Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napon tamas

35 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos igen, ebből a kivételes korszakból elevenített föl a Balázs Béla Stúdiós Szomjas György, bámulatosan jól sikerült dokumentumfilmjével egy történetet tegnap a Frisco kávézóban a Helyzet Műhely. A film kurva régen készült és alkalmat ad arra, hogy…..
Féltékenység, szenvedély, szerelmi háború, szakítás. Miért érezzük kaotikusnak magánéleteinket? Vajon ez gyökeresen az emberi természethez tartozik, vagy történt itt valami és szétszabdalt társadalmi életünkben a szerelem lett életünk középpontjává és ebben nincs semmi…..
 Államcsőd, IMF - Veszély? Esély? címen rendezett beszélgetést tegnap az Ökopolisz és a Védegylet a szebb napokat látott Szakszervezetek Házában. Mit tudtunk meg az államcsődről a Védegylet estjén? Semmit és semmi újat. A meghívottak  szűkszavúan csak annyiban…..
napon tamas 2012.02.10 19:13:28
@Váczi Imre: a kérdéses részhez (is) vannak Pogátsánál adatok

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=172863
napon tamas 2012.02.11 04:34:18
@is: az idézett táblád az egy főre eső gdp vásárlóerőparitáson számolt összehasonlítása. Ebben nincs a bérek ilyen jellegű összehasonlítása erre csupán a te anekdotikus felsorolásod állna helyt.
 A Szimplásodástól a tömbrehabilitációig tartó útnak nincsen kritikája, mert nincsen baloldal. Vannak dolgok ugyanis, amik nem azért baszódnak el, mert valaki gonosz. És olyan dolgok is vannak, amelyekben személyes szimpátiáink alapján nem lehet állást foglalni. Azért,…..
napon tamas 2012.02.06 22:55:48
@Fritz David:
sikerült akkor észrevenni, hogy a poszt alapállása (meg irodalom mögötte) kritikus a dzsentrifikációval.

nevetséges TGM hatás ad notamozni, de ha már notamozunk, akkor igen így is magyarulnak be a nyelvbe szavak.ördögéspokol.

az meg egy másik irányú folyamat, annak is van magyar neve az, hogy elcigányosodás(elcigányosodott falu)

