Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shaneb

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Orbán, takarodsz? 2011.11.18 05:41:00
Sűrűre sikerült a tegnapi nap kormányunk számára. Annyira sűrűre, hogy ők maguk sem tudták hová is kapjanak, mit és kivel mondassanak, végül aztán csak kinyögték:Új tárgyalásokat kezdünk az IMF-el.Szögezzük le mindjárt az elején: ha ez így igaz, akkor végre felelős és…..
shaneb 2011.11.24 19:48:11
@Qeatzkoatl: Tudod a véleményem, mindig az életből táplálkozik, még ha populárisnak is tartják.Mi lenne hát az a nagy érvelni való? Vagy szerinted az elpusztított üzemeket, gyárakat, élelmiszer feldolgozókat az eddigi valamelyik kormánynak, szándékában áll, állt újra indítani? Vagy a szétvert mezőgazdaság? Szép szavak azok vannak, tett semmi.Számokkal dobálózni egyszerű csak az a baj, hogy mindenre van pénz, csak arra nincs amire kellene, hogy az ország előre mozduljon.Remélem a hitelességet nem rajtad keresztül mérik mert ahogy elnézem, neked az a hiteles aki fossa a szót.Azért mondom, aki ajnározza libatolvajt és Oszkót amnéziában szenved, és a beteg emberek pedig nekem nem hitelesek.
shaneb 2011.11.24 19:55:46
@shaneb: És az, hogy hozzászólásaid, néha tükrözik a jobbik sémát, nem sértésként mondtam, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy széles látókörű vagy, nem kell ahhoz jobbikosnak lenni.
Ott sem hülye emberek ülnek. Legalább nem sározták be magukat, egy ország szétverésével.
shaneb 2011.11.25 13:24:15
@Qeatzkoatl: Tisztelettel megjegyzem, soha nem érdekeltek a plakátok. Azt sem mondom, hogy csak a mezőgazdaság húz ki a csávából.Habár a 4%-ot lehetne tovább fejleszteni, ha nem az lenne az elsődleges, hogy importáljunk.Azért még emlékszem arra, hogy azt tanultuk, Magyarország Európa éléskamrája. Hidd el bár csak középfokon tanultam a közgazdaságtant megtudom ítélni, hogy állunk ma. Nem pártokhoz mérem a nézeteimet, hanem az élethez. Mondod nem lehet tovább fejleszteni. Miért? Húzza magával a feldolgozó ipart, mint mindig. Most mi van. Eladták még a híres debreceni konzervgyárat is ami Ukrajnába termeli a profitot és itthon mit is? Nos azért mondom, nem plakátokról szerzem ismereteimet, és nem csak tankönyvekből.Megmagyarázni, magyarázni mindent lehet, de sajna nem az a valóság. Aki nem látja mi történt az elmúlt 20 évben az vak! Vagy szerinted olyan nagy létbiztonság van? Előre tervezhetőség? Adóból fent lehet tartani egy államot? Ott ahol az árak EU szintűek a bérek padig afrikaiak? Belső fogyasztás bla bla bla miből!? Azt mondod szakember vagy, akkor ezt nem látod? Nem hiszem el! Nah bocsi, kissé elragadtattam magam, de a tényeken nem lehet változtatni.
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..
shaneb 2011.11.24 06:21:41
@Ironfist: Az a tény, ha addig nem lesz, akkor már nem.
shaneb 2011.11.24 06:26:37
@Ironfist: Gondolom, ha most nem lesz, akkor már soha bár ne mondjuk azt, hogy soha. De a legrosszabb felállás lenne.
shaneb 2011.11.24 19:22:54
@SvenH.: Te szellemi nyomorék! Azt sem tudod miről beszélsz. Hülye vagy te kedves fiam, lehet forogsz is.
Vastagbőr Az unortodoxia ára 2011.11.21 14:04:00
