Regisztráció Blogot indítok
Adatok
julius666x

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára még február 25-én vette át a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, és már akkor bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos…..
julius666x 2011.04.07 16:25:59
@laspalmas: nyilván én vagyok a populista nem ti az indexes netproliknak szánt színvonaltalan cikkel, hogy szóvá mertem tenni. Gratulálok!
julius666x 2011.04.07 17:40:14
@Ironfist: hopp, igazad van, sry
Az a hszem sztornó :(
Az Eduline idén is elkészítette a felsőoktatási felvételi összesítését, érdemes megnézni.Mire vágyik egy mai fiatal, mi szeretne lenni?Tapasztalható is némi javulás, meg nem is a hamburgersütőként vagy szalagmunkásként dolgozó alibivégzettségűek részlegén: tavalyhoz…..
julius666x 2011.04.07 00:04:17
@44: Szerintem abból a ~3000 építőmérnök hallgatóból elvégzi durván a fele és annak megint csak a fele az aki értékelhető felsőoktatási intézménybe jár (ez szvsz még egy pozitív becslés).
Kétlem hogy nekik nagyon komolyabb problémájuk lenne az elhelyezkedéssel.

Ellenben ha már így megjelenítetted a bölcsész oldalt: közületek mennyien fognak elhelyezkedni a szakmájukban?

Mert az rendben van hogy a jelen helyzetben (szinte) nincs olyan szak ahol fenékig tejfel lenne minden, de azért ne próbáljuk már összemosni a "lehetnek kisebb elhelyezkedési problémák" esetét a "piaci szempontból eladhatatlan diplomát gyártó" területekével.

Még mindig inkább 10 menedzser/marketinges, mint egy andragógus/szociálpedagógus. Nem azt mondom hogy nem értelmes dolgok azok, biztosan van létjogosultságuk, de nem igazán látom át minek lenne százas nagyságrendél nagyobbra szükség belőlük.

Amúgy ez tökéletesen összefoglalja mi az igazi probléma a magyar felsőoktatással:
www.youtube.com/watch?v=QBT9xW84a00
julius666x 2011.04.07 10:36:57
@Jurganov: Na azért megnézném hogyan kapkodnak két kézzel egy magyar jogász, szociálpedagógus, andragógus után nyugaton...

Amit mondasz az úgy általánosságban csak a reálszakokra mondható el.
julius666x 2011.04.07 15:13:44
@Illye26: Nagyon szép hogy megtaláltad a szakmádat, csakhogy, de sajnálom, nem szeretnélek megsérteni, abból hogy nem megy neked sem a matek, sem a magolás, számomra egyértelműen kiderült: a felsőoktatást nem neked találták ki. És nem csak szakmunkás meg egyetem van, a kettő között azért vannak lépcsőfokok. Ki kell választani azt a szakmát amit az ember szívesen csinálna és abból azt a lépcsőfokot amit még meg tud lépni. Az hogy neked hiányzanak a kompetenciáid egy egyetemi szintű képzés elvégzéséhez (tényleg no offense, nem vagyunk egyformák, ettől még lehetsz sikeres az életben) ellenben röhögve kijárod az andragógiát számomra egyértelműen jelzi, az andragógia képzésnél túl alacsonyra tették a lécet. Ha úgy tetszik, hívjuk büfészaknak.

A hozzászólások közt jellemzően nem magukat a szakmákat ekézték, hanem hogy több ezer főt képeznek olyan szakokon, amikből a piac max százas nagyságrendben lenne képes felszívni, mindezt sokszor baromi alacsony színvonalon, rengeteg szakon azért szabályosan megbüntetik az oktatót ha meg merészel buktatni diákokat. Az pedig engedtessék meg, hogy piszkálja a csőrömet, hogy az én adóforintjaimból ezrek semmittevését fizessék. Ráadásul míg én 5 éven keresztül napi szinten vastagon szívom a brét mérnökképzésen, más végigkefél/iszik 5+ évet és utána ugyanúgy diplomás értelmiséginek nevezheti magát. Aztán meg megy a sírás-rívás hogy milyen magas a diplomás munkanélküliség, miközben mindenki tudta a jelentkezőtől kezdve a szakokat indító fejesekig, hogy a diplomával megszerzett tudás egy garast sem ér/tizedannyi emberre sincs szükség a piacon az adott szakmából

