Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemma

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy milyen megkóstolni 35 különféle kávét és értékelni őket? Nagy kihívás. Ez a tesztünk tartott eddig az egyesületünk történetében a legtovább. A 13 kóstolónak összesen 455 kapszulából főztünk kávét, amely mennyiség már egy nagyobb lagzit résztvevőit is kiszolgálja. De megérte, sok kávét nem…..
nemma 2022.02.01 17:16:08
@Csöves a Blahán: Hát, "igazi" kévénál inkább egyéni preferencia kérdése. Ezt nem egy szemeskévé teszttel lehetne elérni. Míg itt (kapszulásnál) ki lehet szűrni az abszolút fogyaszthatatlanokat.
Lakásbérlés kapcsán jellemzően arról lehet olvasni, hogy mennyi veszély leselkedik a bérbeadókra, mert a bérlők nem fizetnek, lepusztítják a lakást stb. Sajnos vannak ilyen esetek. Jó néhány bérbeadó tud szomorú történet mesélni. Vannak azonban olyan bérlők, akikkel nincsen probléma. Nekem is volt…..
nemma 2021.08.01 09:57:33
@desw: Hát igen, ez a moratórium dolog érzékenye téma. Viszont, én a referenciát és az egész fizetési papírt felháborítónak tartom. Az én fizetésem az én dolgom, nem tartozik másra, hogy mennyit keresek, főleg annak függvényében, hogy a legtönn multinál üzleti titoknak minősül. Viszont ha a bérbe adó kérhet fizetési papírt, akkor a bérlő is? Hiszen én honnan tudhatom, hogy a bérbeadónak nem ez az egyetlen bevételforrása, és ha 1 hét után tönkre megy a mosógép, akkor lesz rá tőkéje, hogy megjavítassa/kicserélje?
Nagyon ráéheztünk, meg volt egy szép húsparadicsomunk is, hát kiváncsi voltam mennyi ideig tart. Spoiler: a víz felforrásától az asztalra tételig 21 perc...
nemma 2021.07.19 20:55:40
A legtöbb cikkemben olvashatsz arról, hogy szerintem a pénzügyi tudatosság a legfontosabb készség, amelyet érdemes lehet kifejlesztened magadban, ha gazdagságra vágysz. Ma egy olyan jelenséggel szeretnék foglalkozni, amely téged is nagy mértékben akadályozhat, ha nem figyelsz oda rá kellőképpen. A…..
nemma 2018.10.18 00:00:37
Zsombibácsi szegény valahogy teljes aszinkronban van kiszemelt szolgáltatójával, a UPC-vel: bármit is állít határozottan, a cég makacsul ragaszkodik az ellenkezőjét. A fura felállásból fakadóan például csak modemet vittek neki, hiába jelezte, hogy először madzag kéne, mert nála ugyan nincs kiépítve…..
Olvasónknak tök igaza van: a sok félresikerült esetet bemutató és csalódásoktól hemzsegő levél mellé néha nagyon is kell egy-egy pozitív poszt. Különösen szoktunk örülni az első blikkre magukat hagyományos, igazi panaszkodós Homár-posztnak álcázó eseteknek, amikről aztán…..
nemma 2017.06.03 12:20:10
@PITTA:
"Ha jön a nav, bekapcsolva 10Nm-t csökkent az ingatlan alapterültén a nagy vákum miatt... "

Minding tanul az ember, most már tudom, hogy a terület mértékegysége a Newtonméter (Nm)
:)
 A mobilszervizek fogalomkészletének állandó visszatérő darabja a kissé misztikus "idegen eredetű folyadék". Ez persze sok esetben sör, amibe fejest ugrott a teló egy dévaj északán. Sokszor viszont a mobil gazdája nem bír visszaemlékezni semmilyen a készüléket ért nedves atrocitásra, bárhogy is…..
nemma 2017.05.30 02:28:16
@bm613: A 90-es évek végén bevezették az ISO22810-es szabványt, abban konkrétan ledefiniálták a vízállóság fogalmát, és az adott atmoszféranyomáshoz tartozó minimum elvárásokat, és ezek hitelesítéséhez szolgáló teszteljárások metódusát.

Szóval elvileg, ha az van ráírva, hogy 200 méter, akkor 200 méterig vízálló. Ha nem, akkor csere (az más kérdés, hogy hogy bizonyítod, hogy nem mentél-e 200 méternél mélyebbre)
Az OECD nők napja alkalmából megjelentette a rendszeresen közzétett statisztikáit a nők és a férfiak közti bérszakadékról. Ez alapján az átlag 14,7 százalék, míg a magyar átlag ennél kisebb, 9,5 százalék. Ha ezt a jelenlegi nettó átlagkeresetre (havi 192 ezer forint)…..
via GIPHY Haha, méghogy, ha az embernek papírja van róla, akkor tiszta sor a garancia, meg a tények nem hazudnak! Sziasztok! 2014 november 19-én vettem az edigital.hu-n egy Whirlpool mosógépet 4 év garanciával. Kizárólag a 4 éves garancia miatt vettem meg ezt a gépet, mivel az volt a korábbi…..
nemma 2017.03.02 22:01:13
@Terézágyú:
"Ez butaság... :( Egy garancia érvényesítése (javítás/csere) mindig macera, még a legjobb esetben is... "

Dehogy, hogy egy nagyon pozitív példát is írjak: 500GB-os külső HDDt vásároltam, fél év után megadta magát, és a webshop, kicserélte első kérésre. Sőt, mivel akkor ugyanazért a pénzért 750GB-t lehetett kapni, egyből azt kaptam, nem egy 500-t.
Ez szerintem nagyon korrekt eljárás volt.

