Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budapesti Szexipari Vállalat

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„És mégis mozog (a föld)”, mondá a ma éppen 450 éve született Galileo Galilei, és mielőtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték volna az inkvizítorok, bizonyságul dobbantott, hogy beleremegett a föld. Hányat is? Az a jó abban, ha valaki 450 éve született, hogy…..
Thomas Poulter, aki nem félt az ismeretlentől Thomas Poulter neve sokaknak nem mond semmit, pedig erről a fizikaprofesszorról Byrd admirális még gleccsert is nevezett el, miután Déli-sarki expedíciója során Poulter megmentette az életét amikor az szénmonoxid-mérgezést…..
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.04.15 03:16:46
@zopilote:
A lobster nem rákot jelent, hanem homárt. Kicsit gyúrjál még angolra.

@ctboy:
Ilyen egyik sincs. Majd próbálj életszerűbb példákat kitalálni.

@dirtyfreebird::
Te csak szeretnél panelban lakni a mostani kutyaól helyett, faszfejkém.

A Budapest szót meg egyszer hallottad, amikor elment valaki melletted rádióval a kezében, kb. ennyit tudsz róla, baromka.
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.04.15 03:39:20
@zopilote:
Ez nem igaz, de biztos jól hangzik.
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.04.15 04:18:48
@tucano:
Elárulom: az angolban sincs tegeződés. Csak magázás van.

A japánban pl. nincs tegezés meg magázás, de a szónak eltérő alakjait használják az egyenrangúval, az alacsonyabb rangúval, a magasabb rangúval és császári szinttel való beszédhez, és mást a nők, ha férfival beszélnek, mást, ha nővel.
(Van egy durva, egy családi, egy baráti, egy udvarias és egy hódolatteli alakjuk az igéknek, mondjuk annyi könnyítés van, hogy nincs igeragozás, még ennyi sem, mint az angolban, de annyi nehezítés is, hogy az igéknek még ezeken az alakokon belül is vannak különféle formái, -maszu, -ta, -ku és még néhány forma, a végződés szerint.)

Ezeknek a szóalakoknak első nekifutásra sokszor semmi közük egymáshoz azon kívül, hogy ugyanazt jelentik (vannak persze szabályszerűségek, de nem túl átlátható egy európai embernek, hogy hogy lesz a taberu (=enni) szóból mondjuk mesiagaru vagy a yaru (=adni) szóból sasiageru egy felsőbbrendűvel beszélve).

Szóval nem egyszerű nyelv. :-)
Érdekes, hogy a Budapesthez viszonylag közeli városokból (például Bécs, és esetünkben Prága) viszonylag kevés írás érkezik, holott rengeteg előnyük van, például a hasonló környezet és könnyen megközelíthetők. Ezért is örültem Zsófi írásának. „Tíz hónapja élek…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 21:34:50
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Totál mások a ragok, pl. E/1-ben (ju), és amit ők használnak T/1-ben (em/im), a többi szláv nyelvben az az E/1 rag.

Más a főnév- és melléknévragozás is, de mivel csehet és horvátot csak igen rövid ideig tanultam, elég felszínes emlékeim vannak róluk, leginkább az, hogy kurvára nem hasonlít egyik sem az oroszhoz.
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 22:37:07
@kisQtya:
Én is csak félve, mert ezekbe járok hétvégente. :-)
Csak nem kulturálódni, hanem inni meg beszélgetni.
Sem részeg lenni, sem üvöltözni nem szoktam, úgyhogy a kultúrának ez a fele sem játszik. :-)

@hagyma:
Én járok ilyen helyekre külföldiekkel időnként, akikkel lehet beszélgetni angolul. :-)

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Persze, érthető, csak keverhető, mert a proszim csehül (meg ha jól emlékszem, horvátul is) én kérek, oroszul meg mi kérünk (ez csehül talán proszime, egy betűvel/hanggal több).

Meg az oroszban nincs létige (illetve van/volt, csak már kikopott a nyelvből), a többi általam tanult szláv nyelvben meg van. Ez mondjuk érdekes módon nem azonos a csehben és a horvátban.

