Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DS90

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat hétig nem jelentkeztünk podcasttel, pedig nagyon akartunk az E3-ról készíteni egy régiségeket bemutató adást, de sajnos az eddig megszokott retrosarok idén nem települt ki az expóra. Így a nyári szünet kicsit hosszúra nyúlt, de most vége: vendéges adással térünk vissza, méghozzá olyan vendéggel,…..
Az NBC elképesztő összeget fizetett az olimpiai közvetítési jogokért, egészen pontosan 1,26 milliárd dollárt, mert az olimpiák eddig is jó nézettséget hoztak, és ebben az átalakuló tévés világban kell a nagy dobás minden tévének. Nos, a megnyitóból kiindulva a tévés nézettség annyira nem lesz magas,…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Ez itt egy spoileres kibeszélő, ami annyit tesz, hogy az ugrás után nincs pardon, minden infó, ami a legutóbbi epizód stáblistája előtt elhangzott, szabad préda. Szóltunk, aki innentől spoilert kiált, az magára vessen. (sixx)   ..
V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V  E S Z É L Y ! ! ! Na szóval az történt, hogy Ian McShane, akiről eddig mindenki azt hitte, hogy a 6. évadban majd valamelyik vikingszerű Greyjoyt, Euront vagy Vicariont fogja alakítani, a BBC reggeli beszélgetős műsorában akkorát spoilerezett, hogy a Fal adja a…..
IDDQD Checkpoint 1x13: Esportok 2015.10.25 20:49:22
Még éppen sikerült a hét legvégén teljesíteni a podcastpenzumot, és mielőtt hétfőre vált az óra, még begurítok egy Checkpointot a vasárnapba, akárcsak Kodiak egy gránátot a de_dust2 lépcsőfordulójában. Aki esetleg nem tudja, kicsoda Kodiak, és mi az a de_dust2, feltétlenül…..
DS90 2015.12.07 22:00:48
@Stöki: Oh, igen, köszi >.<
IDDQD A 10 legjobb Blizzard-videó 2015.10.17 17:17:01
Nemsokára (november 10-én) jön a Starcraft II befejező része, a Legacy of the Void - avagy végre egy AAA-kategóriás rts ebben a mobáktól terhes, szörnyű világban -, és én is vágom már a centit, hogy mikor irányíthatom már a dicső protossokat a zergek ésvagy terranok ellen. El…..
A Fighting Fantasy igen népszerű könyvsorozat volt a nyolcvanas-kilencvenes években. Itthon Kaland, Játék, Kockázat (KJK) néven futott, és szinte minden tizenéves fiú ezeket lapozgatta akkoriban. Akinek esetleg kimaradt: pici szövegmodulokra tagolt, interaktív kalandregényeket tessék…..
Na jó, nem igazi gitárral, hanem gitárkontrollerrel, de akkor is elismerésre és fejcsóválásra méltó teljesítmény. A legutóbbi podcastünkben említettük a rajongót, aki a Rock Band gitárkontrollerével, sőt dobkontrollerével, sőtsőtsőt a gamecube-os Donkey Konga játék…..
A gémerkommuna nagy része a PS4 éppen aktuális csúcsjátékán, a Bloodborne-on pörög, ami egyrészt baromi jó néz ki, másrészt baromi nehéz. Én is tolom, nagyobb mennyiségben már a pronyó ellenfeleket is nehéz lenyomni, hát még a bossokat. De most megtudtam, mit kell csinálni,…..
Kérem szépen, most már tényleg nem kell torrentezni, csak fent maradni hajnal 3-ig, az HBO az új évadhoz kiadott újabb előzetes mellé bejelentette, hogy az ötödik évad minden epizódját egyszerre, egyidőben mutatja be 170 országban, köztük nálunk is. Mivel az amerikai premier…..
A hét egyik nagy híre, hogy a Eurogamer búcsút intett a játékkritikák pontszámainak. Nem lesznek többé 6/10-es, 8-/10-es, sőt 10/10-es játékok, három darab plecsnivel fogják jelezni, ha egy játéknál egyáltalán jelezni akarnak valamit: Az Essential plecsnit alapművek fogják…..
DS90 2015.02.12 17:31:25
@Dewla: Egyet értek, ez így a plecsnizéssel hülyeség, hisz megfeletethetőek pontoknak
Sokszor hangoztatott frázis, hogy a játékipar már a filmiparral van pariban, ami a bevételeket illeti – ez pedig magában hordozza a lehetőséget, hogy a filmmágnásokhoz hasonlóan pár ember nagyon megszedje magát videojátékokból. A Game Beyond készített is egy válogatást, amibe…..
Kicsit messziről indítom a posztot: emlékeztek még a Black & White-ra? Peter Molyneux akkor még frissen gründolt cégének, a Lionhead Studiosnak volt az első játéka. A készülését elég nagy figyelem övezte a kilencvenes évek végén, hiszen ez volt Molyneux első megint…..
Aki követi a blogot, tudja, hogy a Doom, pláne a Doom II szívügyem. ezt a játékot mindenféle irányítási módon végigjátszottam, kellemes és ciki élményeim kapcsolódnak hozzá. Szóval eléggé izgalomba jöttem a hír hallatán, hogy megdőlt a Doom II uv speedrun rekord, vagyis az…..
DS90 2014.12.08 10:03:28
@B-Bird: Ott a pont, imádtam azt a játékot
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
DS90 2014.11.03 20:04:23
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
DS90 2014.09.24 12:39:27
Még a cikkhez hozzá tenném, hogy az egész szerintem a Mass Effect 3-al keződött. Amikor az összes újságíró lehozta hogy 10/10 az év játéka, anélkül hogy bárki ki is játszotta volna.
És amikor volt a hatalmas felháborodás akkor mindenki újságiró a youtubeos emebreken kívül (és ez fontos lesz később) EA/Bioware mellé állt, majdnem kivétel nélkül. A Forbes.com/Games szekciója akkor lett nagyon népszerű (és azóta is az) amikor az ott lévő 2/3 független szintén gamer blogger leírta öszintén hogy hát ez pedig tényleg szar.