A siker még láthatatlan, de a védőhálónak már ára van. Csak a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel tudunk írni Lázár Jánosról és Harrach Péterről. Nekik sikerült papírra vetni, hogyha lesznek költségei a nem ortodox gazdaságpolitikának, akkor ki fizesse végül a számlát.…..
shaneb 2011.11.24 03:48:33
@misztikus alfahím: Próbálkozni csak a kutya szokott.-((Az én bőrömre ne próbálkozzanak, hanem tegyék. Állítólag tele van a kormány gazdasági géniuszokkal, csak sajna nem látható mint a sikerünk, amit propagálnak.
Huth Gergely (a trollokról és bérbloggerekről írt pubija mai napig az egyik kedvencem!) nagyon el van keseredve. Van itt minden, ami egy jobbos publicistát jobban földbe döngöl, mint a szerencsejátékos Máriót, aki a segélyosztás napján döbbenten konstatálja, hogy a kocsmájából…..
shaneb 2011.11.19 23:16:25
@zero: Igen. Mi pedig tűrjük az agymenéseiket sajna.
shaneb 2011.11.24 03:40:16
@Horizont: Náci-D
shaneb 2011.11.24 03:41:40
@Ironfist: hm
Ez egy már egy kicsit tényleg sok. Várom az esti Showder Klubot, erre két szenzációs videóval Matolcsy Gyuri ellopja a műsort a srácok elől. A mai: És aki még nem látta, a szombati:   "Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék…..
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
Vastagbőr Munkahelyi zaklatás 2011.10.04 12:01:00
Kövér Laci, merre vagy??? Hogy engedheted, hogy dolgozó embereket zaklassanak újságírók a munkahelyükön? Itt van például a HVG, akik azt kérdezték a Parlamentben, hogy meg lehet-e élni a közmunkáért kapott 48 ezer forintból. Szijjártó Péter, segíts! A pimasz Indexesek pedig…..
Csermely Péter, főszerkesztő-helyettes egy igen korrekt írással állt elő a július 1-én a Magyar Nemzetben. Sőt, Csermely Péter volt olyan tökös, hogy bíráló jellegű mondatokat volt képes leírni arról, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter a tárcájához tartozó HM Zrínyi…..
shaneb 2011.10.04 05:14:27
@fokabacsi: Tán csak nem dicsérni kellene? Lehet nem veszik észre az zemberek, a jó szándékot.Vaj mivel tanulnának a terápiások? Eszük annyi amennyi látszik!
shaneb 2011.10.05 06:48:45
@elektromotor: Jó meglátás! De, biztos vagyok benne, hogy el fog bukni.
Kész, ennyi, hölgyeim és uraim, vége. 16 hónap alatt építettek egy nagy homokvárat, csakhogy a homokot a vár alól ásták ki, és most az egész beledőlt a gödörbe. Újabb epic fail: az "egykulcsos, sávos adórendszer". Csak nem gazdaságtörténelmet írunk? Nem volt elég…..
shaneb 2011.09.21 18:23:26
@STX Joe: Szerintem, nem csak a libsi újságokat, és tv-t kellene nézned, akkor nem írnál ekkora baromságokat. Vagy úgy vagy vele, amiről nem tudsz az nincs! Egál jelen kormány hozzáállásával csak az a gond, hogy ők tudnak is róla.
shaneb 2011.09.21 18:42:31
@Vidéki: egyetértek veled, de van egy rosszabb is. Jelenleg az elbaszott intézkedések következtében, 250 milliárd ft-ot ki kell fizetni az ÁFÁ-val kapcsolatban. Nem igaz az , hogy itt az államhadóságot fizetik vissza, és ezért nyomorítják az embereket, és a vállalkozókat.Régen figyelem a kommenteket, nagyon odafigyeltek, csak az a baj, hogy ezzel be is van fejezve. Jó páran akár előadásokat is tarthatnának, úgy dobálóznak a számokkal. Csak ez mind semmit nem ér, mert ettől még az egyszerű zember alamizsnából él. Csókolgatják itt a fityiszt, csak azt nem tudom, ha szakad a cérna és szakadni fog, akkor más seggét fogják nyalni!?
