Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bud Taste

0 bejegyzést írt és 568 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap a Dreher kőbányai fellegvárába invitáltak, ahol - azt gondoltam legalábbis a meghívó alapján - bemutatni szándékoznak a Pilsner Urquell néhány új innovációjú csomagolását, és elmagyarázzák a helyes csapolás fortélyait. Vagyis egy kellemes, ám nem túl izgalmas másfél órát terveztem eltölteni.…..
Bud Taste 2016.03.04 08:33:25
@apuska: A ZIPs már évek óta használja ezeket a tankokat a Fôzdefeszten.
A cseheknél, mielôtt elterjedtek volna ezek a tankok, csak pár kocsmában volt érdemes Prazdrojt inni, a legjobb mindig a Tigrisben volt.Mióta elterjedt ez a rendszer nincs igazán különbség, ezért a mainstream Prazdroj helyett már inkább iszom ott is a craft söröket
Először Maurer Oszkár, délvidéki magyar borász a Beerfort bemutatón mesélt nekem a főzdéről, és igyekeztünk megszervezni egy közös kóstolót, de az akkor nem jött össze. Aztán Takács Péterrel (Hatodik Íz) társalogtunk róla, és Tim a World Atlas of Beer szerkesztő-társírója is elismerően szólt róla,…..
Bud Taste 2016.01.16 08:49:31
@kcksnrkcksnr: Csak annak vernének oda, akinek van egy kóstolásra 12 féle söre, amik több hónapos eltéréssel lettek lepalackozva és van közte legalább egy hibás, romlott... Vagy annak, akinek ugyan nincs hibás söre a 12 fajtából, de a sörei pontszámának átlaga alacsonyabb lenne mint 87 pont...
A dizájnra nem térnék ki, mert azt nem lehet meginni, meg a szerb vásárlóerő paritásra sem...
A Szent András sörfőzde immár harmadik éve jelenik meg az Esthajnal névre hallgató karácsonyi sörrel, amit minden évben más hangulatban, más recept szerint főznek le. Két éve - a gyümölcsös szentandrási sörök töretlen sikerén felbuzdulva - még áfonyás sör volt az…..
Bud Taste 2015.12.03 18:01:51
Bevallom őszintén, hogy még az én sokat próbált, kísérletező kedvű sörös lelkemnek is bizarr volt elsőre Tibold "Sörspecialista" Ákos Garlic Beer-je, és kellett 1-2 hét, amíg meggyőztem magam, és vettem egy palackkal, de még ezután is sokáig pihent a hűtőben. A sörblogger…..
A magyar átlagos gasztrokultúra az italokban (is) elég egysíkú. Tokaji Aszú, Szekszárdi vagy Egri Bikavér, villányi vörösbor, Unikum. Ebbe az "elit csapatba" egy sörrel nehéz, ha nem lehetetlen bekerülni, mert a magyar - ugye - az ősidők óta borivó nemzet, vagy mégse? De mi a…..
Bud Taste 2015.10.31 09:24:10
@pif: OK, én csak arra reflektáltam, hogy az eredeti Korty jó volt és egyáltalán nem zsákutca, csak a lebutított verziók miatt gondolják ezt azok, akik nem kóstolták az igazit.
A dolgok közepe helyett egy kis confessio-s kitérő. Az elmúlt évben már sokadszor hasít belém az érzés, hogy a hazai sörszcéna átlépett egy dimenziókapun, legalábbis itt Budapest környékén. Túl járunk már azon, hogy heteket várunk egy-egy izgalmas főzetre, eseményre. Minden…..
Bud Taste 2015.10.22 19:38:07
@pif: "itthon ez nem elérhető egyszerre, hanem még a magam fajta bennfentesnek is össze kell mazsoláznia, ha éppen egyesével kapható egyáltalán. Van még mit tanulnunk sörkultúrából és marketingből..."

Nagyon jó ötlet, össze kellene szedni 6 baksört és egy hatos kartonban limitált szériában kiadni.
10 éve a Dreher próbált betörni az amcsi piacra a Dreher bakkal, Michael Jackson is promotálta egy kicsit (lehet, hogy régebben volt mint 10 év?) Akkor nagyon tetszett az ottani piacra szánt elnevezés a "Bak pack" szerintem meg kéne győzni a Drehert, hogy készíttessen egy "bak pack" six packet amiben a Dreher Bakból lenne 2 üveg, a maradék négy pedig kisüzemi Bak lenne.A fogyasztók felé jó üzenet lenne a Bak "crafty" image-ének építése (a Dreher Hidegkomlós sötét párja) a másik négy kisüzeminek pedig egy lehetőség a márkaépítésre a SABmiller büdzséjéből. Szerintem pozitív üzenet lenne...
Rá tudnád beszélni a Schillingert?
Bud Taste 2015.10.23 15:36:53
@pif: Pont azért ő, mert az egyes gyárak marketing osztályaihoz nincs köze.Mivel a marketingesek sörismerete a nullához közeli, kizárt, hogy ilyenre nyitottak lennének, csak globális látásmóddal lehetne keresztülverni ezt a multiknál, semmiképpen nem a lokális marketingen keresztül.

