Regisztráció Blogot indítok
Adatok
streetartmagyarul

94 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Street Art Magyarul Búcsú 2012.04.16 15:57:00
 Ez lesz az utolsó bejegyzést a blogon, amit most kevéssel a blog egyéves születésnapja előtt, mai dátummal befejezek.   Sok minden történt ez alatt az egy év alatt, ami után megérett bennem a befejezés gondolata. Sok minden történt a blogban, bloggal, leginkább…..
Klikk a képre a nagyobb méretért Különös perverzióm, hogy kiemeljek a blogon pár olyan képet, amelyet a tumblr mikroblog-rendszerben látok; bejegyzést szenteljek nekik, leírjak pár, valószínűleg teljesen értelmetlen gondolatot velük kapcsolatban. Ilyen volt ez és ez. Ezeknél a…..
Sokáig gondoltam úgy,  hogy Isaac Cordalról nem beszélek a blogban; körül-belül egy időben ismerkedtem meg vele, mint Slinkachu-val, és nem arról volt szó, hogy éppen gyenge utánzatnak tartottam, amiket csinál, vagy olyan kísérletnek, amit fentebb említett kollégája jobban…..
Újabb ezer év után frissül a blog, méghozzá egy Guy Batey nevű fotós képeit szeretném megmutatni. Volt már korábban a blogon egy Jasper James nevű fickó, akinek a fotóiból megtudtuk, hogy az utcaművészet nem a festékszórótól a stencilen keresztül a matricázásig tart, hanem…..
Nagyképű címmel írt rövidke cikkem ..
Street Art Magyarul Leopold Kessler 2012.03.09 01:59:00
Leopold Kessler neve alighanem ismeretlen sokak számára, pedig elég jó public art-street art műveket hozott létre az elmúlt években. A Bécsben élő művész 1970-ben született Münchenben, később az osztrák fővárosban végzett a képzőművészeti főiskolán. A kétezres évek eleje…..
Pár nappal ezelőtt a két nagy aukciós ház, a Christie’s és a Sotheby’s újra kortárs művészeti árverést rendezett Londonban. Ezek az árverések ilyenkor úgy néznek ki, hogy első nap mindkét ház a legmagasabb árkategóriájú műveket adja el este, a második napon kora…..
A művészeti szervező, szabadúszó, munkájának legalább 20 százalékát non-profit tevékenységekbe ölő Matthew Knight egy nagyon érdekes projektbe vágott bele 2008-ban. A dolog nem látványos, alig kézzelfogható, műfajában nehezen megragadató; mégis minden benne van, ami a…..
Street Art Magyarul Piros labdák 2012.02.12 21:51:00
Most találkoztam a Juxtapozban Kurt Perschke Red Ball, Piros Labda című projektjével. Az amerikai művész St.Louisban készítette első, négy és fél méter magas piros labdáját. Elmondása szerint egy helyspecifikus installáció létrehozására kérték fel, viszont sokáig vacakolt,…..
streetartmagyarul 2012.02.13 12:50:07
@Waitzen: merci beaucoup
  Nem árt néha arról is beszélni, hogy mi történik a Trafóban, azon túl, hogy mi történik a Trafó körül. Péntek és szombat este például világok találkoztak a Trafó színpadán a világhírű, provokatív francia kortárs koreográfus, Jerome Bel és a thai származású…..
A kortás dán művész, Jeppe Hein műveiben legtöbbször az interakcióra apellál; az építészet, a konceptuális művészet és a minimalizmus találkozásában műalkotásai a néző aktív részvételére számítanak és az installáció környezetére reflektálnak. A 2003-as Changing…..
Phlegmnek egy elhagyatott toronyház remek ötletet adott; közel egytucatnyi zuhanó karaktert festett az épület falaira, kívül és belül. ..
streetartmagyarul 2012.02.04 11:35:07
A Spontán szobrok Brad Downey projektjének, és az erről készült könyvnek a címe. Íme az Amazonról beszerezhető könyv ajánlója, és pár kép ízelítőnek: "Hol van vége a közösségi térnek a városokban, és hogy kezdődik a személyes szféra? Mely élmények személyesek, és…..
