Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kellemes Zérókomponista (törölt)

0 bejegyzést írt és 5921 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nagy Visszatérő Témák egyike az, hogy csak azért, mert magyarok vagyunk egy másik országban, feltétlenül segítenünk kell-e egymást, jóban kell-e lennünk egymással? Ha jól látom, eléggé megosztó kérdés, ezt piszkálgatja írásában Zsé is. „A határátkelés hosszú…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.04 14:49:29
@tsabus [UK]: nem álltunk hadban tudtommal, csak szeretem érteni a motivációkat.:)
A rögtön segítségkapási elképzelés tényleg meredek, de no, lehet, hogy 19 esztendős volt, nem tudni. Másik fele, hogy lehet, hogy 1 voltál a sok címzett közül és eleve részinfókra számított. De tényleg sanszos, hogy bummbele módjára képzelte el a dolgokat - ez is a tapasztalatlanságát mutatja. Ismeretlenül, írásban könnyen összemosódik a buta meg a csak fiatal.

Nem fektetnék bele, csak csipetnyi energiát, időtől, kedvtől függően. Ha a 2., 3. visszválasz is agyhalott, akkor hanyagolom. Nem mindig szerencsés az első benyomásnál megmaradni: eletem 2 legjobb lehetősége egy helyesírásában kihívásokkal küszködő ismerőstől származott. Időnként eszembe jut, hogy mi lett volna, mimindenről maradtam volna le, ha akkor és ott türelmetlen vagyok és elhajtom a búsba... Ahogy egyébként szoktam is az ilyet. No értesz? Néha nem árt meg a kivétel. De ha nem agybeteg és rendben van, akkor lépcsőzetesen lehet építkezni és nem kizárt, hogy tudunk egymásnak adni, egyéb területeken is, sosem tudni mi derül ki később pluszban.

A kullancssága - bár jóeséllyel ez előrejelezhető - nem derül ki ennyiből. Lehet stílusában ügyetlen, kommunikációjában visszamaradott, de a jellemvonásait ez nem fedi fel. Más kérdés, hogy ha akkora nyelvi vagy kultúrűlis szakadék, azt tényleg nem erőlteti az ember, mert FÁJ.
A szubjektív vélemény, meg színezés: ezt nem várhatod el egy átlagembertől. Átlagtól sem, hát még akik takarítani mennek zsákszámra. Nem tudják teljesíteni. Nem tudja kihez szól, ezért saját szintjén, hátterével szól. Mi van ha pl. a második üzenetében már igyekszik idomulni hozzád, miután levette, hogy kivel is áll szemben? Az azért értékelendő gesztus tud lenni szerintem.

24 óra lol: nonszensz mivolta miatt poenéra venném, visszaírnék 1 napon túl, hogy nem írhattam, mert meghalt volna az összes bolyhos nyuszi over the world.
Valószínű kvalitásaiból nem születne lista, így ilyennel nem is szolgál, de jogos az elvárás.

Stádium: vedd figyelembe, hogy amire neked már tapasztalatodnál fogva rálátásod van, arra neki pont azért nincs, mert még kezdő. Nyilván nincs energia mindenki pesztrálására, meg nem is kötelesség, de így, ebben az értelemben nem róható fel, ha nincs komplett terv, csak cél.
Alapvetően kitűnik, hogy két más világ találkozott volna, ha válaszolsz, bizonyosan így lett volna, viszont ezt ki is lehet mondani, hogy ez és ez van, ezek a különbségek, én ilyen vagyok, te olyan, én az ilyenségemmel ez és ezt értem el és ha valamit is akarsz, legyél kicsit emilyen: ezzel is jobban pozícionálja magát a világban, az útján (jobb esetben).

Mások pénzére apellálni _magától értetődően_ tényleg gáz, nem szint.
Általánosság: nincs szakirányú képzettsége, próbálja kitalálni mit akar, szóval nem feltétlenül mindentvárás. Illetve dekódolva ez az a kérdés, hogy mik a lehetőségek. Ha elsőre érzi és betartja a határokat az jó, de ha nem, az nem az első mailből derül ki, mert ott még nincs interakció, nem tudhatod.

És nem mondom, hogy milyen csúnya dolog a válasz elmaradása, hogy ha nem bizonyos kritériumok, "form" szerint szólít meg valaki, szűrő a nagyon más világok találkozása ellen, súrlódásokat, bosszankodásokat megelőzendő, DE a hajszálvékony prekoncepció is már hátrány.

