Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DieHappy

15 bejegyzést írt és 224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ér az HBO újonc sorozatának, a Westworldnek az első évada. A tovább után spoileresen tárgyaljuk ki a finálé eseményeit...
Nemrég a CERN csendesen lehozott egy hírt, hogy a világon először sikerült antihidrogén-nyalábot előállítani. Az állandóan a Higgs-bozonról szóló hírek tömkelegében ez nem kapott akkora publicitást, pedig az a tény, hogy antianyag létezik legalább annyira fontos kérdéseket…..
Az, hogy az ember furcsa elfalazott dolgokat talál egy használt ingatlanban, nem éppen mindennapos, de azért nem példa nélküli. Ott van mindjárt a cinkotai asszonyirtó esete, ahol a felújításkor döbbentek rá, hogy az előző lakó hét bádoghordóba forrasztott női holttestet…..
DieHappy 2013.11.14 13:57:01
Van olyan, hogy a lakasban mas is el...
www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/2054057/Homeless-woman-comes-out-of-closet.html

Es sokan tenyleg nem jonnek ra, hogy hianyzik par negyzetmeter a lakasbol. Ha latjak, akkor is is meggyozik magukat, hogy az csak egy regi kemeny, tamaszfal, stb...
A vallások – köztük a kereszténység – ésszerűtlenek, csak ötletszerűen az emberekre kényszerített tanok együttesei, amelyek szemben állnak a tudománnyal és a gondolkodással – hangzik egy gyakori vélemény. Persze aki komolyan elmerült például a keresztény gondolkodás…..
DieHappy 2013.02.17 20:44:47
@DieHappy: ettol fuggetlenul en sokra tartom a Bibliat es Jezust, de nagyon sok mas bolcselot is. Zarathustra es Buddha is ebbe a sorba tartozik. A mai kereszteny istenfogalom egy tulabsztrahalt idea, sokkal inkabb a szeretetrol es erkolcsrol kellene szolnia egy vallasnak, mint egy megfoghatatlan valami imadatarol. A politeista vallasok is sokkal inkabb bizonyos elvont dolgok imadatarol szoltak, mint elvont szemelyek imadatarol. Venusz a szepseg, Diana a vadaszat, Apollo a harc kulturajarol szolt, nem pedig kinyilatkoztatasokrol. Ezek az istenhitek fejlodokepesek voltak. Tiszteltek a hagyomanyokat, de az ujdonsagokat is beepitettek. A keresztenyseg a mai napig nem volt kepes megbirkozni a melegek jogaival, a vatikani korrupcioval es papai allam luxusaval. Ennek a vallasnak sokkal inkabb a szeretet kulturajarol kellene szolnia, nem pedig autoriter kinyilatkoztatasokrol es a hierarchikus rendszerek tamogatasarol.
Péter nem annyira örül a Ryanair magyarországi járatbővítéseinek, mert cserébe még a Pozsonyból induló Gran Canaria-járatot is felszámolták, pedig ő már januárban kifizette. Tud valaki vmi alternatívát vagy tényleg felduplázódott a nyaralás ára? Végső elkeseredésemben…..
A holdportól nem elég, hogy semmit nem láttak a felszínből a leszállás előtti pillanatokban az Apollo 12 űrhajósai, de sebességmérőjük is megbolondult, mivel a fékezőrakéták által felkavart homokszemcsék bezavartak a készüléknek. Az Apollo 15 leszállóradarjának eredményeit…..
MedIQ A GMail jövője ilyen? 2012.03.11 12:40:00
 Mit gondoltok? Ha már a Twitter is tud bizonyos érzelmi töltetű üzeneteket keresni, akkor a GMail miért ne tudna?..
DieHappy 2012.03.11 14:12:01
Újonnan előkerült bizonyítékok támaszthatják alá, hogy Adolf Hitlernek született egy fia egy francia nőtől – hivatkozik a Discovery News a LePoint-ben megjelent írásra. Az állítólagos fiú, egy bizonyos Jean-Marie Loret, 1981-ben megjelent önéletrajzában, „Az apja…..
DieHappy 2012.02.20 10:43:20
@nál: "Kéne még egy mocsárban lakó mester, aki a fiút kiképzi."
