Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZáchDani

93 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudták, hogy jövő héten nemzetközi autókiállítás kezdődik Törökországban? Ha nem, ne aggódjanak, ott leszünk a helyszínen, ugyanis a Totalcar is meghívást kapott a szervezőktől. Lenyomtam a webes regisztrációt, írtam is nekik angol levelet, hogy köszönöm a meghívást,…..
2003.08 havi 1.9 pdtdi 131 le. VW Golf IV 1.400.000 ft Sportkivitel, kagylo ülések, 6gangos válltó, gyari sportfutómű. Vezetett szervízkönyv + a munkalapok is!!! Makulátlan belső, es majdnem makulátlan külsővel( egy kavicsfelverodes) sötétmetál kék az autó. Csak papírozni kell es…..
Van egy 4-5 milliós motorkerékpárod, rendesen hordod szervizbe, erre közlik, hogy a túlhúzott csavarok miatt repedt el egy alkatrész. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ZáchDani 2015.03.18 14:11:51
@thebear: Hello! Anyámhoz is kritikusan viszonyulok, szoktunk is vitatkozni, ettől még ő az anyám és nem cserélném másikra.
TComment Levélben támad a hivatal 2015.03.06 07:22:45
Ki fogod nyitni, sőt, garantáltan is el olvasod, hiszen fentről küldték és címeres pecsét van rajta. És akkor jön valami, amire biztosan nem készültél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ebben a pillanatban zuhant be a postafiókomba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várva-várt közleménye a január elseje óta létező megyei-alapú autópályadíjakkal kapcsolatos változásokról. Sajnos továbbra is fizetősek lesznek a fontos autópályakivezető-szakaszok, így például…..
Boldog új évet kívánunk! Köszönjük idei megtisztelő figyelmüket!..
Belsőség Heti merítés 2014.11.09 08:37:00
Egy álom, ami könnyen elérhető! Jelenleg is szerelőnél tartózkodik-ugyan is annyi olajat evett ami hihetetlen volt 2,és fél hét alatt teljesen megevett mindent ami benne volt. Szerényen lopakodó Feroza Csak a kezdet volt..féltengelyek horribilis összegbe kerül, utángyártott…..
ZáchDani 2014.11.09 21:35:14
@Kyrie Eleison: Ez nem az a példány, amelyről a pénteki cikk szólt, csupán véletlen egybeesés.
A világ legszomorúbb munkái sorozatunk újabb gyöngyszemei következnek. Aki kiállítási standot tervez, annak nem kell számolnia a koszolódással. Miért is kéne, ha a műszerfaltervezők is megtehetik, hogy a leggyakrabban tapogatott felületeket csinálják fényes, lakkozott…..
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
ZáchDani 2014.10.01 22:48:44
@Cobra.: Igen, de amikor éppen siet elkövetni a bűncselekményt, messziről kiszúrható, hogy az ő gépe nem hord rendszámot a farán, míg mindenki másé igen. Sokkal nagyobb kockázat, ha pedig másét hordja, jó eséllyel kiszúrják, mert mondjuk más típusú és/vagy színű motorról származó rendszám lesz rajta. Mindez akkor történhet meg, ha mindenre kell rendszám, az ötvenesekre is. Most kicsit a kockázat, amíg nem állítanak meg.
ZáchDani 2014.10.02 07:37:14
@midnight coder: És a másik rendszám ellopásának körülményeivel (helye, ideje, a másik jármű adatai) adnál remek támpontot a rendőröknek, akik téged keresnek úgy 30-an 40-en.
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
A helyzet valós, nyilatkozni viszont mégsem szeret senki. Miért is? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
TComment Iszol vagy vezetsz? 2014.07.24 13:14:36
A bringás aktivista, az újságíró és az orvos beszélgetnek. Kellenek nekünk a piás biciklisek? Döntse el. Az Égéstér 129. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
ZáchDani 2014.07.26 10:44:45
@Amiga Mania Magazin: Igazad van. Többé nem használok rádióba nem illő szavakat, nem fogok káromkodni. Jogos kritika, köszönöm.
Csikóssal tegnap este azon vitatkoztunk, hogy csak nekem maradt-e ki eddig, hogy a Wankel-motornak velejéig kétütemű hangja van, vagy önök közül mindenkinek. Hallottam már alaposan kihúzatott RX-8-at, sőt szerencsére vezettem is, semmi kétüteműség. Ez itt viszont egy Mazda 110S…..
Látniuk kéne Csikós arcát, amikor egy nagy csapat nagyon öreg autó dübörög el a szeme előtt. Olyanokat mond, mint, hogy ilyen csak egyszer az életben történik az emberrel, közben kezében szorongatja azt Ennstal Classic nevezési listáját, és próbálja azonosítani amit lát.…..
TComment Ezek meg akarnak ölni! 2014.04.24 14:32:28
És ami a legborzasztóbb: közben piszok jól érezzük magunkat. Bűn? Az Égéstér 116. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Karma-geddon Mi van velem? 2014.04.22 18:35:37
Picit eltűntem mostanában, egy hosszabb írással szeretnék mesélni nektek az okokról. Nem kell megijedni, jól vagyok. Mentális higiéniámat megőriztem, fogazatom ép, szőrzetem rendezett. Indiát nem véletlenül tették jó messzire Európától a Nagy Monopoly-ban. Harmadik éve…..
Kedvenc autóőrült bloggereim hogy-hogy nem pontosan olyan négyzsámolyos mérőpadon mérte meg az új M3 saját tömegét (teletankolva, kerámiafékek nélkül), mint amilyet mi is kaptunk Karottától a kisdízel-fogyasztásteszthez. 1615 kilót mértek. A BMW hivatalos adata 1595/1635 kiló.…..
ZáchDani 2014.04.23 17:19:56
Itt még minden előttünk volt. A hetvenötezer forintért vásárolt Vespa PK-t imádtam és még ma is imádom, de képtelen vagyok együtt élni a hülyeségeivel. Azért remélem, lesz egyszer még Vespám Két év kitartó szenvedés után, nyár végén elengedtem a Vespát. Levantóban,…..
ZáchDani 2013.12.14 20:28:27
Sajnos nem egészen értem a féktárcsás kérdést. A lényeg, hogy a Honda és minden nagy gyártó a lehető legtöbb modellhez a lehető legtöbb közös alkatrészt használja. Ebből következik, hogy a Foresight-Pantheon-SV féktárcsája is megtalálható még legalább egy tucat különböző típuson. Nem lehet gond az alkatrészek beszerzésével.
Komplett blokkot is lehet hozzá venni papírokkal, az sem drága és akkor még nem beszéltük az Ebay-ről.

