Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ihatóbb

1 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétfőket utálhatjuk, a kedd viszont már egyfajta feloldást kell, hogy adjon. Mégis ilyenkor elindulni egy rövid egy napos gasztronómiai utazásra merész ötletnek tűnik. Nemcsak azért, mert túl korán indulunk és nincs időm a törzshelyemen elfogyasztani a sok éve töretlenül…..
A Művelt Alkoholista Rövidzárlat 2012.06.04 06:00:00
A Művelt Alkoholista nagyjából hét évvel ezelőtt indult, és most véget ér. Sem meghatódásra, sem elkeseredésre nincs ok (az örömet sem akartam kifelejteni), mindössze annyi történik, hogy rugalmasan elszakadunk A Művelt Alkoholistától, és rövid akkutöltés után máshol, más…..
ihatóbb 2012.06.14 14:42:14
@Parci: Nem akarlak meggyőzni semmiről,mert aki selmeczizik,meg sunyizik,azt nem is lehet. Remélem legalább sok jó magyar bort fogyasztasz. További kellemes létezést.
ihatóbb 2012.06.14 16:35:08
@Parci: Nem állítottam semmit, nem jelentettem ki határozottan: "pénz miatt? Hallottam, hogy több boros portál kapott megvételi ajánlatot. Mennyire tudtok függetlenek maradni, már amennyire függetlenek voltatok..."
csak kérdés volt, és feltételezés, és erre jött a nagy felzúdulás. Állítás az lett volna ha kijelentem igen biztos a pénz miatt váltanak az alkeszok, igen biztos, hogy nem voltak függetlenek. De én ilyet nem tettem. Rosszindulatról te tettél tanúbizonyságot, ahogy beszálltál és elkezdted grál-lovagként az alkeszeket védeni, amikor nem lettek igazából megtámadva sem. De mindegy, te csak egyet hajtasz... Bonts egy jó palack magyar bort, és ülj le a diófa alá - ajánlom ezeket a sorokat: Soha nem késő: "A felnőttek borospoharakkal a kezükben beszélgettek, én pedig arra gondoltam, hogy itt mindenki megtalálta a helyét. Aki nem, az valószínűleg súlyos dolgokat cipel a lelkében, letehetetlennek tűnő terheket, régi sérelmeket, amelyek talán már soha nem fakulnak, pedig nem késő… Soha nem késő." zitaborblogja.blogspot.hu/2012/06/level-diofa-alol-targy-karpat-medencei.html Szép estét Parci, jó magyar borosat!
ihatóbb 2012.06.14 20:37:36
@Parci: én is hallok sok mindent... Végül is olyan ez,h.lehet,h.nem hazudsz Parci,de füllentesz... Lehetne még ragozni,de minek. Majd újraindul valahol az alkesz és megint okoskodhatsz kedvedre. De addig lesz némi parci csökkenés. ;-) vagy valahol szoktál epigon lenni? Szép estét mindenkinek.
Szombat délután a Tokaj Reneszánsz Egyesület tart évjáratbemutatót Budapesten, de a 2008-as aszúk mellett lehet majd kóstolni a 15 egyesületi tag piacon lévő más borait is. Ismerkedhetünk tehát száraz furmintokkal és hárslevelűkkel, édes késői szüretekkel és szamorodnikkal…..
ihatóbb 2012.04.12 10:26:58
Magyarország vs az egész világ! Tokaj kontra Sauternes, magyar kontra osztrák kékfrankos, magyar kontra szlovén olaszrizling, magyar kontra chilei és bordeaux-i cabernet. Hol a helyünk a világban? Valóban csak itthon vagyunk nemzetköziek? Most mindez kiderül egy parádés panel…..
ihatóbb 2012.04.05 13:51:36
@Jenyei: Mind a kettőnknek igaza van. Aztán majd eldöntöm, hogy mit nézek meg és mit nem :) Én csak arra kérlek, hogy igyál sok jó magyar bort, és legyél kicsit derűsebb szemléletű.
ihatóbb 2012.04.06 11:06:38
@kifli: Nem tartjuk magunkat főbortudósítóknak, egyszerűen csak azért küzdünk, hogy a magyar borfogyasztó tájékozottabb legyen, (hogy Magyarország ihatóbb legyen)egyesíteni a bor - borfogyasztó - borász közötti aranyháromszöget. Ha levesz a borkortyoló egy bort a polcról mondjuk a Tecsóban, akkor tudjon választani, és ne rázzák át. Visszatérve az alapkérdéshez, mi tudósítunk a Tolnai Borvidékről, egy kis helyi borversenyről Bölcskéről is, mert ott is vannak gyöngyszemek. www.magyarborkulturaert.hu/?p=5841 Sőt bortúrát is szervezünk oda...
