Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bellarand

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szelet vetettek - vihart aratnak?         Kép forrása: LMP Facebook Alaposan beintenek a beintőnek Az LMP máris beintett Karácsony Gergelynek - adja hírül az Index, s mutatja is Ungár Péter facebook fiókját, ahol megtörtént az a bizonyos beintés, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje…..
Az elmúlt hónapokban megugrott a nyugdíjasok által okozott közlekedési balesetek száma Japánban. A múlt héten egy 70 éves sofőr megölt egy kilenc éves kislányt és megsebesített négy másikat, amikor elvesztette az uralmat az autója feleltt. Egy héttel előtte egy 85 éves sofőr, akit a családja…..
Eddig bárkit kérdeztem a 24 órai zárás mellett kampányolók közül, senkinek se volt kidolgozott, közép-, vagy hosszú távú terve arról, hogy mi lesz a kerülettel, ha bedől a Bulinegyed. Ongjerth Richárdot, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont vezető tanácsadóját arról kérdeztem, milyen jövő vár erre a…..
bellarand 2018.02.04 20:24:56
@mimi8: Ja, a IX. koncepciója nagyon átgondolt: romákat ki Csepelre, közös udvar az új projektekben 2 évig működött, mindenhol fizetős parkolás hamis nyugtát adó automatával, korrupt közterület-felügyelet, önkormányzat és parkolási társaság, Bálna beruházója nem fizeti ki az alvállalkozókat, a közpark tele póráz nélküli kutyákkal, az okmányhivatalban a biztonsági őr nyitás előtt letép 50 sorszámot, út- és közműfelújítás meg csak a lobbizó ingatlanberuházók utcáiban van, a közbiztonságot a lakókkal oldatnák meg (társasházi kamerarendszer), az önkormányzati választások előtt a pógámesterr "továbbképzésre" viszi a csicskáit a Bahamákra...
Ha végigtekintünk azokon a témákon, amelyek a Fidesz iránti lojalitást táplálják -- amelyektől a Fidesz-szavazók nemzetinek és/vagy polgárinak érzik magukat, hát, szánalmas a kép. A nagy rezsicsökkentésben, amely a 2014-es választásokat is jelentősen befolyásolta, a magyar lakosság járt a…..
bellarand 2018.01.18 00:24:26
@Látens Inszinuáció: Nem rossz hely ez, Pisti Karesz
https://www.google.hu/maps/@47.1550785,18.3234926,3a,75y,24.02h,93.5t/data=!3m7!1e1!3m5!1s6NCFJfej65vJx--miC9kCQ!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3D6NCFJfej65vJx--miC9kCQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D43.767906%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=hu
bellarand 2018.01.18 04:01:44
@Látens Inszinuáció: Nem tudom, hol adtad meg magadtól. Nem gondoltam, hogy ott laksz. Azt írtad, hogy egy egyszobás albérletben laksz.
Soha nem voltam fideszes, de még szavazni sem mentem soha. Bár követem, de nem szeretem a politikát.
A buzi szót életemben nem használtam mások sértegetésére, már csak azért sem, mert sajnálom őket, pedig hetero vagyok, mint te. Leginkább azért, mert a korlátolt társadalom nem képes elfogadni őket. Úgy kezelik, mintha betegek lennének. Mint egy gyógyíthatatlan beteget. Mint egy rákost. Sajnálják, szánják őket. Meg gyűlölik is.
Pedig akinek nehéz élete volt, aki maga is megélte a gyűlöletet, a megaláztatást, a verést, abba szorulhatna több empátia. Te meg továbbra is kakaskodsz, fenyegetőzöl, gyűlölködsz. (Csak nehogy besz@rj vagy sérvet kapj a pofontól!)
Az idős emberek azért nem veszekednek annyit, mert rájönnek, hogy azt a keveset, ami még vissza van, azt nem érdemes morgással, fenyegetőzéssel megmérgezni.