Feljebb írtam, hogy a Schremser Bio Roggen már önmagában is megérne egy kirándulást, a Hofstettner Kastanienhonig sörére pedig nagyon kíváncsi vagyok. Markus Thaller a Hofstaettner főzőmestere segített nekem a Linden Street hársfavirágmézes sör receptjében, jó lenne személyesen köszönetet mondani érte...
Bud Taste 2015.10.23 17:40:06
@rambo13: Köszi az infot.
lengyel búzasör..
Bud Taste 2015.10.22 19:49:45
Akár klasszikus határátkelős történet lehetne is a mai, hiszen szerzője, Ladiszla bölcsész végzettséggel nem tudott elhelyezkedni Magyarországon, így indult neki az Egyesült Királyságnak, ahol főleg a vendéglátóiparban dolgozik, most éppen pincérnőként. De szerintem nem ez a…..
Bud Taste 2015.06.23 07:23:14
@kardio1: "Magyarország vezető agykutatoja mellett szerettem volna dolgozni, de az én agyam csak mint munkadarab érdekelte. Ezért száz sikertelen boncmesteri és nővéri allaspalyazat után úgy döntöttem, hogy az én helyem Orkney egyik, ha nem az egyetlen szállodájában van"

Orkney már Thorfinn Einarsson, (the 7th Viking Earl of Orkney) óta híres az agykutatókról, úgyhogy zseniális választás volt, nem beszélve a Higland Parkról:)

siba.co.uk/2015/02/silver-award-for-orkney-brewery%E2%80%99s-legendary-skull-splitter-ale/
Bud Taste 2015.06.23 07:23:29
@Zoole[uk]: "Az,az olyan occso Janosoknak valo,amilyen Te is vagy,en a Véjtrozba jarok:)))"

Ne arcoskodjá, bisztos Neked is van Morgács a házadon, mek a merdzsón is :)
Laci történtét nem igazán szeretném előre kommentálni, engem megrázott. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett. Olvassátok!  Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. „Előre is elnézést szeretnék kérni mindenkitől írástudatlanságom miatt, nem…..
Bud Taste 2015.06.19 21:16:07
@blackhair-lady: "@mojyo: Te most leirtad a vilag leghosszabb mondatat szerintem :DDD"

Eszterházy Függő című regénye is egy mondat, fura, hogy nem ismered, pedig a Te korostályodnak írta:)
Bud Taste 2015.06.21 15:13:43
@blackhair-lady: "Mit ertesz azon, hogy az en korosztalyomnak irta?"

Bocsi, de a kommentjeid alapján 49-50 évesnek gondoltalak, ha tévedtem. elnézést kérek.
Eszterházy a 70-es évek végén a Fancsikóval meg a Termelésivel a tinédzser és az egyetemista korosztálynak írt. A Függő (ha jól emlékszem) a Mozgó Világban is megjelent amire szintén a lázadó fiatalok gerjedtek akkoriban, Hajnóczy és Hobó dolgai is ott jelentek meg (utóbbi Szerémi László álnéven). Ezért gondoltam, hogy akkor lehettél tizenéves, tehát olvastad az írásait, ha máshol nem, a Mozgó Világban.
cseh ale Mi a KK-nál nagyon szeretjük a cseh söröket, és igyekszünk minél gyakrabban minél több főzde minél több sörét kóstolni. Ebből fakadóan azok az üzemek, amik már jó pár éve elérhetőek Magyarországon (vagy legalábbis nagyobb cseh városokban) helyzeti előnyből…..
Bud Taste 2015.06.18 21:36:26
@lilakutyak: "a címkéjével kiérdemelte nálam, hogy megtartottam a palackot."

Hát szerintem meg elég gané az a ganésa a címkén:))
Számos termék létezik, amire azt mondják, jobb nem tudni, hogyan készül. Vannak, akik a marketinget is ezek közé sorolják, bizonyára azért, mert valamivel behatóbban ismerik – nekem abszolút szerencsém, hogy fogalmam nincs róla, hogyan készül egy reklám, hogyan lesznek egy terméknek üzenetei, hogyan…..
Bud Taste 2015.05.21 08:04:35
@Serkoptató: Hát ahun a legtöbb fogy belüle, ott megkérdezték a területi képviselők a boltosnéniket, h ki veszi meg a fáncánt
Vagy ha erre nem vették a fáradságot, kisakkozták, h a 40-es korosztály az ucsó akik még a Bazantot fáncánnak hítták és még ízlett is nekik vs a lóbányai
Sokszor felmerül ugyan az, hogyan élik meg a gyerekek a határátkelést, ám nem nagyon emlékszem olyan posztra, amely kifejezetten arról szólt volna, hogyan is élte meg egy gyerek a külföldre (vagy éppen a vissza…) költözést. Nos, Christine írásában mindkettőről lesz szó, és…..
Bud Taste 2015.05.14 22:43:15
@nyuszigonosz(D): "@Shanarey: Ez a mai nap legjobb hozzászólása."

