Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyilány

0 bejegyzést írt és 2021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
hegyilány 2013.07.09 18:12:09
törökgáborelemez 492. Rájár 2013.05.01 10:14:26
Múlt pénteken kellett leadnom a Heti Válasznak azt a cikket, amely a most csütörtökön megjelenő lapban lesz olvasható. Ebben arról írok, hogy a politikai napirendet szinte kizárólag a Fidesz dominálja, a rezsicsökkentés vagy a titkosszolgálati botrány gondosan felépített, jól…..
Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra. Az év eleje óta ennek köszönhetően nő a támogatottsága, mert ez érdekli az embereket, ezt értik az emberek, erre vevők az emberek. Tényleg ilyen egyszerű…..
hegyilány 2013.03.30 00:03:16
hegyilány 2013.03.30 00:06:14
@tölgyes:

Nem ez" volt a kérdés. Hanem) Aláírásért lesz e tojás, avagy sem. (arany).
hegyilány 2013.03.30 09:20:49
@FiszkölPekidzs:

Persze, hogy levágták, azt a bizonyos tyúkot. De arra gondoltam, hogy lehet azért "tojás".
Ha nincs, akkor nincs. Pedig kaphattam volna, nem is egyet, hanem kettőt.
Tényleg nagyon sajnálom. És szomorú is vagyok, ha nem is nagyon, egy kicsit. Na de majd............
:)
törökgáborelemez 489. Alá 2013.03.13 22:18:03
Áder János ma este a közszolgálati televízió híradójában bejelentette, hogy aláírja az alkotmány - hazai és nemzetközi tiltakozásokkal fogadott - negyedik módosítását. A pápaválasztással összehangolt időzítés is árulkodó, a szöveg pedig szinte minden sorában ugyanazt…..
hegyilány 2013.03.27 11:13:44
@aszekelyek:

Csak nem mindegy, milyen a szociális háló. Csak emlékeztetném, márha megvan verve" folyamatosan a németekkel, mi?van? a németeknél.
Nem, nem tudom, ki Ő !!! Csak nacccssága tud mindent!! Vagyis csak gondolja!
Ilyen utálatos akárki m int kegyed? nacccsága!! elképesztő.
hegyilány 2013.03.27 11:18:40
@aszekelyek:
Az a gond, hogy nacccsága mindenről firkálgat, csak éppen a magyarországi gondokról, bajokról valamilyen oknál fogva megfeledkezik.
Nekem nem gond, csak unalmas, ahogyan kerülgeti a lényeget.
törökgáborelemez 486. Béverzió 2013.02.10 14:55:11
„Az MSZP-nek azonban nincs elég szavazója a kormányváltáshoz. Nincs elég hitele a korszakváltáshoz és nincs elég szakértelme a jó kormányzáshoz.” Bajnai Gordon fogalmazott így születőben lévő pártjának tegnapi évértékelőjén. Majd hozzátette: „Az Együtt 2014 az út a…..
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
Bekövetkezett az, amire már novemberben számítani lehetett: az LMP egyre inkább elváló két irányzata a jövőben külön folytatja. A forgatókönyvhöz sem kell túl nagy fantázia: a pártban maradók minden bizonnyal önállóan vágnak majd neki a 2014-es választásnak, míg a…..
hegyilány 2013.01.28 00:30:40
@laji:
Igen? Ehhez igazán nem kellett volna pártot alapítani. De úgy is fogalmazhatok, hogy választókat becsapni, egyidejűleg más" pártoktól szavazatokat elvenni", anno) a választásokon.
Mert akik becsapottnak érezték magukat gondolhatták azt, hogy valóban lehet más. De nem így lett.
S csak azért gondolták nagyon sokan, hogy valóban lehet más, mert nem is értik még talán a napi politikai történéseket sem. Mondjuk most sem.
Ahhoz, hogy valóban más legyen szükségeltetik az ismertség, elismertség, a nemzetközi jó kapcsolatok, hogy mást ne említsek.