Ha van kedved, találkozhatunk. Adhatsz is egy pofont, nem foglak visszaütni, bár másfélszer nehezebb vagyok Nálad és van hozzá magasságom, sportoló vagyok, de soha nem verekszem. Egyszerűen senkit nem tudok annyira gyűlölni, na meg a sportszerűség is ezt kívánja. Ha meg arról van szó, hogy meg kell védenem a gyerekeimet, elég csupán a jelenlétem. Jó érzés, hogy soha nem kell félnem senkitől, magabiztossá tesz. De ezzel nem élek vissza, Veled ellentétben. Ez a "na gyere, feltörlöm veled a padlót" duma szánalmas, főleg a te állapotodban.
3 hónap... lassan vége a nyugodt időszaknak, jövő héten CT, és imádkozás, hogy az OEP újabb 3 havi életet engedélyezzen... mert kizárólag rajta múlik... valakin, aki ott ül az íróasztal mögött és leleteket nézeget. Kizárólag a tényeket. Ha nőni kezd a daganat, nincs gyógyszer és nincs tovább - ha…..
Sem Orbánnak, sem a riporternek nem tűnt fel, micsoda közgazdasági marhaságra alapozza az egészet, hogy az Unión kívül is sikeresek lennénk...
Pál elég rendesen körüljárta a konvektorait beröffentő céget. Nagy kár, hogy csak miután hiába próbálta egy héttel a Nagy Szerelés után kihívni őket egy kis utógondozásra, és nem mellesleg megkapni a beígért elektronikus számláját. Soha többet nem bírt kapcsolatba kerülni a céggel, pedig nagyon…..
Infrastrukturális fejlesztésekkel és törvényi szabályozással teszi lehetővé a kormány, hogy mindent megtudjon rólunk, az adatokat egy helyen tárolja és a megfelelő hatóságnak elküldhesse.  ..
bellarand 2017.11.04 23:20:32
@teéjesenmindegy: Szerintem olyan megoldás lenne jó, mint az angolszász igazságügyben, ahol az esküdtszéket a lakosságból random választják és kötelező a részt venni rajta. Az a lényeg, hogy független legyen. Százszor inkább egy független bölcsész, mint egy elkötelezett revizor.
bellarand 2017.11.04 23:39:51
@John Nethem: Piti, nem piti, ha már letöltöm a Kalit, elkezdenek figyelni.
Vajon a protonmail mennyire megbízható? Állítólag a második szintű jelszót még a szolgáltató sem tudja visszafejteni.
90% elég durva. Mondjuk a közös családi fényképek minden családtagnak a gépén ott figyelnek...
bellarand 2017.11.04 23:47:56
@teéjesenmindegy: meg a Duna alatti felbecsülhetetlen értékű ivóvízkészlet is múltidőbe kerülne.
Amúgy értem a dilemmád, van alapja, de millió érv van mindkét oldalon. A szakértő kompetencia a Rezesova perben megmutatta a foga fehérjét, pl. Melegh úr is.
Az emberek döntéseiket túlnyomórészt érzelmi alapon hozzák. Én csak annyit szeretnék, hogy a lehetősége legyen meg a szakmai kérdésekbe történő betekintésnek! Melegh úr arra hivatkozott, hogy a Schrödinger macskája alapján akár az is megtörténhetett (volt valószínűsége), hogy valóban hirtelen váltott sávot a sértett. Nos, egy ilyen védekezés még egy laikusnak is szemet szúr.
Vári Anikó 2016. decemberében jelentkezett egy szakközépiskola pedagógusi állására. Ugyanazon a napon posztolt egy hírt a saját Facebook oldalán, aminek kapcsán kritikus megjegyzéseket tett a magyar oktatáspolitikára és annak alakítóira. Pár nappal ez után az intézmény igazgatója ügyfelünk…..
bellarand 2017.10.19 22:05:11
bellarand 2017.10.07 13:18:37
@rigolya2: "2%-ban maximalizált"
gond lehet
- durva defláció esetén
- ha nem sikerül befejeznie az egyetemet
- ha nem sikerül elhelyezkednie
- ha nem születik (2-3!!!) gyereke
- ha államcsőd van
- ha más hitelt is szeretne felvenni (lakáshitel, ha már gyerek)

