Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doktor.dikhed

0 bejegyzést írt és 1277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Árnyék a sötétben 2018.09.30 06:00:00
Azzal már az egyszeri Fidesz-szavazó sem hitegeti magát, hogy a Fidesz egy tisztességes bagázs volna. Tudja ő is jól, hogy ezek lopnak, látják jól, miként épül-szépül a polgármester háza, miközben a faluban máshol hasraesnek a kátyúban. Az utóbbi években már, amikor éppen…..
doktor.dikhed 2018.10.01 18:37:50
@bandiras2: A kormányt el lehet kergetni. Még Orbán is megmondta. El lehet kergetni úgy is, hogy nem választjuk a meglévő ellenzéket. Neki kell indulni, és majd menet közben megtaláljuk a megfelelő embereket.

Mert ami most van...elnézést e csúnya lesz, de pont ezt érzem, ülünk egy medencében, Orbán meg a sleppje pedig hugyozik ránk. Mi meg ülünk a langymeleg húgyban, ami télen semmit sem ér, mert nem elég meleg, nyáron meg kellemetlen a langyossága, de ha valaki mászna ki, a többiek kétségbeesetten rángatják vissza, hogy jajj-jajj mit csinálsz, mi lenne ha ez sem lenne?? Csak kurvára elfelejtik, hogy nincs már itt semmi. Sajnos ilyenek vagyunk mi, mai magyarok.

Lassan ott vagyok, hogy jöhet bárki, aki a "rendszerváltás" után még nem kapott lehetőséget, csak ezek menjenek. Mert most csak itt ülünk a húgyban, a hülyék országában.
doktor.dikhed 2018.10.01 21:25:43
@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR: Ezt nem értem. Miért akarsz idegeneket betelepíteni? Erre semmi szükség.
doktor.dikhed 2018.10.01 21:47:10
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Igyál az én egészségemre is egy kancsóval ;)
        I ain't got time to bleed.. therock (@therock) által közzétett videó, 2015. Júl 14., 13:34 PDT ..
doktor.dikhed 2015.07.15 15:08:23
Amikor úgy két hete kiderült, hogy az NBC a harmadik évad után nem kér több epizódot dr. Hannibal Lecter kalandjaiból, még bizakodóak voltunk, talán egy kicsit túlságosan is, bíztunk a Sony gyártásban készült sorozat esélyeiben az USA nélkül is, de úgy néz ki, hogy ha az…..
doktor.dikhed 2015.07.08 08:49:41
@sixx: Ez természetesen nem igaz. Itt arról van szó, hogy filmben, sorozatban, képregényben is rendszeresen elkövetik azt a hibát, hogy egy érdekes karakter előéletét próbálják bemutatni. Ez általában kliséhalmokba torkollik, de ha még többé-kevésbé jól is sikerül, akkor is hiányérzete támad az embernek, mert addig sem a már felépült érdekes karakterrel foglalkozik az adott médium, aki miatt elkezdtük nézni/olvasni.

Olyan ez mint Joker. Számtalanszor megpróbálták már bemutatni az előéletét és sosem tudott igazán adni a karakterhez. Ezért volt jó Nolan és LEdger Jokere. Nem számított honnan jött, miért lett ilyen, egyszerűen csak ott volt és így volt érdekes.

Bízom benne, hogy a Hannibal nem kezdi el bemutatni a címszereplő gyermekkori traumáit, mert gyermekkori traumákról sok filmet láttam már. A Hannibál ezeket a filmeket nem fogja utolérni a jelenlegi történetszál alapján. Hannibál karaktere viszont érdekes és még rengeteg potenciál van benne, így nehezen érthető, hogy miért nem marad annál a sorozat amit jól csinál és amiért különleges.
én meg eddig totál abba' voltam, hogy VV Attila maga is a szürke gyíkemberek közül való ..
doktor.dikhed 2015.06.09 10:07:26
Nem állítom, hogy ez volt minden idők legjobb évadnyitánya. De moziteremben megnézve az első részt, nyugodtan ki lehet jelenteni: a látvány és a kedvenc konspiráló szereplőinket (Tyrion, Varys és Kisujj) alakító színészek megbízhatóan jó játéka bőven kárpótolt mindenkit az…..
doktor.dikhed 2015.04.13 14:18:50
@Tapmancs: Én is szeretem nézni a Vikingeket, de - az első évad alapján - pont ugyanannyi töltelék van benne, mint a Trónok Harcában. Emellett már-már zavaró, hogy mennyire keresik a Vikingekben a női karakterek helyét. Borzasztó erőltetettek. Ettől függetlenül én is darálom.
doktor.dikhed 2015.04.13 14:21:00
@sircharley: tuti, hogy a reménytelen szerelme okozza a vesztét. Annak idején már megúszta egyszer :)
Filmbook A gazdatest (2006) 2016.02.20 10:00:00
Ebben a 2006-os csodában rendezőnk kiélhette Godzilla-fetisizmusát. Ezzel a filmmel úgy találkoztam, hogy nagyon megtetszett külsőleg. Talán nem túlzok, de egyike az itthon legigényesebben kiadott ázsiai – sőt, hát akármilyen – filmeknek. Azonban látatlanban gyűlölök DVD-t venni, amikor azonban a…..
doktor.dikhed 2015.01.25 19:44:37
@scal: A Failan pl. Ott emlékeim szerint minden tökéletesen a helyén van, vagy ott a Crying Fist, ha már Ázsia.
doktor.dikhed 2015.01.26 07:36:11
@scal: Hé, ez egy burkolt ajánló volt :D

