Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frogfoot

128 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Cannibal Corpse nem egyszerűen egy zenekar a sok közül. A munkásságuk egyik alappillére a death metal történelemének és akik az '90-es években az inkább rétegzenéből kultikus sztárságba emelkedve és páratlan örökséget hoztak létre. A Violence Unimagined nagy lépés a zenekar számára, mivel több…..
Az 1987-ben, Ózdon alapított zenekar a hazai underground egyik legrégebben zenélő csapata, és a ’94-es Demonstráció óta töretlenül nyomják az intenzív thrash zenéjüket. A legutóbbi sorlemezük, a D.Ü.H. még 2008-ban jelent meg, de határozatlan ideig szüneteltették a működésüket. Most, közel 12 évvel…..
2020 tavaszán Fernanda Lira és Luana Dametto otthagyta a Nervosát, így Prika Amaral gitáros egyedül maradt. A lányok rajongói bizonyára a szívükhöz kaptak, de Prika elmondta, hogy a Nervosa fenn fog maradni, a járvány ellenére sikerült az újjáalakítás és visszatértek a negyedik teljes…..
Miután Tom Angelripper 2018-ban hirtelen kirúgta az egész zenekart maga mellől egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül, a rajongók meglepődtek de hamarosan megnyugodhattak a klasszikus korszak gitárosának, Frank Blackfire csatlakozásának hírére. Ezentúl Tom felvette Stefan "Husky" Hüskens dobost, aki…..
A veterán brit thrasherek hosszú szünet jelentkeztek új albummal, hiszen a legutóbbi szimplán VI című lemezük óta már hét év is eltelt! Nagy Britanniáról elsősorban nem a thrash zenekarok jutnak eszünkbe, hanem mondjuk a Black Sabbath és a NWOBHM mégis ugyanolyan részei a brit metal történelemnek és…..
A coloradoi székhelyű Havok visszatért a 2017-es Conformicide után amely magasra tette a lécet, David Sanchezék új albuma a minden fantázia nélkül elnevezett "V". Az első négy albumával a Havok bebizonyította, hogy könyörtelen erővel rendelkezik a thrash metal területén és elviszi a pálmát a new…..
Az olyan nehézsúlyú új albumok, mint a Testament, a Sepultura, az Annihilator és a  Havok, valamint az olyan újoncokkal mint a Bonded a thrash metal szerencsére élénkebb mint valaha. De nem csak a nagy nevekre érdemes figyelni, érdemes egy kicsit utánanézni a kevésbé ismert zenekaroknak is. Újoncnak…..
Komoly meglepetést okozott, amikor 2018 elején kirúgta maga mellől a Sodom két tagját Tom Angelripper zenekarvezető, hiszen Markus Freiwald dobos majdnem 8 évet játszott a bandában, Bernd Kost gitáros pedig 22 évet(!) szolgált a Sodom zenészeként. Az állítólagos "nem kellő motiváció" volt az ok…..
Mindig kiemelt figyelemmel követem Jeff Waters és aktuális zenésztársai munkáját és az első hírek óta, hogy új lemezt ad ki az Annihilator izgatottan vártam a megjelenést. Ígéretekből nem volt hiány: a legjobb lemez a Schizo Deluxe óta, dühös, technikás album, a három legerősebb albumunk közé…..
Nem dúskálunk a magyar thrash metal zenekarokban, persze ott van a már veteránnak számító Moby Dick és utoljára nagyot szólt az Archaic szép szakmai és közönségsikert aratva, de sajnos nem Magyarország az új Bay Area... Azért van remény mert időről-időre hírt adhatunk új zenekarokról, mint a soproni…..
Nem voltam maradéktalanul elégedett a Destruction legutóbbi albumával, bár az Under Attack összességében jó volt, de csak a kötelezőt hozták vele. Most azonban akkora változások történtek a zenekarnál, hogy bizakodva kezdtem hallgatni az új lemezt, hátha sikerült megújulniuk és talán én is…..
Szombaton nem az egymást fedő koncertkezdések okozták a legnagyobb gondot, hanem az időjárás. Az előrejelzés nem ígért semmi jót és sajnos ez úttal igaznak is bizonyult amit ígértek, a fesztiválozók szempontjából a lehető legrosszabb történt. Kora délutántól egészen estig kis szünetekkel, de…..