Persze ettől még egy bennszülöttnek, aki valószínűleg hall valamennyit az iskolában ószlávról, ahogy a magyar is tanulja a meglévő kevés magyar nyelvemléket, meg azért Balassi, de még Arany nyelve is sokban más volt, nekik meg jóval régebbi nyelvemlékeik vannak, szóval biztos találnak benne felismerhetőt. Aki csak tanulja a nyelvet, az nem, mert annak ezek kimaradnak.
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.15 00:40:21
@strekdo:
25 éve az angol munkatársaim ugyanezt mondták, csak Londonhoz hasonlítva Budapestet.
A postafiókom minapi nagytakarításakor rám hullott egy régi levél: „Comic Sans-bűnöző vagy…” Egek! Honnan tudják, hogy használ­tam már a tiltott betűtípust? „…de itt vagyunk, hogy segítsünk neked” – folytatódik sokat sejtetően a vád. Megkönnyebbülés. Ezt a…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 23:06:53
@HgGina:
Így van.
Sokan kárhoztatják a kormányt, amiért az előrejelzettel szemben kisebb volt az érdeklődés az új típusú adónemek iránt. Vajon tényleg az ő hibájuk? Miről tanúskodik, ha valaki a kedvező feltételek ellenére kimarad az új adózási nemből?A KATA és a KIVA kitalálása és…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 20:41:24
@webjúzer:
Ja, úgy igen.

De mire a mostani 40 körüliek (bár lehet, hogy az 50 körüliekre is érvényes) nyugdíjasok lesznek, úgysem lesz nyugdíj, úgyhogy tök mindegy, mennyi szolgálati időre nem kapsz semmit.
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 22:24:18
@noviktornoparty:
Ja, hogy a határidő előtt 3 nappal módosították? Hát erről nem tudtam, én 10-e környékén érdeklődtem.

@RuszinZsolt:
Igen, attól, hogy valami törvényes, még lehet trükközés.
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 22:53:58
@RuszinZsolt:
Persze, törvényes, de attól még trükközés. Kiskapukeresés, nevezheted, ahogy akarod. Persze aki szeretné megtartani a pénzét, vagy legalábbis minél többet belőle, nyilván kiskapukat fog keresni.
Nap mint nap látjuk, de belegondoltatok, mekkora is valójában? A Budapest Szobrai most egy remek grafikával segít elképzelni. ..
Budapesti Szexipari Vállalat 2013.01.14 21:39:23
@SontPent:
Miért, te szép vagy?
F.O.  System – F.O.  System(GrundRecords) Huszonegy évvel eredeti megjelenése után újra kiadásra került a hazai dark alapzenekara, az F.O.System egyetlen nagylemeze. A friss kiadványon ráadásul szerepel a csapat valaha készült összes stúdiófelvétele is, úgyhogy a…..
Még december elején írtunk róla, hogy egy rakás veterán legendával készít kalózdalokból álló válogatásalbumot Johnny Depp, és most az NPR-nek hála egy új dalt is meghallgathatunk a Son Of Rogues Galleryből, méghozzá Tom Waits és Keith Richards közös számát. A Shenandoah egy…..
„Arcomat előled pirulva takarom, jövő hét kedden is magamat másnak adom!” Három év kihagyás után újból koncertezik a kilencvenes évekbeli budapesti underground alapzenekara, a Csókolom. Továbbra is lesz cekker és nagykabát a koncerteken? Hogyan került Ujj Zsuzsi alkotása a…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.27 20:41:38
@mangorlo:
Mitől ándergránd?
Tiltották őket valaha? Vagy mégis mitől?
Szerintem valami fánkiszerű fos, a tagokat ismerem ezer éve, bírom is őket, de a zenéjük egy kalap sza...mócát nem ér.

A szövegekről meg inkább nem mondok semmit, de mondjuk úgy, hogy a trágárság nem szöveg (meg ahogy Kistamás Laci megfogalmazta 1980 körül, a tudathasadás nem zene).

Ha nem a 80-as évek undorgrundjából indultak volna a tagok, a kutyát nem érdekelnék.
Így se sok mindenkit.

@☉ ☾:
Hát nem lenne jó olyan országban élni.
Nevezettek ugyanis letettek valami értéket is az asztalra (nem véletlenül mozgatnak meg sportcsarnoknyi embertömeget egy-egy koncertjükre), a Csókolom meg nem (nem véletlenül nincsenek 500-an se a koncertjeiken, amikor rendszeresen koncerteztek, akkor meg 200-an sem voltak).
Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.21 02:06:25
@acs63:
Nem muszáj akarnod, a lényeg a lehetőség.
Megvan?
Nincs.
Akkor ott nem vagy otthon.

Kár is rá több szót vesztegetni. Az EU nem az USA.

És nem helyhatóságiról, hanem országosról volt szó.

I pacsimu nam nádo bi sztojaty?
Ne keverjük. A traktorra azért kapunk pénzt, mert azzal hasznot hajtunk az EU-nak - pl azzal, hogy nem kell bennünket élelmiszerrel segítenie.