shaneb 2011.09.21 18:44:54
@Birkesz: vazeg észre vettem, bocs nem neki szólt-(((
Vastagbőr Beverik kézzel? 2011.08.08 12:01:00
"A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem 21. századi technológiával fog történni Magyarországon, hanem közmunkában." - Orbán Viktor, 2011.05.31. Október 1-én indul a 2011-es népszámlálás, elkészültek a kérdőívek, toborozzák a…..
shaneb 2011.08.11 08:56:30
@Cirbi:" Egy felelős kormánynak, nem alamizsnákat, táborokat kell nyújtani-létrehozni, hanem az érvényesülés lehetőségét, megfelelő gazdasági is társadalmi körülményeket kell megteremtenie."
Nos ez az amit nem akarnak. Lágert építeni egyszerűbb mint munkahelyeket teremteni. Különben is amihez teljes erővel hozzájárultak a nagy ellenzékiség ideje alatt, munkahelyek tönkretétele, iparunk lerombolása, az ország kiárusítása, amivel a céljukat elérték, hogy lassan földönfutóvá válunk majd ezen fognak változtatni. Ott voltak, csinálhatták volna de egyszerűbb volt néma hallgatásba burkolózni, vagy kivonulni. Nem negyven képviselővel voltak a parlamentben.Mi a fenét lehet tőlük várni? Semmit. Az ország megnyomóritásat, még jobban.Nem kell idegeskedni, mi is a Palesztinok sorsára jutunk. Orbán et.gondoskodik róla.
shaneb 2011.08.11 09:10:48
@elektromotor: Igaz, ez így volt, Ezt csinálom most is. De ebből nem tudom, a gyermekeimet iskoláztatni, ruhát venni, és kifizetni a rezsi költségeket. Gondolom, dolgoztatok Ti is mellette, mert ugyebár ha jutni akartál valamire, szükség volt pénzre is. Nos ez a probléma, hogy a munkahelyek beszűkültek, ha pedig mobil vagy nem tudsz a gazdaságoddal foglalkozni.Nagyon összetett ez a dolog, és az hogy részleteket kiragadunk az életből, az nem a valóságot tükrözi. Vagy háztáji mellett a közmunkára kifizetendő pénz az elég?Nincs a munkának értéke ez a baj. Nézd az árakat. Ott vannak, mintha egy munkás 300 ezret keresne. Márpedig minimálbérből ugrálni nem lehet.
Csodálatosan sikerült ez a kínai vizit. Kína az új barátunk, jön a kínai tőke, a holdudvar is megkapja a maga jutalomfalatkáit, elsőként Demján és a Trigánt, de már a Közgép és Nyerges Zsolt is ott sündörög a húsosfazéknál. Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy…..
shaneb 2011.06.30 10:31:35
Jól emlékszünk még arra, amikor Orbánt és csapatát elhajtották Moszkvából, az egyetlen igazán ésszerű keleti nyitás célországából, és Kína ebben a kérdésben második helyen van (ami igen előkelő), de a geopolitikai és makrogazdasági környezet ezt kívánná meg. Ezt Orbán is tudja, meg is próbálkozott ennek megvalósításával, csak egy nagy baj van. Az oroszok nagyon jól ismerik ezt a rendszerváltó köpönyegforgató csapatot, és először Gyurcsányt állították a szőnyeg szélére, majd Orbánt és csapatát. Való igaz, az oroszok mindent, amit nálunk előállítanak, máshonnan is be tudják szerezni. Nincs olyan termékünk, mely különlegesség lenne. Azonban az üzleti kapcsolatokat ma politikai érdekek határozzák meg elsősorban, és ez az, amit Orbánék nem akarnak tudomásul venni.