A pénteki program jóval szellősebbnek ígérkezett mint az előző nap, ezért kicsit ráérősebben vágtam neki a fesztiválozásnak. Mire délután bekeveredtem a nagyszínpadhoz már kezdett is Anneke Van Giersbergen zenekara a Vuur...
Reggel kicsit tanácstalanul böngésztem a programot, ezt hogyan fogom megoldani? A második nap elég sűrű és legnagyobb bánatomra nem tudok egyszerre két helyen lenni, illetve közben dedikálások is lesznek. A koncertek nagy része a két nagyszínpadon lesz, de az Obscure kínált legalább néhány…..
Végre ismét Brutal Assault! Kedvenc fesztiválom - amely egyben Közép-Európa egyik legszínvonalasabb extrém metal fesztiválja - idén sem maradhatott ki a nyári programból. Szerencsére sikerült megoldani az utazással kapcsolatban felmerült problémákat, így csak a szórakozásra kellett koncentrálnom,…..
Mindjárt kezdődik a Brutal Assault, így most egy utolsó kedvcsináló-beharangozó következik azokkal a fellépőkkel, amelyek jelentősen eltérnek a fesztivál fő profiljától az extrém metaltól. De ez nem jelent gondot a közönségnek, minden évben ugyanolyan lelkesen fogadják ezeket a zenekarokat is, mint…..
Aki mostanáig halogatta a jegyvásárlást az szépen elszalasztotta a lehetőséget, ugyanis a 24. Brutal Assault fesztivál Sold Out! Már 2018. novemberétől folyamatosan jelentette be a fesztivál a zenekarokat és most 130 fellépő a végleges szám! Négy nap, százharminc zenekar, öt színpadon: augusztus…..
Aki mostanáig halogatta a jegyvásárlást az szépen elszalasztotta a lehetőséget, ugyanis a 24. Brutal Assault fesztivál Sold Out! Már 2018. novemberétől folyamatosan jelentette be a fesztivál a zenekarokat és most 130 fellépő a végleges szám! Négy nap, százharminc zenekar, öt színpadon: augusztus…..
Az Overkill mellett a Death Angel az egyike a legnagyobb kedvenceimnek, sosem okoztak csalódást - különösen élőben nem - és a lemezeiken megbízhatóan szállítják a minőségi Bay Area thrash metalt '87-óta, most már a kilencedik alkalommal...
Már nagyon kíváncsian vártam ezt a lemezt, mert kedvenc zenekar ide vagy oda, nem voltam maradéktalanul elégedett a The Grinding Wheel albummal az első benyomások alapján, és akkor először lepontoztam egy Overkill lemezt. Összességében persze tetszett, de az…..
A '80-as évek elején a thrash nagy hullámából sok zenekar kezdte pályafutását jobbnál jobb bemutatkozó albumokkal, majd egy részük látványosan felívelő karriert futott be, ugyanakkor hosszú listát lehetne írni a kellőképpen soha el nem ismert zenekarokról is, és ezen a…..
Valószínűleg a 2013-as Target Earth volt a legjobb lemez, amit az utóbbi években kiadtak, így nem alacsony lécet kell átugrania a zenekarnak! Szerencsére nem egy "Target Earth II-t" kaptunk, hanem egy olyan albumot amelyen a zenekar új dolgokat próbál ki anélkül, hogy teljesen elhagynák az eredeti…..
Péntekre alábbhagyott a hőség így nem volt akadálya a gondtalan fesztiválozásnak ezért korán kezdtem az E-Force koncertjével. Sajnos a zenekart még mindig arról ismerik legtöbben,hogy Eric Forest a Voivodban zenélt és nem arról, hogy jó kis thrash metal játszanak... ..
A több mint 35 éves fennállása alatt a Suicidal Tendencies mindig képes volt megújulni és sosem adták ki kétszer ugyanazt a lemezt, most mégis egy "újrahasznosított" albummal jelentkezett Mike Muir csapata...
A nyár utolsó napján igazi EBM ünnep volt az A38-on, két olyan zenekar lépett fel amelyik külön-külön is megtöltötték volna a Hajó fedélzetét, de így együtt már jóval a koncert előtt elkelt az összes jegy és ki lehetett tenni a megtelt táblát...