Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minimalismo

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a posztban a magyar zenéké és hazai jazz lemezeké lesz a főszerep, ami egyrészt örömteli hír minden hazai jazzrajongónak, másrészt nekünk, hifistáknak és zenebuziknak is kellemes, hiszen apróért beszerezhető, ellenben nemzetközi színvonalú munkákról van szó.  A…..
Találós kérdés: melyik a világ legismertebb lemezjátszója? A Rega? Nem. A Linn? Neem. A Project? Biztos, hogy nem. Akkor esetleg a Pink Triangle? Nagyon neeem. Mégis, akkor melyik az a brand, amit mindenhol ismernek, ahol hallották már azt a szót, hogy audiofil? Folytathatnánk a sort…..
Olyan rendkívüli festményen, mint Vincent Van Gogh Napraforgóin látható sárga szín bezöldülhet vagy bebarnulhat abban a mesterséges fényben, amelyről szakértők azt hitték, hogy védi az alkotásokat. Múzeumi kurátorok egy napon azt vették észre, hogy egyes festményeken a…..
Itt van mindjárt 2013, és egyből belevágunk a legközepébe. Megint a menőség minőség? Új szelek fújnak Ugyan...! Megint az árak - hallom a halkan felszisszenő hangokat. Hagyjunk most fel néhány pillanatra a panaszkodásra épített ezer éves hagyománnyal, nézzük, mi van…..
minimalismo 2013.01.02 11:25:39
@Swinn: Online és offline adást is tudok így hallgatni. Én egy vékonykliens PC-vel kötöttem össze, arról küldöm az adást a Tivoliba.
Gyakran van úgy, hogy az ember, amikor keres magának valami megoldást digitális fronton, tudja, hogy mit akar, ott van a fülében a hang, de sehogy sem találja azt a készüléket, ami egyben tudja mindazt, amit szeretne. Micsoda igények! Az igények általában hasonlóak: legyen tiszta,…..
A bevezető árú MusicStreamer II-vel szerzett tapasztalatok után nyilván volt bennem várakozás a magasabban árazott készülék iránt. A mindenkiben élő Kíváncsi Fáncsi afelé irányult, hogy mit tudhat a nagy testvérként aposztrofált MusicStreamer II+ ahhoz képest, amit az…..
Szóval elkészült az Audio Note egyik legismertebb és legnagyobb becsben tartott erősítőjének egy nagyobb réteg számára elérhető verziója. Hogy melyik ez az erősítő? A Neiro, amelyen gyakorlatilag évtizedek óta nem esett semmilyen módosítás, minden bizonnyal azért, mert nem…..
minimalismo 2012.07.03 22:14:57
A mai nap mérföldkő. Végleg leszámoltam azzal az ortodox hifista nézetemmel, miszerint a számítógépen tárolt zenét (jellemzően FLAC) nem lehet méltó minőségben megszólaltatni, legalábbis egy bérből és fizetésből élő polgárnak.* A formátumháború vége Miközben a…..
minimalismo 2012.04.16 15:51:54
Egy@kapujanincs: Egyáltalán nem biztos, hogy jobb eredmény születne. A gyártó egyébként kifejezetten azt ajánlja, hogy lehetőleg olyan hubra kerüljön, amire nincs más eszköz kötve. Természetesen ha mást nem kötünk rá, akár tényleg jobb is lehet az eredmény. Szóval ki fogom majd próbálni valamikor.

(Egyébként a gépben levő USB csatlakozó is már egy belső hub-ra kötődik, pl. laptopnál sokszor ugyanazon a hubon található a a billentyűzet, touchpad stb.)
minimalismo 2012.04.18 21:47:39
@kapujanincs: Köszi, ez a Vaunix tényleg profi cuccnak tűnik.
Számtalan helyen olvasom és hallom, hogy a hifi ipar úgymond bajban van. Vannak, akik - egészen tudathasadásos módon - ezért magát az ipart okolják, vannak, akik a fogyasztókat, és vannak, akik csak szimplán a vészmadár szerepben tündökölnek - ez jutott. A "régen minden jobb volt"…..