Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frogfoot

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsősorban a kíváncsiság vitt el erre a koncertre, mert nem David Ellefson elsőre erősen hakniszagú turnéja tűnt a legizgalmasabbnak a tavaszi felhozatalból. De félre a fanyalgást! A beharangozók sztorizós előadást ígértek, ahol némi kötetlen csevegésre is lehetőség lesz-így már sokkal érdekesebbnek…..
David Lowy tíz éve alapította a The Dead Daisies zenekart, most válogatáslemezzel és turnéval ünneplik az elmúlt évtizedet. A 2022-es halasztás után már igencsak várhatták a rajongók -köztük én is -, hogy ismét láthassák a kedvenceiket, különösen most, hogy John Corabi visszatért a zenekarba. Eddig…..
Mi a legjobb módja annak, hogy eltöltsünk egy szerda estét? Egy Corrosion Of Conformity koncert! Meg akkor is ha egészen Bécsig kellett utaznunk érte a monszun-szerű esőben és 10 fokban. A legendás zenekar négy évtizedes fennállása alatt rengeteg nagyszerű albumot adott ki, az utóbbi időben mégis…..
1988. Afganisztán és a Szovjetunió képviselői aláírták genfi megállapodást (az afganisztáni háború lezárását). Kádár Jánost leváltották. Gorbacsov és Reagan Moszkvában találkoztak. Erdélyben tüntetés volt Életbe lépett a tűzszünet Irak és Irán között. Észtország parlamentje az országot szuverén…..
Bár a death metal nem a kedvenc műfajom, van egy banda, amit ennek ellenére nagyon szeretek: az Obituary. A floridai death metal zászlóvivője januárban hozta ki új stúdióalbumát Dying Of Everything címmel, ami a death metal legendák 11. kiadványa. A 2009-es Darkest Day után sokan készek voltak…..
A Big Four zenekarai közül mára a Megadeth az utolsó, amely tisztán thrash metal zenekar maradt és az elmúlt időszakban a problémák sem kerülték el a legendás csapatot, de úgy látszik nem vetették vissza a teljesítményt. 2019-ben Dave Mustaine-t torokrákkal diagnosztizálták, így minden tevékenységet…..
Az egyik zenekar, amely a 90-es évek vége óta jelentős hatást gyakorolt a grooveosabb-technikásabb death metalra, az a lengyel Decapitated. A 2000-es évek elején a death metal újjáéledésének egyik vezető zenekaraként emlegetett lengyel csapat sosem riadt vissza az újításoktól, és most ismét kissé…..
Még a fülemben zúgott az Accept zenéje miközben visszafelé sétáltam a kempingbe, ahol szó sem lehetett alvásról, ismét folyt a buli. Persze nem panaszkodni akarok, fesztiválon vagyok nem szanatóriumban (azt majd a fesztivál után...). De tudom, hogy holnap már fájni fog az alvás hiánya. Hajnalra…..
Egész éjszaka folyt a buli a kempingben, már jócskán hajnal volt mire elcsendesedtek az utolsó hangok is, így csak alig néhány órát tudtam aludni. Ahogyan világosodott összeszedtem magam és elindultam, hogy szerezzek egy életmentő kávét és zuhanyozzak. Már napok óta próbáltam szoktatni magam a…..
Az egész úgy indult, hogy Magyarországra sajnos nem jutott el a Testament, Sepultura, Exodus, Death Angel és a Heathen közös turnéja és legközelebb hozzánk Pozsonyban tudtam volna megnézni őket így együtt. Miközben böngésztem a zenekarok turnédátumait, feltűnt az Area 53 fesztivál neve. Area 53?…..
Két év kényszerszünet után újra itt a fesztiválszezon, de nem csak nálunk, hanem Ausztriában is. Ausztriáról elsősorban a Nova Rock juthat eszünkbe mint biztos pont a fesztiváltérképen, de a Nova Rockon túl is van élet! Szomszédaink nem szenvednek hiányt a különböző fesztiválokból: Kaltenbach Open…..
Már olyan régen írtam koncertbeszámolót, hogy nehezen veszem fel a fonalat, a sok lemezismertető után megpróbálok visszatalálni oda, ahol abbahagytam a lezárások előtt. De erre vártam, végre ismét vannak korlátozás nélkül koncertek-fesztiválok és rögtön elsőnek egy olyan koncert aminek az…..
