Regisztráció Blogot indítok
Adatok
micmic

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kesze-kusza itt minden. Sokszor a lelkünk, a gondolataink is. Egyszer hivatkozunk a bibliára, hogy ott is megírták, hetediziglen..., máskor meg nem gondolunk a saját gyerekünkre sem, mit adunk át neki. Fiatalon egyáltalán nem foglalkozunk ilyen témákkal, aztán, ahogy telnek az évek, egyre többet…..
Valaki úgy fogalmazott a minap, hogy olyan érzése van, mintha egy hullámvasúton ülne...
Anyukámtól tudom, hogy amikor óvodás voltam és megkérdezték tőlem, mi leszek, ha nagy leszek, mindig azt válaszoltam, hogy ANYA. Hangsúlyozom, ez az oviban volt!! Nagyon régen. Ha most megkérdezi tőlem valaki, hogy mit csinálok, nem azt mondom, hogy két gyerekem van, anya vagyok. Mindig az a…..
Az alcím friss könyvélményemre utal. És arra, amin sokat gondolkodom mostanában. Miért is annyira fontos, hogy ismerjük a családunkat, a történetüket? Ahogy telnek az évek... Sokan megéljük, számtalan ismerősömről tudom, hogy ahogy telnek az évek, egyre fontosabbnak érezzük a családunkat. Annak…..
micmic 2021.01.24 16:28:14
Egy weblappal indult. Keresem a Lipcsik családot. Ez volt a címe. Eszembe jutott, hogy nagymamám élete maga volt a keserűség. Egyedüliként maradt itthon, mikor egész családja apja, anyja és nyolc testvére kivándorolt Amerikába. Mikor ismét láthatta az apját, mert az hazajött, akkor három hétre rá meghalt. Azután négy gyermekéből hármat és a férjét is temette. Apai nagyapám szülei is kivándoroltak. Róluk soha nem volt több hír. Ám mégis volt két ember aki kereste honnan és miért jött. Egyik egy lelkipásztor Amerikából, egy másik Lipcsik Chin városából, Calgari mellett Kanadából. Tudni akarták, amit nem tudhattak. Felkutattam nekik, sok hamis hírt másképpen tudtak. Mégis boldoggá tette őket a tudat, hogy rendes, szorgalmas ám végtelenül szegény emberek voltak. Élnek egy már hazájuknak mondható országban, de az mégsem nőhet annyira a szívükbe, mert valami hiányzik a múltból. A család.
Mindenolvasó vagyok, minden érdekel és nagyon beleélem magam a megírt történetekbe. Legyen az hosszú vagy rövid. Látszólag nincs is unalmasabb, mint egy "Civil Registration", de egyetlen sor, egyetlen szó is elmesél egy egész emberi történetet. Példa: 1847 Mucsony, Aleksa Veron, állapotja árva,foglalkozása cseléd, élt 16 évet, a halál oka: megfagyott február 13.-n. - Még a könnyem is kicsorduk, Pedig soha nem láthattam és csupán véletlen került.
Morgok a papokra akik görögkatolikusok révén ciril betűkkel írták a latin neveket, de megszokja a szemem a Petrusokat, Georgiusokat és elcsodálkozom, mikor az én családomat keresve a nejem rokonai kerülnek képbe, olyan kicsi ez az ország.
Elszomorít, hogy sok rokonom emberi butaságból kerül, de eröltetni a szeretett nem lehet. Ezért azokat szeretem akiket közel érzek magamhoz. Ők is kevesen vannak. Így aztán annál értékesebbek. Főképpen hogy valahol talán már mind rokonai is vagyunk egymásnak.
Ezért mikor olvasom a könyveket, úgy képzelem, hogy csak nekem és értem írták, hozzám szólnak. Mert így is van. ( Csakhogy nem minden hiába.) ☺
Három óra 45 perc. Az előre jelzett műsoridő volt az első jele annak, hogy az X-Faktor első élő adásával nem kéne foglalkozni. Ez öt sorozatepizód zsinórban, az elmaradásod tetemes, legyen eszed. Oké, csak belenézek, és megyek. Aztán amikor a nyitóképben Kiss Ramóna a pizsama alatt láthatóan…..
Belsőség Őszinte részvétünk 2012.01.11 12:47:00
Röstelljük magunkat, hogy ilyen szakadt, lúzer, hatéves A6-os Audikba kényszerültek azok, akiknek nem jutott már a hamvas Superbekből. Tényleg, őszintén. És még nehezen is indulnak. Mi javasoljuk a márkaszervizt, ha valami gond van. Istenem, mi jöhet még?! Tata Nano? (Mindazonáltal…..
Minden szerviz trükközik, de nem mindegy, hogy mennyire. Laci ausztriai nyaralása rögtön az indulásnál, Mosonmagyaróvárnál félbeszakadt. A helyi Ford márkaszervizben azt mondták, nem csak a fűtőcső, hanem a vízpumpa is meghalt. Ezt szerencsére nem hitte el, úgyhogy hazaérve…..
micmic 2011.09.20 17:20:33
@Géza, kék az ég!:

A szervíz az még hosszú í, a szervizelés már rövid. szvsz.