Már ez is felvezette hogy előbb utóbb itt szakadni fog a cérna, nem volt normális hogy mennyire Bioware mellé állt mindenki aki nagy a szakmában.

Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az IGN, Kotaku meg hasonló nagy oldalak "lefekszenek" a kiadóknak. Túl sokszor láttam már 10/10, az év játéka, must have headlineokat egy egy CoD, BF, etc átlagos játékra, ami semmi újdonságot nem hoz.

És pontosan ezért is jelenleg Totalbuiscit a legkövetettebb kurátor steamen, mert az önálló/kis csapatos youtube csatornákban biznak az emberek. TB, AngryJoe meg a hasonlókon tényleg látszik hogy gamerek, tudod hogy őket nem veszik meg a kiadók és megmondják öszintén a véleményüket. Továbbá TB-t lehet szidni, de mindig kerek perec megmondja hogy mi a fizetett hirdetés és mi nem.

Személy szerint egyetlen Kotaku meg hasonló honlapot nem nézek, egyszerűen nem tudok megbizni bennük, amikor ők azt mondják hogy "na pedig ez a CoD már tényleg forradalmi lesz" hatalmas főcímekben és a többi, hogy milyen jó lesz a Destiny és hogyan váltja meg a világot a Wildstar.
Ne nevetessenek már.
DS90 2014.09.24 16:39:27
@Stöki: Ebben egyetértünk, bár szerintem lehet rosszul fogalmaztam összeségében. Az emberek ME3 környékén nem azon akadtak ki hogy 15/10 meg évezred játéka, érthető hogy 10-15 óra után nem lehet teljes reviewt adni, hanem hogy miután már a nagytöbbség, az egyszeri causál is végigjátszotta, és kiborult a bili hogy "thats it, red, blue or green" akkor kivétel nélkül mindenki Bioware mellé állt és jött a rakat entitled gamers, artistic integritys cikk.

Szerintem, ott akadtak ki először igazán az emberek a gaming médiára.
Vigyázat, extrém spoilerveszély jön a hajtás után! Mi szóltunk! Hoppá! Bár George R. R. Martin előbb vagy utóbb a Trónok harca-regényfolyam összes főszereplőjét kinyírja, úgy tűnik, a budin szarás közben hasba lőtt Tywin Lannistert alakító Charles Dance kivétel lesz,…..
Ha van olyan regényfolyam, amiről rengetegen még most, a negyedik tévés évad végén sem tudják elhinni, hogy lehet jól adaptálni, az a Trónok harca. A könyvek nem úgy épülnek fel, ahogy általában megszoktuk, egy-egy fejezet egy karakter szemszögéből meséli el a történetet,…..
DS90 2014.06.17 13:50:44
@most mit mondjak magának: Mert amikor megszólalnak a harangok rájön hogy Tyrion valami gebaszt csinált (ugye megkérdezi hogy "what have you done" amikor az bekopog) és szerintem összerakta az 1+1-t és elég hamar kiderülne hogy az ő hajója pont aznap este lépett le amikor Tyrion eltűnt és valami nagy történt
DS90 2014.06.17 13:51:32
@The man without a nickname: Nem, nézd meg újra, amikor megszólalnak a harangok megfordul és visszamegy a hajóhoz
Az alábbi poszt előzménye itt olvasható:Húsz éven belül egy gép veszi el a munkádat San Franciscóban minden reggel fehér buszok százai állnak be a megállókba, hogy munkába vigyék az embereket. De nem szállhat fel rájuk bárki. Ezek a buszok csak a Google, Facebook, Apple, és…..
Na, itt a bizonyíték arra, milyen körülmények között is kell kritikákat írni itthon. Csak játszogatunk egész nap, meg direkt lehúzunk mindent, ha nem fizetnek eleget, mi? Hát tessék. Kiírtam ma a twitterre, hogy szerintem a Wolfenstein márpedig szar lesz. Nem gondolom így (mármint…..