Peace.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.05 14:38:19
@Dragonlady (now in Thailand): szívderítő, hogy mindennemű kifejtés ellenére ennyit akarsz látni. Élj boldogul vele.
Én nem hallottam még a Relax Goldról, így fogalmam sincs, hogy milyen az általuk forgalmazott párna, takaró és egyéb, az viszont nem túl bizalomgerjesztő, amit az agresszív, aranyozott marketing mögé nézve találunk.  A honlap 8 fő- és 19 almenüje össz-vissz 7…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.05 11:51:48
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.05 12:09:32
@batgirl: kezdő vagy, hogy elolvasod?
Határátkelő Egy ártatlan világ 2015.02.05 06:39:00
Ha legutóbb a skóciai Shetlandre azt írtam, hogy a világ vége, akkor most mit kellene írnom Vanuaturól? Nem is írok semmit, szerencsére megtette ezt helyettem Ferenc, aki korábban már küldött egy posztot luxemburgi és új-kaledóniai kalandjairól, de ami most jön, olyan még nem…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.05 11:02:33
@puhacica: könnyű: slágerálom. Rengetegen fantáziálnak ilyenről, de valahol belül rögtön tudják azt is, hogy félnének egyedül maradni önmagukkal. No meg olvastam az eddigi kommentjeidet. Ha téves, megkövetlek. De nem az.;)
@Réka ‎: jó hasonlat a Deadly Walky. Valóban beállítódna a helyes sorrend, ami merőben eltérne a mostanitól, de csak mint késő bánat, mert a hiányt érzékelnénk csak.
Miért vagy olyan biztos benne, hogy egy életképtelen szar lennék - mondjuk ki a burkolt véleményed - egy ilyen esetben? Mi bajod? Egyenes választ várok.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.05 11:23:55
@Réka ‎: kiderül (ha kiderül). Javaslom tisztázzuk mely jellemzés fájt a múltban és nem kell tanító célzatú kerülőutakon elégtételt venni.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.05 11:30:08
@Réka ‎: kétségtelen, hogy ezek szeretnek figyelmen esni. Zoli szerintem arra gondolt, hogy a fejlett világban megszerzett tudással és világlátással egyfajta lassító nyaralást tenni időnként, nem újraszületni akar.
Ha létezik világvége, akkor a skóciai Shetland elég közel lehet hozzá, hiszen a Feröer-szigetek – Norvégia – Skócia ölelésében található szigetcsoport „fővárosában” is csak 7000-en élnek. Persze, hogy itt is van / volt magyar, úgyhogy ma következzen Gyengetölcsér…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.04 11:47:57
@NIKI LAURA: aszinktront, szakadékot kívánnak csökkenteni belső világukhoz minél közelebb eső környezet megválasztásával: introvertált személyiség borúsabb vidéket. Átmenetileg, lélekrendezőnek én is el tudom képzelni, hosszútávon nem. Meg ahogy írták is, bizonyos munkák esetén a szellemi termelékenység kulcsfontosságú, van, ami beachparty közepette nem megy.
@Babette .: ez jóó. Erről jut eszembe: aki kint él az magyarul gondolkodik, beszél magában?
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.04 12:07:13
@gyengetölcser: jaja, ez nálam is vegyesen volt. Akaratlanul is tartja az ember magát belülről, de a beérkező szociális élmények, hangok meg csak az új nyelven jönnek, így kialakul egy mix. A közérdek(lődés) szűnni nem akaró pressziója miatt meg kell, hogy kérdezzem, végülis milyen nemű vagy?
@NagyságosSodalisO [eng]: fákk jú.:))
@QUERCUS: ne érezd magad rosszul a német miatt, másra vagyunk kondícionálva.
Ákos  nagy elszántsággal esett neki az igaza keresésének, és jó sok időt és energiát belefeccölve végül összegründolt magának egy cédényi hangfelvételt meg némi büntetést a Telenornak. De egyáltalán nem jár diadaltáncot, mert, ha jól veszem ki, a szolgáltató nem…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.04 10:25:26
A soundcloudon fenn van minden, onnan kell beszerezni, nem ügyfélszolgákkal hadakozni.