Szegény diák ha tehetséges, úgyis kap ösztöndíjat. Ha nem tehetséges, ne tanuljon!
Akinek van autója, az tudja, hogy mekkora fejtörést okoz, ha elromlik rajta valami vagy épp nem tudja használni, mert persze akkor lenne rá a legnagyobb szükség. Ekkor elkezdünk kapkodni, hogy mielőbb visszakerüljön a használatba és persze a párodtól is kaphatod az ívet, hogy mekkora lúzer vagy,…..
A Corvin negyed a VIII. kerület legdinamikusabban fejlődő része, sőt méltán nevezhetjük Budapest egyik legmodernebb városrészének is. A sok lakás mellett az irodák és vendéglátóhelyek mostanra már annyira kiépültek, hogy az itt lakók minden igényét képesek kielégíteni. A negyed szomszédsága is egyre…..
Két főútvonaltól (Üllői út, Ferenc körút) egy utcával beljebb kezdődik az élet a Középső-Ferencvárosban. Érdemes megtenni ezt a távolságot, mert hihetetlen dolgokra bukkanunk. Több mint húsz év telt el a rehabilitáció kezdete óta, s az eredmény több mint biztató – s ennek megfelelően az ingatlanárak…..
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
bellarand 2017.03.23 22:32:33
@she_wolf: A hitet most ne keverjük bele, mert az érzékeny téma és messzire vezet! (szerintem csupán ópium a haldoklónak)
Szerintem nem csak a fájdalomtól való félelem miatt rettegünk tőle - túl az ösztönökön. Az sem felfogható emberi ésszel, hogy a halott számára minden megszűnik: a lét, a tudat, a világ, a remény. Metafizikai értelemben megszűnik. Néhány generáció elteltével senki nem emlékszik már rá, elbomlik, szétporlad, mint egy falevél. A legkegyetlenebb zaj az óra ketyegése. Tabutéma. Megbolondul mindenki a tudattól, ha közeleg. Ezért újra legalizálták az USA-ban a halálos betegeknek a tudatmódosítókat. Nem a fizikai, hanem az elviselhetetlen lelki fájdalom miatt!
bellarand 2017.03.24 22:19:04
@fekete macska a fűben: "Stephen Hawkingnál (Született 1942.) kevéssel 21 éves kora előtt motoros neuronbetegséget, avagy degeneratív idegrendszeri elváltozást (amiotrófiás laterálszklerózis, Lou Gehrig-kór) állapítottak meg, amelynek következtében a mozgatóidegek lassan elsorvadnak. Ritka, hogy e betegséggel valaki 10 évnél tovább éljen. Hawking azonban ma már több évtizeddel (jelenleg 75 éves) élte túl a neki jósolt időt. A betegség kezdetben természetesen elkeserítette, de ma már szerencsésnek vallja magát. Elmondása szerint betegsége hozzájárult tudományos sikereihez (vezető angol elméleti fizikus). 1965-ben feleségül vette Jane Wilde-ot, aki akkor még a Westfield College hallgatója volt. Három gyermekük született: Robert (1967), Lucy (1969) és Timothy (1979)..."
bellarand 2017.03.25 23:33:46
@fekete macska a fűben: Nyomorult autók! Nagyon várom már az autonóm gépkocsikat!!! Persze műszaki hiba így is lehet...
Ha valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül. Tisztelt Cím!   Horváth Ildikó vagyok 55 éves. Szeretném…..
Ez nem egy "régen minden jobb volt" típusú bejegyzés akar lenni, csak én sem tudok szó nélkül elmenni a képviseleti demokrácia nyilvánvaló hanyatlása mellett. A képviseleti demokráciák egyértelműen (Duterte, Brexit, Trump) lefelé tartanak. A választási programok egyetlen mondattá-szóvá…..
bellarand 2017.03.19 22:07:39
@Pilotax: 1) az is adózik, akinek minden jövedelme a feketegazdaságból származik: összes fogyasztási adót megfizeti, hiszen mindenki fogyaszt ( ÁFA, jövedéki adó, stb.)
2) az értékteremtés értékrendszerfüggő - mondhatnánk, hogy csak a legnagyobbaknak adatik meg, holott a társadalom összeomlana, ha a szemetet nem szállítják el a kukások és ilyenkor a tudósok is meghalnak a járványban
bellarand 2017.03.19 22:16:47
@Pilotax: Igen, értem a képv. dem. korlátait, de ha közvetlenül döntenénk mindenben ( mint a görög demokráciában ) az sem oldana meg semmit. Az aktivisták agyát is átmossák. A civil kezdeményezések mögött állók, a zöldek is laikusok, akik véleménye azon szakemberek véleményén alapul, akiknek a kutatását ( és nyilatkozatait ) finanszírozó nagytőkés elvárja a lojalitást.
bellarand 2017.03.19 22:31:40
@Pilotax: Sajno $pi$ nem értette meg, amit írsz: ez nem egy elhanyagolható hiba, hanem egy durva kiskapu. Nem véletlenül nem megyek soha szavazni.
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
bellarand 2017.01.26 01:41:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Már hogy ne írtál volna radiátorról: "Ez esetben min. kb. 60 fokosnak kell lennie a sugárzó testnek, de inkább 70-80 fokosnak, ahol viszont a COP már nem olyan jó, mint 40 fok körül, ami a hőszivattyús fűtés (padló vagy radiátor) ideális előremenője."