Az Oldboy-ban pedig valóban nincs olyan sok erőszak, viszont ami van, annál jól felépített a dráma, így keményebbnek hat.

A Memories of murder meg mestermű.
"Ön most Walter White-ot hívta. A sípszó után, kérem, hogy adja meg a nevét, a telefonszámát és a hívásának az okát. Köszönöm szépen."..
doktor.dikhed 2014.11.10 09:56:09
@Chaoyang: Azért összességében azok vagyunk.

Waltert viszont aszerint rángatták egyik szélsőségből a másikba, hogy épp hány rész volt még tervben.
Miközben a kormány által tervezett internetadó lakossági ügyfelekre, és internet szolgáltatókra vonatkozó következményeiről már sokat írtak, kevés cikkben foglalkoznak arról, hogy milyen hatással lenne a cégekre, az ország technológiai fejlődésére, ezen keresztül üzleti…..
Szeretett Viktorom tartott egy kínban fogant beszédet a szokásos erdélyi bohóckodáson, amelyet napok óta ragoz a sok szerencsétlen. Megértem én, hogy uborkaszezonban is ki kell tölteni a kolumnákat, ez a felszínt kapargató vehemencia viszont nevetséges. Nézzük hát először a…..
doktor.dikhed 2014.07.31 12:51:13
@Csuti Ördögüző:

Kiválóan illusztrálja Orbán politikáját a pályázati pénzeket nyert, lépfenés marhát vágó magyar vállalkozó.

A verseny szükséges és törekedni kell arra, hogy minél egyenlőbb feltételek mellett folyjon. Ha csak a hazaira, ráadásul ott is csak a haverokra bízok mindent, akkor gátlástalanul kizsákmányolják a népet. Nem szükséges minőséget termelniük, hiszen a szart is megveszik, mert csak az jut a piacra.

Az EU nem kérte konkrétan a közmunka megszüntetését. Orbán szüntette meg a közmunkát. Csak a választásra kellett.

index.hu/gazdasag/2014/07/23/a_valasztasra_kellett_a_kormanyak_a_kozmunka/

Egyébként a közmunka óriási zsákutca. Elég csak olvasni és gondolkozni hozzá, de néhány tanárral is volt szerencsém diskurálni, akiket közmunkások oktatására osztottak be.

Emellett meg Orbánék sem szeretik annyira a hazait. Ha haver (most épp Seszták) offshore cégéről van szó, pályázaton szivattyúzzák ki a pénzt az országból.

Azt tudtad, hogy az MVMP a rezsicsökkentés keretei között olcsó gázt adott el offfshore hátterű cégeknek? Milliárdokat kerestek ezen.

Dobálózol itt megvetően a demokrata és a liberális szavakkal, de egy demokrácia átlátható, így nehezebb lopni. A kormányunk viszont épp ezért küzd a demokrácia ellen, hogy ne derüljön fény a lopásaikra.

Nemzeti érzelmekkel takaróznak, közben pumpálják ki a pénzt külföldi cégeikbe.

Ja, és mellesleg elvertek 3000 milliárdnyi magánnyugdíj megtakarítást. És az bizony magánagyon volt. Egy kötött felhasználású, hosszú lekötésű megtakarítás. Elvették. Persze, sokan annyira vakok, hogy ezt sem értik.

A bankos részt nem is elemzem, mert egyszerűen nem érted, hogyan működik egy hozzánk hasonló tőkehiányos gazdaság.
A célok persze egyértelműek. Orbánék most veszik meg az MKB-t, hogy a bankokon keresztül is szívhassák a vérünket.
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
   2010:  A magán-nyugdíjpénztárak válságban vannak, súlyos veszteségeket szenvedtek el, ezért a kormánynak gyorsan lépnie kellett, hogy megvédje a pénztártagok befektetéseit, vagyonát. - jelentette be Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott.…..
doktor.dikhed 2014.07.14 14:28:51
@Sir Galahad: Mármint szerinted, a kötelező magánnyugdíjpénztár nem az öngondoskodás alapja? Vagy az öngondoskodás nem reális? Ez nagyon szoci gondolkodás.