Ehhez gratulálok nekik! "

Tényleg? Akkor ne Nekem írja. Írja meg Nekik!! Nagyon köszönöm.
Nem tartom okos ötletnek, ha akár hatásvadászat céljából, akár vágyvezérelt gondolkodás alapján olyasmit akarunk belelátni egy eseménybe, ami nincs, nem lehet benne. Nem hiszem, hogy helyesen mérték fel a decemberi diáktüntetések súlyát azok a megmondóemberek, akik jelentős…..
hegyilány 2013.01.19 21:55:18
@aszekelyek:

Hát, akkor csak jól gondoltam Én, hogy tömegével létesültek új munkahelyek, csak Én nem hallottam róla.
Hát! van ilyen.
:(
hegyilány 2013.01.20 20:56:05
@Akitlosz:

JA! Én úgy gondoltam, vagy úgy tudom, hogy a munkahelyhez a pénz is hozzátartozik, tartozna.

Persze pénzt azt nem. "

Ez a baj. Persze , nem mindenkinek, van akinek ez is van, meg az is van.

Tévedtem.
hegyilány 2013.01.20 20:58:57
  A közpénzekkel kitömött Nézőpont Intézet szakértőinek látszó, de tendenciózus csúsztatásokkal teletűzdelt "elemzést" jelentetett meg az Együtt 2014 által közzétett, korábban a jelen blogon is megjelent alkotmánykorrekciós csomagról. Fontos kérdésről, az…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
hegyilány 2013.01.04 13:19:03
@dr. mesterseges szinezek:

Menetelgetés? Ja ! akkor majd a "másik oldalon" is lesz.
Gondolom.
:)
hegyilány 2013.01.06 18:31:17
@László56:

Én kedvelem az írásait. Na! nem nagyon, csak kicsit.
Elhiszi ugye?

:))
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
hegyilány 2013.01.05 21:50:50
hegyilány 2013.01.05 22:14:52
Ha már a Bajnait említettem)

nol.hu/belfold/be_kell_hatolni_a_ketharmadhoz

Arra lehet számítani, hogy 2013-ban valószínűleg úgyis belép a „piacra” egymillió szavazó, érdemes tehát addigra odaérnie Bajnai Gordonnak is. "

Pontosan.

Bajnai Gordonnak, illetve az "Együtt 2014" összefogásnak (természetesen a Bajnai vezetésével) időt nem vesztegetve, alapítania kellene egy új pártot.
Igen.
Nívó Segélyből petárdát? 2012.12.31 19:23:50
Bevallom, alig vártam, hogy elhagyjam a mai napra háborús övezetté változott csendes kisvárost. Igen, a petárdázásról lesz szó. Nem értem és nem is akarom érteni, mire jó ez a petárdázás: jó sok pénzt kifizet az ember, hogy utána durranjon valami. Puff, itt durrant el a…..
Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések.…..
A második Orbán-kormány utolsó teljes éve következik. Meg kell kezdeni a felkészülést a visszaszámlálásra. Ráadásul a visszaszámlálást olyan körülmények között kell az országnak megtennie, hogy már a mai szabályok szerint sem lesz szabad és demokratikus a választás. A…..
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
hegyilány 2012.11.26 22:27:40
@aszekelyek:

Miért? Ön tudja, hogy ki esik majd bele abba a bizonyos verembe? vagy, hogy egyáltalán beleesik e valaki, valamelyik politikai erő??
Mer! "Én nem tudom". ott a pont."
hegyilány 2012.11.26 22:30:26
@aszekelyek:

Még annyit! Nem szoktam jósolni!
A Demokratikus Koalíció alig egy éves történetében kiemelten fontos nap lesz a tegnapi. Annak évfordulóján, amikor az Aranycsapat 6:3-ra legyőzte az angolokat, két DK-tag is megnyerte az időközi polgármesteri választást. Azt nem állítom, hogy Orbán Viktor máris úgy érezheti…..
Kezdődik az uniós csúcstalálkozó, amelynek legfontosabb tétje a tagállamoknak juttatott közös fejlesztési pénz. 2005-ben Gyurcsány Ferenc 8 ezer milliárd forint értékű forrást szerzett Magyarországnak. Ebből egymilliárd eurót, mintegy 270 milliárd forintot az utolsó…..
hegyilány 2012.11.23 22:38:07
Orbán: számunkra előnyös, hogy nem jött létre megállapodás"