Nem látom a logikai összefüggést a fenti hozzászólásodban, tehát hogy mi köze annak ahhoz, amit én írtam. Miért kell 70-80 okosnak lennie 40 helyett, ha mennyezettel fűtök?

Itt is figyelmetlen voltál, mivel én arányról írok: "Hol van összefüggésben a hő sugárzással leadott hányada és a hőmérséklet?"

Hányada, azaz arányról írok. A konvekciós, kondukciós és radiációs hőleadás arányáról. Ezeknek aránya alig változik 40 fok vagy 80 fok esetén.

Azért írtam, hogy durva csúsztatás, mert a mennyezet hatalmas felülete miatt nagyon kicsi hőmérsékletkülönbség, 4-5 fok is elég a hőntartáshoz. Azaz egy 20 fokos lakásban a mennyezet 25 fokos kell legyen.

Mennyezetfűtés esetén hővezetés nincs (a levegő hőszigetel) és gravitációs áramlás sincs, hiszen a mennyezeten van a radiátor. Tehát marad a hősugárzás.

Ha már összehasonlítjuk, akkor a padlófűtéssel illene (vagy a falfűtéssel).
bellarand 2017.01.26 22:23:40
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
„Először érdemes lenne elgondolkodnod azon, mi az energetikai különbség az elektromos és a melegvizes fűtés között.”
Mire gondolsz? Hőkapacitás, hidrodinamika, veszteségek, tehetetlenség, hatásfok?

„Az előremenő és a COP összefüggésében, nem pedig a sugárzó, konvektív és konduktív hő arányával kapcsolatban.”

Abban igazad van, hogy az előremenő hőmérsékletének növekedésével romlik a COP. Csak azt nem értem, honnan veszed a 70-80 fokot.

„Akkor légy szíves, számold ki és írd le ide a példádban említett (25 fokos mennyezet, 20 fokos levegő) mennyezet 1 négyzetméterének hőmérlegét. Mellesleg a hőntartáshoz szükséges hőenergia egy picinyég függ az adott helyiség/ház szigetelésétől is, nem?”

Fenomenológiai, statisztikus vagy kvantumos tárgyalásmódban? Mellesleg nem az ujjamból szoptam a 25 fokot. Nyilván függ a szigeteléstől.

„Talán azon is elgondolkodhatsz, hogy a 80 fokos előremenő vízhőmérséklet nem feltétlenül jelent 80 fokos mennyezetfelületet. :D”
Persze, hiszen miközben áthalad a víz a csöveken, kihűl.