Úgy látszik idén a német thrash a rajongók nagy örömére sebességet váltott: júniusban érkezik a Kreator, most pedig a Destruction a Diabolical című albummal jelentkezett. A német thrash veteránok, a fennállásuk 40. évfordulóját ünnepelhetik ezzel a lemezzel, és mi lehetne jobb módja a 40. évforduló…..
Negyven év és 15 album önmagában véve is teljesítmény, mert kevés banda állja ki úgy az idő próbáját, mint a Voivod. A zenekar hosszú története során mindig egyedi hangzásvilággal rendelkezett, miközben nulla engedményt tettek a mainstreamnek, mindig ragaszkodtak az egyediséghez és nagyjából…..
A Generation Killt az Exodus korábbi frontembere, Rob Dukes és Rob Moschetti (ex-Pro-Pain, M.O.D.) alapította, a debütáló albumuk (Red, White and Blood 2011) feldühödött thrash metal/crossover, de sokkal inkább a punk felé hajlott és a zene nem volt túl bonyolult. 2013-ban a második albumukat Zeuss…..
Talán nem csak én voltam úgy, hogy a Persona Non Grata az év egyik legjobban várt albuma, mert szokatlanul hosszú idő telt el az Exodus utolsó megjelenése óta. Valamivel több mint 7 év telt el azóta, hogy az ikonikus frontember, Steve „Zetro” Souza visszatért, és a 2014-es Blood In Blood Out után…..
2020 egyik komoly meglepetése volt a Bonded bemutatkozó lemeze. Novemberben adták ki második albumukat, Into Blackness címmel; a 2020-as debütáló Rest in Violence magas elvárásokat támasztott, amelyről úgy találtam, hogy élvezetes keveréke a régi iskolás thrash-nek néhány modern groove-val...
Amikor a Covid-járvány szükségessé tette, a zenekarok gyorsan kreatívak lettek és többen YouTube-on próbálták áthidalni ezt az időszakot. Miután 2020 februárjában megjelent a Quadra című 15. stúdióalbumuk, a Sepultura lendületét megtörte a járvány, nem voltak koncertek, a zeneipar összeomlott. De a…..
2020-ban, a sikeres japán turné után, az énekes/basszusgitáros Fernanda Lira és a dobos, Luana Dametto hirtelen otthagyták a brazil thrash metal triót, a Nervosát. Fernanda és Luana még 2019-ben kezdtek el dolgozni egy új projekten, egy death metal zenekaron, amelyben csatlakozott hozzájuk a…..
A Cannibal Corpse nem egyszerűen egy zenekar a sok közül. A munkásságuk egyik alappillére a death metal történelemének és akik az '90-es években az inkább rétegzenéből kultikus sztárságba emelkedve és páratlan örökséget hoztak létre. A Violence Unimagined nagy lépés a zenekar számára, mivel több…..
Az 1987-ben, Ózdon alapított zenekar a hazai underground egyik legrégebben zenélő csapata, és a ’94-es Demonstráció óta töretlenül nyomják az intenzív thrash zenéjüket. A legutóbbi sorlemezük, a D.Ü.H. még 2008-ban jelent meg, de határozatlan ideig szüneteltették a működésüket. Most, közel 12 évvel…..
2020 tavaszán Fernanda Lira és Luana Dametto otthagyta a Nervosát, így Prika Amaral gitáros egyedül maradt. A lányok rajongói bizonyára a szívükhöz kaptak, de Prika elmondta, hogy a Nervosa fenn fog maradni, a járvány ellenére sikerült az újjáalakítás és visszatértek a negyedik teljes…..
Miután Tom Angelripper 2018-ban hirtelen kirúgta az egész zenekart maga mellől egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül, a rajongók meglepődtek de hamarosan megnyugodhattak a klasszikus korszak gitárosának, Frank Blackfire csatlakozásának hírére. Ezentúl Tom felvette Stefan "Husky" Hüskens dobost, aki…..
A veterán brit thrasherek hosszú szünet jelentkeztek új albummal, hiszen a legutóbbi szimplán VI című lemezük óta már hét év is eltelt! Nagy Britanniáról elsősorban nem a thrash zenekarok jutnak eszünkbe, hanem mondjuk a Black Sabbath és a NWOBHM mégis ugyanolyan részei a brit metal történelemnek és…..
A coloradoi székhelyű Havok visszatért a 2017-es Conformicide után amely magasra tette a lécet, David Sanchezék új albuma a minden fantázia nélkül elnevezett "V". Az első négy albumával a Havok bebizonyította, hogy könyörtelen erővel rendelkezik a thrash metal területén és elviszi a pálmát a new…..