Orbán a kínai nyitás elfogadásával két legyet akart ütni, de csak magát fogja fejbe találni. Egyrészt borsot törni az oroszok orra alá, másrészt pedig könyörögnek némi kis haladékot adó alamizsnáért. Különben Orbán, aki az Európai Néppárt nevében éveken át ostorozta Kínát, miért vitetné be a rendőrségre az általuk támogatott tibeti ellentüntetőket, és jópofizna azzal az országgal, ami szerinte egy népnyúzó diktatúra?

Csakhogy az oroszok és Kína között van egy hatalmas különbség, amit a cioncsapat nem képes felmérni.

Az oroszok elhajtották őket, mert ismerik a társaságot, és tudják micsoda egy cionbérenc társaság ez, köpönyegforgatók, két, vagy több kulacsosok, könnyedén elárulnak bárkit. Az oroszok ilyenekkel politikai alapon nem tárgyalnak. Kína szintén ismeri őket, csakhogy Kína befolyása gazdasági téren hatalmas, míg Oroszországé ezen a téren nem annyira. Megmondtuk feketén-fehéren, hogy Kelet felé csak a Nyugat ellenében lehet menni. Görögországba is ment volna orosz vagy kínai tőke, de az Unió parancsára ezt elutasították. Nálunk lehet, amit náluk nem? Dehogy. Csak Orbán most némi pénzért kicsit szembemegy a nyugati cionistákkal. Csak azért, hogy a Kelettől kapjon egy kis pénzt. Aztán majd ha a pénz itt van, majd a kettő között ellavírozunk valahogy. Na ez az a kétkulacsos politika, amit sem az egyik, sem a másik nem fog eltűrni. Nemsokára nyilatkozni kell: Kelet vagy Nyugat. Egy hónap, öt? - vagy egy év? Ki tudja, de előbb-utóbb kell. És akkor nincs pardon, meg kérem szépen. Vagy innen rúgnak, vagy onnan. Ha Kelet felé nyit, akkor a Nyugat, a bankok, a cionisták, ha a Nyugat felé, akkor Peking. Kína hatalmas gazdasági befolyással rendelkezik. Olyan szinten tud gazdaságilag elszigetelni egy ilyen pici országot, hogy felfogni sem képesek Orbánék. Elég ha azt mondja a németeknek, nem rendelem meg a két erőművet, ha nem telepítik át az Audit Szlovákiába. A magyar kormány egyből készen is van. Sőt! Leállítja a magyar cégektől a megrendelt Kínába szállítandó termékeket. Tudomásul kellene venni, hogy Magyarországnak a kínai gazdasághoz viszonyított ereje még a nullánál is kevesebb. Tehát ennek a kapcsolatnak semmiféle gazdasági oka nincs.

Legyünk tisztában valamivel, mielőtt újongunk a Kínától kapott dolgokon. Egymilliárd euró, az semmi, két-három gyár, dolgozni fog benne pár száz ember. Csakhogy közben a jászsági terület ipari központjából, Jászberényből most rúgtak ki közel 3000 és még egyszer, hogy érthető legyen: háromezer embert. Az a pénz jó lesz ezek munkanélküli segélyére. A kínai állam magyar értékpapírokat vesz? Melyik papírokat? A magánnyugdíj pénztárak pénzének jó része állami értékpapírokban volt, melyet az állam most visszakapott, és nézegeti a szekrényben. Nagyjából ezeket veszik meg, úgy fog elfolyni, mint a tésztaszűrőn a melegvíz, és máris az idegen bankokhoz vándorolt.

Orbán most idegesen szívogathatja a szája szélét, ugyanis az, amit most kapott, egyenlő a nullával, csak arra volt elég, hogy elkötelezze magát, van miért a szőnyeg szélére állítani őket már Pekingben is. Peking viszont nem Oroszország, és nem Putyin. Ők öt forintét is elmennek a végsőkig, és meg is teszik. A legkisebb hibás mozdulat, egy rossz mondat, és a magyar vezetésnek harangoztak. Márpedig ezt Orbánéknak meg kell tenni előbb-utóbb, mert a Nyugat, mint a kölkeitől, ezt elvárja. Orbánék onnan kaptak mindent, és függési viszonyban vannak. Ha a Nyugat megköveteli, akkor meg kell tenni, és végük. A Nyugatot az sem érdekli, ha Orbán repül, van a helyére jelentkező elég.

Kína nem segítő kezet nyújtott, hanem a saját jól felfogott politikai érdekeinek megfelelően cselekedett. Célja nem a magyarországi jelenlét, hanem csak egy üzenet Európa államainak, mely valójában arról szól, hogy: Jó napot! Itt vagyunk Európaiak!

Itt vagyunk egy óriási felvevőpiaccal, itt vagyunk egy még nagyobb árú kínálattal, itt vagyunk a világ legnagyobb pénztartalékaival. Európaiak! A világpiacon már rég nem vagytok az ellenfeleink, fogadjátok el ezt a helyzetet, és mi segítünk titeket az égető gondjaitok megoldásában, de ezzel együtt el is kötelezünk benneteket politikánk támogatása mellett.