Wittner Fabrice fotóművész 2011 májusában belekezdett Kivilágított lelkek (Enlighted Souls) elnvezésű projektjébe, amely a tavalyi új-zélandi Canterbury régiót sújtó 6.3-as földrengés áldozatainak állított emléket. A földrengésben közel 200-an haltak meg, és több mint…..
Nele Azevedo 2005 óta vezeti a Minimum Monument elnevezésű projektjét. A brazil művésznő Sao Paulóból származik, és sok más műve mellett, munkásságának egyik legfontosabb részeként készíti el jégből apró, 20 centiméteres szobrait, amelyeket százával installál vállalkozó…..
Guildor olasz street art művész honlapján három különböző műfajban mutatja meg utcaművészetének szépségét. Egyszer a vízre applikált szavaival, amelyeket nagy részben egy 2011-es amszterdami street art fesztiválra készített, másodszor az aszfaltrepedések bearanyozásával,…..
Augusztus 14-én a Channel 4 olyan történetet dolgozott el dokumentumfilmjében, amely egyrészről egy szomorú esemény folytán újra aktualitását nyerte, másrészről a street art történelem egyik legnagyobb sztorija.  A Banksy – Robbo háború feldolgozása, ahogy én az…..
streetartmagyarul 2012.01.16 18:25:27
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: csónakkal. A filmben benne is van, hogyan. Amúgy ezen a részen kajakozni is szoktak a gyerekek, úgyhogy a vízi közlekedés nem ismeretlen a Regent's Canalnél:)
Tényleg nagyon más szóval nem tudnám leírni a rajzairól elhíresült, de galériákban is kiállító Shrigley képeit, amelyeken saját kültéri installációi szerepelnek, mint, hogy pihentek. Viccesek is persze, meg aranyosak, de van bennük valami fárasztó is egyben. Eléggé…..
November vége felé a Merge Invisible csoport egy murál erejéig levette a lélegeztető gépről a magyar street artot, és felrázta azt. A Nefelejcs elnevezésű projekt végeredményéről még a Wooster Collective is írt, tényleg jó lett amúgy a dolog; a Kisfaludy utcai foghíjtelek…..
Gaelle Villedary francia művész még szeptemberben készített el egy érdekes kültéri installációt a Marsailletől kicsit északra fekvő Jaujac községben (balra). Az installáció egy 420 méter hosszú, több mint három tonnányi gyepszőnyeg (címe Tapis Rouge, azaz Vörös szőnyeg),…..
  1982-ben Manhattenben a művészet történetének egyik legemlékezetesebb land-art művét készítette el a Budapesten született Agnes Denes. Agnes Denes 1931-ben Budapesten született röviddel a II. világháború előtt. A háború után családjával Stockholmba emigrált, ahol a…..
  Robert Montgomery Londonban élő kortárs művész, műveiben a szavak és szövegek erejére épít, nagyszerű szóművészetét neon-installációival, köztereken elhelyezett verses szövegeivel bizonyította, hol buszmegállók hírdetőit, hol a nagy plakátokat használva fel.…..
Íme 2011 legjobb street art munkáinak listája! 10. Pakone fája Pakone mellbedobással ért be a TOP10-be, mégpedig Franciaországban készített képével; láthatóan a 3D-hatásra törekedett, ezt bizonyítják az árnyékok (a gyereké és a szálló leveleké). A rózsaszín egyszerűen…..
streetartmagyarul 2011.12.31 13:11:17
@julcsi_balazs: köszönöm!:) Escifről lesz majd talán külön poszt.
Mindig is rajongtam az egyszerű, de annál ötletesebb reklámokért.  Hiába van hatalmas büdzsé, ha az egészet elpazarolják egy gyenge ötletre.  Esetünkben az ellenkezőjéről van szó. Nagyon egyszerű, nagyon fogod a fejedet tőle! Az Audi ezen reklámja nem mai, de számomra példaértékű. Simán iskolázta…..
Még év közben gyűjtögettem a street art témájú könyvek linkjeit. Most íme egy lista 2011 legjobbjainak tűnő munkákról. Holnap: az év top 10 street art alkotása.   Banksy: Myths and Legends (Banksy: mítoszok és legendák) Amazon   Urban Interventions: Personal Project in…..