Ez elképesztően nagy pénzpocsékolás, egy egyetemista képzése azért baromira nem olcsó dolog.
Ez a bejegyzés nem kimondottan szakmai témáról szól, de szerintem szorosan kapcsolódik az aktuális webes trendekhez, nem mellékesen pedig őszintén megmutatja, milyen perverz kocka is vagyok valójában. A napokban Nebehaj Viktor (@viktornebehaj) feszegette a Twitteren, hogy mennyire elege…..
A Magyar Tudományos Akadémia 1992-ben alapította meg a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiát (SzIMA), amely az MTA társult intézménye, de külön alapszabállyal rendelkező, önálló szervezet. Elnöke Jancsó Miklós, híresebb alapítói Esterházy Péter, Jókai Anna, Nádas…..
Tiszabura egy nagyjából 3.000 fős község Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Hétvégi hír: "Kikapcsolta a gázt a szolgáltató Tiszabura közintézményeiben az önkormányzat felhalmozódott közüzemi tartozásai miatt, jelenleg az iskolában sem folyhat a tanítás –…..
julius666x 2011.03.07 11:53:34
@laspalmas: "Egyébként meg nem vagyok közgazdász, ott a nagy állami apparátus, az ő dolguk kitalálni a hogyan-t, fizetést kapnak rá eleget."

Viszont amikor kitalálnak valamit, az ugye élből rossz., akkor már jobban tudod...
julius666x 2011.03.07 12:22:51
@laspalmas:
"Szakács sem vagyok, mégis el tudom dönteni, kell-e még só a levesbe."
Nem értem a párhuzamot igazán a leves sóssága és a makroökonómia között, persze lehet hogy csak én vagyok a vak.

"Pucolószerfejlesztő sem vagyok, mégis látom, melyik lötty szedi ki a foltot a szőnyegből."
Igen, miután kipróbáltad a szert. Amíg nem tesztelted te magad éles környezetben, addig nem tudhatod.

"Matematikus se vagyok, mégis észreveszem, ha rosszul ad össze a számológép.
Stb."
Mert ugye a matematikus azért matematikus, mert jól tud számolni. :rolleyes:

Hagyjuk az ócska közhelyeket, csak magadat égeted velük.
julius666x 2011.03.07 12:30:15
@Gerusz: ez nagyon szép amit leírtál, ilyen irányba történtek is lépések. Bár talán valóban lehetett volna több is.

Csakhogy mint írtam, annyira tőkehiányos az ország, hogy jóformán kisebb, házi vállalkozások elindítására sincs az erre amúgy alkalmas rétegnek pénze. Hitelt meg nem nagyon tudnak felvenni, mert így is nyakig ülnek az adósságban. Ráadásul csak hitelből nem lehet vállalkozást indítani.

Ebből a szempontból jó az új adórendszer illetve ott az új Széchenyi terv is, hogy az állam kisegítse ezeket az embereket, ha mégiscsak valami ilyesmi állna szándékukban. Szóval nem mondhatod hogy nem a kis- és közepes vállalkozások erősítése a kormány szándéka, mert de és ez bizony a tettekben is meglátszik. Hogy ez elég-e, az tényleg legyen a nagyok dolga. De legalább az irány már jó.
Tavaly nyár óta kering makacsul az a Fidesz-ötlet, hogy ők bizony bevezetik a "hamburgeradót". A javaslat úgy néz ki, hogy bekerül a "nagy kora tavaszi reformcsomagba", bár lehet, hogy március 15-ig sem sikerül bejelentenie a részleteket Orbánnak... A múlt heti…..
julius666x 2011.02.16 13:13:28
@Seduxen: Utólag már én is sajnálom hogy beleírtam, mert így volt mibe belekötnöd.
Nembaj, nyomasd csak nyugodtan tovább a fasságaidat, ha valaki megpróbálja megcáfolni őket, akkor úgyis el lehet majd vitatkozni irreleváns baromságokon, helyesírási hibákon, stíluson, kétértelmű szavakon, stb, amíg el nem sikkad a vita lényege.

Ügyes fiú vagy te.
julius666x 2011.02.16 13:47:49
@zero: magasabb ár -> kevesebben veszik, vesznek helyette más kevésbé zsírosat ami teszem azt 3%-al csökkenti a szívinfarktusban elhunytak számát mo.-n.

Magasról leszarom hogy a pénzszerzés miatt jött az ötlet vagy sem (ja, amúgy már évekkel ezelőtt hallottam ezt a javaslatot egészségügyi szakértő szájából, szóval nem az Orbánék szarták a spanyolviaszt, mielőtt ezt a mondandót akarnád rámerőltetni), ettől még igaz: az államnak pluszbevétel, az egészségügyi mutatókat hosszútávon emeli.