ihatóbb 2012.04.06 11:12:02
@Borkirály: Ej Királyom, nem tudom én már ezt... Kicsit betámadva éreztem magunkat, mert sok ember munkája, öröme van Az ihatóbb Magyarországértban. Nem szeretem, ha negatívan állnak hozzánk. Biztos vannak nálunk jobbak, hozzáértőbbek, de lelkesebbek nem. Amikor egy a 60-as éveiben járó házaspár a bortúra végén megköszöni, hogy elvittem őket egy jó pincébe, és ott kiválóan érezték magukat - na ezért érdemes csinálni.
A Font névről nekem elsősorban fehérborok jutnak az eszembe, például egy üdítő kövidinka vagy egy előítélet-romboló ezerjó válogatás (alföldi is, ezerjó is, meg tényleg jó is). Esetleg rozé vagy siller. A pincészet vöröseivel azonban egészen mostanáig nem találkoztam,…..
ihatóbb 2012.03.13 16:59:57
@magyar bucó: Mindenhol hamisítanak, csak az alföldi témákat szeretik az újságírók és a köztudatba beültetett előítéletek mélyen gyökereznek.
Idén végre sikerült eljutnom a Borjour Magnumra. Szerettem volna odaérni a kezdésre, de végül fél óra késéssel érkeztem, ekkorra már tele volt a placc, picit el is fogott az aggodalom, ez volt a látkép a felső szintről. Én lemaradtam a két évvel ezelőtti szuperteltházas…..
ihatóbb 2012.03.13 16:56:11
@Szomjas Gödény: Inkább összefoglalni, megragadni a hangulatot, kiemelni a különlegeset a teherpályaudvaron... itt a véleményem:
www.magyarborkulturaert.hu/?p=8272
Kastély és szőlőbirtok Dél-Franciaországban: ütős kombinációTegyük fel, hogy van négymillió eurónk és Franciaországba szeretnénk költözni. Nem hangzik rosszul, ugye? Ez esetben a következő dilemmával találjuk szembe magunkat: ennyiért vezetünk egy tisztes, 200 négyzetméter…..
A Művelt Alkoholista Kődivat 2012.02.22 09:32:00
A mineralitás erősen túlértékelt. Évek óta így gondolom, és évek óta egyedül maradok ezzel a véleményemmel. Szó nincs arról, hogy zavarna, ha megjelenik egy borban, de nem tartom a minőség, még kevésbé a magasabbrendűség csalhatatlan jelének. Egy ideje tudom, hogy majdnem…..
ihatóbb 2012.02.22 17:45:46
A mineralitásról mi is elmélkedtünk egy Dobloban tartott Csetvei-Spiegelberg kóstoló után pár sort. www.magyarborkulturaert.hu/?p=7599 (A képek után) Persze nem tudományosan, hanem a kérdésfelvetés szintjén. Mór és Somló ott vannak a témában. Lehet, hogy a mineralitás most hasonló szerepkört vett át, mint a 90-es évek őrületes barrique divata - emlékeztek még a fa hatalmára...

@dagadtos: Miért nem mered előhozni a bor-ételt? Az is egy izgalmas téma. Pro és kontra, mi mennyire harmonizál, vagy mi mennyire csak szemfényvesztés, a séfek örömködése. Kedves Dagadtos, Te a bor és étel párosítások elszánt ellenzője vagy? Vagy úgy gondolod, hogy túldimenziónált a téma? Elég divatos a bor-gasztro vonal, és biztos vannak kóklerek is, én azért voltam egy pár jó borvacsorán.
ihatóbb 2012.02.22 20:01:50
@dagadtos: Ez bizony szép, hosszú válasz lett! Akár egy poszt vázlata is lehetne. Én azon a véleményen vagyok, hogy ebben is meg lehet találni a középutat. És nem kell több százezres kiadásokba verni magunkat havonta, hogy mondjuk egy juhtúrós sztrapacskához találjunk valami jó minerális borocskát. A borokat természetesen magam is előre veszem egy borvacsorán, és külön kóstolom meg, hogy aztán megnézzem, hogy működik az étellel. "egy étel mellett kóstolva nem fogod érezni a bor finomabb részleteit, onnantól fogva egy összjáték működik" - teljesen egyetértek. Valóban ha van egy értékes borod, és meg akarod ismerni a tele finom részleteit, akkor azt nem fogod a konyhában ételek mellé tesztelni. De megvan annak is a szépsége, hogy a borhoz a séf egy olyan ételt talált ki, amely tökéletesen harmonizál vele. Jó lenne ha az emberek jó része értékes borokat locsolna el a konyhában, ha ilyen életszínvonal lenne. Sajnos a nagy rész nem ismeri az alap borokat sem, és még a rozé meghatározása is gondot okoz nekik. Az meg végképp furcsa a nagy átlagnak, hogy a bort az ételhez egy időben kell fogyasztani, hogy az igazi ízpárosítást megtapasztalják. Általában borvacsorákon is rendszeresen megeszik az ételt, és után isznak rá bort... Szóval ez egy jó téma, és köszönöm a választ!