„Valóban nincs sok. Konvekció viszont van, bár annak mértékét nem tudnám kiszámítani. Talán te?”
Konvekció 10-20%. Falfűtésnél 30%. Padlónál 50%.

„ Mennyezetfűtés: Azoknál a már meglévő épületeknél, amelyekben nincs fal-, vagy mennyezetfűtés, komolyabb megbontás nélkül utólag is kialakítható a felületfűtés gipszkarton panelek segítségével.
Ezen fűtési rendszerek a padlófűtéshez hasonlóan szintén alacsony előremenő fűtővíz-hőmérséklettel üzemeltethetők (35-42°C). Ebből következik a gazdaságos üzemelés és az alacsony porterhelés. Ezzel szemben a sugárzásos hőleadás aránya a padlófűtéshez képest magasabb. Kialakul az ember és a környező (fűtött) felületek között a sugárzási egyensúly, ezáltal magasabb hőkomfortot elérve. Így további előnyt jelent, hogy a helyiség levegő hőmérséklete akár több fokkal is alacsonyabban tartható, amellyel költséget takaríthatunk meg.
További előnye mind a radiátoros, mind a padlófűtési rendszerekkel szemben, hogy hűtésre is alkalmas. Mivel hűtés esetén is sugárzással történik a hőelvonás, nem jelentkezik huzathatás, így nyáron is élvezhetjük a tökéletes hőkomfortot.
Kitűnően kombinálható a rendszer hőszivattyúval az alacsony előremenő hőmérséklet miatt. Nyáron pedig akár passzív hűtéssel is minimális költségek mellett hűthetjük házunkat.
Fontos megemlíteni, hogy szabályzásra gyorsabban reagál, mint a padlófűtések általában, a radiátoros fűtés azonban még mindig a legdinamikusabb ezen a téren.
A mennyezeten nagyobb felületi hőmérsékletek engedhetők meg a felületeken, így növelhető a fajlagosan bevitt hő teljesítmény.
A mennyezetfűtési rendszerek napjaink egyik leggyorsabban terjedő felületfűtési megoldása, működését tekintve kis mértékben tér csak el a padlófűtésektől.
Általános tévhit azonban, hogy ez a megoldás rossz hiszen „a meleg levegő felfelé száll” . A légáramlás kialakulásához komoly hőmérséklet különbség szükséges zárt térben. A konvekciós, magas hőmérsékletű (radiátoros) fűtések esetében ez igaz, ott ugyanis a levegő és a hőleadóból kiáramló levegő hőmérséklet különbsége akár 70°C is lehet. A sugárzó fűtések hőleadása mint nevük is mutatja hősugárzás formájában történik. A sugárzó hő 80%-ban nem a levegőt melegíti fel közvetlenül hanem az épületszerkezeteket (falak, padló, stb.) később ezek egyenletesen sugározzák vissza a hőt és melegítik fel a levegőt.
Így tehát mennyezetfűtés esetén a meleg levegő nem a mennyezet közelében gyűlik össze mint radiátoros fűtések esetén, teljesen egyenletes hőmérséklet alakul ki a helyiség egészében. A padlófűtés hőtechnikailag a létező leghatékonyabb fűtési megoldás, azonban bizonyos esetekben akár más felületfűtések is szóba jöhetnek.”
bellarand 2017.01.27 22:50:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem elég, hogy ordas baromságot írsz, de képtelen vagy elnézést kérni. Na de ehhez kell némi emberi nagyság, ami nyomokban sincs meg esetedben. Micsoda egy pökhendi, arrogáns, kioktató figura vagy! ( "ha érted... ; tudnod kell..." ) Na de nem alacsonyodom idáig, hanem mosolygok egyet magamban és kedvesen válaszolok. Itt egy link, ha érdekel, honnan vettem a 10, 20, 50 %-ot (ami amúgy padlónál nem is 50, hanem 70%(!) - rosszul emlékeztem - szóval sokkal előnytelenebb):

www.halasihir.hu/file/files/unsorted/merkbau.png

Még utoljára megkérdezem: te honnan vetted, hogy a mennyezetfűtésnek 70-80 fokos víz kell? Mert innen indult az egész.

