Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gonoszkaboszorka

13 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztunkból kiderül, hogy hogyan tudtok az új admin felületen oldaldobozt létrehozni. Tehát a Beállítások/Oldaldobozok menü fül alatt a Keltetőben (középső oszlop) található elemek melletti plusz ikonra kattintva tudtok új oldaldobozt létrehozni. Térjünk rá a link oldaldobozokra, melyek a…..
A jövő nemzedéke Epilógus 2023.06.23 10:53:35
Nagyon lehet szeretni ezeket a vadócokat, mert megláttam álarcaik és "műsoruk" mögött a szeretetre szomjazó szegény, nyomorult gyerekeket is. Ma már inkább sajnálom őket. Hát akkor holnap, a fronton.     Ott leszünk mi, a tizedes és a többiek. Meg a csinibaba és az üvegtigris, vagy a fapuma. A…..
A jövő nemzedéke A másik oldal 2023.06.23 10:52:04
Igen. Mindenki átkerülhet a másik oldalra, ami tulajdonképpen cseppet sem jobb, könnyebb, csak más. Kétfrontos háború, amit megnyerni nem lehet, csak egy-egy csatát. Meseszerű. Rémmese….   Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falucska, meseszerű csodás tündérekkel,, akik arra tették fel…..
A hívő, a sorstárs: Dzsásztinusz, a kabátos   Jé, akkor mi máris megalkothatjuk az "Elmezsibbasztó Gyáregység Inkfartus és Frászegyüttesének" Gitárszekcióján belül a Mandolinszakot...hogy örökre együtt zenéljünk...   Sajnos egy csöpp csöpp se gördült gigámon, hiába gigantikus sör-vágyom, de hát…..
Csumpa haver, rég ütköztünk, helyzet? Tegnap, képzeld beskeráztam egy autókereskedésbe, mondom nézek valami vasat magamnak, mert a régi fostalicskám 2 héttel ezelőtt az Üllőin beoffolt. De úgy kajjra, befüstölt meg minden, és onnatól kezdve Chao Darwin volt. Az konkrét. És mi lett végül? Gyáá ne…..
Esszégyűjtemény...   Radnótiról   […] 1940-től többször behívták munkaszolgálatba. Augusztusban táborba zárják a többi összegyűjtött zsidóval. Radnóti átkönyörögte magát a 2-es csoportba és így szerencsésen megúszta. A háború után megírta az Erőltetett menet című művét. […] A háború után…..
1. Milyen előnye van a nyelvi állandóságnak?  - Stabilabb lesz tőle a forint.   2. Melyik az első írásos nyelvemlékes korszaka a magyar nyelvnek?  - Ókor   3. A szinkrónia fogalma:  - Évszázadok múltjából leírt valóság.   4. A diakrónia fogalma:  - A jelenben lévő valóság.   5. A nyelv…..
1. Kis képzavar Rousseau filozófiájához: A civilizáció tönkreteszi az emberek közti egyenlőséget, de a civilizáció hozta létre az egyenlőséget.  2. Kik voltak a testőrírók? Testőrök, akik könyvtárba jártak.   Realizmus – romantika dolgozatokból  1. Mit jelképez a panzió Balzac Goriot apó című…..
1. Milyen eszmei hatások mutathatók ki József Attila költészetében?  - Marx-horrorizmus    2. Részletek József Attila Kései sirató című versének elemzéséből:  - József Attila anyja vigyázhatott volna magára.  - József Attila szidja az anyját, hogy ha még élne, visszavágna és megkeseríteni az…..
Kétoldalas Petőfi- dolgozat. Néhány kérdésre érkezett csak válasz. Az utolsó kérdéshez az alábbi megjegyzés van odabiggyesztve: „ a többi kérdést nem találtam othon”     Hm…..ezek szerint ebben a nyáridőben kevés kérdés tartózkodik odahaza, a többi elment hazulról…no,de mi a helyzet a…..
1. Tybalt és Capulet vívnak egymással és meghalnak.  2. Magyarázd meg a szonett fogalmát!  - Szerelmi szórend.  3. A szonett 4,4,3,3 soros tréfából áll.  4. Kopernikusz: a Föld a világ központja.  5. A reneszánsz jellemzője, hogy megszűnik a feudalizmus és az evilági lét.  6. A végek vitézei…..
Antigoné a párjával, Kreónnal együtt el van átkozva. Egy úgynevezett kényszer helyzetben vannak benne.   Az ókori drámában, Kreon és Antigoné nem tudták elfogadni azt, hogy Kreon a király. Ezért gyűlöletet éreztek, mind a ketten a lelkükben.   Magyarázd meg a szatíra…..
