Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiltott rengeteg

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy friss kimutatás szerint januárban közel 54 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ami abszolút rekord, soha még ilyen sok magyar nem dolgozott nyugati szomszédunknál. Jöjjön néhány hasznos tanács és link az ausztriai munkavállalást fontolgatóknak! Egyetlen hónap alatt 1602 új…..
tiltott rengeteg 2013.02.20 19:36:48
@marczy: a "sorra jönnek vissza" nekem is túlzásnak tűnik. A mi óvodánkban szépen foglalkoznak a gyerekekkel, viszik ide-oda őket, mesélnek, énekelnek, kézműveskednek velük. És egész napos, én is teljes munkaidőben dolgozom mellette. Iskolákból pedig vannak jobbak és kevésbé jók. A Theresianum például? Vagy Sacré Coeur Wien? :)
tiltott rengeteg 2013.07.11 00:18:56
@kukorIca: Bécsben lakunk, 19. kerület. Ha dolgozik anyuka, akkor felveszik a gyereket egész napos ovodába (8-18). Merre keresgéltek?
Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet…..
tiltott rengeteg 2013.05.16 12:15:53
@M. Péter: 100.000 font tul sok erre a célra. Ehhez elég az 50.000 is. Pont azt mondom, h van egy szint, amin jól meg lehet élni, és van az afölötti, ami már csak fogyasztásgeneráló.
tiltott rengeteg 2013.05.16 12:19:07
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ezt már kipróbálták sok helyen, és nem működik. Bár kétségtelen, h globális célok eléréséhez talán az egyetlen járható módszer. De például egy jól kitalált adórendszerrel lehetne eredményeket elérni.
Külföldi munkavállalásnál a nyelv kulcskérdés. Ezzel persze semmilyen nagy igazságot nem fogalmaztam meg, ugyanakkor nem árt sokszor felhívni a figyelmet, hiszen ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, azzal komoly gondokat zúdíthatunk a nyakunkba és alaposan megnehezíthetjük a…..
tiltott rengeteg 2013.04.21 23:01:30
@Kellemes Zérókomponista: Én soha nem értettem, h h lehet utálni egy nyelvet. Ez egy kommunikációs eszköz. Mi köze a szépséghez/szeretethez? Pláne, ha az adott országban él az ember, vagy a cége ilyen nemzetiségű. Muszáj megszólalni rajta és kész.
tiltott rengeteg 2013.04.22 07:30:30
@Kellemes Zérókomponista: Igen ez az annyi ember ahány nyelv is érdekes téma. Én néha kicsit érzem, h másképp viselkedek a különböző nyelveken. Vagyis más a hangszínem (mivel máshol képzem a hangokat), más a beszédsebességem, átállok az adott kulturára stb. Ez lehet a "személyiségváltozás". :)
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
Vajon mi hiányozhat valakinek Egyiptomból a piramisokon, a napsütésen kívül? A választ (felkérésemre) Tímea adta meg, és nekem sikerült is meglepetést okoznia. Kiderült ugyanis, hogy Kairó (jó értelemben véve) kalandos hely, a helyiek rendkívül kedvesek, csak vigyázni kell, mit…..
tiltott rengeteg 2013.03.10 17:41:17
@hagyma: :)
tiltott rengeteg 2013.03.10 17:52:14
@zopilote: igen! a nyelv téma nagyon jó lenne. Azt hiszem ez mindannyiunkat érint, hiszen hiába beszéli egy idő után az ember NAGYON jól a nyelvet azért a helyiek gyerekkori rajzfilmekről folyó beszélgetésében nemigazán tudunk résztvenni. Vagyis én biztos nem. Vagy a tiroli dialektus elemzésében. Vagy a közmondások.
Újdonsággal próbálkozunk ma is, lévén szerdán Fogadó nyílt a Határon, ami nem más, mint egy kötetlen egyórás beszélgetés a blog Facebook-oldalán (tessék lájkolni, ha eddig nem… J ) valamelyik országfelelőssel. Tegnapelőtt Judit volt soron Máltáról, és arra gondoltam, a…..
tiltott rengeteg 2013.03.08 20:49:03
@tanato: a vasszög nem is hízlal. A sztriptízben pedig a LÉLEK a lényeg. Nem a testi való.
tiltott rengeteg 2013.03.09 06:16:48
@zopilote: huha ez kemeny. Es amugy volt elojele,h ugy lesz vege?
tiltott rengeteg 2013.03.09 14:55:41
@zopilote: Majd jön egy Mary. :) Állítólag létezik ilyen is.
Az angol és a magyar kulturális különbségekről esett már szó a blogon, arról azonban, hogy miként óvja a civil társadalom értékeit előbbi és hogyan kezeli ugyanazt utóbbi, jóval kevesebb. Ahogyan Sámán írja, Angliában az erőszak nem ott kezdődik, hogy valaki átvágja…..
tiltott rengeteg 2013.03.01 11:34:37
@diggerdriver: Igy van. Miért "jobb" pl. egy elvált szűlő által felnevelt gyerek helyzete, mint két szerető apukával vagy anyukával felnövőnek?
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
Előre szólok, hogy aki fogyókúrázik, az csak erős nekikészülés után álljon neki a poszt olvasásának, mert nem elég, hogy egy Portugáliában nyíló (a maga nemében páratlan) magyar cukrászdáról mesél annak tulajdonosa, Erika, az írás mellé gyönyörű fotók is érkeztek...…..
- X: …gratulálok, meg minden, de azért sajnálom is, mert már úgy megszoktalak… - Y: Tessék? - X: Mondom, kár hogy mindjárt elmész már úgy megszoktalak, jó volt Veled dolgozni, na. - Y: De hát nem is megyek el, honnan veszed ezt? - X: Jó, de most hogy már házas…..
Törökország különös hely nekünk, magyaroknak, hiszen egyrészt mégis csak megszállva tartották az ország (egy részét) hosszú ideig, másrészt szívesen járunk oda nyaralni, harmadrészt sokan szeretjük a török ételeket és negyedrészt aki járt már ott (nekem volt szerencsém)…..
tiltott rengeteg 2012.08.10 20:47:59
@bpetya75: Ez miböl van, Atyam?
Törökország meglehetősen kedvelt célpont a magyar turisták körében is, ám nagy kérdés, mennyit látnak valójában az országból azok, akik a tengerpartig jutnak el. Már csak ezért is lehet érdekes Petra (akinek blogját itt olvashatjátok) most következő írása, aki…..
tiltott rengeteg 2012.08.02 10:41:43
@PetraBee: Köszi a valaszt. Igen, erre en is gondoltam, csak valahogy olyan fura, h az a gondolatmenet, h a nö = szex. Ebbe hogy fer bele, h esetleg együtt dolgozunk, szoftvert fejlesztunk mit tudom en? Amig ilyen szinten kezelik a nöt, addig nagyon sok mindent nem lehet elerni egyenjogusag temaban. Lehet, h az "erkölcsösseg" temaköret kellene kicsit kitagitani? Milyen forumon beszelgettetek a temarol? Nagyon erdekesnek talalom.