Orbán és csapata Európa nevében kinyitotta az ajtót, és hajlongani kezdett a kínai akarat előtt. Ezzel most kötötte a nyakára a kötelet, a stokedlit pedig már két irányból rúghatják ki alóla, mert a cionista erők ezt soha nem fogják megbocsátani neki, viszont azok támogatása nélkül vége a hatalmának. És az oroszok sem, mert Közép-Európa orosz érdekterület, és nem szeretik, ha kis helyi paprikajancsik beleköpnek a levesükbe. Az oroszok és a kínaiak öt perc alatt elintézik egymás közt ezt a kérdést, mindkettőjük hasznára, de mi lesz a Paprikajancsi sorsa? Borítékolható.

Mindezt azért, mert képtelenek bármit rendesen megcsinálni. Kétszínű és áruló fajta.
shaneb 2011.07.01 09:37:45
A kínai miniszterelnök látogatása során kijelentette, érdekük az euró fenntartása. Sokan azzal érvelnek, hogy valószínűleg az euró kötvényekben álló kínai pénzek miatt. Kínának egész más érdeke fűződik ehhez, és a legkevésbé sem ez. Ha a világ átrendeződése gyorsan zajlana le, Kína tartalékai ellenére a visszaesett üzletek és befagyott pénzmozgások miatt belső feszültségekkel számolhat. A lassú átalakulás (amely még így is gyors) kiegyensúlyozottabb, és könnyebben kezelhető. Az Európát vezető cionista csapat azt hiszi, hogy ezzel a haladékkal ők is jól járnak, mert a Kínából befolyó pénzekkel még elvegetálhatnak. Nagyon rosszul képzelik. Hátralévő idejük igazából egy-két éves idő intervallumban mozog maximum, és ezt még a kínai tőke sem képes megfékezni, kivéve, ha kilóra megveszik az országot. Ebben az esetben azonban újabb gonddal kell cionistáéknak szembenézni. Kína nem fogja tűrni a cionista társaság szabotázzsal felérő kormányzását. Igen jól megtanulták már, és tökéletesen megjegyezték, a cionista lakájokkal nem lehet sem együttműködni, sem bennük megbízni. A megbízhatatlansági tényező pedig rendkívül fontos az üzleti világban. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugyanez a cionista társaság akarja katonailag beszorítani Kínát, és elvágni Kínát az olajtól, nyersanyagoktól, és azt se feledjük, hogy Soros keze bőven benne volt mind az ujgur, mind a tibeti dolgokban. Ki is tolta a helyére Orbánt? Hát Soros. És ezt a Kínaiak nem tudnák? Ez a látogatás nem Orbánnak szólt!

Orbán pedig tökéletesen tisztában van vele, hogy valami nincs rendben egészen, ezért a zavarodottság, és az olyan politikai hibák, mint, hogy nem ment ki a repülőtérre fogadni az elnököt. Máris megérthetjük a miértjét. Orbán számára ez nem más, mint "kaptatok még egy kis időt a mi érdekeink miatt, használjátok ki, már nem tart túl soká". A kínaiak realisták, és mivel nincs ennél a garnitúránál jobb, ezekkel tárgyalnak. Nagy örömmel fogadnának egy erkölcsösebb tárgyalópartnert, de ha ló nincs, a szamár is jó - akit épp most visznek a jégre. Nos ez a valódi kínai hozzáállás. A segítségnyújtás nem a cionista EU-nak szólt, hanem Európának. Ha jók a gazdasági kapcsolatok, akkor jól mehet a politikai kapcsolat is, BÁRKI IS VEZETI EURÓPÁT!