Amúgy azért nincs a mennyezetnél konvekció, mert a meleg felfelé száll, de a mennyezetnél feljebb nem tud. Kondukció meg azért nincs, mert a levegő hőszigetel (nagyon rossz hővezető). A 20-25 fok meg nyilván akkor érvényes, ha - mint már írtam - komoly hőszigetelés valósul meg, de ez már eléggé alap és nincs kint -25 fok, hanem +5. Ja, és ezt még megerősíti a saját tapasztalat.

Ez a "számold ki, vezesd le" meg eléggé nevetséges. A mérnöki tudomány fenomenológiai tárgyalásmódot használ. Tehát megmérik az ötvözet szakítószilárdságát, majd azzal és biztonsági tényezőkkel számolva alkalmazzák egy adott keresztmetszet és igénybevétel esetén. Hőtechnikában a termoelektromos hatást használják hatásfok mérésére. Ezen aztán nincs mit levezetni. Most írhatok ide képleteket, de az csak felesleges nagyzolás: ε=Qh/W = Th/(Th-Tc)
„Hőszivattyú jósági tényezőjének meghatározása: A mérendőmennyiségek a következők: Th, Tc, Pwés Ph. A terhelőellenálásokat ez esetben nem használjuk, mivel a munkát nekünk kell kívülről betáplálnunk: Pw=UwIw. A magasabb hőmérsékletű hőtartály hőmérséklete nem változhat. Ilyenkor a hőtartályba pumpált Ph hő teljesen disszipálódik sugárzás és hővezetés révén: a tartály termikus egyensúlyban van. Ph = Ph(nyitott) és Pc= Ph(nyitott)- Pw.”
Vonattal menni a Balatonra sokáig inkább romantikus volt, mint praktikus: a szerelvények szánalmas állapotban voltak (oké: retró), ha összeszedte magát, a sánta kutya hátán botorkáló hazug ember gyorsabb volt náluk, már ha mozgásban voltak egyáltalán és nem épp arra vártak,…..
bellarand 2016.12.08 11:28:14
@jet set: Még a vasúttól 100 m-re is remeg a ház a vonattól a déli parton.
bellarand 2016.12.08 11:30:54
@sanche: de nagyobb lesz; sőt rövidebb ideig nagyobb zaj nem ugyanaz, mint hosszabb ideig kisebb zaj. Oka: nem csak a zajszint számít, hanem a monotónia vö. rövid ideig nagy zaj, pl. harang v. mentő; máshogy súlyozzák a képletben a zajtérképen
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
bellarand 2016.10.15 20:59:26
@vilagnezet.blog.hu: Akár. És nincs kopó alakatrész, hosszú az élettartam. A hatásfoka meg az elméleti max (Carnot-ciklus)
bellarand 2016.10.16 10:52:13
@csentecsa: Tudom, hogy nem vicc. De én nem a konnektoros változatról beszélek. Olyan is van, amiben zselészerű nag van és nyomásra lokálisan felmelegszik. A síelők is ezt használják, hogy a combjukat melegen tartsa a hidegben. Semmi elektronika, csak kémia!
bellarand 2016.10.16 10:56:51
@Sunder: Segítenél, hogy ki foglalkozik ezzel? Nagyon érdekelne a téma. hapci2@hotmail.com
Nap mint nap jelennek meg újabb cikkek arról, hogy a hazai személy- és vagyonvédelmi szakmában igen kritikus a helyzet, mivel 10-20 ezer vagyonőr hiányzik a piacról. Ha ilyen témájú cikkekból kíván valaki szemezgetni azt megteheti itt, itt, itt és itt is. Miközben ennek okait boncolgatják…..
bellarand 2016.07.17 16:27:10
@Dr.LEX: Na ne viccelj! Pintér jogot végzett, felesküdött az alkotmányra. Hogy képzeled! Soha nem vett részt olajszőkítésben és örző-védő cégek működtetésében. A II. Turista úton is csak azért lakik, mert onnan jobban szemmel tarthatja Budapestet.