Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kumming

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Berki Krisztiánnak a Tv2 eddigi tulajdonosai az elmúlt két évben állítólag 100 millió forintot fizettek ki a FEM3 és az Éden Hotel műsorvezetésért és az Édes életben való szereplésért - írja a Blikk. Kérdés persze, hogy az új tulajdonos, Andy Vajna meddig hajlandó fizetni…..
kumming 2016.01.11 16:26:44
@Mikkamak: Úgy is van. Az amcsik majd elkapják a tökét. Nem nagyon szeretik az adócsalókat.
  Hiába próbálja a Wizz Air a 2 deci üdítővel meg a szenyával megúszni a dolgot, már két órát meghaladó késés esetén jár az a kártérítés az utasoknak és nemhogy 4 és fél után. Minden vonatkozó okosság a témában itt. Kedves Homár! Április 13-án Varsóból…..
kumming 2015.05.04 10:43:15
@Rosszindulatú Vászka: A fapados szolgáltatás nem jelenti azt, hogy több mint 4 órát lehet késni.
Levélírónk az Andersenben csapatva próbálta maga mögött hagyni a múlt hetet pénteken. Az nem derül ki, hogy a "nehéz munkahét" keretében bányában vagy a tőzsdén építette a nemzetgazdaságot, de mindegy is, hisz senki nem érdemli, hogy lokális atyaúristenek "kis…..
kumming 2014.07.14 10:57:16
@atörökk:"Annyiban mindenképp sántít, biztonságiak egyetlen helyen sem szokták direkt keresni a bajt maguknak."

Muhahahaha, ez kemény volt.
Látta ezt a csúszdát? Jelentkezzen! Keresem azon "szerencséseket", akik 2013-ban a Kartago Tourssal voltak Tunéziában a Caribbean World Mahdia nevű szállodában. Arra szeretném kérni őket, hogy írják meg, volt-e vizicsúszda, vagy sem? Én ugyanis nem találtam, itthon többek…..
kumming 2014.04.09 11:09:44
@rpeter11: oszt ez a kép vajon mikor készült?
Van úgy, hogy egy termék pont elfogyott karácsonyra és utána januárban semelyik bolt nem rendel semmit, de a magyar gyártmányú Wayteq-kel ezt eljátszani legalábbis durva cinizmusra utal: Közeledett a karácsony és azon töprengtem, hogy mit is vásároljak kedves feleségemnek. A…..
kumming 2014.03.15 10:46:32
@Zirowe: Ott a pont. Én ráültem a kindlémre, oszt annyi lett képernyőnek. Felhívtam őket, elsírtam a bánatom az amazonnak, akik megkértek hogy futárral küldjem vissza. Szerintem mire odaért már nálam volt az új(3 nap) és jóváírták a számlámon a 20k futárköltséget a régi szállításáért. Azok a piszok amcsik hogy miket tudnak.
Az alábbi két levél alátámasztja, hogy a DKV-nál szarnak bele mindenbe, a sofőrök bármit megtehetnek. A fentebb üldögélő, tömegközlekedési eszközt még sohasem használt emberkék törlik és vonogatják össze a járatokat, reménykedve a veszteségek csökkenésében (az év…..
kumming 2012.02.24 12:02:38
@balaaa: Miért nincs közösségi közlekedés, Nézd már meg a menetrendet, és számold össze hány járat indul egy nap. És utána mond hogy nincs.
Aki Karácsony előtt akar műszakit szerezni, annak rendesen össze kell hangolnia az államigazgatást! Pár hete kiderült hogy lejár dec. közepén az autó műszakija. Ez már egybe van vonva (végre-valahára) a környezetvédelmi vizsgával. El is mentem egay márkaszervízbe - kijelölt…..
kumming 2011.12.20 11:34:58
@goes: Gondolom Te még nem fogtad fel agyilag, hogy ha rossz adat van a forgalmiban, akkor csak az okmányirodában lehet intézni. Ez nem márkaszerviz függő. Úgyhogy mielőtt a posztolót alázod, nézz már önmagadba, hogy mennyire tudatlan vagy. Bár csak kicsit kellett volna visszaolvasni, és megvilágosodhattál volna.
kumming 2011.12.20 11:37:18
@Kulics: Csak az a baj, hogy téged hiába nem érdekel, ha vizsgáztatod a gépet, te is járni fogod a kanosszát akár akarod, akár nem.