Ezek után az egész történetre Orbán parlamenti viselkedése teszi fel a pontot. Gőgös, nagyképű, "ki ha ő nem" viselkedés, persze ez csak színészkedés, de nagyon öntelt és visszataszító. Azért, mert kapott Kínától egy "nesze semmi fogd meg jólt"? Az embernek az az érzése, hogy vakok, és az egész történetnek bár színészei, egy mukkot sem fogtak fel belőle. Önnön nagyságuk eufóriájában lejtik a dán-dán (zsidó) táncot, és éneklik a bamba tömegnek: nézzétek, a nagy Kínától mi mennyi pénzt szereztünk, MI olyan ügyesek vagyunk, és így tovább. Eközben egy új világ készülődik, melynek a lényegét ezek szerint még fel sem tudták fogni. Nekik ebben nincs hely, sem Oroszország felől, sem Kína felől, sem sehonnan. Azt hiszem a nagy eufória érdekesen fog átalakulni nemsokára. Mert Kínából, ha a jövőben ide látogatnak, akkor azok már nem vendégekként, hanem számonkérőkként jönnek, úgy, mint most az IMF-től. A Nyugatot részben ki lehetett fizetni holmi holokauszt-törvénnyel, egyenruha tiltással, internet cenzúrával, és egyéb, rabszolgává minősítő jogi terrorral, cigány és deviáns seggnyalással, de az ilyesminek a kínaiaknál nincs értéke. Ott bizony fizetni kell, különösen annak, aki a felvett kölcsön ellenére ellenük politizál.
Segítség, segítség, gyorsan segítsenek! Kormánypártunk egysége varrás mentén reped!Úgy látszik Kína, és a tibetiek elleni fellépés, no meg annak pofátlan indoklása kellett az első repedések megjelenéséhez a Fidesz egységének eddig szilárdnak hitt Nagy Falán. A képviselők…..
shaneb 2011.07.01 09:30:02
A kínai miniszterelnök látogatása során kijelentette, érdekük az euró fenntartása. Sokan azzal érvelnek, hogy valószínűleg az euró kötvényekben álló kínai pénzek miatt. Kínának egész más érdeke fűződik ehhez, és a legkevésbé sem ez. Ha a világ átrendeződése gyorsan zajlana le, Kína tartalékai ellenére a visszaesett üzletek és befagyott pénzmozgások miatt belső feszültségekkel számolhat. A lassú átalakulás (amely még így is gyors) kiegyensúlyozottabb, és könnyebben kezelhető. Az Európát vezető cionista csapat azt hiszi, hogy ezzel a haladékkal ők is jól járnak, mert a Kínából befolyó pénzekkel még elvegetálhatnak. Nagyon rosszul képzelik. Hátralévő idejük igazából egy-két éves idő intervallumban mozog maximum, és ezt még a kínai tőke sem képes megfékezni, kivéve, ha kilóra megveszik az országot. Ebben az esetben azonban újabb gonddal kell cionistáéknak szembenézni. Kína nem fogja tűrni a cionista társaság szabotázzsal felérő kormányzását. Igen jól megtanulták már, és tökéletesen megjegyezték, a cionista lakájokkal nem lehet sem együttműködni, sem bennük megbízni. A megbízhatatlansági tényező pedig rendkívül fontos az üzleti világban. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugyanez a cionista társaság akarja katonailag beszorítani Kínát, és elvágni Kínát az olajtól, nyersanyagoktól, és azt se feledjük, hogy Soros keze bőven benne volt mind az ujgur, mind a tibeti dolgokban. Ki is tolta a helyére Orbánt? Hát Soros. És ezt a Kínaiak nem tudnák? Ez a látogatás nem Orbánnak szólt!

Orbán pedig tökéletesen tisztában van vele, hogy valami nincs rendben egészen, ezért a zavarodottság, és az olyan politikai hibák, mint, hogy nem ment ki a repülőtérre fogadni az elnököt. Máris megérthetjük a miértjét. Orbán számára ez nem más, mint "kaptatok még egy kis időt a mi érdekeink miatt, használjátok ki, már nem tart túl soká". A kínaiak realisták, és mivel nincs ennél a garnitúránál jobb, ezekkel tárgyalnak. Nagy örömmel fogadnának egy erkölcsösebb tárgyalópartnert, de ha ló nincs, a szamár is jó - akit épp most visznek a jégre. Nos ez a valódi kínai hozzáállás. A segítségnyújtás nem a cionista EU-nak szólt, hanem Európának. Ha jók a gazdasági kapcsolatok, akkor jól mehet a politikai kapcsolat is, BÁRKI IS VEZETI EURÓPÁT!