Érted, beveszed a gyógyszert ami gyógyítja a májbetegségedet és közben "mellékhatásként" javítja a vérkeringésedet is. Ezek után te elküldenéd az orvost a kurva anyjába miért azt a gyógyszert írta fel? Mert most ezt teszitek, jó hangosan ráadásul.
julius666x 2011.02.16 14:09:01
@zero: "Én értelek, de ehhez 100% adót kellene kivetni"

Nem igaz. A 990 -> 1990 Ft-os árváltozás valóban radikális változást hozna, ott kb. nem lenne többé az országban aki Hamburgert enne.

Ellenben egy 990 -> 1100 Ft-os változás is több esetben fog arra ösztökélni, hogy ezért az árért inkább vegyél valami mást. És már ez is javít hosszútávon az egészségügyi mutatókon, még ha valóban nem is annyit mint egy 1000 Ft-os ugrás. Akkor is versenyhátrányba hozza a mekis kaját.

Ha pedig lenyelik a multik (hosszútávon úgysem fogják, nincs ilyen hogy "véglegesen lenyelni" egy fix költséget), akkor na bumm, a zemberek meg sem érzik a hatását, ellenben állambácsinak még mindig van x milliárd + bevétele. Továbbra sem értem mi a problémátok a vitaanyagban feltüntetettel kapcsolatban, szerintem teljesen rendben van.
Kezdnek szivárogni a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei.... Egyelőre csak címszavakban, hogy lehessen róla vitatkozni, ahogy egyre több részlet fog kiderülni, úgyis fogunk még róla beszélni ... 700 milliárdos csomag, 1/3 bevételnövelés - 2/3 kiadáscsökkentés. Ne a…..
julius666x 2011.02.10 19:04:17
@eszkep: "Az egyébként Zero miostani szinvonala is meglepő, hogy az orvosi felülvizsgálatot fikázza, pont ő, aki x (x>10) posztot írt az áll rokkantnyugdíjas potyalesőkről."

Pontosan, kész röhej hogy most olyan lépéseket fikáz a poszt amiket már itt blogon rakásszor kvázi "követeltek" már (max nem ilyen mértékben, de az irányt akkor is preferálni és bátorítani kéne inkább, pláne hogy ezek csak előzetes kiszivárogtatások ergo ezzel mérik kvázi fel a dolog társadalmi fogadtatását, még semmi sincs betonba öntve).
K*rvára nem kell ahhoz "naridroidnak" lenni hogy b*ssza az ember csőrét az ilyen szintű következetlenség, már elnézést.
julius666x 2011.02.10 21:27:10
@Vidéki: Azt azért erősen kétlem hogy fizetnének nekik.
Inkább egyszerűen túlerőltetik ezt a Vastagbőr témát és mostanság gyakran becsúsznak kevésbé érdekes és vastagbőrös témák a célkeresztbe csak hogy legyen bejegyzés.
No meg indexről is magasabb a beesők száma ha fideszes hír van...

Csak az a kár, hogy ezáltal "politikai fikabloggá" alacsonyodik a VB, illetve sok majom indexes trollt etetnek az ilyen bejegyzésekkel akik aztán nyomják a viktatúra hurrdurrt a hozzászólásoknál.

Miért bolondul meg az ország normálisabb fele is amikor jobboldali kormány van hatalmon?
julius666x 2011.02.10 23:51:16
@Belpo: "tehát, hol van itt, hogy nem ért egyet vele? kábé felteszi a kérdést, utána hogyan tovább...."

szövegértés barátom, szövegértés :):)
Szvsz egyértelműen megkérdőjelezi a lépés létjogosultságát és végrehajthatóságát.
Ha meg engem kérdezel, bizony elő kell venni az őket leszázalékoló orvosokat. Sajnos Magyarországon így is orvoshiány van, nyilván körültekintően kell eljárni, attól hogy korrupt valaki még nem biztos hogy szakmailag is nulla. Az biztos mindenesetre, ilyesfajta "felelős" feladatokat soha többé engednék nekik.

"és igen, narancsdroidnak kell nevezni azokat, akik a VB-t valalmi maszoplibsikomcsi oldalnak nézik egy pillanatig is, mert ha az elmúlt 1 évben olvasta az ember, hát úgy osztották a gyurcsányékat, hogy öröm volt nézni(olvasni)."

szövegértés barátom, szövegértés :):)
Hol írtam hogy maszoplibsikomcsik? Amit írtam, hogy egyre inkább lealacsonyodó fikablog (az egyetlen ok amiért még idejárok az hogy néha azért még tényleg találni jó bejegyzést, lásd az olajszőkítésest), egyre vízfejűbb és megkockáztatom, tényleg egyre libsikomcsibb olvasói/hozzászólói táborral, akiknek a szerkesztők gyakran megpróbálnak "imponálni".

