Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Citátor (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi cikk a Charisma magazinban jelent meg, 2014. február 12-én és jól rávilágít azokra a tényekre, melyeket jó ha figyelembe veszel még házasságkötés előtt. A szerző J. Lee Grady, aki szerkesztő volt a Charisma magazinnál valamint a Mordecai projekt igazgatója.  Mikor…..
Három hír apropóján szeretnék elmélkedni arról, hogy a vallások mennyire nem tisztelik az emberi alapjogokat. A három hír az iszlámról és a katolicizmusról szól, tehát a két legnagyobb hatalmú vallásról a világon. Nyilván lehet olyan vallás, ahol hasonló példát nehéz volna…..
Kinyik Anita Az ún. értelmiségi fiatal e hétvégén az Urániában újfent megbizonyosodhatott afelől, hogy tanulmányai – lett légyen az bölcsész, műszaki, orvosi –, csak a 0. szintet jelenthetik emberségében. Hogy hiába bújt éveken át vaskos köteteket, okoskodott…..
Citátor (törölt) 2012.06.13 12:12:42
Hit és! (nem vagy!) extázis! Egy szintén evangélikus gyökerekkel rendelkező ember egyszer azt írta, hogy: "Az Evangélium elmondja, hogy Jézus a Mennydörgés fiait (boanérgesz) Hermon hegyére vitte fel. Hermon hegyére. Az „eskü” hegyére. …S itt Jézus olyan fénytestbe öltözött, hogy a tanítványoknak a tündöklés elől arcukat el kellett takarniok. Égi szózat és ének hallatszott. Itt nyilatkozott meg Jézus hatalma. A hatalom az Evangélium nyelvén exouszia. Ugyanaz, mint a héber el szhaddai, s ami a szanszkrit sziddhi... Új tanítás isteni hatalom alapján, didakhé kainé kat’ exouszian. Úgy tanította őket, mint akinek hatalma van – exouszia. Igen, igen, igen. Oupo szüniete? – még mindig nem értitek?
Egyetlenegyszer voltam a magasabb hatalom atmoszférájában, s akkor azt hittem, létem úgy elolvad, mint az izzó kazánban a viasz. Akkor értettem meg, hogy mi az az exouszia. Kétezer-ötszáz kilóméterre voltam otthonomtól, háborúban. …Várni és félni és szorongani. S akkor egy este a parancs megérkezett. Leváltás. Én is. Nincsenek tárgyi bizonyítékaim. Nem tudok beszámolni égi hangokról, jelenésekről, fényről, szózatról….De tudom, hogy az akkor csoda volt. Olyan csoda, hogy a házból kisiettem, el, messze, leültem a fűbe, szembe a lenyugvó nappal és nyögtem. A Hatalom jelenléte volt. Exouszia. Abban a bizonyos tündöklésben úsztam, amely elől a tanítványok arcukat eltakarták. Nem tudtam mást csak azt hajtogatni: Nem bírom, Uram, nem bírom, vedd el, vedd el. Benne voltam a csodában." /Hamvas Béla: Unicornis/
Citátor (törölt) 2012.06.15 12:57:37
@Késes Szent Alia: "Az én következtetésem más volt, de ez bizonyára csak az én hitem csenevész voltát mutatja" - és mégis, mi volt a te következtetésed, mert ez nem írtad le, de azért erre kíváncsi lennék!
Citátor (törölt) 2012.06.26 13:07:46
@Késes Szent Alia: Igen, nem árt egy hiteles orvosi dokumentum, másrészt viszont Jézus is sok csodát tett mégis sokan voltak, akik nem hittek benne, sőt a szemük láttára történt csodákban sem (pedig az elég objektív, ha valaki hirtelen meggyógyul a leprából, vagy feltámad). Ezzel csak arra utalok, hogy elhatározhatja valaki azt is, hogy "csakazértsem" hisz, de ez már más kérdés...
Amúgy köszönöm őszinte válaszod!
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
Appleblog Lemondott Steve Jobs 2011.08.25 06:21:00
"Eljött a nap" - írta 35 év után a vezér, majd lemondott az Apple vezetői pozíciójáról és átadta azt Tim Cooknak. Információk szerint Jobs utolsó CEO-ként töltött napját a vállalat központjában töltötte, és bár gyengének tűnt, aktívan végezte feladatait, mint…..
Citátor (törölt) 2011.08.25 12:49:57
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..