Ezek után az egész történetre Orbán parlamenti viselkedése teszi fel a pontot. Gőgös, nagyképű, "ki ha ő nem" viselkedés, persze ez csak színészkedés, de nagyon öntelt és visszataszító. Azért, mert kapott Kínától egy "nesze semmi fogd meg jólt"? Az embernek az az érzése, hogy vakok, és az egész történetnek bár színészei, egy mukkot sem fogtak fel belőle. Önnön nagyságuk eufóriájában lejtik a dán-dán (zsidó) táncot, és éneklik a bamba tömegnek: nézzétek, a nagy Kínától mi mennyi pénzt szereztünk, MI olyan ügyesek vagyunk, és így tovább. Eközben egy új világ készülődik, melynek a lényegét ezek szerint még fel sem tudták fogni. Nekik ebben nincs hely, sem Oroszország felől, sem Kína felől, sem sehonnan. Azt hiszem a nagy eufória érdekesen fog átalakulni nemsokára. Mert Kínából, ha a jövőben ide látogatnak, akkor azok már nem vendégekként, hanem számon kérőkként jönnek, úgy, mint most az IMF-től. A Nyugatot részben ki lehetett fizetni holmi holokauszt-törvénnyel, egyenruha tiltással, internet cenzúrával, és egyéb, rabszolgává minősítő jogi terrorral, cigány és deviáns seggnyalással, de az ilyesminek a kínaiaknál nincs értéke. Ott bizony fizetni kell, különösen annak, aki a felvett kölcsön ellenére ellenük politizál.
"Meglehetősen hosszú időbe telik, míg hazánkban a szocializmus és a kapitalizmus között az ideológia terén eldől a harc: melyik győz. Ennek oka az, hogy még hosszú ideig fenn fog maradni országunkban a burzsoázia és a régi társadalomból származó értelmiség befolyása,…..
shaneb 2011.06.29 13:25:49
@Zine:" ideológiai finnyáskodást meg hagyjuk meg az olyan Vona-féléknek, akiknek az a legnagyobb gondjuk, hogy a kisebbségek "indokolatlanul szaporodnak" nos erre gondoltam konkrétan. Elhiheted nem tv. nézéssel keresem a kenyerem, most van időm hát teszem.Bár tehetném, hogy a politika megcsinálja a Kánaánt én pedig élvezném a gyümölcsét.Bár információkat sem kommunista, és zsidó médiumokból szedem.Többre megy az ember, ha blogokra jár és onnan szűri le a lényeget.Mellékesnek semmi nem mellékes. Mert akkor szokott következni a mellébeszélés, és a csúsztatás.
shaneb 2011.06.30 07:05:59
Orbán a kínai nyitás elfogadásával két legyet akart ütni, de csak magát fogja fejbe találni. Egyrészt borsot törni az oroszok orra alá, másrészt pedig könyörögnek némi kis haladékot adó alamizsnáért. Különben Orbán, aki az Európai Néppárt nevében éveken át ostorozta Kínát, miért vitetné be a rendőrségre az általuk támogatott tibeti ellentüntetőket, és jópofizna azzal az országgal, ami szerinte egy népnyúzó diktatúra?

Csakhogy az oroszok és Kína között van egy hatalmas különbség, amit a cioncsapat nem képes felmérni.

Az oroszok elhajtották őket, mert ismerik a társaságot, és tudják micsoda egy cionbérenc társaság ez, köpönyegforgatók, két, vagy több kulacsosok, könnyedén elárulnak bárkit. Az oroszok ilyenekkel politikai alapon nem tárgyalnak. Kína szintén ismeri őket, csakhogy Kína befolyása gazdasági téren hatalmas, míg Oroszországé ezen a téren nem annyira. Megmondtuk feketén-fehéren, hogy Kelet felé csak a Nyugat ellenében lehet menni. Görögországba is ment volna orosz vagy kínai tőke, de az Unió parancsára ezt elutasították. Nálunk lehet, amit náluk nem? Dehogy. Csak Orbán most némi pénzért kicsit szembemegy a nyugati cionistákkal. Csak azért, hogy a Kelettől kapjon egy kis pénzt. Aztán majd ha a pénz itt van, majd a kettő között ellavírozunk valahogy. Na ez az a kétkulacsos politika, amit sem az egyik, sem a másik nem fog eltűrni. Nemsokára nyilatkozni kell: Kelet vagy Nyugat. Egy hónap, öt? - vagy egy év? Ki tudja, de előbb-utóbb kell. És akkor nincs pardon, meg kérem szépen. Vagy innen rúgnak, vagy onnan. Ha Kelet felé nyit, akkor a Nyugat, a bankok, a cionisták, ha a Nyugat felé, akkor Peking. Kína hatalmas gazdasági befolyással rendelkezik. Olyan szinten tud gazdaságilag elszigetelni egy ilyen pici országot, hogy felfogni sem képesek Orbánék. Elég ha azt mondja a németeknek, nem rendelem meg a két erőművet, ha nem telepítik át az Audit Szlovákiába. A magyar kormány egyből készen is van. Sőt! Leállítja a magyar cégektől a megrendelt Kínába szállítandó termékeket. Tudomásul kellene venni, hogy Magyarországnak a kínai gazdasághoz viszonyított ereje még a nullánál is kevesebb. Tehát ennek a kapcsolatnak semmiféle gazdasági oka nincs.

