Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feri a mozigépész

201 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FILMKRITIKA: Cseri DánielBD TESZT: Oblath Ádám Film Robert Schwentke a RED című nyugdíjas-akcióvígjátékkal nagyot dobott. Egy viszonylag szórakoztató, korrekt akciójelenetekkel telepakolt bő másfél órát lehetett végigrötyögni, és a pazar szereposztást jelentő világsztárok…..
Feri a mozigépész 2014.01.14 10:47:13
@bcrics: Szia! Bocs a késői reakcióért. Sajnos nem nagyon tudok olyan oldalról, ahol ezt ki lehet listázni. Még a legnagyobb online BD/DVD boltban, az xpressen sincs ilyen funkció tudtommal. :-(
FILMKRITIKA: Cseri DánielBD TESZT: Oblath Ádám Film James Mangold rendező különös figura. Kicsit olyan, mint Brian De Palma, elvileg zseniális filmes, ugyanakkor a gyakorlatban időnként önmagát cáfolja, de az is lehet, hogy kettő van belőle. Az egyik, az eredeti (legyen Mangold 01)…..
FILMKRITIKA és BD TESZT: Oblath Ádám Film A képregényfilm mint olyan, ma már külön műfaj. Egyre gyakrabban csapnak le vadonatúj ötletekre, és bátrabban mennek el formabontó irányokba. Annak idején a Kick-Ass első része az újdonság erejével hatott, mert a főhős valóban egy…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BLU RAY TESZT: Oblath Ádám Film Kutyuljuk össze a Godzillát, a Transformers-szériát és a Cloverfieldet: a képlet végeredménye a Tűzgyűrű lesz. Emmerich Godzillájából a folyamatosan zuhogó esőben az óceánból felbukkanó veszedelem, illetve Michael…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film Az acélember zanzája nagyjából ennyi lehetne: Superman izmos és szimpi, a kryptoni származása titkát leleplező szíve hölgyét sokszor megmenti, illetve a bolygónkon kolóniát létrehozni kívánó Zod tábornokot lenyomja, de…..
Feri a mozigépész 2013.11.01 11:03:36
@reugen: Egy kisfilm, amely azt mutatja be, hogy a Hobbit forgatásán visszatért a stáb Új-Zélandra, olyan helyszíneken is dolgozva, ahol már a Gyűrűk urát is készítették. Nagyjából ennyi. Az Acélemberhez viszont sok köze nincsen...
Select Video Az októberi négy megjelenés után kicsit szerényebb a kiadó novemberi listája, mindössze két megjelenés szerepel rajta, igaz, ezek között van az év egyik legnagyobb mozis sikere is. A Gru 2 ugyanis igencsak jól muzsikált a hazai mozikban, a célközönség kétségkívül…..
Feri a mozigépész 2013.10.25 09:59:59
@Rolee83: Szia! Acélember már kész, csak még fel kell tölteni, tűzgyűrű is lesz, ha megkapjuk.
FILMKrITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film A recept egyszerű. Volt anno 2001-ben, amikor Rob Cohen összekotyvasztotta az első Halálos iramban filmet. Kellettek feszes csöcsök (nemcsak a maca vonalon), izomagyak meg jóképű hímek is persze, de legfőképp menő verdák minden…..
FILMKRITIKA ÉS BD TESZT: Oblath Ádám Film Annak idején a Vasember első része egy olyan tervet indított el, ami mindaddig példa nélküli volt a filmes történelemben. A Marvel egész egyszerűen új szintre emelte a képregényfilmeket: nem egyszerűen önálló hősöket akartak…..
Feri a mozigépész 2013.10.04 10:09:28
Select Video A Select októberi kínálatában két nagy sikerű mozifim és két, csak házimozis piacra szánt alkotás található. A hónap megjelenésének talán a Star Trek legújabb részét minősíthetjük, bár az picit csalódás, hogy a kiadványon mindössze hat kisfilm van…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film Generációs alapélmények kapcsán mindig felmerül az örök vitatéma, mint közhely, azonban ez áthidalhatatlan, ha a felek közül a fiatalabbak nem tudnak kompromisszumot kötni, absztrahálni és úgy tekinteni a vita tárgyát…..
Véget ért játékunk az Óz, a hatalmas BD lemezekért. A szerencsés nyertesek: Domján László Bohuny Tibor Zsolt Borbély Brigitta Mindannyiuknak gratulálunk! Kollégáink felveszik velük a kapcsolatot a nyeremények átvételével kapcsolatban. További jó hír, hogy nem állunk meg.…..
Ha Óz csodálatos birodalmába nem is tudunk eljuttatni titeket, három szerencsésnek biztosítani tudjuk, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessék James Franco fantasztikus utazását, ugyanis a ProVideo és LG Blu-ray Blog közös játékán most három szerencsés olvasónk egy Óz, a…..
