Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SH4RK

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
SH4RK 2021.11.14 16:27:04
SH4RK 2022.01.16 21:29:07
SH4RK 2022.09.03 17:03:50
@Club Sandwich: Miért is ne.
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
SH4RK 2021.10.22 13:11:55
@EgyEdző:

"Ha Kubatov izomagyúi voltak a támadók, akkor miért akarta volna a Fidesz, hogy beléjük lőjenek a rendőrök?!"

Elképzelem a szalagcímet: "A vérbe folytott forradalom", "Gyurcsány a tömegbe lövetett", stb. Franciaországban ez megszokott, de felénk nem annyira.
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
SH4RK 2020.09.02 17:44:10
@Meridian74
Oké, most ezt tegyük helyre:

"Nyilván nem mindenütt egyformán volt súlyos a flu járvány osszuk el kettővel. 3 millió. 3millió vs 0.9millió. Ja! és a legfontosabb még most jön. A "flu" úgy szedett 3 milliónyi áldozatot, hogy sokszázmilliós(!) tételben adtak be védőoltásokat is!

Ugye, nincs több kérdés!?"

650 ezer az a 3 millió.
www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal)

(itt mondhatod azt, hogy más módszertan, meg ilyesmi, vagy hogy manipulált adatok, stb.)

"Mivel a vakcina 5-15 esetleg jó esetben 30% hatékonyságú"

Egy jós veszett el benned.

"Ehlyett a pécsi orvostudományegyetem, meg mások is bebizonyították és beszámoltak arról hogy növelni kell a D vitamin bevitelt. átlagos ffelnőttnek minimum 2000NE-t kell külön bevinie, még nyáron(!) is...! És ez mire is jó? A viszgált célcsoporthoz képest akik kaptak renmdszeresen nagyobb dózisú D vitamint azoknál 90%(!!) igen, kilencven százalékkal kisebb eséllyel betegedtek meg influenzaszerű kórt."

Azt vágod, hogy totál másképp működik a két vírus, máshol kötödnek sejthez, más fehérjékkel, más az "influenza szerű tünetek" és a megfázásos tűnetek, ilyesmi...

"Amúyg láttam egy animált grafikont amibven a covid halálozási számlálót futatva összevetették més halálokkal, pl az idei influenzával...

Na de ez így nevetséges. Idén nem is volt -komoly- influenzajárvány!
Miért nem a 2016/17 évi járvánnyal hasonlították össze? Akkor máris vicc lenne ez az egész felhajtás."

Akkor is többen haltak volna meg már COVID-ban. Amúgy 2016/17-ben nem volt lezárva a fél világ, és nem hordtak maszkot az emberek, így nem is tudod összehasonlítani.
Vicces példával szólva gyanítom, hogy az idei új nemibetegségek előfordulása a legkisebb az elmúlt 5 évben, mert az emberek nem mozdultak ki kur... izé, barátkozni.

Mindegy igazából.
Elég rég jelentkeztem, tudom, de ennek jó oka van. Új munkahelyen dolgozom és tudjátok, a próbaidő az emberre rátesz egy plusz terhet. Rám legalábbis mindenképp. Egy héttel ezelőtt elkezdtem egy teljesen más témát kifejteni, amit később szeretnék majd elétek tárni. Aztán hallottam embereket…..
SH4RK 2020.07.14 11:12:17
@Viktor Fulop: Értem én, hogy a bruttó kit érdekel, engem is cska a nettó izgat, azonban élethelyzettől függően változik az adózás. Így két különböző embernek végül mégiscsak más-más összeg fog szerepelni hónap végén a számláján.
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
via GIPHY Amikor a kereskedő hozzáállása minden, csak nem vásárló barát. A költözés olyan, hogy néha eltűnnek a dolgok, most is ez történt. Az OBI-ban vásárolt lámpa távirányítóját kéne pótolni, de ha sem a gyártó, sem a kereskedő nem tud és akar segíteni, akkor mit lehet tenni? A kereskedő szerint…..
SH4RK 2020.01.07 12:28:26
@havrilla: Már nem hiszi el, lásd a 12:12:51-kor született hozzászólása
via GIPHY Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani? 2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak…..
Van nekem egy Toyotám. Már 14 éves, de én az a típus vagyok, aki nem vesz kétévente új autót. Mert minek, ha ez még működik. A Toyoták meg amúgy is tök jó autók. Ennek az autónak is nyilván van kulcsa. Két nyomógomb is van rajta. Nos, ezek a gombok először az eredeti, majd a pótkulcsból fogytak el.…..
SH4RK 2019.01.29 14:38:34
@Valami? Amerika? Naná!:
"Miért nem rendeltél gyári új kulcsot? Megérdemelné az az autó, nem?"