Legyünk tisztában valamivel, mielőtt újongunk a Kínától kapott dolgokon. Egymilliárd euró, az semmi, két-három gyár, dolgozni fog benne pár száz ember. Csakhogy közben a jászsági terület ipari központjából, Jászberényből most rúgtak ki közel 3000 és még egyszer, hogy érthető legyen: háromezer embert. Az a pénz jó lesz ezek munkanélküli segélyére. A kínai állam magyar értékpapírokat vesz? Melyik papírokat? A magánnyugdíj pénztárak pénzének jó része állami értékpapírokban volt, melyet az állam most visszakapott, és nézegeti a szekrényben. Nagyjából ezeket veszik meg, úgy fog elfolyni, mint a tésztaszűrőn a melegvíz, és máris az idegen bankokhoz vándorolt.

Orbán most idegesen szívogathatja a szája szélét, ugyanis az, amit most kapott, egyenlő a nullával, csak arra volt elég, hogy elkötelezze magát, van miért a szőnyeg szélére állítani őket már Pekingben is. Peking viszont nem Oroszország, és nem Putyin. Ők öt forintét is elmennek a végsőkig, és meg is teszik. A legkisebb hibás mozdulat, egy rossz mondat, és a magyar vezetésnek harangoztak. Márpedig ezt Orbánéknak meg kell tenni előbb-utóbb, mert a Nyugat, mint a kölkeitől, ezt elvárja. Orbánék onnan kaptak mindent, és függési viszonyban vannak. Ha a Nyugat megköveteli, akkor meg kell tenni, és végük. A Nyugatot az sem érdekli, ha Orbán repül, van a helyére jelentkező elég.

Kína nem segítő kezet nyújtott, hanem a saját jól felfogott politikai érdekeinek megfelelően cselekedett. Célja nem a magyarországi jelenlét, hanem csak egy üzenet Európa államainak, mely valójában arról szól, hogy: Jó napot! Itt vagyunk Európaiak!

Itt vagyunk egy óriási felvevőpiaccal, itt vagyunk egy még nagyobb árú kínálattal, itt vagyunk a világ legnagyobb pénztartalékaival. Európaiak! A világpiacon már rég nem vagytok az ellenfeleink, fogadjátok el ezt a helyzetet, és mi segítünk titeket az égető gondjaitok megoldásában, de ezzel együtt el is kötelezünk benneteket politikánk támogatása mellett.

Orbán és csapata Európa nevében kinyitotta az ajtót, és hajlongani kezdett a kínai akarat előtt. Ezzel most kötötte a nyakára a kötelet, a stokedlit pedig már két irányból rúghatják ki alóla, mert a cionista erők ezt soha nem fogják megbocsátani neki, viszont azok támogatása nélkül vége a hatalmának. És az oroszok sem, mert Közép-Európa orosz érdekterület, és nem szeretik, ha kis helyi paprikajancsik beleköpnek a levesükbe. Az oroszok és a kínaiak öt perc alatt elintézik egymás közt ezt a kérdést, mindkettőjük hasznára, de mi lesz a Paprikajancsi sorsa? Borítékolható.

Mindezt azért, mert képtelenek bármit rendesen megcsinálni. Kétszínű és áruló fajta.
shaneb 2011.06.30 07:52:50
@Zine: Dicsértessék. Úgy látom nem kellene.