Főszabály szerint olyan robogót kell választani, amiből sok van, de nem azért, mert a legolcsóbb kínai. A Newfren hazai képviselete tudtommal a Motoroázis, Budapesten. Őket is megkérdezném, segítőkész srácok.

Scheerti: Nyilván benne van a pakliban, hogy ha veszel egy használt használati tárgyat, az nem lesz tökéletes. De lehet, hogy mégis nagyon megéri. Az új robogók értéke meredeken zuhan az első években, később kicsit kevésbé, miközben a használati értéküket meg lehet tartani némi odafigyeléssel. Felsoroltam a posztban, hogy mi mindent megcsináltak garanciában a FES-en, zokszó nélkül. Ez korrekt magatartás, bizalmat ébreszt.
El sem tudnám képzelni az életem csak autózással. Olyan sokat jövök-megyek a városban és a város közelében, hogy hetente napokat veszítenék a dugóban akármilyen autóval. Amikor néha kocsiba kényszerülök, mindig megfogadom, hogy autóval, nappal, Budapesten belül csak végszükség esetén fogok közlekedni.
Lehet jó robogókat találni bőven. Korábban kikutattam, hogy miközben összezuhant az új motorok piaca, a használaté virágzásnak indult. Elképesztő a választék és ez pozitívan hat a minőségre, illetve az árakra. Csak türelem kell, szerencse és egy kis rálátás. Ha valakinek segíthetek, írjon nyugodtan levelet. Igyekszem. Robogózni szuper dolog.

A Piaggio X8 is lehet jó kis gép. Ugyanazok a motorblokkok kerülnek a hasonló méretű és évjáratú Piaggio, Aprilia, Vespa és Gilera típusokba. Van bőven fejlesztési tapasztalat az olaszoknál. Persze az állapot a döntő és az előélet, de ezt úgyis tudjátok. Ezeken felül csak az egyéni igények és az ízlés dönt.
Mai nagyképes anyagunk nem lehetne teljes, ha nem elevenedne meg legalább egy a Mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum gyűjteményének darabjai közül. A múzeum 1979-ben, Hajdu Ráfis János és felesége, Bakos Mária magángyűjteményének felajánlását követően alakult ki, majd…..
Mocskos olajat töltenek a hordóba, a kannába és a flakonba, majd az ön autójába. A piac ismét a maffia markában. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ZáchDani 2013.09.20 13:21:32
@karlmann: Csak röviden. A cikk célja nem a probléma megoldása volt, hanem annak felvetése. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa nem azonos a nyomozás vezetőjével, nem is így említem a cikkben.
Pusztán az, hogy bizonyos helyeken olcsó a motorolaj, semmiképpen nem jelenti azt, hogy hamis is. Érdemes óvatosan vásárolni, ragaszkodni a számlához, valamint azt is jól megnézni, hogy kire bízzuk az autónk szervizelését. A történet természetesen ezzel még nem ért véget, várjuk a további fejleményeket.