezért igyekezek veletek megosztani :)Íme a…..
     Ha sikerült elaltatnom a babát, én kismama átváltok a másik műszakba, amit csak úgy hívok hogy a háziasszony mód.        Nem sokat írtam még magamról (semmit) de mielőtt anya lettem sokat buliztam, nem törődtem a pénzzel, volt aki…..
 Lájkold az oldalt facebookon, és nyerj tőlünk egy babaelőkét! Szeretném ha minél többen olvasnátok az írásaimat, a tapasztalataimat, a történetemet. Ezért gondoltam hirdetek egy nyereményjátékot. Minél többen lájkoljatok! Ha nagyon sokan lesztek, egyéb nyereményről…..
 Mennyit alszik a baba?  Egy újszülött alvásigénye 14-16 óra is lehet, hiszen a szülés őt is kifárasztotta. Az alvásritmusuk teljesen más mint a felnőtteké. Többször, és felületesebben alszanak mint mi.  Fontos, hogy már ilyenkor megismerje a nappal és az…..
 A szülők számára nincs is édesebb. aranyosabb, amikor csemetéjük végre álomba szenderül.Ilyenkor anya pihenhet, vagy éppen elvégezheti a házimunkát. Ilyenkorra marad ugyanis a mosogatás, a mosás, a főzés, a takarítás stb stb .... Legalábbis nálam :)  Ilyenkor válik…..
 Eredetileg ma nem erről akartam írni, hanem arról, hogyan nyugtassuk meg a síró babánkat. De annyira felkeltette az érdeklődésemet az mrns.hu-n olvasott cikk, hogy mindenképp ezt akartam ma megosztani veletek! Íme a…..
Bean-Sidhe 2011.07.18 14:20:03
@Vejko: Teljesen megértelek, fontos lenne ha megértenék hogy a dohányzás káros lehet a magzatra. Persze nem cselekedhetünk mások helyett. De hátha a kutatási eredmények mérlegelése segít!
Nyugtassuk meg síró gyermekünket!   Ha rájöttünk a sírás okára, szüntessük azt meg.Éhes-etessük meg (egyértelmű :) )Álmos, altassuk elFázik, takarjuk be, melege van, vetkőztessük lejjebbSzüntessük meg a zavaró körülményeket: nagy tömeg, zajHogyan?-Szoptassuk…..
Családban blog Mitől sír 2? 2011.07.15 18:54:26
 Amitől egy nagyobb baba sír. Ettől sír egy 3-12 hónapos baba:Fogzás: Amikor a foga elkezd jönni, míg át nem töri az ínyét, fájdalommal jár neki. Adhatunk fájdalom csillapítót, rágókát.  Az én kisfiam mikor az első foga jött, pár napig elég nyűgös volt.…..
Claude Bernard nevéhez fűződik a belső környezet fogalma, miszerint az élő szervezet nem egy külső környezetben létezik, hanem egy folyékony belső környezetben (milieu intérieur).Ezt a belső környezetet keringő folyadék alkotja, amely valamennyi szöveti elemet körülvesz. Ez a…..
Családban blog Mitől sír? 2011.07.14 12:15:00
Miért sír az újszülött? Más okból sír egy újszülött, és egy nagyobb baba. Éhes: Nagyon pici még a gyomra, az étel hamar megemésztődik. 3 óránként, vagy sűrűbben kell etetni őket.Fázik, melege van: Ha levetkőztetjük fürdetéshez, vagy mikor átöltöztetjük,…..
A homeosztázis az élettan legfontosabb alapfogalma. Maga a szó görög eredetű. Jelentése: "hasonló állapot".homeo=azonos stasis=állapotDefiníció: Az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képessége, amellyel önmaguk…..
Ne is a kismamákkal/anyukákkal kezdjük, az túl elcsépelt lenne. Bizony, mikor megszületik egy gyermek, nemcsak a nőből lesz anya de egy férfiból is apa válik. És kérem szépen ez ugyanolyan nehéz dolog nekik, mint nekünk nőknek. Persze a teremtés koronája ezt soha sem vallaná be…..