Pro Video A hónap kiemelt megjelenése egyértelműen a Vasember 3, normál, 3D-s és fémdobozos 3D-s verzióban is megjelenik. A 3D-s BD-khez a 2D-s is hozzá lesz csomagolva, az extratartalom miatt – ami viszont sajnos nem túl acélos. Aki a régi filmek között keres menedéket, azoknak…..
Pro Video Végre jön a Mad Max trilógia külön és egyben is, régi hiányosságot pótolva ezzel a kiadó. Bár némi aggódásra ad okot, hogy állítólag az szinkron csak mono-ban lesz elérhető, ugyanakkor valószínű, hogy ez volt az eredeti magyar hang megőrzésének „ára”. A…..
Feri a mozigépész 2013.08.28 11:06:39
@J. Bauer: Valamiért nagyon visszavettek. Szeptemberben is csak a Zöld urai lesz új megjelenés, meg néhány 4K-s újrakiadás. De még ezek sem hivatalosak, ezért nem raktam ki még a szokásos megjelenéses cikket.
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film A science fiction mozgóképek alapvetése a látvány, már amennyiben a populáris volument vizsgáljuk, és nem az igényesebb rétegfilmjeit ennek a műfajnak, ahol azért a történet is számít valamennyit. Sznob megnyilvánulásnak…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film Igazi klasszikust újrázni nehéz, felülmúlni pedig szinte lehetetlen. Fede Alvarez rendező-társforgatókönyvírónak és csapatának sem jött ez össze, amikor nekiestek a Gonosz halott című, egy egész generációt „lelki…..
FILMKRITIKA és BD TESZT: Oblath Ádám Film Lassan már tényleg minden egyes filmnek gyártanak valami előzményt, ha már folytatást nem tudnak. Az Óz, a csodák csodája mondjuk ebből a szempontból adja magát, legalább annyira, mint a Star Wars-filmek. Csak sajnos pont azt nem sikerült…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film 1986-ban John McTiernan rendezésében A ragadozó című darab felülírta az akciófilm addigra már kissé egysíkúvá vált zsánerét. Arnold önmagában kevés lett volna ehhez, kellett egy sajátos sci-fi torzó szál, hogy a…..
FILMKRITIKA és BD TESZT: Oblath Ádám   Film A Jack Reacher tipikusan az a film, amelynek az előzetesét látva a néző azt szűri le, hogy ez ismét egy olyan mozi lesz, ahol Tom Cruise balta arccal, menő beszólásokkal és rettenthetetlennek beállított testmagassággal…..
FILMKRITIKA és BD TESZT: Oblath Ádám Film Nem is tudom eldönteni, hogy a Tim Burton neve által gerjesztett negatív érzéseket tulajdonképpen honnan is számoljuk. És ezt is vérző szívvel írom le, mert ha az olyan filmekre gondolok, mint az Ollókezű Edward vagy a Batman első két…..
Pro Video Júniusban a Disney újrakiadások közül ezúttal a Mackótestvérre kerül sor, és ha mmár ez megtörténik, egyből jön a második rész is. A kiadó számos új filmmel is jelentkezik, amelyek közül némelyik még a mozikba sem került (például Stallone Fejlövése), de ezek…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film Az Árja papírok munkacímet viselő, sokáig dédelgetett Kubrick projekt, melyet végül a mester nem forgatott le valószínűleg alapjaiban hordozta azt a tematikát, melyet Spielberg végül filmre vitt 1992-1993-ban. A Schindler…..
FILMKRITIKA: Cseri Dániel BD TESZT: Oblath Ádám Film A gyűrűk ura című, kiadástól függően 1600-1700 oldalnyi, háromkötetes Tolkien eposz megfilmesítése sikerrel kecsegtető, de nehéz vállalkozás volt, hiszen a rajongói elvárások mindig magasak ugyebár, az igényszint és az…..
FILMKRITIKA és BD TESZT: Oblath Ádám Film Nos, itt van ismét egy olyan fim, melyet az emberek többsége vagy nagyon szeret, vagy nagyon utál. Egy nagyon vékony réteg meg megrekedt a kettő között, és ők valószínűleg a negyvenedik megtekintés után sem fogják tudni eldönteni, hogy…..
Pro Video A Disney filmeket ezentúl itthon a házimozis piacon forgalmazó cég nem pihen, májusban rögtön három Disney-s megjelenéssel örvendeztet meg minket. Az egyik új, a másik kettő pedig régi klasszikus. Érkezik Tim Burton Frankenweenie - Ebcsont beforr című amelyben egy az…..