Azzal hogy nem kímélik a jobboldalt sem természetesen nincs semmi baj, sőt, de ilyen értelmetlen, tényleg csupán a fikázás céljából létrejött bejegyzés ne legyen már, mert baromira rontja az összképet a viktus pápázó rétegnél csöppet intelligensek körében.
Vastagbőr Sanyi bácsi elintézi 2011.02.08 09:31:00
A hétvégén budapesti klubrazziákról szóltak a hírek. Több szórakozóhelyet is bezártak, mert az engedélyezett befogadóképességüket meghaladó számú tömegnyomorogni szórakozni vágyót engedtek be. A West Balkán-tragédiát követően érthető és üdvözlendő, hogy…..
Most olvastam el Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes 54 oldalas tanúvallomást, melyet 2000-ben tett az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt. (Köszönöm a tippet!) Röviden: aztakurva ... Egészen elképesztő összefüggések és sztorik vannak, na…..
julius666x 2011.02.04 14:02:49
A tavalyi év egyik legnagyobb sztorija volt Veres János és Dobolyi Alexandra makaói útja, amiről összevissza hadováltak mindketten, majd végül kibukott az igazság: 25 millió dolláros kölcsönt intéztek egy mongol gyógyszergyárnak. Mindez szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt…..
Na, ezt hiányoltam már, sok a remek munkanélküli diplomás, kezdjük meg az 1 millió új munkahely létrehozását! Íme, az első remek lehetőség. Hát ki nem szeretne egy csapatban dolgozni Pali bácsival és Kiss Norbival?Apróhirdetés az Expressz.hu-n:A szöveg:"Szervezetünk…..
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
julius666x 2011.01.04 13:36:40
Ez sokkal jobb volt, technikailag ezerszer, de szvsz tartalmilag is (no meg rövidebb volt, ez túl hosszú lett):
www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA

A hírben linkelt új videóban valahogy nem érzem a "kraftot", igen amatőr munka, össze-vissza rezeg bizonyos jelenetekben a kamera, csúnyák a színek, rossz a vágás, stb.

De én még mindig azt tartom országimázs szempontjából etalonnak, amivel a lengyelek mentek ki Sanghajba (összehasonlításképpen mi vittük a gömböcöt meg Bolgár Gyurit):
www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8

Ez azt kell hogy mondjam, egy tökéletes műalkotás, zseniális.

Amúgy ezért a posztért big riszpekt, nem szeretem amikor tolják az ilyen mo. a zsenik hazája szövegeket, közben itthon alig futott be híres tudós, mind elhúzott innen mert inkább hátráltatták a magyar viszonyok mint segítették volna.
Harmadjára próbáljuk megkeresni (2008 és 2009 után), hogy ki volt az előző év legkeményebb arca, kitől emelkedett meg a legjobban a vérnyomásunk, kinek nem rebbent meg még a szeme sem, mikor belesandított a kamerába és pofátlanul elkezdte nyomni a szövegét ... Az elmúlt héten…..
julius666x 2011.01.03 22:13:43
@Aullah: sajnos ez a cenzúrázás meg a jó pár (ezen a blogon is többször kifigurázott) emberke nekem is nagyon unszimpatikus de azért még mindig messze van a tolvaj-hazug-bohóckormány által felállított léc (én amíg élek Gyurcsányt, Verest, Drazsét meg a többi keményvonalas idiótát el nem felejtem, szégyen hogy ilyen emberek ilyen jelentőségteljes pozíciókba kerülhettek). Ezek szerint akkor alapvetően egyetértünk, csupán az árnyalatokban van különbség.

De mindegy, a mondandóm lényege nem is ez volt, hanem hogy ez a blog az utóbbi időben baromi sokat vesztett a régi fényéből.
julius666x 2011.01.03 23:31:06
@Horizont: lehet igazad van és bennem is a kommentek rontották le ennyire az összhatást.