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_szamunkra_elonyos_hogy_nem_jott_letre_megallapoda

*********
Leminősítette Magyarországot a Standard & Poor's!"

Indoklásában a hitelminősítő kifejti, hogy megítélése szerint gyengült a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, amely befolyásolja az ország közép távú növekedési kilátásait. A kormány unorthodox gazdaságpolitikája, így például a pénzügyi szektort terhelő intézkedések rombolhatják az ország közép távú növekedési potenciálját. Ez pedig alááshatja a kormány adósságcsökkentő törekvéseit - fogalmaz.

A hitelminősítő szakértői megjegyzik, hogy bár várakozásaik szerint a kormány teljesíti a rövid távú költségvetési hiánycéljait, ez egyre nehezebb lesz, ha - ahogyan azt várjuk - a gazdasági növekedés mérsékelt marad.

Az S&P közleményében kitér a legutóbbi kormányzati intézkedésekre is, melyek véleménye szerint bizonyos szolgáltató szektorokat terhelnek. Ezek visszavetik az ország növekedési kilátásait a bankszektor hitelezési képességének csökkenésén és a vállalati szektor beruházási képességének csökkenésén keresztül."

www.portfolio.hu/gazdasag/leminositette_magyarorszagot_a_standard___poors.176175.html

Hát! Itt tartunk. Fokozódik a szegénység, az elszegényedés a jövő évben is. Hogy mást ne is említsek.
Szerintem.
„Jelenleg a párt csak egy rossz és egy rosszabb megoldás, a szinte biztos és a lehetséges politikai megsemmisülés között választhat” – mondja kollégám az LMP jövőjét latolgatva a mai Népszabadságban. Nem vitatkozni akarok, inkább csak átgondolni szeretném, hogy miért…..
  A 2006 szeptemberében és októberében történtek az elmúlt hat év során a racionális politikai diskurzus keretein kívül ragadtak: a szemben álló politikai erők és hátországuk képviselői szinte vallásos hittel képviselték a hamis mítoszaikat. Míg az egyik oldal a…..
hegyilány 2012.11.15 19:20:36
Még jó, hogy együtt dolgozott a Bajnai a szocialistákkal.

"”Nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa. Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat. Nem vagyok párttag. A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét." "

Igen!És mégis. Valahogy, így adta át - egy éves kormányzása után - az országot)

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány. Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását. A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

Ez csak egy rövidke emlékeztető.
---------------

"Egy biztos: a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legsúlyosabb traumáját élte át a politikai közösség hat évvel ezelőtt,"
Sajnálatos, hogy egyáltalán volt ilyen.

Egyébként, a társadalom többségét - a folyamatos felemlegetések ellenére (őszi események) sokkal jobban érdekli, foglalkoztatja, s elszomorítja, az elszegényedés, a kilátástalanság, a fiatalokat (is) a jövőkép nélküli,- kiszámíthatatlan mindennapok.
Hogy csak ennyit említsek.
Lassanként végleges formát ölt, hogyan is választunk majd 2014-ben. Az országgyűlés hétfőn megszavazta a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító javaslatokat, így semmi sem állhat a jövő heti zárószavazás útjába. (Maximum néhány száz, utolsó percben…..
Ghostwriter Fel a fejjel! 2012.11.07 20:30:54
A Medián szerint a Bajnai Gordon új csapata egy csapásra az ellenzéki „slágerlista” első helyén debütált. A volt kormányfő az ország második legnépszerűbb politikusa és magasan (12 százalékponttal –  harminc százalékkal) veri Orbán Viktort. Bajnai Gordon…..