Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hpeti1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalóz Új utakon a zeneipar 2011.05.23 12:35:06
A szerzői jogi hercehurca a zeneiparban legalábbis eldőlni látszik: az ipar kezdi elfogadni a realitásokat, és nem próbál passzátot fújni az uralkodó széljárással szemben. Az internetellenes lobbi hazai leágazása pedig Fluor Tomitól olyan leckét kapott, amibe remélhetőleg nem…..
hpeti1 2011.06.28 20:51:55
@gg: És azt el tudnád magyarázni vajon miért nem igaz?
Ugye nem?
Ebben élek, csak tudom, hogy miről szól ez az egész!!
Ismét egy nagyokos akinek fogalma nincs semmiről, csak valakinek ellent lehessen mondani!!!!!!!!44
hpeti1 2011.06.29 08:40:09
Egy cikkben bármit le lehet írni.
Elnézést kérek a nyagyokosozás miatt, de nap mint nap találkozok olyanokkal, akik nem tudják miről beszélnek, csak a tv-ben látott csillogást veszik észre, a befektetést nem látják soha!
Kb 15-20 éve foglalkozom én is ezzel a szakmával,azóta kapcsolatban vagyok olyan előadókkal akik már 30 éve is gyűrik az ipart, lemezkiadások, marketing, zenészek, zenekarok protezsálása és egyebek,lehetne még sorolni.
Ez idő alatt számomra az a tapasztalat, hogy a média ingyen nem csinál semmit, kemény pénzeket kell letenni, hogy valakit ennyire elkezdjenek nyomni.
A Youtube számláló pedig soha nem mérvadó, egyetlen egy tv vagy rádió számára sem, ezt a számlálót nyugodtan lehet manipulálni, bárhonnan, bárki megoldja.
A lemezszerződés fogalommal sincsenek tisztában sokan jelenleg, sokan azt hiszik, hogy a lemezszerződés annyit jelent, hogy a zenész-előadó számára mindent kifizetnek, a zenész meg él mint Marci Hevesen, és dől a lóvé. Nos hát ilyen nincs, igen a kiadók elvállalják, hogy valakinek legyártanak x darab lemezt, ennek megvan az ára, amit az előadóval kifizettetnek, ebben a kiadó haszna is benne van, ezután a kiadó a terjesztést is elvállalja, amiből ismét leveszi a sápot rendesen.
Az előadónak nem marad más szinte csak a jogdíj, ami nem valami sok.
Az a lemezszerződés amit sokan elképzelnek, hogy minden ingyen van egy előadó számára, ez nem létezik már nagyon régóta, valamikor létezett,de akkor meg lenyúlták a jogokat a kiadók.
Ahoz, hogy erről az előadóról beszéljenek is ilyen sokat a médiában, és ennyire reklámozzák, valamint rengeteg helyre benyomják mint fellépőt ehez rengeteg pénz kell, és rengeteg munka, azt sem szabad elfelejteni, hogy ugyebár az ilyen gyenge produkciók hamar elfeljtődnek, tehát ezeket folyamatosan reklámozni kell, folyamatosan a köztudatba kell sulykolni, és ez a reklám az, ami rengeteg pénzbe kerül, semmiképpen se felejtse el senki, hogy a reklám az nem ingyenes, sok sok pénzbe kerül, a kereskedelmi csatornák ebből sok pénzt szednek be!!!!!
20 éve még nem volt ilyen, nem volt ennyi előadó, nem volt ennyi zenekar, manapság nagyon nagy a dömping, és a köztudatban tartani valakit nagyon sok pénzbe kerül, sok idő, és rengeteg munka, ebből megélni nem lehet, csak költeni rá, ha valaki ebből nullára kijön az összeteheti a két kezét.
HA valaki ráadásul ingyen osztja az álltala kreált szerzeményt, az nem számíthat semmi másra csak az élő fellépés után járó gázsira, az meg simán elmegy további reklámokra, munkára, stábra, utazásra és még sorolhatnám mennyi mindenre!!!!!!!
Tehát ha azt vesszük, a befektetés igazából nem biztosít komoly megélhetést, max a köztudatban tartja az embert, és hát ezt sokan félreértékelik a mai világban, mert ez abszulút nem jelenti azt, hogy ezzel valaki rengeteg pénzhez jut!!!!