Mindenesetre elég nagy csalódás látni amikor idejön az ember és lassan fele arányban csak ballibes tartalom nélküli orbáncigány fröcsögést lát, amikor meg esetleg valaki a másik oldalról észérveket hozna fel akkor kapásból kapja a vérnarancsos teli pofával röhögős szövegeket.
És igen, határozottan azt látom hogy ehhez - passzívan vagy akár gyakran aktívan is még ha nem is ebben a kulturálatlan formában - asszisztálnak a blog szerzői.

A szomorú az, hogy valóban akárhova megy az ember - lehet ez akár fideszes érzelmű oldal is (azért őket sem kell félteni, elég megnézni egy Szaniszlót vagy a Csintalanhoz betelefonálókat meghallgatni) - mindenhol a mélysötétség arat.

Bár ez mindig is így volt ha jobban belegondolunk, csak amíg régebben az internet kvázi az értelmesebbek játszótere volt, addig mostanra már elég alacsonyak lettek a kerítések ahhoz hogy beszabadulhassanak a 0 IQ-s vadbarmok is.
julius666x 2011.01.03 23:57:53
@Kartal (fekete mellényben): "plusz annyi idejük nincs, hogy minden egyes kommentet mérlegre tegyenek"

Ilyet én nem is akartam, eszembe sem jutott.

"Ők megírják a posztot, és hagyják, hogy a többit lejátszuk egymás közt."

Illetve kommentelnek aztán ők is, reagálnak kommentekre. Jobban már nem akarok belemenni, stíluson alulinak érezném az ovis mutogatást.
Elkészült az új alkotmány koncepciója – írják a lapok. A tervezet hozzám is eljutott, és bár több újdonságot is tartalmaz, ha valóban ennek szellemében készül el az új alaptörvény, akkor két jövendölést (egy félelmet és egy reményt) biztosan nem teljesít majd be.…..
Vastagbőr Újra kinyitott az OPNI 2010.11.29 13:03:00
2010. május 7. "Az OPNI 40 hektáros ősparkjának és épületének hasznosítását most készíti elő az MNV Zrt. A területen az intézmény központi épülete mellett két lakóház is van, 33 lakásbérlettel, s itt működik a Vadaskert Alapítvány is. A vagyonkezelő szerint…..
A tegnapi Nagy Sokkoló Nyugdíjbejelentés után egy kiss kussolást vártak volna a naivak, esetleg Orbán sírósarcú nyilatkozatát, miszerint "meg kell érteni a Zembereknek, nincs más lehetőség...", de a NER kirobbanó formában van, óriási fordulatszámon pörög tovább.…..
julius666x 2010.11.25 12:53:55
@zero: ott van a cikkben, Matolcsy megmondta:
"Statisztikailag bizonyítható tapasztalat, hogy az átlagos béremelés rendre magasabb a minimálbér-emelésnél. Ezért állítom, hogy a versenyszférában sem csökken senkinek a nettó bére jövőre."

Az más kérdés, hogy ez igen erősen kamuszagú, a statisztikákkal kitörölhetik a seggüket akiket kirúgnak az emelések miatt.
Észre kéne venni, a cégeknél így is az elmúlt években létszámstop volt, a válság miatt. Na mo. még mindig vastagon a válságban jár (főleg a 4 éve tartó megszorítások okozta fogyasztási visszaesésnek köszönhetően...), a cégeknek tutira olyan jól megy, az 5%-os béremelést mindenkinek zsebből kifizetik.
Azért ilyen ordas hülyeségeket egy gazdasági miniszternek nem igazán kéne nyilatkoznia.
julius666x 2010.11.25 13:28:50
@Kicsit Karcos: " Úgy fogalmazott: a társadalomban eddig is rejtetten benne volt az a gondolat, hogy egyesek adott esetben jogtalanul veszik igénybe a támogatásokat."

ROFLMAO.
A gyakorlatilag a társadalom majdnem 1/10-e roki. Most vagy Mo. a világ legnyomorékabb országa, vagy pedig minden kibaszott erre jogosult helyen zsebibabáért cserébe két kézzel szórják a rokiigazolást. Lehet gondolkodni, melyik variáció a reálisabb.
Magyarország legnagyobb, az "állam rossz gazda" véleményt alighanem legjobban illusztráló vállalata, az örökösen milliárdokat felemésztő MÁV-nál kitört a botrány. Szendvics-gate.Nem, nem a vezér-szakszervezetis-államtitkár hármasra kell gondolni szerencsére.A Blikk…..
julius666x 2010.11.24 13:28:41
@csernaja obca: igen, ez a téma szerintem is el lett túlozva. MÁV-nál lehetne sokkalsokkal durvább ügyet is találni, szinte 0 keresgéléssel. Az a cég gyakorlatilag külön vastagbőr blogot érdemelne, ha most hirtelen csődbe menne és nem működne tovább, még akkor is évekig lehetne sztorizgatni az ott folyó dolgokról.