A manyup tökéletes alapja az öngondoskodásnak. A népszerűsítésével, tájékoztatással néhány évtized alatt ki lehetett volna vezetni az állami nyugdíjat, de legalábbis jó részét. Mi meg visszaléptünk pár évtizedet és a kormány minden lépése arra ösztönöz, hogy az államra támaszkodjunk, ami nálunk különösen káros, mert eleve hajlamosak vagyunk erre.

Ha te több évtizedes távlatban is teljesen állami nyugdíjrendszerben gondolkodsz, akkor nem reális megoldást keresel.
doktor.dikhed 2014.07.14 16:28:45
@Sir Galahad: pont ezért kell fokozatosan kivezetni. A manyup erre volt jó. Az államnak is ment befizetés, de a saját nyugdíjalapodba is. Ezért mondom, hogy ez az első pillér. Aztán ha a manyuposok beértek volna, ők már kevesebb pénzt visznek az államkasszából, jöhetnek az újabb pillérek.

Persze, a manyup befizetéssel is kevesebb megy az államkasszába, ez lenne az államnak a megoldandó feladat. Erre meg egyszerűen felélte az állam a befizetéseket.

A magyar állam nem tud pénzt kezelni, és ez egyre rosszabb lesz. Fokozatosan ki kell vezetni az államot a nyugdíjrendszerből.
doktor.dikhed 2014.07.15 11:30:51
@tesz-vesz: Nem dehogy. Az Állam túl nagy és bürokratikus. Ráadásul nem függ a termelt profittól és a teljesítménytől. Egy bank a teljesítményéből él. Az állam a lakosság befizetéseiből és az újraválasztását - főleg itt keleten - pusztán az befolyásolja, hogy hogyan és mit kommunikál.

Kit fog érdekelni, ha egy állami bank, szerv, intézet veszteséget termel? Senkit, amíg van mire fogni. A vezetők ugyanúgy megkapják a fizetésüket. Az állam meg módosítja a hiánycélt :D

A magyar állam pont ezért nagy ellensége a piacnak és a versenynek.
A filmgyártásnak megvannak azok a jellegzetes alakjai, akiknek kapcsán sokunk számára megmagyarázhatatlan, hogyan nem tűntek még el a süllyesztőben. Egyiknek a hatalmas blöffjeit méltatják, a másik csak saját maga halvány utánzatát adja elő, a harmadik pedig igazából semmit nem…..
A bizarrnál szalonképesebb szót nem sikerült találnom nekem sem a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervére, amelynek nyilvánosságra hozatala idején már feltettem magamban a kérdést: vajon mennyi idő telik el addig, amíg a kormány ráharap, érdekesnek és…..
Pár nap múlva rajtol a brazíliai labdarúgó világbajnokság, amire mi kétrészes felvezetővel készülünk. Az elsőben összegyűjtöttük az eddigi tornák legjobb és legérdekesebb zenéit, hogy megalapozzuk a hangulatot az egy hónapos meccsnézéshez. Folytatás hamarosan, az idei…..
A Főzdefeszt az az esemény, amit nem lehet eléggé propagálni. Ezért készült ez a bejegyzés is, hogy emlékeztessek mindenkit, mi vár rá, ha kilátogat a Műegyetem rakpartra. Utána, meg bebizonyítom, hogy az ott kapható sörök igenis olcsóak.  Ez egy erősen szubjektív lista.…..
Fiatalság, öröm, felfrissülés, boldogság, kiegyensúlyozottság. Ezeket ígéri a legtöbb ásványvízmárka reklámszlogenjében. A számok az emberi naivitásról és lustaságról árulkodnak: globálisan 22000 milliárd forintot költünk palackozott vízre évente. Úgy tűnik, a…..
doktor.dikhed 2014.05.28 15:28:22
@hellsing: A csapvízben is van oldott ásványi anyag.
A lényeg pedig: "Kiegyensúlyozott táplálkozás hiányában önmagában az ásványvíz sem jelent megoldást a megfelelő ásványi-anyag bevitelre. Egészséges, teljes értékű táplálkozás esetén normál körülmények között szervezetünk nem igényel extra ásványi anyag dózist. "

tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-csapviz?page=6

A C vitamin őrületről annyit, hogy az emésztőrendszeren keresztül bevitt 400 mg felett már nem emelkedik a sejtekben a c vitamin szintje.