Milyennek kéne lennie a száraz tokaji furmintnak? A Furmint Február borain merengve ez a kérdés visszhangzott a fejemben. Ekkora merítés mellett már feltétlen érdemes a stílusokon elgondolkozni, viszont jelenleg még főbb csoportokba szedni sem egyszerű őket. Kezdjük például az…..
ihatóbb 2012.02.22 17:13:38
@ozmozanagyvarazslo: Mi is írtunk róla, és tudósítónk nem vállalkozott átfogó elemzésre - ellenben a címünket Octopus kissé lenyúlta :) Lehet, hogy nem szándékosan. Mi egy három nappal korábban jelentünk meg: www.magyarborkulturaert.hu/?p=8205 viszont van videónk is, lehet, hogy Octopus is rajta van! :)
Márkus György tíz éven át a Borbarát szerzője volt, majd a Borbarát megszűnése után 2011 decemberében elindította a Burgundia & Champagne magazint. E két meghatározó borvidék első számú hazai szakértője. Tevékenységének nemzetközi elismertségét jelzi, hogy bejáratos…..
ihatóbb 2012.01.24 14:35:11
@fiatalborivo: Sajnálom, hogy Furmintot úgymond kitiltották. Bár az igaz, hogy a Furmint leginkább a masszívan vulkanikus talajokon hozza a legjobb formáját. De hallottunk már Etyeki Juhfarkról is... Több arca is lehetne a Furmintnak, ez talán nem olyan kérdés, mint pl., hogy vörösbor legyen Tokajon.
„Csak azért vállaljuk be, hogy az eltűnt sörözéseket vasárnap délutáni közös gyereklegeltetés és társasjátékozás váltsa fel??” - Levélírónk sajnálja, hogy a családot alapított barátai eltűntek mellőle és már csak a mókuskerék van, kocsmázás helyett. A…..
ihatóbb 2012.01.24 11:20:04
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Én csak jó bort innék!
ihatóbb 2012.01.24 11:50:19
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Erre is van megoldás! :)
ihatóbb 2012.01.24 14:03:39
@Kham: Lehet, hogy számodra Kham,összes bornak hányásszerű utóíze van, de lehet, hogy ideje lenne már a kannás borok után valami jobb nedűt is fogyasztanod - de az lehet, hogy csak az emlékeidből élsz. Vagy ami rosszabb, hallomásból különbőző sörös lobbik által támogatott élménybeszámolókra alapozod a véleményed. Ahelyett, hogy megfelelő forrásból szereznéd be az információidat: www.magyarborkulturaert.hu/
Ebbe az epizódba egy kellemes és egy kevésbé kellemes meglepetés jutott. Az előbbivel egy olyan termelő szolgált, akinek a nevével eddig nem túl sűrűn találkozhattunk – igaz, ami igaz, nem is régen startolt még a projekt. Az Anonym Pince egy kis etyeki borászat, letisztult…..
ihatóbb 2012.01.23 15:13:17
@Octopus: Részünkről volt a megtiszteltetés! Az Anonym Pinot előző évben is kiemelkedően teljesített:
Az Etyeki Borút Egyesület rangos borversenye - Prémium minősítésű borok 2010-ben
www.magyarborkulturaert.hu/?p=4245
Beszéljünk egy kicsit Kínáról. Két hete volt szerencsém részt venni Bordeaux-ban a Vinexpón, ahol kényszervigyorogva beszéltük egy tokaji pincészet képviselőjével, hogy 15-20 éve az öltönyös-aktatáskás amerikaiakat leshették olyan várakozásteljesen, mint ma a…..
 Van véleményed? Vannak boros élményeid? Szeretnéd megosztani őket?Írj nekünk a következő címre: info@magyarborkulturaert.huoldalaink: http://www.facebook.com/ihatobb www.magyarborkulturaert.hu     ..