Azt a valakit most Sárközynek hívják :P
Bodies - egy kiállítás 2008-ból „A kiállításon látható emberi preparátumokat a polimeres tartósítás nevű, forradalmi eljárással kezelték. Ennek során az emberi szövetek végleges tartósítása utókezelt és megkeményített, folyékony szilikongumival történik. A…..
Dugi teának nevezzük, amit állandóan rejtegetünk, de mindig tudjuk pontosan hol keressük és mennyi van még belőle. A Viking azt állítja magáról, hogy neki nincs dugi teája, amiből valószínű, hogy egy szó sem igaz. Az is elképzelhető, hogy nincs tisztában a fogalommal, ezért…..
Immár két és fél éve írok borról és teáról. Gyakran kérdezik tőlem, hogy van-e bármilyen hasonlóság bor és tea között. Ha csak a felszínt nézzük, akkor a különbség nagyon nagynak tűnhet. A bort hűtve vagy legalábbis szobahőmérsékleten fogyasztjuk, alkoholt tartalmaz,…..
Egy éve lehet tudni, hogy az Apple az iOS 3.2 óta foglalkozik a saját navigációs adatbázisának létrehozásával, ezzel pedig valószínűleg előbb-utóbb kitúrja a Google térképét az iOS-készülékeiről. Azóta azon megy a találgatás, mit talál ki a vállalat, mert egy második…..
Én így gondoltam, aztán kiderült, hogy más lehet a háttérben. Mióta elkezdtek pletykálni arról, hogy az Apple saját térképes szoftverre gyúr, az eddig nagyjából jól teljesítő Google Mapsom forgalomtervezője egyre nagyobb baromságokat ír, küld el rossz irányba, futtat velem…..
Múlt héten megszopattak minket a hipermegbízható források, most viszont tényleg itt vannak a frissített gépek, szépek, gyorsan, kétszerolyanamazonok.Nézzük csak a MacBook Airt. Itt egy ilyen volt/ilyen lett kép:Ahogy az látszik, az árak nem változtak, egy rakás más viszont igen.…..
Tegnap jelent meg ez a zsinór, amitől mindenki szívrohamot kapott, ugye mi a franc kerül egy madzagban 50 dollárba? Az iFixit aztán szétkapta és kiderült: az, hogy ez nem egy kábel, hanem egy rendkívül összetett elektronikai metropolis. Hogy más ne mondjak, csipek vannak benne. Két…..
A CNBC készített egy nagyobb összeállítást Steve Jobs-ról, az Apple, meg még ki tudja, mi minden vezéréről. Próbáljunk eltekinteni attól, hogy a cikk a vége felé mintha összegezni, egyszersmind lezárná Jobs életét, és tekintsünk inkább úgy a képekre, mint egy gyors…..
Frusztráló lehetett az élet macesként androidos Samsung telefonnal a zsebben, hiszen a frissítésekhez és egyéb szinkronizációk végrehajtásához egy Windowst is be kellett izzítani. Ennek most vége -- illetve a béta stádiumot, és az egyelőre korlátozott eszköztámogatást tekintve…..
Nemrég kezdődött csak az egyik legérdekesebb Apple-per, amiben a cupertinóiak nekimentek a Samsungnak, mondván, hogy lemásolták az iPhone-t és az iPadet. A Samsung érdekes beadvánnyal válaszolt: az ügyvédeik azt kérik, hogy kézhez kaphassák a még meg nem jelent Apple- termékeket…..
Lehet tudni, mikor az Apple valami nagy dobásra készül. Az eladóknak szólnak, hogy ne nagyon menjenek szabadságra, elkezdik nyomtatni a titoktartási nyilatkozatokat, és egyáltalán, a vezetők nagyon izgatottan viselkednek a főhadiszálláson, ez pedig még a takarítóknak is feltűnik.…..
DieHappy 2011.05.17 19:19:13
A szeptemberben bemutatott készülék kétség kívül jelentős változást jelentett a korábbi generációkhoz képest, bár nem feltétlenül beszélhetünk előrelépésről. A méret ugyan csökkent, kijelzőnyi lett a készülék, de eltűnt belőle a videólejátszás képessége, plusz a…..