@igi1: te mindig témábavágó vagy. Ahhoz képest amiről épp írsz.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.04 11:57:51
@Rosszindulatú Vászka: nagyon szépen nyomja. És fáradhatatlanul, ez a szép benne.
@hobbitroll: de. Kinyomtatom és kitörlöm vele. Ánuszrózsabizsergető kottasor.
Ó, ezt a terméket én is jól ismerem. Nekem is az anyukám rendelte, eredetileg ennek is volt némi tartása, aztán kilapult, mára az egyetlen örömöt azt hiszem az jelenti vele kapcsolatban, hogy kb. feleannyiba került csak, mint Bocy párnája. Ne vegyetek ilyet. Kedves…..
Volt már ilyen posztunk, de úgy tűnik, a Decathlon továbbra is komolyan gondolja, hogy egy túracipőnek nem kell bírnia semennyi aszfaltonmenést. Fél órát sem. Szívesen csekkolnám a Decathlon dolgozók farsangi túráját. Tényleg úgy megy, hogy az erdő határáig…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.03 12:23:08
@igi1: túracípő taplára medvetalp-konvertert, hogy veszedelmes nyomokat hagyhassunk a sárban! Ammelyekre, ha hátranézünk vissza, ráeszmélhetünk, hogy egy MEDVE KÖVET MINKET! És már nagyon közel van!:DD Futás!
A nőkkel azért nem vagy jólban, mert mindenki irigy rád. Savanyú sors a tied. Gondolkozz el a pH(d) értékváltáson. DE LEGALÁBB dombon laksz! Demonstrálva a szocérális pozíciódat is ezzel egyben.
Dombházak - minden nap 11:00-től a Homár Channelen.
@batgirl: akartam már kicsit röhögni, hogy így a fal összenyom aztán kidomborodik a beled.:)
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.03 12:46:02
@batgirl: azt sosem szabad elhinni. Rólam is az van, hogy nő vagyok, aztán meg ki tudja. Mondjuk megnézném magam, ha tényleg. Sőt, nem csak nézném. Még ne kösd fel magad, meglátjuk mit hoz a holnap. ..i horoszkóp!
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.03 13:09:42
@batgirl: ehhez sajnos életben kell tartanod magad. Feloldhatatlan szembenállás.
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt bő egy hétben önálló életre kelt egy közel két éves poszt, aminek az a címe, hogy Miért költözöm vissza Magyarországra? – és noha volt már ilyen, engem mégis a mai napig meglepnek az ilyen jelenségek. Egy Angliában élő és…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.02 12:53:28
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.02.02 13:01:18
@zombika: több ponton is egybevág a véleményünk, de egy nem elhanyagolható szempontot ne kerüljünk meg: sokan pont a fentiekkel - nem állítom, hogy te is - igazolja és ellenpontozza azt, hogy bár meg tudta vetni lábát egy másik országban, de tipikus kulimunka jutott neki, némi fentebbjutási lehetőséggel ugyan, de egy bizonyos ponton túl külföldi nem juthat, nagyon sokszor ezzel a faktorral is számolni kell. Bejáratott és jogos érvek, mantrák ezek, van igazság bennük, amit írsz, de a szememben valahogy érvényüket vesztik, ha a párizsis szemléből kifelejtődik a párizsi, azaz hogy milyen munkakört sikerült, sikerül jelenleg betölteni az újhazában.
Kicsit megint más poszttal jelentkezünk, mint a szokásos. Pontosabban „A sárga ruhás lány” jelentkezett vele, aki elindult világot látni, egy élet kalandját átélni. Talán kicsit utazósabb, mint a megszokott, ugyanakkor kétségtelenül sok határon átkel, hogy összegyűjtse a…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.17 11:18:01
@Babette .: és ezt most rám értetted. Nagyszerű.
@Giddy Lamb: kösz a tippet, majd egy közös fotó erejéig megalakulunk.:)
@Dragonlady (now in Thailand): "(Indonézia egy jól eldugott szegletében)" Sztorik egy idegen helyen más idegen helyekről. Az ilyen úgy meg tud ihletni. Különben ezeknek a történeteknek a jóságába szerintem a délibáb-effektus is belejátszik, mértékkel jó sztorihangulatfokozó.

