Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BejgliFolt

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
Bogáncs, aki mostanában minimálbérből éli mindennapjait, egyelőre nem áll jól a kísérletében, hiszen az ötvenezer forint időarányos részét túllépte múlt héten. Ötvenezer forint? 170 euró egy hónapra, 40 euró egy héten, ennyiből én is kijövök Írországban (feltéve,…..
BejgliFolt 2012.01.19 20:44:42
@pneumónia:

mert százalékos kedvezményt adhatnak

én ritkán találkozom ilyesmivel egyébként a környékbeli üzletekben pesten, de el tudom képzelni, hogy a világ civilizáltabb felén ez egy alternatíva
BejgliFolt 2012.01.19 21:56:43
@pneumónia:

ehh, asszem lehagytam a felét annak amit akartam írni :)

szóval százalékosan van a kedvezmény, aminek van egy teteje, ami kiadható - inkább rohadjon rájuk, de nem engednek a profitból többet - vagy ha nagy lenne így a bukó, akkor meg átcimkézik :)

jó kis hazai mentalitás
      "Orbán Viktor nem közgazdász, nem hiszem, hogy a gazdaságpolitikai ballépések az ő számlájára írhatók. A miniszterelnök feladata nem az, hogy megmondja, milyen gazdaságpolitika legyen, hanem az, hogy kijelölje, milyen társadalompolitikát folytat a…..
A szakértői kormány elképzelése nem szolgálja a demokratizálódást. Inkább a magyar demokrácia súlyos deficitjét mutatja. Orbán Viktor meggyengülése miatt, s az életképes ellenzék hiányában az utóbbi hetekben felerősödött a szakértői kormány iránti vágy; tulajdonképpen…..
BejgliFolt 2012.01.15 01:58:31
@Putyilov gyári melós:

volt valami programszerűség, de a szavazók többsége csalódottsága miatt és a fidesz szakmaiságába vetett hitt miatt tette le a voksát mellettük

cserébe kaptak mégtöbb csalódottságot és ámokfutóversenyt
Tegnapelőtt, szilveszter éjszakáján, mielőtt elindultam volna bulizni, olvastam a hírt az Indexen, hogy kordont épít a Parlament köré a rendőrség. Durván hangzott, lecsekkoltam a hvg.hu-t, ott is megtaláltam az anyagot (ez a link már a cikk korrigált változatára mutat). Pár óra…..
sorok között Kilóra vett GDP 2011.12.30 15:26:00
Elképedve vettem tudomásul amikor Orbán Viktor egy parlamenti felszólalásában képes volt rezzenéstelen arcal ecsetelni a növekedési prognózisát, amit Matolcsy György még el sem készült növekedési tervére alapozott. Igen arra a növekedési tervre amelyhez Matolcsy a közönség…..
BejgliFolt 2011.12.30 23:56:01
@is: de peruban akkor is így él a lakosság nagyrésze, amikor a graf szerint közel 200% volt a gdp arányos adósság, és most is, amikor 20% közeli - ott a gdp és az adósság más szerkezeti átalakuáson esett át, mint itt

ráadásul, ha itt elkezdene az állam erőteljesen szegényíteni, csak pillanatokig javulnának az eredmények, már éven belül is zuhanna a gdp és így nőne a gdp arányos adóüsság
Szokatlan bejegyzés következik. Nem fűzünk az alaphírhez sok kommentárt, önmagában is  mindent megmagyaráz a mai Magyarországból. A 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kéri az Erste Banktól a…..
Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a hűbéreseid! Közvetlenül…..
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
BejgliFolt 2011.12.24 11:34:17
"A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani. Lehet, hogy a közösségi oldalakon vagy a fűtött szobákban már győzött a „fenyőfás forradalom”, de a mai tüntetés ezt nem tükrözte vissza. Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. Márpedig a Fidesz számára ez lenne a legveszélyesebb."