Látom tudod, hogy ezekhez nem igazán lehet csak kulcsházat, elektronika nélkül rendelni, vagy ha lehet is eBay-ről, olyan minőségűt, hogy 3 használat után eltört nekem.
Az online bevásárlás az egyik legnagyobb vívmány a konzumálás történetében. Nincs tülekedés, nincs hétvégi feszkó, nincs impulzusvásárlás és ráadásul a cipekedést is meg lehet úszni, ami ugye egy család havi bevásárlásánál már jelentős anyagmozgatással járó feladat. Ha utóbbi nem része egyes…..
SH4RK 2019.01.23 17:19:48
@Nick-son: Erre mondják, hogy pénz sem jár érte.
Manapság az autós újságírást művelők gyakran hívják fel figyelmünket egy-egy - az új autókban - megjelenő vagy még inkább eltűnő, bosszantó részletre, mint például a pótkerék hiánya vagy a sok esetben eurocentekben mérhető apróságokon történő spórolás.   Az NSZK-ban az ARD/ZDF televíziócsatornák…..
A Városligeti tavat "rehabilitálják" Nem, de ez olyan jól hangzik. Sokan lelkesednek, hogy megújul a Városliget, meg visszatér a régi fénye... de vajon tényleg? Itt látható a Nádor híd íve...a Lizsé nevű vendéglátó egység előtt. Benőtték a gyomfák, mert annak Főkertnek a dolgozói nem ismerik a…..
SH4RK 2018.08.30 19:53:28
@rallus: Így van, innen még nem loptak, be kellett pótolni.
SH4RK 2018.08.30 21:14:54
@brlv24: Töredékáron rendbe lehetett volna tenni, de nekünk épületek, és éttermek kellenek egy parkba.
Most hogy hetek óta itt a strandidő, a 3-as metró új szerelvényeiben is élvezni lehet a hőséget. Hiába, az orosz csúcstechnológia, a ventilátorok nem igazán segítenek a hőérzeten. Sajnos, a dolgok jelenlegi állása szerint a mekk elekes felújítás után sem kapunk egy 21. századi metrót. "Ez az amit…..
"Miért fizetnél olyanért, amit ingyen is elérhetsz?" - szegezi gyanútlan olvasójának a kérdést a http://gadgetscoring.com/gadgets/review/tv/hu/Gadget oldal,  amire ugye az ember azonnal kicsire töpped a lúzerség  éjsötét árnyától. A fő kérdés azonban az, utána mi tesz: -…..
5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. ..
SH4RK 2018.02.11 21:37:06
@csobi2011: Kérem ne személyeskedjen. Örülök annak, hogy nőtt a bére. Mérnökként az én bérem is sokszorosa lesz. Sajnos így csak a kétkezi munkások maradnak itthon, akik kőnnyen helyettesíthetőek lesznek robotokkal. Már látom a géprombolós multi ellenes plakát kampányokat.
SH4RK 2018.02.11 22:02:12
@csobi2011: Azért zavar, mert Magyarországot tekintem hazámnak. De ezzel az állandó veszekedéssel oly szinten elvették a kedvem, hogy már nem akarok itt élni.
Igen, a szocik alatt is rossz volt. Volt egy világválság is, általános depresszív hangulat, loptak, mint a fene. De csendben tették.
Aztán jött az aktuális garnitúra, beígérték az elszámoltatást. Nem sok minden lett belőle az ügyészségen levő politikai nyomáson kívül.
Most meg qz látom, hogy rendkívül jó befektetői hangulatban nem használjuk ki a lehetőségeinket.
Érdemes elolvasni pár gazdasági elemzést a V4 és Romániával kapcsolatban. Például vásárlóerőben vagy idén, vagy jövőre lehagyja a román minimálbér a magyart, és ezek a folyamatok csak erősödnek.

De közben mégsem ezzel foglalkozunk, hanem az állandó uszítással.