Illetve azt sem tudom, honnan vettétek hogy a megsemmisítés mit jelent. Simán lehet hogy segélyszervezetnek/disznóknak megy moslékba (valószínűleg haveri cégen keresztül, de ez most nem ide tartozik), még papíron sem biztos hogy kidobják.
Such György négyéves mandátumának lejártával, július 31-ével távozott a Magyar rádió elnöki székéből, lelépése előtt viszont még 162 millió forintot osztott szét a vezető pozícióban lévő kollégák között. A MR kommunikáció osztálya nem válaszolt arra, hogy ezt…..
julius666x 2010.11.19 14:10:50
@laspalmas: félelmetes, minden adófizető havi több mint 50 forintot ver egy kurv@ rádióadó üzemeltetésébe. Az, hogy dupla annyian fűttetik a seggüket a Rádiószékházban mint az RTL-nél, maga a röhej, ha utánagondol az ember, egy televízió működtetéséhez nagyságrendekkel nagyobb személyzet kell (összetettebb technika, mellette sminkesek, fodrászok, stbstb.). Mégis mi a pöcsömet csinál ott az emberek több mint FELE? Ha ennyien fényezhetik a pélót a rádiónál, akkor hányan "dolgozhatnak" az MTV-nél? Ezerötszázan? Kétezren?
SZÉGYEN ez az ország.

Az, hogy mennyire működött jól a rádió, jó kérdés. A belső dolgokba nincs belelátásom, azonban néha belehallgattam a Kossuthba, és mit ne mondjak, nem szartam össze a gatyám a színvonaltól. Becsületükre legyen szólva, én a rádiózástól magától sem szarom össze magam, kocsiban híreket hallgatni okés, azon kívül nem látom sok értelmét itt a XXI. században.

A tévénézők, rádióhallgatók száma folyamatosan csökken. Az állami intézmények honlapjain normális, portálok fejlesztésével akár csak érintőlegesen is foglalkozó ember sírógörcsöt kap, a múlt század médiumaiba meg vödörszám döntjük a pénzt. HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!
julius666x 2010.11.19 14:13:29
@zero: hehh, pont megválaszoltad előttem a kérdésem
elég jól betippeltem ezek szerint :P
Tisztelt Külügyminisztérium, Tisztelt Martonyi János! Kérem tisztelettel, haladéktalanul kezdje meg a 2011. március 15-i nemzeti ünnepünk megünneplésének megszervezését a bukaresti állami Nemzeti Színházban! A megszervezésben szívesen segít országunk volt utazó nagykövete,…..
julius666x 2010.11.17 12:16:22
@zero: Én pl. nem tudtam, de gugli segít.

