Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tolomeo

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     A szó elszáll, a fénykép megmarad?       /Kis kiegészítés az előző blogbejegyzésemhez - egy másik történet egy másik háborúból/ Mind ismerünk fényképeket, amelyek az adott kor jelképeivé váltak: Capa fotói a normandiai tengerparton, Che Guevra  fotója,…..
tolomeo 2012.11.25 16:56:06
@Hiryu 2,0: Hát ez szép, kedves Hiryu 2,0. Márminthogy Fotós Zolinak köszönöd meg azt a 'javítást', amire jóval korábban már többünk is több ízben felhívta a figyelmedet. :D
No, nem mintha azért ott is nem volna ugyanolyan jó helyen ...

Alapos vagy az olvasásban, az egyszer biztos. :)
Pártunk és kormányunk gondosan előkészített adótörvényeinek hála jövőre az eddiginél is jobban csúcsra jár a jogbizonytalanság. Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten, de egy sörös kocsi platóján teleírva sem férnek el. A módosítók módosítóját is…..
Hazánk világrekordot állít be januártól! Eddig holtversenyben másodikok vagyunk Dániával és Svédországgal Izland mögött, de jövőre az összes skandinávot magunk mögé utasítva átvesszük a vezetést - Magyarországon lesz a világon legmagasabb az ÁFA-kulcs: 27%... és ez a…..
Én bírom azokat az embereket, akik ha a környezetvédelemről van szó, nem csak üres frázisaikkal kábítják jelenlévő vitapartnereiket, de hangzatos szavak helyett – ha nem is mindig tudatosan –, tetteikkel valóban megmentenek legalább egy fát a pusztulástól.....
Van valami Tim Burtonös hangulata Natalia Maroz tehetséges ukrán fotográfus digitális illusztrációinak. Kevésbé drámai és groteszk, inkább vidám és elvágyódó, és a főszereplők sem a szerethető, ám mentálisan sérült anti-hős karakterek közül kerülnek ki, mint Burton…..
tolomeo 2011.07.09 17:01:48
@Mocca: "Lehet, ha látnánk, hogy szebbek-jobbak a munkáid, talán még hiteles is lehetne a véleményed."

Hm ... Akkor ezek szerint viszont: hogy például egy valamirevaló színházi kritikus is egy bizonyos darabot kellõképpen elmarasztalhasson, ahhoz azelõtt már õkelmének is egy jónéhány, csupa jó kritikát kiérdemelt színmûvet ajánlatos az asztalra letennie? ... Vagy mondjuk egy bakafántoskodó borkritikusnak is már eleve minimum egy Dom Pérignonnak illik lenni?! :) Hogy a sort már ne is folytassuk tovább ...

Na jó, mondjuk az, hogy jelen esetben a Killen-i egyszavas vélemény is most éppen mennyire tekinthetõ mûkritikának, az inkább maradhasson egy másik tál tészta. :D
tolomeo 2011.07.12 11:40:14
@Killen:
"Mindössze az a véleményem, hogy ezek nem szürreális, látomásos, érdekes egyéni látásmódot tükröző képek, hanem kiagyalt, erőltetett motívumok vannak koncepció nélkül egymás mellé rakosgatva, giccsbe hajló megvalósítással. Azt is meg merem kockáztatni egyébként, hogy az elkészítésüknél az értékesíthetőség szempontjai domináltak elsősorban."

Éreztem én azt már eddig is, hogy errõl a egész fenntebbi ukrán burtoniádáról nekem is valami nagyon hasonlatos lehet a véleményem. Csak én ezt soha nem tudtam volna ilyen szépen és sallangosan összefoglalni. ;D
A designban járatos profik és laikusok már számtalan példáját láthatták a különleges vagy különlegesen extra ronda és/vagy használhatatlan ülőalkalmatosságoknak. Néhány példánnyal korábban mi is sokkoltuk az olvasókat, azonban most Alejandro Cerón spanyol designer…..
A skandináv design és lakberendezés abszolút elkötelezett, feltételek nélküli híve és hódolójaként voltaképpen még naptári aktualitás sem kell ahhoz, hogy legalább időnként megemlékezzünk, esetleg az ifjabb design orientált olvasók figyelmének fókuszába tereljük a 20.század meghatározó jelentőségű…..
A következő a hír: "Mesterházy Attila, az MSZP elnöke arra kérte a párt alapszabály-szerkesztő bizottságát, hogy úgy vegye figyelembe a pártszavazásra adott válaszokat, mintha a voksolás érvényes és eredményes lett volna." Eszem megáll.Gyurcsány Ferenc két…..
Csuda tudja mi lehet az oka, de képtelen vagyok leszakadni erről a loft témáról, pláne nem, ha a példa ismét skandináv. Mi az, ami ebben a változatosság kedvéért szintén Stockholmban található penthouse lakásban megfogott? Kezdhetném ugyan sorolni az északi népek lakberendezési kultúrájára jellemző…..