J.N. nem olvasta a múltkori vaterás történetet, így meglepődött, hogy a TeszVesznél sem adják vissza a jutalékot a sikeresnek értékel aukció után, ha az mégis meghiúsul, például mert a vevő nem bírta használni a telefont a SIM-kártyájával:2011 októberben felraktam egy eladó…..
kumming 2011.11.21 12:37:48
@zsibvasar: de vevő sincs
Az alábbi kérdés egy konkrét jogi problémát vet fel, Zugügyvéd szerint az ilyen szerződés kötelezi a tulajdonosokat is, jogutódként.Tisztelt Zugügyvéd!  Egy ingatlant tervezünk bérbe venni, amelyre a szerződést az ingatlanban tulajdonrésszel nem, csak holtig tartó…..
kumming 2011.11.03 10:53:27
@Észkombájn: És ha a haszonélvező 100 évre adja bérbe, akkor a tulajdonos soha sem jut hozzá a tulajdonához?
A Zugügyvéd az alábbi jogi abszurddal kíván mindenkinek kellemes hétvégét.Szia Zugügyvéd,Egy vicces jogi eset a mai napból: megkeresett a bérlőm, aki bérli a lakásomat, elújságolta, hogy a TÁVHŐ-nél adósságot halmozott fel, ezért kikötötték a meleg vizet, ezt nekem be…..
kumming 2011.10.24 13:53:55
@j311: Két tanú előtt felvett leltár, aztán pakold ki a cuccát egy raktárba. Utána pereljen, és lesz ahogy lesz.
Ádámot csak egyszer sikerült megizzasztaniuk, azóta kissé rezignáltan veszi tudomásul, hogy a győri 22-es busz érkezése nincs összehangolva a 14-es busz indulásával. Valahogy mindenki pont lemarad.Október 13-án és 14-én Győrben Marcalváros forgalmi irodához érkező 22-es…..
kumming 2011.10.20 17:18:18
@fidoone: na és kivel basztál ki? Hét nem a vezetővel, azt megsúgom neked. Ő ugyanis akkor is kapta a fizetését, amíg szerelőre várt. Na de a többi utas aki ment volna dolgozni, az nem szórakozott olyan jól mint te, az biztos.
kumming 2011.10.21 13:47:08
@fidoone: Nem hibáztattatlak én, csak te nem tudtál már mit tenni, mert záródott az ajtó. De hidd el akkor már a sofőr sem. Maradjunk annyiba, hogy mindketten jól szórakoztatok az eseten, csak a többi utas nem.
Az alábbi észrevétel bebizonyítja, hogy mégsem változott semmi, az ellenőrök bunkók. Az ügyfélszolgálatosok lekezelőek, válaszra sem méltatnak. Elég szomorú, hogy a becsületesen utazni akaró utasokat, semmibe veszik és csak a saját érdekeiket figyelik. (Minden megbüntetett…..
Üdv mindenkinek!   Szeretném megosztani a Dkv ellenőreivel megélt esetemet. Mielőtt azt hinné bárki is, hogy na ismételten egy ellenőr utálattal élő ember írogat akinek nem szimpatikusak az ellenőrök, na az mától nem én vagyok. Bocsánat ne értse senki félre, nem…..
kumming 2011.09.03 10:55:42
@Tepsifan: Jogosan büntetett volna? Igen. Akkor te miről beszélsz? Tényleg rendes volt, ezt el kell ismerni. És ha az érintett is elismeri, te milyen jogon fikázod az ellenőrt?