Az agyelszívás viszont nem ez a kategória.

@Bal:
Na igen.
Meg hát traktorral csak elég radikálisan lehet mondjuk vakbélműtétet végezni. Ahhoz inkább orvos kell.
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.21 03:24:58
@stefan75:
Lehet, ezzel valóban nem vagyok teljesen képben.
Bár ezek a hülye amcsi sorozatok nem azt sugallják, hogy a rezidensek önállóan műtenének. Persze egyik sem dokumentumfilm, az tény.
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.21 03:25:25
@stefan75:
Hát nem erre.
Belsőség Mad Max bőrében 2011.04.19 06:51:04
Lélekben készülünk arra az időre, amikor a TotalCar stencilezett fanzinként, esetleg kódexek formájában él majd tovább - akkor mivel járunk majd, ha épp nem gyalog? Vélemények az azonos című írásunkról...
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.21 02:13:39
@United Steaks:
Ööö... Te ugye fizikából nem voltál valami jó?
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.21 03:17:29
@2108face:
Ez mondjuk Szatara, ha cirill akart lenni.

@Garp:
Old Shutterhand? (Az öreg redőnykezű? :-)
Garantálok...

@United Steaks:
És biztosan akarnál te olyan életet élni?
Merthogy akkor már dugás se nagyon lesz, kisebb gondod is nagyobb lesz annál (már ha csaj lesz egyáltalán 100 km-es körzetben).
Akkor meg minek?

Amúgy ha kedvenc autó, akkor Golf I, mondjuk 1500-as motorral.
A kormány nyilvánosságra került keretszámjavaslata szerint, jövőre csupán 10 500 hallgató juthat be térítésmentes felsőoktatási helyre. Ha a 1996-ban bevezetett tandíj reálértékét nézzük, még a részösztöndíjas hallgatók is többet fizetnek majd, mint azzal a…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.12.06 03:26:26
@flippant:
És szerinted melyik nem így lett?

@Kőmíves Kelemen:
Nyugi, a fiúk meg fogják oldani, jövőre már a középiskola is fizetős lesz.
És ha sokat pofázol, akkor a 8 általános is.
Rend lesz itt, baszd meg! (...gyönyörű képességünk...)

@seabeast:
Ez csak azért van, édes cimborám, mert itt a magas jövedelmek is kurvára alacsonyak nyugat-európai meg észak-amerikai szinten, kb. egy ottani szakmunkás átlagjövedelme környékén járnak.

@Blogger Géza:
Jó, hogy említed ezt a stadiont.
Mennyi ösztöndíjra is futná a 12 milliárd forintos (mire kész lesz, lesz az 40 milliárd is) debreceni stadionból?
És a felcsúti fociakadémiának juttatott milliárdokból?
17 címmel elkészült a Haunebu új kislemeze, ami hosszát tekintve inkább EP, hiszen öt szám található rajta. A rockzenekar első nagylemezével ellentétben az új anyag magyar nyelvű. „Mindig is ki akartuk próbálni, hogy áll ez a zenekarnak, a magyar szöveg erejét meg sosem…..
Tankcsapda – Rockmafia Debrecen(Tankcsapda Music) Kevés olyan magyar zenekart, előadót lehet említeni az elmúlt húsz évből, amelyikről mindenkinek van véleménye. Már a Kispálban se vagyok biztos, Ákosban és a Tankcsapdában viszont száz százalékig. Valószínűleg Magyarország…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.27 02:54:57
@VicGilson:
Mondjuk inkább úgy, Buzsikot kirúgták, meg időnként annyira részeg volt koncerteken, hogy nem tudta ledobolni a negyedét sem annak, amit kellett volna.

Jó srác, de kurva sokat ivott.
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.27 02:55:30
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.27 02:59:59
@manualis mammografus:
Én csak ezt az egy írását olvastam, de ez teljesen rendben van.
A Lángoló Gitárok színvonalához képest meg kiemelkedően jó, egészen tűrhető helyesírás és nyelvtan, és még stílusa is van.

De talán sorold a kifogásaidat.

(Mondom, nem tudom, ki ez a csávó, most olvastam tőle az első cikket, és aki ismer, tudja, hogy nem szokásom agyondicsérni az indexes firkászokat, hogy úgy mondjam.)
Elgondolkodtatok már azon, melyek a legtipikusabb családnevek az egyes európai országokban? Mi igen. Lássuk, mire jutottunk. Magyarországon a „Nagy” családnév már régóta őrzi vezető helyét (a Kovácsok, Tóthok, Szabók és Horváthok előtt). A magyar top 5 jól mutatja az…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.24 01:01:45
@GERI87:
@civil polip:

Talán olvassatok. Sosem árt.
Az is biztosan véletlen, hogy a két nép ugyanúgy nevezi önmagát (még ha kicsit eltérően írja is).