elbaszódik valami és strukturális magyarázattal(ért) fordulunk felé. De a moralizálás/esztétizálás, a személyek, töredezett és anekdotikus tudásait reprezentálják, ami elégtelen.
napon tamas 2012.02.07 15:09:24
@Fritz David:
a nem baloldali válasz szerint, meg egyéb válaszok szerint is szegényes, erőforrásokkal nem rendelkező csoport a cigányság, ha egyes falvak szegényebbek lesznek, az éppen ezért elég tragikus dolog, ebben a lapidáris megállapításban sem látok baloldali specifikumot. erre voltál olyan kíváncsi?
napon tamas 2012.02.08 16:45:06
@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
amit írsz az egy dolog miatt figyelemreméltó: jól összegzed azokat az értékeket és gondolkodási premisszákat, ami ahhoz szükséges, hogy alaki helyeselhessen egy alapvetően antihumánus folyamatot. Szociáldarwinista előfeltevésekkel, és felvilágosodáskori progresszista illúziókkal lehetséges csak ez az eszmefuttatás. az én értékeim nyilvánvalóan mások, de ezentúl a tévedésedről: a pauperizálódott tömegeket úgy nem is lehet fölszámolni, hogy a maradék életehetőségeket megvonjuk tőlük, ez csupán térben odébb tolja és minőségében intenzívebbé teszi a szegénységet. ennek olyan társadalmi és ökológiai ára van amit te sem szeretnél megfizetni. mondom ezt a kis közbevetést azon túl, hogy ami mellett érvelsz az embertelen (hogy szolidaritásra és egyéb közösségszervező érzületekre ne is appelláljak).
 A cím nem az ingatlancápák érdeklődését hivatott fölkelteni, hanem azokét, akik szöszölnének a brokkolival, paradicsommal, szeretik a fokhagymás rakott karfiolt nem a teszkóból elővarázsolni. Ez a közösségi kertek műfaja. Mi az a közösségi kert? A világon számos…..
A börtönnel néz szembe egy Pinochet és Franco gyilkosságait vizsgáló spanyol bíró. A spanyol bíróságok politikai befolyás alatt állhatnak.Amikor a térségbeli államok és Magyarország a Szovjetunió összeomlása után először szembesültek múltbeli diktatúrák…..
 tudósítás- "Hát ilyen nincs, ilyen utoljára '56-ban volt" - jegyzi meg mellettem egy könnyekig meghatott asszony, aki kivált a menetből megpihenni a Párisi Áruház (mai nevén a nagy Alexandra) előtt.- "Igen, csak most nincsen ki ellen" - válaszol szkeptikusan…..
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
napon tamas 2012.01.21 03:45:24
@Erdőtársulás: de pontosan ez a feltétel: a "torzító" elemek kivezetése az, ami még nyersebben igazságtalanná teszi az egykulcsot sőt még ráadásul az (egykulcsos adó ideológiája szerinti) gazdasági előnyöket sem fokozza
Ha valakinek miniszterelnökösködni támad kedve (mint az "Aki király akart lenni" film halhatatlan karakterei), ahogyan ezt Bajnai Gordon önjelölése után Járai Zsigmond manővereiből is kiolvashatjuk, jól teszi, ha tanulmányozza az alábbi fényképeket.   A…..
Hát nem úgy, hogy a csinos HR-es időpontot egyeztet Pali bácsival, a cég (valamiben) megőszült szenior alkalmazottjával, átnyújtja a felmondást, kitöltik a humános papírokat, illetőleg Pali bácsi kap egy szép színes magazint, arról, hogyan is folytassuk életünket, ha kirúgtak…..
  Miközben Európa egyik arca a pénzvilággal együtt veri le a periféria parasztlázadását (Orbánt), eközben maga is vívja saját gazdasági harcait a pénzügyi világ szereplőivel szemben. A Tobin-adó egy olyan adónem, amely egy meghatározott, társadalmilag…..
Kiszivárogtak az IMF feltételei, amelyek között vegyesen bukkanhatunk olyanra, amely az elmúlt másfél év kormányzati intézkedéseinek fő irányát vonatná vissza (a magyar háztartásokat átmenetileg tehermentesítő különadókat is vissza kellene vonni), és olyanokat, amelyek az…..
napon tamas 2012.01.08 12:26:08
@sárkányfő:
ha a consumer bankruptcy elleni érvek igazak romániában, akkor mo-n is. de veled együtt kiváncsian várom a döntés racionáléját egyenesen Lagarde asszony szájából
napon tamas 2012.01.08 23:16:08
@prolee:

nem csak a te állításodból de sok másikból is következik egy értelmezés, amit én a poszt keretei között nem fogalmazhattam volna meg kellő alapossággal, de úgy látszik a velem vitázó kommentelők úgy gondolják, hogy: mégiscsak volt értelme annak, hogy Orbán Viktor először gumicsizmájával belelép a bankok belébe, mert ennek utána a bankok és az IMF is érdekeltté válik egy finomabb, de az adóst jobban védő kompromisszumban. Egy olyan kompromisszumban ami egyébként védi annyira az adóst, hogy az eggyel periférikusabb romániában, már tilalmas legyen. Tökéletesen arány és realitásvesztett az, aki ebből az IMF bölcsességére következtet, ez az IMF hideg cinizmusát mutatja. Merthogy ezen érvelés szerint az IMF is csak a pofonból ért. Hát akkor üdvözletem nektek a gazdasági szabadságharc barrikádján. De az irónián túl: a poszt utolsó bekezdése pont arról szól, hogy helyrehozhatatlanul elmérgesítette a helyzetet a felek (mindkét fél) háborús magatartása.
napon tamas 2012.01.09 00:29:58
@MikeBoy:

1. de akkor az is az, aki szerint az IMF bölcs volna?
vagy csak én, aki egy meglehetősen vitatható pontra tettem föl kérdést. és olyannyira nem látom rá a választ, hogy az ájemefre erős jelzőt voltam kénytelen használni, hogy fösse le kellően a helyzet abszurditását. te azonban, a világért sem gondolkodsz el a kérdésen, nem, te a kérdés intonációjával vagy rettenetesen elfoglalva, inkább azzal, minthogy megérteni próbálj egy nyilvánvaló ellentmondást, vagy a nyilvánvaló ellentmondás ténye téged megakasztana, zavarna, arra kérdést tennél föl, szóval mindazt az elmemunkát elvégeznéd amit egy felnőtt ember szokott, ha a világ dolgait értelmezi.