A UPC "felemelte" közkedvelt Fibernet-csomagjai sebességét, így a korábbi 15-30-60 Mbit helyett már csak 10-25-50 Mbitre fizethetnek elő az új ügyfelek. De a legjobb még hátravan. Kulabácsi ugyanis rákattintott a tízmegabites ajánlatra, ahol kiderül, hogy 5 Gb-os havi…..
kumming 2011.08.02 09:53:12
@karosszékely: Ez azért igy nem igaz. A 30/3 csomag nem emelkedett 50-re. Rákérdeztem, és mondták hogy nem, de lehetőség van akciós 60-ra + egy ezresért.
Azon felül, hogy a Zugügyvéd is rosszízű ügyeskedésnek tartja a rokkantkártyával való visszaélést, semmiképp nem igényel olyan mérvű rendőri intézkedést, mint amit az alábbi levélben leírtak.Tisztelt Zugügyvéd!Kérdésem csupán annyi lenne, hogy milyen hosszú időtartamig,…..
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
kumming 2011.07.24 11:31:02
@radio100jozsi: Ha nekem azt mondják fizess ennyit meg annyit, lesz@rom hogy mennyi a különbség minuszban. Az a pénztáros dolga. majd ha túl soknak tartom az összeget, akkor szólok.
T.Ferenc egy bosszantó eseményre hívta fel a figyelmünket amellyel mi is tisztában vagyunk és valószínűleg a DKV is. A levél első felével egyet lehet érteni, mert bosszantó, hogy nincs 50Ft váltópénz a sofőrnél.2000Ft-ból már többet kéne visszaadni igaz, hogy ez sem…..
kumming 2011.04.24 11:03:19
@srácz: Ha már buta vagy, akkor legalább ne reklámozd. Mielőtt marhaságot írnál, utána kéne nézned a hatályos jogszabályoknak. Ugyan is a buszjegyről nem kell számlát adni. Maga a jegy a számla, ha el akarod számoltatni.

Ami a váltópénzt illeti, gondolom arra még senki sem gondolt, hogy akinek nem tudnak visszaadni nagyobb pénzből, talán nem ő az első aznap. Még is mennyi váltó pénzel induljon neki a napnak. 20-30 ezer forinttal? Ki kötelezhetne rá hogy otthonról hozzam a váltópénzt? Arról nem beszélve, hogy a sok pénz egy újabb veszélyforrás, mert ennél sokkal kisebb összegért is rabolnak ki embereket. Mert manapság már szinte mindenki ezressel, meg két ezressel akar fizetni, és nem ritka az öt, és tízezres. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy a járművön váltható jegy egy lehetőség, és a sofőr nem pénztáros. Nem látják el váltó pénzel, és igazából nem ez a feladata. Mindig annyi van nála, amennyi jegyet eladott, de max. 7000Ft, mert ha eladott 20 db jegyet, akkor már köteles feltölteni a jegykészletét. Azért az is vicc, amikor a Csokonai Színház megállóban valaki fényes nappal 1000 forintossal akar jegyet venni. 50 méteres körzetben legalább négy helyen lehet venni jegyet. Amúgy sokszor éppen arra utaznak, hogy a sofőr ne tudjon visszaadni, és utána nem akarnak leszállni. Ez főleg este jellemző, amikor feltűnően sok a nagy címlet, de amikor a leszállításra kerül sor, érdekes módon mindig előkerül az apró. Bocs ha hosszú lére engedtem a mondanivalómat.
kumming 2011.05.04 17:59:29
@panjabi: Mindaddig szó nélkül adunk vissza bármilyen címletből, amíg van mit. ha már nincs apró, mondhatsz te akármit, akkor sem tudunk visszaadni. Ne hidd hogy a 20.000 apró megoldás, mert az is elfogy, ha ennek tudatában majd mindenki a buszon akarja felváltani a tíz, meg húsz ezresét. Tessék megvenni előre a jegyet. Tudomásul kell venni, hogy a járművön váltható jegy egy lehetőség, és illik apróval lebonyolítani. Nem hőbörögni kell, hanem megérteni, hogy nem lehet korlátlan váltópénz a vezetőnél. Annyi bevétel azért nincs, mit egy közértben, vagy trafikban. Aki ezt nem érti meg, annak baj van a fejével.