A jelenlegi kormány egyvalamit biztos sokkal jobban csinál, mint az előző. Zseniálisan időzítenek. Az elmúlt másfél évben rendre hétvégére időzítettek szinte minden negatív hírt és kiszivárogtatást, legtöbbször a kormánnyal nem szimpatizáló médiumok lap és műsorzártát követően (gondolok itt most pld. a hvg-re és a hetihetesre, bármilyen gyenge is a nézettsége jelenleg). Vagy hogy hónapok, mi több, másfél év állt volna rendelkezésre ezen törvények elfogadására, mégis közvetlenül karácsony előttre időzítették, hogy a lázongásra és elégedetlenségre hajlamos nép ne tudjon igazán ezzel foglalkozni. A nép nem látja a hetihetesben, hogy milyen újabb baromság volt, mert a műsorzárta után jönnek a hírek. Az elégedetlenség nem tud megfelelő sűrűséget elérni, nincs elég koncentráltság, így szinte minden át tud menni. Persze, ők is tudják, hogy ezt talán nem lehet a végtelenségig csinálni, de amíg csak bírják, így nyomnak át mindent a parlamenten. Ha kell, éjszaka, hogy szintén senki ne tudjon vele foglalkozni.

Zseniálisan csinálják, el kell ismerni. Zseniálisan teszik tönkre az országot.
DopeManTV Nagy a baj...:D 2011.12.17 17:01:00
 A következő levelet ettől az embertől kaptam: https://www.facebook.com/magyargyerek2. Azért teszem közzé, hogy lássátok kik állnak a másik oldalon illetve milyen fazonok lehetnek (fényképeit ajánlom megtekintésre), akik följelentettek az ügyészségen. Egy biztos, a…..
Sok ügyvéd kolléga megfeledkezik a tárgyalás hevében, hogy akár hamis vád bűncselekményét is elkövetheti egy-egy meggondolatlan elszólással, feltételezéssel. Az alábbi eset is hasonló ügyről szól.Tisztelt Zugügyvéd!Az Ön, és a hozzászólók véleményét kérném az alábbi…..
   Úgy látszik, hogy Scout Willis - Demi Moore és Bruce Willis középső lánya - megelégelte, hogy a világ folyton a mamájával, és a régi-új apukáival van elfoglalva. (Ő nem az, akivel összehozták Ashtont, az Rumer volt) A pletykalapokban a lányok…..
A 60$-os ár a bukót magát nem tartalmazza, cserébe szinte minden típusra felpattintható három csavarral, amely már benne van az árban. Nagy-nagy kár, hogy nem találtunk olyan képet, ami használat közben ábrázolja a rágólufira emlékeztető plexit, de azért el lehet képzelni. A…..
BejgliFolt 2011.12.08 18:25:57
@valakitalánvagyok:

a darázs menet közben nem szúrja bele a fullánkját a szemgolyódba - vagy nem annyira könnyen, mintha plexi nélkül szemgolyóval nekimennél a motoron
BejgliFolt 2011.12.08 19:00:22
@valakitalánvagyok:
ezek olyan bukók voltak még, amin nem volt semmi, de rá lehetett tenni - és gondolom, ilyen szorongásmentes távolságba tették a plexit, hogy ne érezze magát páncéloslovagnak az ember
fordítógép Orbán = Gyurcsány? 2011.11.27 11:54:00
Hölgyeim és Uraim!Nem vagyok sem mszp, sem Fidesz fan. Az ország fan-ja vagyok, azért lakom még itt. Még.Azért, hogy lássátok, mennyire "új", és mennyire "velőtrázóan más" a Fidesz és a magyar kormány politikája, bemásoltam ide alulra Gyurcsány híres -…..
BejgliFolt 2011.11.27 14:59:55
@fakopács:

van egy óriási különbség - az egyik lebukott a szöveggel

az idő ferinek dolgozik, mert ha ráéreznek az emberek, hogy nincs más választás, csak korábban nem volt hozzá pluszba ilyen stílus, akkor jön majd a nosztalgia, meg a franc tudja még - és a végén tényleg igazságbeszédet farag az idő ebből
BejgliFolt 2011.11.27 17:39:44
@hattyú: én nem gyűlölöm gyurcsányt, a mögötte volt frakcióval már jóval több problémám volt/van, mert ugyan felsorakoztak mögé, de nem azért, mert ez volt az ország jól felfogott érdeke, hanem mert nem nagyon volt más választásuk, és félszívvel nem megy a dolog
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
 Csak eljutottunk idáig. Egy hazaszerető, keresztény és tisztességes magyar állampolgár megtette az első lépést. Névtelenül és arc nélkül följelentést tett ismeretlen személyek (DopeMan & KicsiDope) ellen Himnusz gyalázás miatt a Legfőbb Ügyészségen.  Ezek…..
Subba Való Világ: Kucussima 2011.11.21 19:22:26
Zsófikát megtömték valami radikális libatömők, vagy mi történt vele? A mi tippünk elbaszott arcplasztika, esetleg nyugtató...
Subba Kertész Géza 2011.11.18 21:05:56
Én várom a Kertrész Géza feldolgozását is...
 Most, hogy a világgazdaság (lásd ebben a tárgyban „Érted tespedek Szent Világgazdaság” című írásunkat) éppen megmurdell, szerkesztőileg úgy döntöttünk itt a fejemben, hogy a tulajdonunkban lévő időgéppel ellátogatunk a múltba. Utazásunk célja, hogy…..
Hihetetlen, de igaz: a közszolgálati tévé műsorainak híre a tengerentúlra is eljutott. Na nem a Hacktion jogaiért könyörög sírva a Fox vagy Jimmy Kimmel szeretne tanulmányútra jönni a DTK-ba, egyszerűen annyiról van szó, hogy az NBC decemberben mutatja be a Maradj talpon! amerikai…..
 ..
BejgliFolt 2011.11.02 21:39:28
Kumin szerint A mozgalom örök 2011.10.22 21:45:00
- Figyeljen csak, magát hogy hívják?- Allison.- Igen? Milyen Allison?- Portchnik.- Szóval Portchnik? Szép név.- Köszönöm.- Na és mit mondott, szóval fixen itt van a Stevensonnál, állandóra?- Nem. Csak alkalmilag. A szakdolgozatomat írom.- Miről?- Politikai elkötelezettség napjaink…..
BejgliFolt 2011.10.22 23:22:36
@lehet más a handa-banda:

nehéz a szövegértés

nem mondtam olyat, hogy ne nézzük a hibákat - azt mondtam, ne azon rugozzon, hogy ez nem jó út, hanem ha már ezen az úton mennek, hogy lehetnek még jobbak, eredményesebbek (azaz konstruktív legyen a kritika, ne pedig irigykedős)
BejgliFolt 2011.10.22 23:46:23
@lehet más a handa-banda:

"Ez csak addig tart amíg vissza nem jön Ferenc testvér és újra felvirágzik a 2010-ig megtapasztalt jólét, sőt az állam fog adót fizetni az állampolgárnak hogy könnyebben meg tudja venni a 3,60-as kenyeret a 6,20-as sörhöz"

miért, 2014ben euróra váltunk, vagy mi? :)
törökgáborelemez 404. Vágta 2011.10.21 15:28:00
Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány…..
BejgliFolt 2011.10.21 21:57:03
@Nyers Fa:

gyurcsánynak elég nagy médiafelülete van - hiába bukott meg a kormánya, hiába "senki" az mszpben - bármit csinál, azonnal nyilvánosságot kap

szerintem bajnai önálló pártot fog alapítani, aki konzervatív, közép szavazókat fog felszívni, értelmiségi körökből, gyurcsány felépít egy balközép gyűjtőpártot, vidéki bázisokkal (az idő majd megszépíti az emlékeket, és egy idő után csak az marad majd sok embernek, hogy gyurcsány segíteni akart, de az mszp meg az orbán nem engedte neki, meg egyébként is, még így is jobb volt az ő idején), az lmp meg a mohalibsi vonulatot fogja lefedni - az mszp meg átalakul munkáspárt2-vé

aztán ez a 4 párt próbál majd koalíciót kötni a fidesz+kdnp, meg jobbik trió-duó ellenében
BejgliFolt 2011.10.21 22:04:35
@jjulie:

nem merték, mert így meg lett volna a precedens az ő "ügykezelésükhöz" is a jövőben

lesz még ferkónk kormánytag, ha miniszterelnök nem is
BejgliFolt 2011.10.21 23:26:33
@Balt:

az volt - de az idő, meg az orbán kormány tevékenysége megszépíti az emlékeket