2. a vakhangya elhiszi a háborúzást, amit egyedül a kormány csinál, vagy nincs háborúzás, amit elhisz, vagy mindketten háborúznak (ahogyan én állítom) de ők elhiszik, hogy egyvalaki háborúzik és drukkolnak?

Csak megerősíteni tudom: mindkét fél iszonyú szar helyzetbe manőverezte magát a csökönyösséggel. A kiindulópont, történetesen pedig a hiánycélhoz való IMF/EU ragaszkodás volt, az ős csököny.
 Ha valakinek mostanában tüntetni támad kedve, jól teszi, ha ismeri a Szózat sorait. Pedig ez a tüntetés egy szavaiban és felidézni kívánt hagyományaiban is „nemzeti” kormány elleni tüntetés volt. Hogy a nemzeti jelző csupán bokréta az usankán (vagy…..
          Kordonbontó! Emlékszünk még micsoda szitokszó volt? És mekkora reklám a fidesznek. Az LMP a jelen országgyűlési időszak egyik legügyesebb akcióját hajtotta végre. Fizikai jelenléttel akarta megakadályozni az…..
  Ha nem szereted Orbán Viktort, szeretned kell-e Simor Andrást? Pár szempont, mielőtt egy előkarácsonyi Fidelitas-partin lehazaárulóznak, vagy a Galamus csoport jótékonysági bankettjén beleszaladsz Vásárhelyi Máriába. A Fidesz új törvényt fogadna el az MNB-ről, ezt azonban…..
napon tamas 2011.12.19 19:20:15
@abaka:
az igaz, hogy az inflációs nyomás egy része az infl. várakozás, de ezek letörése egy olyan őszinte jegybanki (és fiskális) politikával is működik, amelyik reális célokat tételez és a célok helyességéről is meggyőzően beszél.

Amúgy alapvetően fordítva ülünk a lovon. Az árszínvonal csak egy szimptóma (és sokféle tendenciát jelezhet előre) a fő cél PONT NÁLUNK!, hogy a gazdaság növekedési lehetőségeivel korreláló és azt elősegítő pénzmennyiség legyen, kitermelhető kamattal. Akkor is ha ennek van inflációs következménye. btw magas kamattal sem sikerült közelebb kerülni az inflációs politika céljaihoz.
napon tamas 2011.12.20 13:46:20
@Ma chi è questo Joker?: tartalmas kommented volna pofon a fán? a monetáris politikáról sem csak egyféleképpen lehet gondolkodni, ezeknek a tekintélyelvű hőzöngéseknek vége.
napon tamas 2011.12.20 13:48:37
@Ma chi è questo Joker?:

itt szerintem látható, hogy érvek csaptak össze, megmutatva, hogy nincsenek dogmák

fenteslent.blog.hu/2011/12/19/kell_e_szeretni_simor_andrast/fullcommentlist/1#c15263054
Unt és ismert, amikor egy „előkelő” és még jóistentudja-milyen klubról elkezdik nyomatni, hogy titkos társaság, ők a derék maszonok, ők a tudjukkik, a bilderbergek satöbbi. Hogy valóban kik, azt megtudhatják a jövő heti UFÓ magazinból! Igen, az efféle társaságok…..
napon tamas 2011.12.14 13:54:51
@Krapulax7:

maszatolni nem jó dolog, azt amire te gondolsz(?) FRANKFURTER SCHULE-nak hívják, az kérlek a frankfurti iskola en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School
 A "gazdasági szabadságharcnak" vannak polgári áldozatai. Amikor a kormány ostoba és előkészítetlen lépést tesz, a mellékes polgári áldozat a magyar nép. Amikor az IMF vagy az EU akarja helyreállítani presztízsét és zsarolja meg a kormányt (mert ugye azt csak a…..
  Az emberek tanácstalanul tévelyegnek a kortárs művészet jelentőség és relevancia nélküli túltermelését összegyűjtő szent terekben. Ugyanaz a monotónia, ugyanazok a gegek, ugyanaz a fontoskodó sürgölődés Edinburgh-ban, Barcelonaban, Varsóban, Zürichben, Bécsben,…..
      "Kiszállt a buliból". Ez akár a Szép Magyar Szótár 2012-ben élesítendő egyik címszava is lehetne. Amikor a kormány úgy érzi, hogy videoklippben magyarázza: a "minden" mellett, az úgynevezett "bulik"…..
Nem kell mindig mindenről rohadtul gondolni valamit. Nem kell mindig előítéleteink és rutinjaink publicisztikáit bronzba vésni. Vélemények és összeesküvés-elméletek tűzijátéka fogadta az IMF-ről szóló bejelentést. Közben alig tudunk bármit is igazán.A szabadságharc…..
                A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezikCselényi Béla:Dadogó memorandum a nagy államban a meztelenek ügyét hogy elhanyagoltátok hogy nem emberi egyszerűen nem tudok szóhoz jutni hogy a nagy…..
  A politikában (is) a legértékesebb, legtöbb versenyzőt csalogató "kitűző" - sok ok miatt - az újdonságé. Boldog- boldogtalan új akar lenni. Az új bűvszava néhány esetben mégiscsak bír tartalommal. Az ellenzék térfelén ugyanis 2014-et is meghatározó…..
 A III. Köztársaság hangulatát jellemző jog és jogász fétis hál’ istennek olyan tulajdonság, amit az orbánköztársaság is képes tovább éltetni.  Annak legalábbis egyik legbénább televíziója, ha szükségét végző kutyát, vagy esőben gyorsan növő gombát…..
Miközben Izrael nem hagy fel a ciszjordániai telepítésekkel – amely a palesztin álláspont szerint feltétele lenne a béketárgyalások újraindulásának -, az ENSZ főtitkára a Biztonsági Tanácshoz továbbította a palesztin állam tagfelvételi kérelmét (amit a BT várhatóan…..
napon tamas 2011.10.25 16:17:46
@Kuku:
Az integer revíziónak, és Apponyi "organikus egység" és "alacsonyabb kulturális szintű népfajok" érvei nem a nemzeti önrendelkezés elvei szerinti érvek voltak. Ha tisztán etnikai elv érvényesül, a mai határokhoz képest persze még mindig pluszban lennénk.
Több mint egy éve növekvő ellenállással szemben kormányoz a fidesz, a baloldal romokban, értelmes ellenzék, amire jó szívvel szavazhatunk mégsem jött még létre. Éppen így nincs ellenzék a II. kerületben, ahol Balsai alkotmánybíró úr parlamenti mandátumára rajtolhatnak a…..
napon tamas 2011.10.20 18:56:01
@schgabor:

A poszttal kapcsolatban nem sok értelme van a 4K helyzetét, vagy neki tulajdonított cselekedeteket, mulasztásokat felrónod. A "frusztrált" írás éppen arra a frusztráló helyzetre hívja föl a figyelmet, hogy legalábbis szerintem, szimbolikusan ezen az időközin sem jelenik meg egy jó szívvel választható ellenzéki lehetőség. Ez implikálja, igen, hogy a te LMP-det sem tartom igazi válasznak, ennek a posztnak a keretei között erre csak érintőlegesen utalhattam, de kurva jól: középosztályos, nyugatos, életmód politika. Ettől persze helyenként szimpatikus alakulat, de ezt sincsen mód kifejteni. A 4K-tól kérdezd meg mér' nem indultak és mit nem gyűjtöttek - de a válasz kikövetkeztethető, a 4K nem párt, nem indít jelöltet. És aztán ha esetleg egy választáson elindul a 4K meg még a Több Kávét az Automatákba mozgalom is akkor ennek a helyzetnek a függvényében, hadd alakítsam majd ki arról az álláspontomat, hogy van-e ottan választható párt vagy nincs.