"általában nem szeretek úgy szállást foglalni, hogy nem látom előre" Pedig ez is lehetne egy meglepetésfaktor.:)

Az önmenekülés azért nem jó, mert szembesülés nélkül úgy is mindig visszaköszönnek majd, szélességi- és hosszúsági foktól függetlenül. Aki simán felfedez, az más lap és nem baj, mert ír majd szép, meglett posztokat, ide, az olvasóknak. Akik megélik vele együtt az élményeket, majd idővel meghalnak. A gép előtt.:)
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.17 11:36:23
@Babette .: ja jó.
@tableno: jaja. Jancsó hazatért meghalni.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.17 12:00:38
@Dragonlady (now in Thailand): a pénzkérdés szerintem beletartozik a teljesíthetőség kérdéskörébe. Pl.: nem jöhetett volna létre az utazás, a váltás, a poszt, ha nincs elég zseton. Kár forró kásának képzelni és kínosan kerülni. Magyar virtus, hogy az, de legyen itt egy kis sziget ez, ahol mégsem az.
A lyukas önéletrajzzal nem az a gond, hogy lyukas, meg hogy nem hajt tudatosan az ember élete minden másodpercében, hanem hogy a leendő munkáltató számára el kell számolni azzal az idővel. Hogy van a vélekedés: lazsáltál eddig? Akkor csináld tovább, nem kellesz!
@tableno: több helyen élt. Itthon ő sem tudott kitüremkedni agyilag, ment, látott, alkotott, leírt egy szép ívet és visszakanyarodott a végére. Aki nem vágyik vissza öregkorára, azzal nem tudom mi van. Nem azt állítom, hogy csak így "helyes", de valahogy ezt inkább érzem természetszerűnek, mint teljesen átszellemülni az adott helyhez és ott bevégezni.
Röviden: sokat. Kicsit bővebben, az Eurostat adataival alátámasztva majd magában a posztban, elöljáróban csak annyit, hogy a magyar gazdaságot 343 millió euróval (ez közel 110 milliárd forint) dobták meg a határátkelők. Az év elején adta közre az Eurostat szokásos…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16 07:42:46
@Babette .: szerintem is szépek a táblázatok, de az is érthető, ha valakinek ez száraz. A témakör nem csak a világmegváltós-herceges-csöppenős vonalból áll. Tudom, lesarkítom, de mondd, hogy nem vágysz rá.:)
Van, akit egy ilyen poszt inspirál tapasztalatai, okosságai beírására, gazdagodunk majd, igenis hasznos.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16 07:58:55
@NIKI LAURA: "Napi 80-90 uj ember jon a nyugati hatarra." Nem lesz az egy kicsit sok?
@tsabus [UK]: plusz egy. Engem is frusztrál, hogy nem látni bele, így csak nagyjából lehet tudni miről okoskodunk.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16 08:31:06
@Din Serpahis: @NIKI LAURA: nem semmi. Hány %-ban lehetnek vendéglátóipari munkaerők az odaérkezők? Én itt egy nagy számra gondolok.
@maxval bircaman szerkesztő: azoknak az arányáról beszélj, akik előbb hitelkérelmeztek, aztán gondolkodtak, presszionálódtak eltávozni és akik eleve kimentek, most meg hitel nélkül élnek. Engem ez érdekelne.
a T-től kapott információk alapján történő beállítás nem sikerült, keresse fel  a T-től kapott információk alapján történő beállítás nem sikerült, keresse fel a T-től kapott információk alapján történő beállítás nem sikerült, keresse fel a T-től…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.15 13:46:04
@ptspts: mindjárt beírja valaki, hogy az már lejárt, a grafikus felületeknek van itt az ide. Je.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16 08:06:12
@atpijkamo: én azt hittem mindenki idióta, csak nem én. Indokoltan.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16 08:24:05
@atpijkamo: köszi a megerősítést. Párizsi evésén gondolkodom. Ezt azért is írom be hogy lássák a többi nézők hogy mennyire sikertelen ember is az író és hogy magukat tetejébe helyezhessék ahogy a shówkban is a módszer van ez és hogy folytatódhasson a shów és hogy sikeres legyen a hely. Törekszem az szapora igyekezetében központozásavesztett esetlenül száni-vicces közléstechnikára, de még nem az igaZi.
Hát az szuper, hogy az Emag a törvény szerint kötelező 14 napos elállási jogot megfejelte eggyel és náluk 15 napig küldhetjük vissza a nem tetsző cuccot, de talán jobb lenne, ha maradnának a minimumnál, viszont egyből visszaadnák az árát. Tibor 6 hete rendelt egy notebookot, 5…..
A mai poszt kifejezetten vitaindító írás, méghozzá egyenesen Franciaországból, az elmúlt egy hétben ott történtekre reflektálva. Nyilván sokféle vélemény van (ez az elmúlt napokban a különböző posztok alatt folytatott beszélgetésekben, vitákban világosan ki is derült), ez…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.15 10:21:14
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16 07:50:31
@puhacica: nincs vele semmi gond, fejlett eszme, jó dolog. Akkor van gond, ha ostoba naivizmus ölt testet liberalizmus címszó alatt, erre rengeteg példát látunk és láthattunk már. Az átlagember éretlen az értelmezésére és használatára.

"a sok egyéni érdek végeredményben a közjó növekedéséhez vezet"
Még önjóhoz sem vezet, nemhogy közjóhoz.. Érett egyének esetén papíron működik. Az eszme jó, a gyakorlat meg biankócsekknek tekinti egész egyszerűen.
  Teszi fel a címbeli kérdést a Pauer-land, aztán kifejti a feladatot ("Regisztráld magad és akkor Te is részt veszel az ingyen led izzó játékunkon.") nem elhallgatva a részleteket sem ("ha szeretnéd megtudni, hogy nyertél-e, ahhoz neked kell jelentkezni nálunk és szólni, hogy…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.14 11:06:39
@horex: az ilyenekkel az van, hogy nagyon meg kell gondolni azt a 2 alkalmat, amikor "felgyújtod" őket, mert harmadikra már pukkannak.
@Manyecska /válasz ment!/: ez gusztustalan, megyek is reggelizni. Beszlopázom a serpenyőtartalmat. Mert úgy a jó, mintha csak hagymásbab lenne a terencehillből.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.14 12:08:24
@Manyecska /válasz ment!/: lehet. unión kívül. Meg amit Colt ír.
Szeretném bejelenteni, hogy pergettyű. Remélem kellően világos.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.14 13:41:22
@ColT: halogénre értettem, te.
Írjak még valamit?
@batgirl: körtefasz.
Na, bébikéim, van jó fénycső!Napfényspektrum, nem villódzó fény, minden, 7 ezer körül szokott lenni, de akad akciós is.
A morgolódó törzsgárda forduljon el, a többieknek gyorstalpaló webshopos vásárlások esetére. Csókpuszi és boldog karácsonyt! Az Onlineveszem.hu-n vásároltam, de személyes átvételt kértem, így is elállhatok a vásárlástól 14 napig?Személyes átvétel esetén is megilleti…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.24 19:43:17
@Manyecska /kűdtem levélt!/: kaptam egy mailt és válaszoltam, ennyi!:D