Egyébként nem annyira új gondolat ezt, legföljebb neked.
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.24 01:10:15
@GERI87:
Lehetőleg ne netes szótárakban keress, mert azokba minden hülye beleírhat.

A novak/nowak újat jelent, új embert egy közösségben.

A kovács lengyelül kowal.
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.24 05:39:51
@GERI87:
Konkrétan szlovénekkel és szlovákokkal (is) dolgozom együtt.

Annyira nem röhögtek körbe, hogy tőlük hallottam én is.

@civil polip:
Ja, mert magyar nyelvtudással érted a finnt. Ja nem. Akkor nem is rokon nép.
(Ráadásul ha jól vettem ki, a szlovák nem is az anyanyelved.)

Vagy spanyollal a portugált (pedig azok kicsit később váltak szét, mint a szlovák meg a szlovén). Stb.
Te tényleg ennyire egyszerű vagy?

De mint javasoltam: olvasssál.
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.24 00:27:36
@Magyar Vitéz:
A skótok nem hallottak az energiamegmaradásról ezek szerint?
Giró-Szász: "Állandósul a magyar adórendszer, mindenféle kiszámíthatatlanságot száműzött az adórendszerből a kormány." 159. Kérek mindenkit, hogy jelezze, ha ezt elhiszi! Most már minden állampolgár játszi könnyedséggel elkészítheti az adóbevallását? A cégek nem 3, hanem…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.23 23:19:06
@Anti Anyag:
Majdnem 60 ezer az az 50 ezer.
Meg persze "csak" 37% a 40%, persze ha beleveszed, hogy ebben benne van a 27% adó is, akkor ez 10% - lenne, ha nem visszafelé kellene számolni, ami így ugye majdnem 20% (egy egyszerű példa: 100 ezer nettóra a bevétel 127 ezer, ennek a 37%-a - 10 Ft híján - 47 ezer, marad 80 ezer, ami a 100 ezerhez képest nem 10, hanem 20% mínusz).

És persze nem lehet semmit leírni.
Ehhez képest az szja 16%.

Szóval annyira nem kell az evásokat irigyelni.

Mondjuk aki 450 ezer + áfa (kerekítve 570 ezer) bevétel fölött van, az jön ki kb. annyira (járulékok befizetése után), mint egy 250 ezer nettót kereső alkalmazott.
Muse @ Papp László Sportaréna, 2012.11.21. Természetesen lehet dobálózni a közepes érdeklődést kiváltó blogkedvencek klubkoncertjeivel, az utóbbi nagyon sok idő egyértelműen legmenőbb dolga, hogy Budapestre jön a Muse saját koncertet adni. Egyszerűen azért, mert nagyon ritka,…..
Olyan 20 éve, a rendszerváltás hajnalán, volt egy Darnel Krisztián nevű fazon, aki brutálisan arrogáns tréningeket tartott csarnoknyi embernek, személyiségfejlesztő módszer gyanánt. Sokan kóklernek tartották, ám sokaknak bejött, a lényeg talán az volt, hogy az arroganciával…..
  Ateizmus definíciója:  Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással nem más mint Rudolf Carnap-i értelemben vett Babig-tagadás. Magát az ateizmust is a judeo-kaotikusok terjesztették el a mai formájában, mert rájöttek, arra amit ma gerilla marketingnek hívunk. Ha az ellenzők is…..
Mivel a Tízparancsolat is a történeti alkotmány része, ezért azt is módosítja a két kormányzópárt, ezzel is kihúzva a talajt a Semjén Zsolt ellen acsarkodó liberális média lába alól. Az ortodox, a katolikus és a protestáns után egy nemzeti együttműködési tízparancsolat…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.21 14:35:49
@ámbátor:
A zárszóból meg lemaradt két vessző.
El leszel számoltatva.

@dr. Balta$ár:
Ha ezeket a faszokat elküldenék a picsába, akkor a fél ország boldoggá lenne avatva. Sőt, inkább nagyon boldoggá.

@BridgetBéjby:
Jaj...
Minden háztartásban kell lennie legalább egy hangszernek. Én ezt simán törvénybe foglalnám, ha egyszer annyi agysejtemet veszíteném el, hogy a törvénykezés közelébe engednének. A mai dolgozat első ránézésre bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, hogy megfelelő…..
Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.21 14:18:28
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..