Az ilyen ügyekben, mint az alábbi, igencsak  ellentmondó ítéletek szoktak születni a különböző bíróságokon. Ráadásul nem derül ki, írásbeli, vagy szóbeli megállapodás történt, a módosításokat írásban fektették-e le. Az elállás első olvasatra jogszerűnek…..
Jöhet bankadó, bármilyen reform, dohányzás betiltása, az élet mégis szép, hiszen itt van nekünk az örökké friss és finom kürtöskalács! Big up pirospacsinak a képért.A csatolt képeken lévő kürtőskalács minőségmegőrzési ideje...hmm, végtelen. Legalább is én így…..
kumming 2011.03.02 12:25:23
problema?@atpijkamo:Azért fényképezőgép nem mindig van nálam. De telefon az igen. Mi ezzel a gond?
T. Anna egy olyan dologra lett figyelmes ami már nekem is szemet szúrt. Ez pedig az ellenőrök egyszínűsége, bár a kék póló nem állandó és a nadrággal sem értek egyet. Mert mi másban lehetnének? Nekem nincs félnivalóm mert minden hónapban van bérletem, de attól még az…..
A benzinkút és vendéglő, kocsma tulajdonosok kedvenc módszere, hogy csak a borravalóért dolgoztatják az alkalmazottjaikat. De hogy egy diákszövetkezet is asszisztáljon a sajátos foglalkoztatásban ez új elemnek tűnik ebben a műfajban. Tisztelt Zugügyvéd!Rövid leszek, és…..
Kicsit információhiányos ez a történet (milyen hitel? melyik biztosító? stb), de még így is érdekesnek tűnt. Megtudhatjuk, mi történik akkor, ha a vélhetően fedezetként szereplő ház megsemmisül a 20 éves hitel 2. évében: Rettenetesen kétségbe vagyunk esve! Augusztus…..
kumming 2009.09.28 11:57:52
@csernaja obca: Persze, de mennyivel egyszerübb lenne a biztositási pénzből helyreállitani a házat( végül is erre van a biztositás) és fizetni tovább a törlesztést. Végül is a banknak a ház a fedezet, és ha helyre van állitva, akkor továbbra is fedezet. A baj akkor van, ha a kár nem fedezi a hitelt, igy ott állnak majd egy romos házzal, és a fenmaradó hitel törlesztésével. Kész bukta. Ezért erkölcstelen a bank eljárasa. Csak akkor lenne erkölcsös, ha a házat nem lehet helyreállitani.
kumming 2009.09.28 12:17:13
@csernaja obca: nem ugy értettem hogy alulbiztositott, hanem nemégett porig. magyarul nem totálkáros a ház.Ha mondjuk csak 5-6 milla a kár 20 millás házban, és azt lenyulja a bank, akkor van gond. Ugye a hitel az több, tehát a maradékot fizetni kell, és ott áll egy lakhatatlan házzal, ami a biztositási összegből szépen rendbehozható lenne, és minden menne a régi kerékvágásban, ha a bank nem nyulja le a lét.
A Zugügyvéd a múlt heti HVG-ben találta az alábbi szösszenetet. Az ügy tényleg kellően abszurd és egyedülálló.Kényszervallatott rendőr?     A magyar jogtörténetben valószínűleg egyedülálló az az eljárás, amelyben hétfőn délután…..
kumming 2009.09.09 10:04:23
Már jó ideje csámcsogunk azon, hogy jujj, Kepes András Győzikével forgat, miközben egy csomó sokkal értelmesebb témáról is forgathatna, és hogy Győzike másik arcát akarja megmutatni, miközben tudjuk, hogy Győzikének nincsen semmiféle másik arca. De keddenvégre levetítették a…..