Szerintem én ezt nem engedtem meg. Találd ki a büntetésed. Remélem mindenkinek yó volt a vacsija! Vajon a sünnél is volt sült szalonna?
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.24 22:46:50
Bement a macska az ágy alá, fullkompakt testhelyzetben látszik ott az ágy alatt, alva van. Simán TV Shopban is mehetne, olyan ágyalatti, olyan kishelyet foglal csupán! Persze ő mit sem tud erről a lehetőségéről.
@igi1: te meg hova mentél. Ide, oké.
@ColT: hagydmár a látszatot, bármi is lehet a hátterben. Vacsora megvolt, macska standbyba', mindjárt kezdődik a közösfilm (mert elindítjuk, azért kezdődik, cselesmi), jobb ez így, mintha sikeresnek tűnnénk közbemeg.
Iginél az a mell, ami másnál a fullánk.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.24 22:48:56
@igi1: meg hogy elfeledd, ne csak elfedd. Mintha örökké tökéletes lett volna az alany, holott igazán csak ezután. Aki akar betegen szép filmet látni, szójon.
Isván XX. és XXI. századi technikákat is bevetve próbált a Telenor rendszerén átvinni egy adatmódosítást, egyelőre sikertelenül. És minden tiszteletem és jóindulatom mellett is fel kell tennem a kérdést: 15 (tizenöt! ti-zen-öt!) nap alatt jelenik meg egy átírás? Kis emberek…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.08 12:09:57
2 kérdés: minek túráztatod magad 1 hét után, mikor black&white módban LEadták a drótot, hogy 15 nap? Túlbuzgó vagy megalapozandó egy homárposztot? Mi a kurvaélet az a LEfrissítés? Ezt ezt ő mondta így vagy te? Haljon halált, aki így mondta..
@atpijkamo: ilyenkor van az, hogy hülyenő van a rendszerbe'. Felismerem. Távolról.
@Manyecska /kűdtem levélt!/: az a torony jegesen tök jól nézett ki. Másik bolygón volt olyankor, amikor azidő alatt. Kevesen tudják, de mégis sokan: nem csak az kéz1 nem tudja mit csinál a kéz2 esete forog fen az ilyen nyomtassaki eseteknél, hanem a programozók autizmusa is. Egy ideig félzsenik, aztán amikor "kevésbé fontos" (szinergiális), no meg ne adj isten nyelvtani kérdésekre kerülne a sor, akkor valahogy elfogy a szufla a fejből. Mos' anélkül, hogy általánosítanák. Mert mégis kiagenny dolgozik egy ilyen gépezetbe1, kikhez tartozhatnak leginkább az ilyen agyrémek? A legdocsásabb az, hogy projektvezetőn, tesztereken, rendszairégazdákon, csoportvezetőn, felelős producermenedzseren, mindenkin átcsusszannak ilyen ordító szarhibák. S akkor lehet élvezni. Kijavítás sebessége* konvergál a homárfórumfelületi foltozásokéhoz.
*átlagosadat
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.08 12:18:32
@AtiSnatch: és a vadász aki a kis zöld emberke, robothangon szarik. Erdő mellett.
@igi1: már megint ide jöttél, magányos lehetsz.
Bele akartam kötni Hildában, hogy hol a poszt, és a statáriumért cserébe pontosan szállított, napikettőt azt kérjük, de mire elkezdtem volna, már itt lett a poszt. Kifejezetten cseles.
Tapsoljuk meg együtt Trunkel anyukáját, és vigyázzunk a sajátunkra meg a barátnőire. Szia Hilda, sok olvasgatás után úgy döntöttem most én is írok. Bár x+1 alkalommal már volt hasonló történet, de jó lehet időről időre felrázni az emlékeket. Ma munkából hazaérve…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 01:00:01
@sunny_days: az elég gáz, ha nyers zöldséget javasotlak, ugyanis hőkezelés után sokkal több tápérték hasznosul belőle az emberi szervezetbennnnn. MINDENKI ÉRTI? Van ebben valami rémisztő, hogy dokiasszisztensek is a kommersz bullshitet szajkózzák. A hülyepicsa hurráoptimistások meg még szép, hogy átveszik. Fehérköpenyesektől mindent, jogosan, ugye.
Apád próbálja ki a szőlőben guringálást-görgést. A járás ide messze nem elég.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 07:12:39
@venszivar: elvileg. De mivel ez pont illik a betanult hülyeség keretei közé, így ez az igazság. Általába az az igazság, ami kellőképpen közszájon forog. Falkaösztön. Miért kellett embernek születnemmm? Vagy ha ige és így alakult , hát a többinek miért?
@Manyecska /kűdtem levélt!/: én mán csak lábműves valamit vennék, a kézműviesség túl... művi. Vé lett. Kommersz. Nincs előtted, amint retkes lábbal dagasztják harmadállásban a csokit, big tégelyekbe? Na, megyek valami harmadik állapotba, mert itt láthatóan az agyakat rohasztom - de hát mindig ezt teszem! :*** - visszaaludni meg nem tudok.
Hilda, ne nézzé'.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.07 11:24:32
@Black Hole: hát hogy igyunk!:D
@élhetetlen: gondolom a 120 ezres portékát nem érezted átverésnek.
@Aureliano Buendía: csak óvatosan az iróniával, rajtunk marad. Aztán pedig megnézhessük magunkat! Még az is elképzelhető, hogy Fideszre fogunk szavazni!! Kúrnám kifelé a geciben, aki politikát kever az akármibe. Hilda is gondolkodhatna így. Beöltözöm Hildának, azt hiszem.
"Az amúgy vótmá, hogy anyuka for prezident? :D "
Vót, persze. Minden anyóssal dúsított közösségben vót má.:D
@Irgun: azt hittem Berghoff erényt. Az megvan, mikor fanboyok a szívató üzletpolitikát egy gyártó/agymásosás ERÉNYEI között tartják számon?
Vacakol az net? Drága a telefon? Ugyan! Az elátkozott 29-es körzet lakói örülnének, ha ilyen szokványos problémáik lennének!  A UPC honlapján külön aloldallal (Üdvözöljük a 29-es körzet oldalán!) rendelkező szolgáltatási területre ugyanis évek óta nem sikerült…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 08:12:20