Vagy tévedek ebben?
Zoltán szerint az egész konstrukciója hibás annak a lámpának, amiről kiderült, hogy ráz a kapcsolója. Ezt persze nem tudjuk, hogy így van-e, azt viszont nem árt tudni, hová fordulhatunk, ha ilyen veszélyesenk tűnő termékbe botlunk. Nem kell ugyanis megelégednünk azzal, hogy nem történt nagyobb…..
Zeo problémáját még tavaly kezelte ilyen brilliánsan a Cinema City, de lassan mi is ráfutunk a 2018-ra, búék mindenkinek!..
SH4RK 2018.01.03 19:57:55
@KaTe: Sajnos így van, sokan már bent ülnek, rajtuk át kell mászni.

Más, most jutott eszembe: vállalati, privát vetítés, előre örültem, hogy nem lesz reklám.
De. Ugyanannyi. Sőt, az egyik konkurencia is hirdetett felvételt.
Boldog gyerekarcok régi, homályos képeken. A karácsonyfa alá az Államokban már a hetvenes évektől kerültek konzolok. 1972-ben a Magnavox jött ki az első kereskedelmi forgalomba szánt tömeggyártású konzollal 99 dolláros (mai értéken kb. 570 dolláros) áron. Három év alatt 350…..
Nem kell ahhoz tágas és tekervényes agyi kapacitással rendelkezni, hogy az előrelátó országvezetés erre szakosodott emberei rájöjjenek, hogy november-decemberben megnő a csomagküldési kedv. Így volt ez az átkosban is, és a mostani átkosabban sem megy másként. Miután mindenkit kiebrudalt a nemzeti…..
SH4RK 2017.11.10 20:37:44
@_Ske_: Máris jobb. Akkor pedig az össze webáruház inkább kössön szerződést más futárszolgálatokkal, vagy a Postával.
Az Európai Szakszervezeti Szövetség és a magyar szakszervezetek egyaránt elfogadhatatlannak tartják a kelet és a nyugat közötti bérszakadékot az Európai Unióban. Elfogadhatatlan, hogy egy magyar dolgozó átlagosan nettó 840 euróval keres kevesebbet havonta egy német munkásnál...
SH4RK 2017.09.23 12:37:09
@Szaktanár: Budapestről most jövök el. Megutáltam. Majd meglátom, Debrecent is megutálom-e.
SH4RK 2017.09.24 20:28:55
@Jossarian: Persze. De addig ne adja nekem elő senki a hegyibeszédet, amíg normális fizetés csak Budapesten van, mert vízfejű az ország.
Talán az olajlobbi nyomására vagy épp az emberi tudatlanságból fakadóan mindig előkerülnek azok a napelemeket érintő tévhitek és egyenesen sületlenségnek nevezhető állítások, amelyek egy tudományos vitában természetesen nem állják meg a helyüket. A szakemberek és a hozzáértők természetesen el tudják…..
Az alábbi levél ma délelőtt landolt a fiókunkban. Ez alapján valószínűleg az OTP az egyik a három nagy magyar bankból, amelyre a Magyar Nemzeti Bank szintén ma délelőtt megjelent sajtóközleménye utal: "A nyár folyamán eddig három jelentős hazai bank – jelenlegi vagy korábbi – ügyfeleit érte  a…..
Kolumbiában a polgárháború alatt olyan mindennaposak voltak a száguldó motorról elkövetett gyilkosságok, hogy  egy időben jogszabály tiltotta hogy két személy utazzon egy motoron. Így amikor egy reggel egy motor gördült be a carepai Coca Cola palackozó üzem elé két utasával, mindenki sejtette, hogy…..
SH4RK 2017.07.05 17:45:09
@GrG: Mekkora mennyiséget kell fogyaaztani belőle, hogy kimutatható legyen a hatása? Mythbusters-ben volt egy rész erről, ha jól emlékszem, arra jutottak, hogy elég sokáig kell kólában áztatni a fogat. Ellenben a benne, és a mindenben levő cukor sokkal hamarabb végez a fogaddal.
Furdancs Blog Off topic 2017.01.26 16:57:00
Üdvözlet az aktuális poszthoz nem kapcsolódó kommentek oldalán! Itt minden kérdésre szívesen válaszolunk és ide írjátok a "posztoló hülye, az írás pedig hihetetlen inkompetenciáról tanúskodik" jellegű üzeneteket is...
Úgy alakult, hogy egymás után kétszer is került hozzánk egy kisautó csereautónak. A két autó bár azonos modellek, egymás éles kontrasztjai. Kezdeném az elsővel, amely egy igen kemény valóságfürdőnek bizonyult. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elmondhatom, az elmúlt 20 évben kevés igazán…..
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..