Amúgy jobban belegondolva alföldi egy igazi, real-life TROLL. Több tízezren felbasszák magukat a hír hallatán, Orbánék izzadnak mint az állat hogy hogyan kezeljék le a helyzetet, ő meg otthon jókat röhög a fotelből egy sör meg egy bödön vazelin mellett. Well played sir, well played!
julius666x 2010.11.17 19:51:50
@majomkutya: szerintem te ne tegyél hozzá az én mondandómhoz, mert te egy soviniszta majom vagy, én meg nem (a neved eléggé beszédes ilyen szempontból).
A románok között pont úgy van értelmes ember mint a magyarok vagy bármelyik másik nemzet állampolgárai között, és pont ugyanúgy vannak bunkó gecik is.
Nem kell őket szeretni miután ők sem csipáznak minket, de az ilyesmivel magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.
julius666x 2010.11.18 00:30:45
@Max.: Milyen lényeg? Olvastad egyáltalán mire reagáltam?
Egy év elteltével az openeurope.org.uk ismét kiadott egy 50-es listát a leghülyébb EU-s projektekről."„Olyan programokat szúrtunk ki, amelyek nyilvánvalóan pazarlók, és egyáltalán nem szolgálnak uniós fejlesztési célokat, még a válság és a megszorítások…..
julius666x 2010.11.15 11:57:27
@neccharisnyás útonálló: Ezt a listát nem értem, a 40 centis (igen én 40-ről tudok nem 20-ról) kilátónk, árokhídunk meg az alföldi alagútrendszerünk nincs is rajta. Csak 3 magyar dolog szerepel a listán, ebből csak ez a kutyás cucc az igazi ostobaság, a Velencei-tói Beach city (persze pénzkidobás, de legalább igazi projekt), illetve a szegedi kórház napelemesítése, ami szerintem pedig teljesen rendben is van.
julius666x 2010.11.15 12:18:55
@Marcellusca: még 5× megdupláznánk, és egész fasza kis kilátó lenne
xD
20 hónap után sikerült végre Központi Nyomozó Főügyészségnek benyújtania a vádiratot Hunvald Gyuriék ellen. Nem volt egy egyszerű munka összerakni, a vádirat 121 oldalas, a nyomozati iratok pedig 46 ezer oldalt tesznek ki ... Az Ügy több tételből áll össze, és összes 25…..
julius666x 2010.11.15 12:11:54
@eszkep: Ez a vicc, az ilyen kurucinfós tarsolylemezes turulelméleteken én is mindig csak röhögök, aztán a valóság rendszeresen pofánbasz. Valakinek illene már zsidókérdésben tiszta vizet öntenie a pohárba (ez ugye nem ciklon-b-t jelent mielőtt valaki félreérteni, hanem hogy ténylegesen utánajárna a dolgoknak), mert ha ez így folytatódik, akkor nagyon eldurvulhatnak a dolgok.
Vastagbőr Két tűz között 2010.11.09 13:41:00
Múlt héten nyilvánosságra hozták az új felsőoktatási törvény 52 oldalas tervezetét (pdf), megindítva ezzel a társadalmi vitát. Szimpatikus módon akár még a véleményünket is megírhatjuk a minisztériumnak: "A tervezetet az államtitkárság vitaanyagnak szánja, melyhez…..
julius666x 2010.11.13 12:07:44
@Conv: "szerintem meg pénzt ne kapjon azért senki mert tanul. pénzt azért kapjon ha valaki kiemelkedő eredményekkel tanul. A 4.0 átlag nem kiemelkedő.
Azért a teljesítményért, mert valaki annyira megtanulja a szakmáját, hogy jó szakember lesz, pont elegendő a sörpénz.
Ez pont az a teljesítmény ami nem teljesítmény, hanem normális állapot."

Látszik hogy te sem műegyetemre jársz. :)
Nálunk pl. a 4.0 vagy a fölötti átlag kiemelkedő teljesítmény, a diákok kevesebb mint 10%-a éri kb. el.
És így is kurva sokaknak melóznia kell egyetem mellett, mert olyan az anyagi helyzetük. Lehet hogy neked igen, de tudod nem mindenkinek tudja a segge alá befizetni a BMW-t az apukája. Ilyenkor az a 10-20 ezer forint is kurva jól tud jönni. Ráadásul így legalább van konkrét, kézzel fogható ösztönzés is arra, hogy jól teljesítsd a tölteléktárgyakat is, ne csak majd a végén szopj a szar átlagod miatt.
Bírom az ilyen nagyképű fasz hozzászólásokat.
julius666x 2010.11.13 21:16:37
@Conv: "én már nagyon sok éve végeztem.
a saját gyerekeimen látom a követelményeket, lófasz."

elnézést, "jársz/jártál"-t akartam írni.
Ellenben a második mondat így megint csak nagyképűség, attól függ hova járnak a gyermekeid.

Én azt elfogadom, hogy nálunk pl. ami régebben igazi szívás volt, a matekos illetve fizikás rész jóval könnyebb lett, ezt a tanárok is mondták, (még most is szívások ezek a tárgyak, csak jóval kevésbé, kivágtak jópár részt azóta az anyagból illetve pár legendásan fasz tanár már nem is tanít nálunk), ellenben az anyag mennyisége több lett, sok mindent a régi 5 éves képzés második feléből is belezsúfolta a 3 évbe (hogy 3 év után is legyen valamennyi használható ismerete a végzettnek, de a régi alapozótárgyak, amik a gyakorlatban semmire nem jók, megmaradtak), mindamellett bejött rahedli tölteléktárgy, amiket el kell végezni. Mit ne mondjak elég nagy idő és erőforrást visznek el.
És lehet hogy sok tárgy amit nektek tanítottak, anno nehezebb volt, de ezek egy részét ma esetleg egyáltalán nem is kéne tanítani, mert már nincs rájuk szükség, vagy csak nagyon keveseknek lesz szükséges. Nálunk van pár ilyen.