Annyira ingyenes ez, mint a tv shopok bónusz ajándékai.
Azon gondolkodom, hogy a modemes időkben volt fajlagosan nagyobb szívás a 29-es vagy ma.:)
@Metamorfi: ha nem ismereda kútúrát, inkább hallgass. Nem mezei istenháta mögött, hanem A körzet. Mindegy. Különben meg korlátolt cityparasztnak tűnsz.
Tegnap délután a kocsiban ülve valamelyik rádión belefutottam egy beszélgetésbe. Egy fiatal vendéglátós beszélt a szakmáról és a helyről, amit egy haverjával csinált. Értelmes volt, laza, érződött, hogy szereti és fontos neki, amit csinál. Meg is jegyeztem a hely nevét:…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 07:48:54
@Leone_510: "vagy előzetesben a díler?"
Rosszindulatú vagy..:D Ez Pest... ha nem tűnt vón fel.
@Black Bride: recesszióban élünk, ne bolygasd a tájogos sebeket, köszi.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 07:55:59
@atpijkamo: haha, de azért elsőnek azt említi, hogy a hely működését zavarta a jelenség, másodsorban jön csak az etika. Párbajkihívás meg lol.
A ki nem fizetett rendszergazdák és nyelvtanárok ügye nem kimondottan fogyasztóvédelmi kérdés, de levélírónk gyönyörűen vezeti le, hogy a kisemmizett, idegbajos és a cégtől menekülő tanárok ügye hogyan csapódik le végül úgyis a tanfolyamokra beiratkozókon.  Tavaly…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 07:36:44
@ColT: nincs leterhelve ez a csikló és a köré épült topfalusi nő, mely ugye topkommenter is (:D) egyben. Szóvalha ott virítná a szavakat a Aldi reklámban, nekünk már jóval kevesebb jutna. De több jut. Hát viseljük. Vállunkon a nagy segg terhét. Mert erre születtünk, mi másra, tűrni. Boldogok a félkegyelműek.
@igi1: nekem 1x 15 ezerről küldtek meghagyást.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.06 07:43:09
@igi1: "Lehet alaki gazdag élete végéig, meg szegény is, ha akarsz valamit, eléred, ha nem akarsz, mindegy."
Ne fárasszál már. A hogyanja az akarásnak mindegy, lehet szarul is, csak megfelelő erővel kell nyomnia gáz és bizton célba érsz? Az is mindegy mennyi eredendő találékonyságod, eszed van hozzá, meg hogy kikkel sodor össze az élet? Mindez mindegy, csak akarni kell. Nahogyne.
Egyébként is, van, amit nem érdemes erőltetni, mert aránytalan nagy energiabefektetéssel járna és hidd el, hogy ezt a kókler fél is pontosan tudja, meddig mehet el.
A mai írás egészen elképesztő helyről szól, ez pedig Pakisztán, ahová szerintem viszonylag kevesen jutunk el, nem is beszélve arról, hogy László ott is dolgozik, méghozzá nem is akármit. Ráadásul (szerencsénkre) imád fényképezni, így aztán a mai posztban ugyan a szöveg is…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.22 08:23:33
A villámsorozatokat irigylem, elementáris élmény lehet. Azt írod nem zavar a szögesdrótok látványa és megszokható az egész helyzet, én mégis azt gondolom, hogy egy bizonyos megemelkedett stresszállandó megmarad a rutinlátvány ellenére is (noha erre folyamatában nem, csak kiszakadva hajlamos ráeszmélni az ember). Amellett nyilván, hogy a munka jól tereli az ilyenről a figyelmet, főleg, ha egész embert kíván. A poszt talán azért lett ilyen rövid, mert témájában e blog történetének legnevezetesebb kamuposztjára alapoz.:D El sem hinnénk a többit? Bevezetésnek mindenesetre megteszi.
@NIKI LAURA: mit munkáltál az ételhordós időszakodban? Bizonyos területeken nincs középút, félárboc, főleg szerencsétlenebb egyedfejlődésű országból elszármazott rabszolga számára, hanem bizony nyomni kell és tönkremenni bele. Ezen hosszasan el lehetne lamentálni; talán a jó kapcsolatteremtő képesség és a kezdeti szülői tőke a felsőbb tanulmányokhoz egy közepes/gyenge kvalitású versenyzőt sem enged beleesni a fent vázolt ördögi körbe.
@Mirjam2: miért volt olyan érdekes? Ez tetszik, hogy mérlegelsz, sokan csak a romantikát hajlandóak kimetszeni a látképből bosszantó csőlátásukkal.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.22 13:44:21
Jobban belegondolva, ha kicsit is fontos a saját boldogságunk, ennek a posztnak ennyiben fogadjuk el a művészetét és nem várunk el többet. Fele űr, fele anyag, így teljes.
@ChristineK: van jóval rosszab is, hiszed-e? Oda mégnagyobb összegű pénzért SEM mennél?:)
@Mirjam2: jójó, a romantikát én tettem hozzá. Egyébként a nők egy bizonyos hányadára jellemző, válaszolva a kérdésedre - igaz, nem lépik meg, pont a veszély miatt. Arra akartam csak kilyukadni, hogy megvan a helye a meséknek (gyerekkorban), megvan az elvágyódásnak: kifejezetten természetszerűnek érzem az öregkor beköszönte előtt, akiben nincs meg ez, nem is igazán értem miért nincs, de ez egy hosszabb, külön téma. Megvan a helye a negédes hangulatoknak is - mert hát mi vonzza az embert Keletre, bennem is él ez a faktor - amik nem baj, ha némi realitással is párosulnak. Sok ember nem tud felnőttként boldog lenni, nem árnyalódtak tovább a gyerekkori megoldások és azt hiszik, ha valósággal támogatják meg a hangulatos álmaikat, céljaikat, akkor azok meg lesznek ölve úgy. Pedig pont, hogy nem.

