Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Illatos

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lepukkant konyha. Tévét bámuló idős hölgy. Szakadó esőből belépő, szakadt középkorú nő. Barátságtalanság. Kívül belül. Zsörtölődés, nem leplezett agresszió, kényelmetlen, kelletlen párbedszédek, nyilvánvaló diszkomfort. Áporodott berendezés, áporodott életek. A feszültség tapintható. Ez Leenane, az…..
Kifejezetten inkorrekt dolog atombombával háborúba menni. Főleg, ha négy is van belőle. Hiszen már a tényleges ütközet előtt elkönyvelhető a kimenetel: totális győzelem várható. Az ellenfélnek egyáltalán nincs esélye. A hatósugár nagy kiterjedésű. Mindenki áldozatul esik. Horgas Ádám, rendező sem…..
Bagoly: az írástudást, az értelmiségi tevékenységet jelképezte; a bölcsesség szimbóluma. Cica: a nőiesség, a függetlenség jelképe; titokzatos, energikus, öntörvényű. San Francisco. Legénylakás. Este tíz. Csöngetnek. Kinyissam? Ne nyissam? Mi legyen? Nagyon be akar jönni. És én nagyon nem akarom,…..
„Húsz esztendőm hatalom, húsz esztendőm eladom. Hogyha nem kell senkinek, hát az ördög veszi meg. Tiszta szívvel betörök, ha kell, embert is ölök.” Mivel is lehetne stílusosabban kezdeni Till Attila legújabb filmjének a Tiszta szívvel című alkotásnak a kritikáját, mint a szintén ezt a címet…..
Az Örkény Színház által színpadra vitt előadás sok szempontból rendhagyó. Ahogy a címében is hirdeti; a magyar irodalom kötelezőként elkönyvelt rigmusai kerülnek porondra a megszokottól eltérő módon. Hisz a sokszor félreértelmezett, százszor ismételt sorok most nem száraz egymásutánban érkeznek,…..
Egy gazdag lelkész özvegye. És egy meleg tánctanár. Két nagyon különböző világ. Eltérő elvárásokkal, ideológiákkal, motivációval. De közös bennük, hogy mindketten a tánc szerelmesei. És mindketten önáltatásban töltik mindennapjaikat. És egyszer csak találkoznak. Megkezdődik két magány összefonódás.…..
A lepkegyűjtő egy kőkemény pszichothriller. Gondoltam jobb ezt az elején tisztázni, hogy az ijedősebbek még azelőtt abba tudják hagyni az olvasást, mielőtt rémisztő részletekbe bocsátkoznánk. John Fowles ’60-as években megjelent könyvének filmes adaptációjával már megismerkedhettek a nézők, ám…..
Az improvizáció műfaja nem új keletű, számtalan külföldi produkció bizonyítja ezt, mégis egy, a színház berkein belül mai napig is kuriózumnak számító területről van szó. Improvizáció alatt természetesen nem a pillanatnyi rövidzárlatból a több évtizedes tapasztalat által segített rögtönzést értjük,…..
Vajon lehet-e még újat nyújtani a tán leghíresebb Shakespeare dráma feldolgozásakor?! Szabad-e még egy bőrt lehúzni az unalomig ismételt sorokról, az ezerszer átrágott mondatokról? Szabad bizony, sőt, ha ez az eredmény, bátran mondhatjuk: KÖTELEZŐ! A jól ismert darab Centrál Színházban színpadra…..
A Centrál Színház színpadán, Shakespeare sokszor feldolgozott komédiájának Puskás Tamás által rendezett változata remek élménnyel kecsegtet, már a szereposztás megtekintésekor is, s szerencsére nem csak sokat ígér, de be is váltja a hozzá fűzött reményeket. A könnyed, szórakoztató fordulatokkal teli…..
Ciao bella Italia! búcsú...:( 2011.08.04 10:09:00
 Drága Olvasóim!Szomorú bejelentés következik. Legnagyobb sajnálatomra elérkezett a búcsú pillanata…Az egy hónapig tartó csoda a végéhez közeledik. Most utoljára leírom az elmúlt hét eseményeit.A fárasztó,de annál élvezetesebb hétvége után, hétfőn újra…..
 Kedves Mindenki!       2011. július 24. 01:54. Élmények milliárdjával gazdagabban kell ma nyugovóra térnem.Eddigi ittlétem talán legmeghatározóbb napjához érkeztem. (De természetesen ezt nem lehet ilyen határozottan…..
  Egy nehezen induló, de annál csodásabb véget érő nap után ismét jelentkezem.Reggel mindannyian vert sereget megszégyenítő hangulattal és állapottal keltünk. Olyanok vagyunk,mint akiket leharcolt a fárasztó vizsgaidőszak…Holott ez abszolút nincs így. Igazából…..