(Amúgy a digitaldeporól van szó).
Esküszöm, kaptuk ezt a levelet, még ha olyan is, mintha én írtam volna azért, hogy egyszer és mindenkorra elmagyarázhassuk, mit is a helyzet, ha az ember céges számlára veszi magának a tévét vagy a sövénynyírót.  Tisztelt Bauhaus és Kedves Homár! Ritkán tévedek a Bauhausba, de ezentúl ezen ritka…..
nemma 2017.02.23 00:58:25
@nonolet:

Olyan is van, hogy "fecserékel", mégsem használjuk.
Én személyszerint a "merészkedik"-el most találkoztam először.
A filléres kütyüáradat még mindig nem ért véget, ugyanis van egy harmadik adag is a Gearbestes vackokból. Ma egy sörhastalanító valami, egy elektromos, hővel működő zacskóvisszazáró (pl. félig kiürített csipszes zacskóhoz), és egy zacskónyi kőkorong (whisky hűtésére…..
nemma 2017.01.29 01:45:05
@dreamhotep:
"de a vizes whiskey-nél tuti jobb"

Csakhogy a jó whisky-hez KELL egy kicsi víz!
nemma 2017.01.30 18:40:53
@dreamhotep:
Aki kólát, vagy energiaitalt tesz bele, az idioóta, vagy valószínüleg hitvány whiskyt iszik.

De leírom megint, bizonyos Whiskyhez vizet rakva sokkal több íz érzik ki belőle, nem csak az alkoholt fogod érezni.
Nem jeget írtam hanem vizet (de az se csapvíz legyen). Nem véletlen, hogy Angliában, Skóciában sok helyen egy minőségi whisky mellé/bele adnak vizet.
A kínaiak a játékos hardverek terén is keményen képviseltetik magukat, és a karácsony közeledtével valószínűleg egyre többekben lángol fel a játékszenvedély, ezért szeretnélek titeket közelebbről megismertetni két kifejezetten játékra tervezett vezetékes optikai egérrel...
nemma 2017.01.29 01:19:17
@Majdénmegmondom:
Hát ezaz! Pont egeret nem fogok (és nem is rendeltem) Kínából.
Inkább költök rá többet, csak ne essen szét a kezemben.
Gyerekkoromban, ha az utcán megpillantottunk egy kéményseprőt, azonnal énekelni kezdtük - persze csak fojtott hangon, hogy az egyszerre izgi és picit ijesztő titokzatos feketeruhás bácsik azért ne hallják meg -, hogy "kéményseprőt láááátok, szerencsét talááááálok",…..
nemma 2016.12.21 14:35:02
Tesco-rendelés, helyettesítő termék, 30 napra zárolt lóvé. Ezeket a kérdéseket már többször körbejártuk: a helyettesítés rendszerét az ÁSZF-ben rendesen jelzik, azt is, hogy ezeket nem muszáj átvenni, kérdésünkre részletesen elmesélték, milyen algoritmus alapján kerül…..
Már a hiba kiküszöbölése se ment egyszerűen, ez az automatikusnak mondott kötbérszámolás meg csak nem akar elindulni. Kedves Tékozló Homár, Mindig csak lelkes olvasótok voltam, nem gondoltam, hogy egyszer én is megosztom itt rossz tapasztalatomat végső elkeseredésemben. 2016.04 végén új…..
nemma 2016.10.12 22:43:17
@nemma: Vagyis már össze-vissza írok:
A hagyományos koaxé (kábeltévé) 100Mbit, a "sodrott érpár" alatt a sima mezei rézkábelt érted?
Biztosan lesz pár törzskommentelő, aki ránézésre vágja, hogy mit jelent pontosan a csudaképlet, amivel a Whirlpool megajándékozta panaszkodó ügyfelét, de azért lássuk be, hogy ennek értelmezése nem lehet alapelvárás egy hűtőgépvásárlónál, nem beszélve az angol nyelvű magyarázatokról és…..
Cipher lesz figurája neve és az alábbi kép tanúsága szerint metallicás pólót hord. Ha nem tudatták volna előre, ezekből rögtön tudnánk, hogy ő lesz a gonosz...
nemma 2016.05.25 00:06:26
@nemma: Upps, muszáj
Ez egy bohém filmecske lesz...
nemma 2016.01.21 12:36:48
@halamadrid: Ahogyan a képregényekben is, beültetnek nekik egy kütyük, és ha csúnyán viselkednek, akkor bummmmm.
nemma 2016.01.21 23:09:40
@halamadrid: Hát, többnyire Amanda Waller, az ARGUS vezetője/ingazatója/valamilye, a filmben Viola Davis fogja játszani: www.imdb.com/name/nm0205626/?ref_=tt_cl_t10
A múltkori Nina Dobrev-es hasonmások után ezúttal nem barna hajú lányok jönnek, hogy azoknak is kedvezzünk, akiknek jobban bejönnek a szőkék. Ugye, hogy egy pillanatra meg lehet zavarodni? Most akkor ki kicsoda? A fenti két kép bal oldalán Jaime Pressly látható, akit a…..
Néhány filmfesztiválon már levetítették Chad Archibald (Hidrofóbia, Ejecta) legújabb horrorfilmjét, amiben Casey (Elma Begovic) néhány barátnőjével egy szigeten ünnepli meg a…..