Úgy látom, tudsz új helyen nyitott szemmel járni és nem kidobott pénz az utazás. Nem mindenkinél van ez így.
A parkokról meg hirtelen az a gondolatom támadt, hogy az ottani, sokszor csupán pár négyzetméteres házak - melyek 1 szoba össz. - mellett hogy a túróba ne szeretnének a parkokban?:) Persze mit tudhatom én, de láttunk már pár ilyen tipikus földön nyomorogva alvást.
Még egy női földreszarást utcán néznék meg azon a kontinensen, ha egyszer oda vetne a sors. Állítólag.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.22 14:17:17
@svájci sapka (ch): lehet, hogy szerződés köti. Lehet, hogy csak a szokásos blogdivat: párizsis zsemléből a párizsit, e blog esetében simán okoz agyérgörcsöt. Ugye már megszoktuk.
@NIKI LAURA: mindkét gondolatoddal tökéletesen egyetértek (ha több volt, azokkal is).
Határátkelő Mennyit kerestek? 2013.10.04 06:45:00
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, természetesen nem érdekel senkinek a fizetése, ám Heni mai (erősen rendhagyó) írása éppen arról szól, hogy miért nem vagyunk képesek békén hagyni a másik magánszférájának olyan részeit, amelyhez valójában semmi közünk. A poszt…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.22 13:27:00
Mindenféle, frappánsnak hitt közhelyek megjelentek itt a mennyitkeresel kérdésének elhárítására, mint winwin reakció. Távolról sem az egyik sem. Bennem kifejezetten frusztrációt hagyna, ha üres válasszal, klisével illetném a kérdezőt, s egy érdemi megnyilvánulás sem feltétlenül csap át örjöngő konfliktusba - így kerülni sem feltétlenül kell -, ha kiszűröd pár kérdéssel, bravúros kommunikációval (nagyon nehéz ám), mi célból kérdezi a milyen habitusú kérdező és lehetőség szerint igazi választ adni, nem mindig azonnal az egyszerűbb utat választani.
Így egyenesnek meg lehet maradni, egyben kijelölni a demarkációs vonalakat. Talán nem ez a megfelelő kifejezés ide, de a gondolkodástól mentes személyek hajlamosak a legprimitívebb mintákat magukévá tenni (elemi gyűlülködés) és érzelemvezérelt csatákat indítani, harcnak felfogni a különbségeket (holott mennyi előnyt is rejthet), így mégis.
Ápropó minták: nem kötelező minden mögé tudatosságot, számítást látni, döbbenetesen sok ember kommunikál betanultan, lemásolja a többit, fikarcnyi sajátgondolat nélkül. Az ilyetén érdeklődés is egy "hogyvagy"-nak feleltethető meg sokaknál. Mivel morális körítés sincs, átgondoltság sem, így hovatovább, egy részük konkrétan nem is hibáztatható..