Ciao bella Italia! júl. 19. 2011.07.20 15:48:00
         A rendkívül fárasztó,de annál izgalmasabb szombat után,vasárnap délelőtt 11 óra után tértem magamhoz. Elhatároztam,hogy végre szentelek egy kis időt a pihenésre is,és erre nem is találhattam volna tökéletesebb helyszínt az…..
Ciao bella Italia! júl.16. 2011.07.20 08:48:00
 Ciao…..
    Buongiorno a tutti!2011. július 14. Csütörtök. Holnap lesz két hete annak,hogy ide érkeztem. Ami két dolgot jelent. Egy rosszat és egy jót. Kezdjük a jóval. Az egy hónapnyi csodámnak a felénél járunk,amiből az következik,hogy az otthoniaknak már nem kell sokáig rám várniuk,hiszen hamarosan…..
Ciao bella Italia! Tropea 2011.07.15 14:53:00
 Kedves Olvasóim!Kis késéssel ugyan,de ismét itt vagyok. A szombati kalandtúra után szintén nagy fába vágtuk a fejszénket.A hétvége második napját sem szenteltük a nyugalomnak(pedig ez egyszer már bejött Valakinek…:P )Reggel örömmel pattantunk ki az ágyból,hiszen a…..
  9. Ciao-ciao a tutti i miei!:)Mindenek előtt sűrű elnézések közepette tisztázom,hogy miért nem jelentkeztem napok óta. A helyzet az,hogy az eddigiekhez képest kicsit megváltozott az életem. Mondhatjuk,hogy besűrűsödött!:D Eddig Nektek talán unalmas témákat…..
Ciao bella Italia! 6. 2011.07.14 16:21:00
 Salve!Kicsit fáradtan,elgyötörten írok ma Nektek. Különösebb oka nincs a fáradtságnak,talán az egyetem. Nem könnyű egész nap feszült figyelemmel követni a körülötted zajló eseményeket. Az egész utazás előnye,néha hátránnyá fordul. Mivel az imádott nyelv országában…..
Ciao bella Italia! 5° giorno 2011.07.07 08:56:00
  Ciao amici! Ez valami hihetetlen!Már megint itt „fekszem az ágyon,tütü…” és írom életem apró történéseit. Annyi mindent tudnék mesélni,de muszáj kicsit visszafognom magam,hiszen tudom,hogy ez Nektek,hűséges Olvasóim nem feltétlenül lenne érdekfeszítő. Kijelenthetem,hogy remek napot zártam az…..
Ciao bella Italia! 4° giorno 2011.07.06 10:54:00
 Újabb nagyszerű napra ébredtünk ma reggel. Ez volt ugyanis az első igazi nap az egyetemen. Igaziságát nem adta más,mint az,hogy a csoportok kijelölése után végre elkezdődtek az óráink. Legnagyobb meglepetésemre B1-es csoportba kerültem,aminek szívből örültem,hiszen A2-re…..
Ciao bella Italia! terzo giorno 2011.07.05 19:02:00
 Július 4.Hétfő.Első nap az egyetemen. Reggel 8.10-re kellett beérnünk. Kicsit izgultunk hiszen ma várt ránk az a teszt,ami alapján holnaptól megalkotják az iskolai csoportokat. Ezután ezekben a 10-12 fős társaságokban fogjuk folytatni tanulmányainkat. A teszt első része…..
Ciao bella Italia! secondo giorno 2011.07.05 17:11:00
 Ciao a tutti*! Come state? Spero che tutto va bene*…JHajnali kettőkor sikerült is ágyba kerülnünk…Reggel kilenc körül „félrevert harang zúgása vert fel”.A mai napra nem terveztünk semmi komolyat. Lakótársainkkal megreggeliztünk,majd…..
Ciao bella Italia! primo giorno 2011.07.05 16:59:00
 Hahó-hahó! :) Jelentkezem!Itt vagyok,élek,minden a legnagyobb rendben. Első éjszakánk zökkenőmentesen telt, szerencsére gyorsan álomba tudtunk merülni. Bár az este, sőt éjszaka is tartó hőség nincs éppen ínyünkre. Egyébként nem nagyon tudom,hogy miért…..
Ciao bella Italia! blog 2011.07.05 16:37:00
 Ciao amici! Csak,hogy stílusos legyek…Kezdem is a legfontosabbal: megérkeztem. Na,de azért ne szaladjunk ennyire előre… 2011. július 2-a reggel legkedvencebb nagynéném budapesti otthonában köszöntött rám az oly’ régóta áhított nap. Igen,a…..