Néhány arc a múltból.... (2002-2014) Morgó – az örök lázadó, a háborgók kórusának basszusa, a 21. század Che Gevarája, aki voltaképp az egész létezés ellen lázadt. Mindig csodálattal adóztunk ruhatára iránt, nem értve ama rejtélyt, hogy a fél éve vizet nem látott darabok hogy nem szaladnak el…..
A jövő nemzedéke Prológus 2023.06.23 08:52:29
Kedves Olvasó! Sok-sok évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy jegyzetelgessek munka közben, ne vesszenek el az akkor oly fontos, humoros emlékek, arcok, gondolatok. Aztán sok évre feledésbe merült a körülbelül 30 oldalnyira duzzadt írás. Mostanáig. Te, aki ezeket a szösszeneteket olvasod,…..
Elmúlik, mi elkezdődik.Véget ér, ami élt.De majd új születik,Újra, a semmiért.   Streck Dániel..
Bárcsak már ihatnék,A Sztüx hűs vizéből.S utána belehalnék:Elég volt a létből. Vérrel írt történetLebeg már mögöttem.Szeretsz egy képet,Teljes szét-törötten? Fekete selyem rajtamKényelmes, de sötét.Nem ajándékba kaptamDe élvezem az ölét. Koromfesték…..
Ha szóba tudnám önteni,Hogy mily mélyen létezel.S tudnád, hogy ott mindegy,Hogy jót teszel, avagy vétkezel.Mert nem változol.Minden vonásod végleges:Minden szavad, s megmozdulásod.Nincsen tér, s idő,Csak egy pillanat,Mi emlékké nő.S ott él a lét végtelenében,Lelkem legmélyebb…..
Gonoszkaboszorka 2013.01.10 14:51:43
Homályosan didergő utcalámpa,Fénye előtt hópehely csillog.Utcámat csak pár lábnyom járja,Ablakokban gyertyafénye pislog. Csendes éj, s békésen hízeleg.Testében ismerős minden idegen.És egy oly szép szán díszelegA befagyott tó vizeken. Békés jégcsap mint fagyott…..
Gonoszkaboszorka 2013.01.10 14:49:47
Nézem ahogy leng a nád,Kétszeresére nő a vizen.Csitítja a szellő zajátKépe a víztükrön pihen. Ó mennyire szabad emittA szárnyakelt szabadság.Itt, ahol teljesen kvittKomolyság, s hóbortosság. Megrezzen a tónak bőre,Fodrokat szül egy tett.Kis vizipók szökken előreApró…..
Az Ízisz költészet Boldog és Békés Karácsonyt kíván minden kedves olvasónak! ..
Gonoszkaboszorka 2013.01.10 14:40:43
A mai napon (2012. 10. 26.) az Ízisz költészet átlépte a 11000 egyéni látogatót.  A 2011 júniusában induló blog több mint 100 verset vonultatott fel, emellett láthatók voltak idézetek, cikk, novella, beszámoló. A blog körülbelül napi 750 látogatóval dolgozik, ami egy…..
Gonoszkaboszorka 2012.11.10 13:32:32
Nem hittem hogy megélem,Mikor könnyből írok.Eddig örömről meséltem,De most mégis sírok. Hát furcsa így rímelni.Belül majd meghalni,Kívül pedig színlelni.Nehéz ezzel csalni. A kezem szomort írna,Eszem pedig ellenkezik.De ő is eddig bírta,Ma könnyel ügyetlenkedik. Mily…..
I. Csillámló gyümölcsöskertRohanó talaján járok.Ezer vöröslő ékszert,Földiepert látok.Édeskés illatát ízlelni,Színét akár tapintani.Rá női szemet képzelni,S másoktól tiltani.Szép piros.Szép vörös.Skarláttestén katica,Ő csak tűri, szereti!Rápüffög egy…..
Gonoszkaboszorka 2012.07.13 07:26:49
Akarat rajzol meg engemet,Fantázia alkotja testemet.Remény festi le lelkemet,Tudásból születik a képzelet. Ideállá, tökéllyé alkotsz.Létemért naponta harcolsz.Festesz, csinálsz mindig,És feltámasztassz a sírig. Sajnos én csak benned élek,Nem vagyok más, csupán…..
Gonoszkaboszorka 2012.07.12 16:28:31
A Caps Lock világít,Én ordítok a chaten.Két kezem vitát ír,De nick marad a nevem!   Streck Dániel..
Gonoszkaboszorka 2012.06.15 19:37:51