Nagy érdekesség: népfüggetlenül ott a fregmentáltsága a jelenségnek: nem mindig ildomos elütni a választ, egy esetleges kölcsönösen építő beszélgetést derékba törni, nem biztos, hogy elzoknisodásra készül beszélgetőpartnertünk. Persze ehhez emberismeret kell és ha úgy van, tanítani a másikat, hogy ne menjen el az infócsere egy vállalhatatlan irányba, erre nem mindig van kedv és energia, szerencsésebb esetben kellemes csalódás.
Igen, meg lehet és kell is válogatni a környezetünket, hogy elkerülhessük a kínos őrjöngéseket, de ez a szelekció nem zajlhat egyszavas lerázások mentén; valahogy én ezt semmivel sem érzem érettebbnek, mint amiről a posztsirám szól.

Azt hiszem, hogy minden népnek a saját verziója a leguncsibb, így az ígéret földjének keresése ebben a témában is megjelenik. Valóban nem rossz megoldás az, ha egy kicsi máshogyszart (legvégső elkeseredésünkben máshogyjót is lehet!) keresünk. A panaszkodókra panaszkodóknak sincs sokkal több eszük: - lásd poszter - egyéni elbírálás helyett sztereotíp klisékkel próbálnak szabadulni a magukhoz teljesen hasonlóktól, de mivel csak saját kódrendszerük szerint érzékelnek, így új ismeretségeket is csak ugyanazon gondolkodásbéli kavlitások mentén fognak tudni kötni, így lesz a kör ördögi, a probléma egekig hatalmasodó, holott a világban simán ott vannak a poharat félig telinek látók, csak ugye nem ártana rájuk is rezdülni.

Jó kérdés a minek irigykedni, miért nem elég az, amit önerőből elérni tudtunk. Annál gond ez, aki tehetetlenségében, de főleg butaságában fröcsögésbe megy át, ahelyett, hogy feltenné a kérdést: hogyan juthatna el ő is arra a szintre, amit vágyik. Olyan szépen ki tud maradni ez a lépcső.:S És oly hiábavaló kihagyni! Azért helyénvaló a jóértelemben vett magunkból való kifelé ácsingózás, mert kis szerencsével, hajlandóságot mutató mentorral - ami akár lehet a mindennapi élet is, ha nyitott a szemünk - elsajátíthatunk geekesen mondva olyan skilleket, amik előre vihetnek minket, új utakra, szintekre vihetnek, új önmagunkat hívja elő.

A fejlődniakarás ösztönszerűsége nem a legelemibb folyamatok egyike? Talán mindenkinél ez a kezdő mozzanat a fejben, csak aztán előtör belőlük az elhanyagolt hülyeóvodás. Tényleges felnőtt emberek között ez is csak egy téma, mint a többi, nem alap a harcra, nagy kontraszt esetén sem.
Balázsék azzal kezdik, hogy sírós epizód jön, aminek nem örülünk, ki a tököm akarná sírni látni Miss Gyémántot és Bunyós Pityut? Bárdos tegnapi kiesése után egy szarós poén azért még belefér a műsor elején, közben az albínó sün, akit én ezennel elnevezek Jánosnak a…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.09 10:52:32
Fene sokat íírtatok, valaki foglalja össze kérem jól súlyozva, semmit nem kihagyva. A blogkirályi címet elnyeri, aki megteszi.
@Nagy Endre: magyarázd már meg Éva komplexusát.
@MZ/X hip hip hurrá: nyugodtan elhiheted, hoyg egy ilyen lelakott összszar a nép. Ne ess abba a hibába, hogy ferdíted a valóságot, csak mert nehéz befogadni azt.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.09 12:01:05
@MZ/X hip hip hurrá: valóban nem tudjuk az arányokat, csak reménykedhetünk. Az itteni arány véleményem szerint távolról sem reprezentatív.
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.09 12:48:16
@MZ/X hip hip hurrá: úgy legyen. A poharad meg nem telhet be, akkor nem lesznek közös élményeid az ide írogatókkal.:)
Kín és szenvedés. Akár ez is lehetne a mai adás alcíme. Egyéni szoc problem, hogy továbbra sem tudom elviselni Éváék sunyi geciskedését, így szerintem se nem viccesek, se nem szellemesek, csak szimplán parasztok, de hát ők ezt tudják, nem most jöttem le a falvédőről, nem…..
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.11.09 12:06:47
@Maxi Mili án: állítólag - Péter végbeszéde szerint - Aleska ma javítani fog jó irányba renoméján, bár a tegnap leadott "szépbe" való behúzódása után örülhet, ha nullszaldóra kijön. Mondjuk jó kérdés, belülről mennyire vállalt közösséget a többi vállalhatatlannal, de nem is ellenkezett a buli hogyanja ellen.