Napi 2x500 mg-nál érték el azt, hogy a vizeletben folyamatosan mérhető volt a c vitamin koncentrációja, tehát ilyenkor volt a c vitamin utánpótlás folyamatos, de mivel folyamatosan ürült is, nyilván már ez is sok.

Szóval több ezer mg-os adagokban max intravénásan érdemes bevinni :)
Az első X-Men-élmény pontosan olyan, mint az első szex, vagy az első csalás nélkül végigvitt Kaland-Játék-Kockázat: sosem felejted el, és életed végéig elkísér a pillanat! Mi, magyar képregényrajongók először 1992. áprilisában találkozhattunk az X-ekkel a Pókember…..
A világ még nem készült fel tündérország pocakos focihuszárnak magasan szárnyaló, turulmadaras, kétharmados, stadionalapú jobban teljesítésére. Az a kétmillió rezsicsökkentési örömtáncot járó, trafikban vásárló, nem magánnyugdíjas, nemzeti egységes választó ért…..
doktor.dikhed 2014.05.16 12:58:54
@Kón Bandit: Én nem pártra szavazok. Nem kell, hogy egy párt identitást adjon. Nem vagyok a rajongója. Nem valaki ellen szavazok. Nem azért szavazok valakire vagy valamire, mert szeretem, vagy szimpatikus. Amellett teszem le a voksom, aki az érdekeimet képviseli és emellett egy élhető ország felé vezetne.

Olyan politikusokra szavazok, akik hitelesek, józanul beszélnek és nem adják el magukat. Amikor a pártlistán adom le a szavazatom, akkor olyan pártot választok, ahol nagy ezeknek a koncentrációja a korrupt elemekhez képest.

Ma sem szavaznék másra, mint akire szavaztam. Természetesen , nem változott meg minden. Nem is gondolhatta bárki, hogy egy választás után hirtelen minden megváltozik. A változás lassú és fájdalmas. Enélkül nem is lenne változás.

Akikre szavaztam továbbra is beváltják a reményeket és küzdenek a korrupció ellen - legyen az bármelyik oldal korrupciója - és józanul beszélnek. A szavazatommal elégedett vagyok.

A választás eredményével nem. A Fidesz győzelme megérdemelt. Az ország ezt akarja én pedig támogatom a demokráciát. A kétharmad nem megérdemelt és borzasztó eredmény, mert láttuk, hogy kizárólag visszaélésekre használja a kormány.
doktor.dikhed 2014.05.16 13:53:13
@Kón Bandit: Leírtam korábban, hogy miért nem válaszolok a kérdésre :)

"Nem fogom leírni, hogy kire szavaztam. Mert ahol a politika hit kérdése, ott mindenki ellenség, aki nem hittárs. Nem adom meg a lehetőséget, hogy leradikálisozzanak, lezöldezzenek, lekomcsizzanak, lenarancsosozzanak és eltereljék a szót a fontos dolgokról."
doktor.dikhed 2014.05.16 14:34:01
@Kón Bandit: Nem érdekelnek az érvek, az indokok, csak az a lényeg, hogy skatulyázhass?
Nem kellett sokat várni, hogy a választás után újabb ellenségképeket találjon a kormány: Lázár János már a választások után pár nappal a Norvég Civil Alap forrásait elosztó alapítványoknak ment neki, és az alap által civileknek szánt pénzek leállítását kérte…..
doktor.dikhed 2014.05.14 13:18:20
@♔bаtyu♔: Nem nagyon olvasol, mi? Semmi köze az LMP-nek a kérdéses alapítványhoz.

Lázár egyszerűen megrövidíti az országot, mert a Fidesz attól retteg, hogy kormánykritikus civil szervezetekhez is pénz kerül.

Csakhogy a civil szervezetek nagy része hasznos munkát végezne és nem feltétlenül politizálnak, ellentétben a CÖF-fel. Nevetséges. Szánalmas. Védhetetlen.
VV Zsófi sírva, VV Viki döbbenten vette tudomásul, hogy lemaradt a 12 millióról, lakásról, autóról, nyereményútról. Egy százalék különbség is alig volt a két döntős között. A sok ülvöltözéssel tarkított finálét itt közvetítettük...
Orbán beiktatási beszéde a legjobb volt, amit valaha mondott. Az első öt perc után kezdtem odafigyelni, a tizedik percben megragadott, és végig megtartott. A miniszterelnök gondolatmenete eddig ismeretlen kifejezésekre és összefüggésekre támaszkodott, amelyek a 2000 körüli Orbán…..
Az ezredforduló után különös fellendülést figyelhettünk meg a képregényadaptációk háza táján. Napjainkban is egymást követik az újabbnál újabb folytatások, amelyek többnyire sikeresek. De sajnos vannak olyanok is, amik nem érik el a tömegek által megkívánt mércét, ilyen…..