"legyen elég az, hogy kiemelkedően jól végeztem egyetlen bukás vagy halasztás nélkül munka mellett, és olyan háttérrel indulva, hogy mivel nem voltak párttagok a szüleim, sőt a családom alapban rossz ponttal indult az előző rendszerben, igen erősen nekem is és a hozzám hasonlóknak a tudás volt az egyetlen amivel tovább juthatott."

Nézd, lehet hogy te abba az 5%-ba tartoztál, akiknek nálunk kis tanulással, a jegyzet egyszeri végigolvasásával csettintve megvan minden tárgyuk (mert valóban vannak ilyenek), de sajnos kurvára nem ez az átlag. Kíváncsi lennék, a kortársaidnak hozzád képest hogyan ment, illetve ebben így anno mennyi munkád volt. Tehát hogy előadásra járáson kívül mennyit kellett tanulnod.
julius666x 2010.11.14 11:04:07
@suski: "Rékuc írta ugyanazen a blogon, hogy Svédországban is kötelező a külföldön töltött félév. Kérdezd meg, hogy ott hogy oldották meg és megéri-e nekik. Ott is mekkora állatok vannak, akik ezt kitalálták, azanyját!"

Lövésem sincs a svéd oktatási rendszerről, ha nekik megéri és van rá, akkor hajrá. Én csak annyit tudok Svédország jóléti modelljében a magas adóknak köszönhetően bazisok pénzt lehet visszaosztani. Ott tényleg az állam gondoskodik rólad.

Nálunk hiába őrülten magasak adók, így sincs pénz semmire és 4 éve csak megszorítunk. Nekünk akkor is húzni kellett a nadrágszáron amikor világszintű gazdasági fellendülés volt és a mások tökig kiengedték. Mert ilyen szar ez az ország.

Ezek után magasról leszarom mi van Svédországban, két külön kategória.

"PL nem kell feltétlenül összefosnom magam, ha a professzor úr szembejön és aztakurvanyját: ott azért vannak az egyetemen az oktatók, hogy a diáknak segítsenek és nem azért, hogy porig alázzák és gúnyolódjanak rajta. Na ilyet se látott még az egyszeri magyar egyetemista."

Hát pedig az oktatók többsége ilyen nálunk is, én személy szerint még egyszer sem fostam össze magam ha szembejött egy oktató. Nálunk csak egy-két paraszt van, a többi rendes. Persze a magas hallgatószám miatt nyilván nem tud mindenkivel pacsizni, de akkor sem paraszt. A külföldi tanulás tapasztalatnak jó, meg "jó buli", de nincs rá mindenkinek szüksége. Akinek meg van, az - mint már írtam - eddig is kimehetett.

"Ja nem lesz szüksége , mi? Hogyan ír meg a drága egy angol nyelvű publikációt vagy egy pályázatot, ha életében nem volt a kezében egy idegen nyelvű szakkönyv és csak a nyelvvizsgára begyakorolt gyógymondatokat tudja produkálni? A helyzet az, hogy ha még nyelvvizsázott is vki, nem mer megszólalni idegen nyelven. Ezért kell elmenni külföldre."

Nézd, a normális nyelvvizsga szint az alap, ha az megvan, arra egyetemen szépen rá lehet építeni a szaknyelvi tudást, akár magadtól is utánaolvasással. Rendesebb helyen erre szüksége is lesz az embernek, én pl. már számtalan angol nyelvű anyagot elolvastam, mert az adott témakörnek magyar nyelvű irodalma szar/nem volt, esetleg így ingyen hozzájutottam neten.

Az, hogy kommunikálni nem tanítanak meg, az a magyar nyelvoktatás sara, írtam is hogy szar. De erre nem az a megoldás, hogy muszájból kibaszunk mindenkit külföldre, hanem hogy javítunk rajta.

"Az összeg ismeretében lehet eldönteni, hogy megéri-e az országnak, hogy ne gagyiangolt meg lovárit beszéljen a top értelmiség."

Nem lenne egyszerűbb ha az egyetemek előírhatnák, milyen nyelvtudással/nyelvvizsgával kelljen a felvételizőnek rendelkeznie? Esetleg ha már úgyis a felvételi újbóli bevezetésén gondolkoznak, ezt lehetne ott tesztelni is. De lehetne követelni nyelvérettségit is (esetleg akár emelt szinten). Persze először a középiskolákat kéne rendbe tenni, utána gondolkozni ilyenekben.

Ezernyi jobb, olcsóbb megoldás van a nyelvtudás javítására. Csak ott nem az egyetemeknek döntenénk oda a pénzt, a rektorok nyilván ezért ezzel az ötlettettel álltak elő.