Erről eszembe jutott a vicc, arról, hogy melyik a nap legjobb hozzászólása a HÁ-n...
Hát rendszerint az, amit az agyhalott moderátor még a megjelenése előtt kimoderál...
Bud Taste 2015.05.14 23:35:02
@Határátkelő: Nem pech, hanem paradoxon :(
A Belgaco minden évben tart a sajtónak egy sörbemutatót a fesztivál előtt, de eddig sohasem tudtam ezeken részt venni. Idén azonban megtört ez a negatív széria, és a 6. Belga Sörfesztivál korábban beharangozott sörei közül pár újdonságot és néhány ikonikus darabot sikerült…..
Bud Taste 2015.05.14 21:15:07
@rambo13: Mintha számítana, h 15 cl vagy 20.
Emlékezz vissza, tavaly is olyan nyersek voltak a sörök, hogy önteni kellett. Az Hercule esett jól egyedül, azzal meg tele a hűtő otthon is...
Bud Taste 2015.05.14 21:45:47
@rambo13: szerinted évjáratos Boon lesz?
Az elérhető legfrisebb. Jó a wit, de nem 1800-ért 4,5 dl...
Tegnap láttam, h megjelent a St. Bernardus wit a Leclercben is.
magyar világos sör Mostanában nincs szerencsénk a bloggal: mire sikerült végre időt találni a bejegyzésíráshoz, a majdnem-kész cikknél elrontottuk a képbeszúrást (akit esetleg érdekel: a blog.hu nem tolerálja a drag-and-dropot), aminek eredményeként elszállt minden, amit…..
A Monyó Café a budapesti sörszeretők egyik kedvelt helye, melynek tulajdonosa Pein Ádám - aki egyébként a közeli Ráday utcában a Kézműves Csemegét (sörös és más delikát áruk kis kincsestára) is jegyzi - addig addig gondolkodott, míg Németh Antival (Hedon, Sernevelde) közösen…..
Bud Taste 2014.12.18 08:08:49
@rambo13: "@promontor: őőő...nem. bár az imperial porter az tényleg értelmezhetetlen:)"

Mi a baj az imperial porterrel?
Az én kedvencem sok-sok éve a Grand Imperial Porter, ami a lengyel Auchanban kb. 200 Ft és azt hiszem 8% körüli alkohollal egy gyönyörű darab!

www.chmielowisko.pl/2013/01/31/odlezakowany-grand-imperial-porter-z-browaru-amber/
Bud Taste 2015.03.21 09:09:50
@pif: "Én nem így gondolom, szerintem pont az viszi előrébb a dolgokat, hogy az ember szól, ha vmilyen problémát tapasztal."

Ez a probléma minőségétől függ. Például, ha azt tapasztalod, hogy a hiba szándékos, nincs értelme szólni, mert aki elkövette tudatában volt annak, hogy mit csinál. Például én sem szóltam, mikor egy folyóparti halászcsárdában a harcsa halászlében a szeletek pangásiusból voltak, mivel nem tudom bebizonyítani, akkor meg minek konfrontálódjak...
Akkor van értelme szólni, ha a hiba nem tűnik szándékosnak, van értelme a figyelmeztetésnek/visszajelzésnek. Feltételezem @alehunter: jelen esetben úgy gondolja, hogy a megcélzott fogyasztói körnek ez így tökéletesen megfelel, ezért nem látja értelmét szólni, mivel nem neki szánták ezt a sört. Persze, lehet, hogy tévedek, ez csak az én véleményem.
Jó két és fél éve írtam először a - németalföldi "hegemóniát" megtörő - nyolcadikként létesült trappista főzdéről, és debütáló főzetéről. Még az ősz folyamán pillantottam meg a Sörmanufaktúrában az engelszelliek második főzetét, egy "világos dubbel"-t, a Benno-t.…..
Bud Taste 2015.02.16 20:16:07
@Serkoptató: "Ahhoz, hogy tisztességes sört igyanak az emberek, a "nép" közé kell vinni azt."

Sajnos a "népet" nem érdeklik a tisztességes ételek vagy italok. A legnagyobb piacon (USA) is beletelt 30-40 évbe, amíg eljutottak arra a szintre, hogy minden 20. liter elfogyasztott sör craft beer legyen. Jelenleg a craft beer mennyiségi részesedése még mindig 10% alatt van ugyanott, pedig a nép messze nem annyira árérzékeny, mert az amerikai piac vásárlóereje nem hasonlítható össze a magyarral. A craft beer még ott sem a nép söre, mivel csak 1/12 részét jelenti az összes fogyasztásnak, pedig nincs is túlárazva.

www.brewersassociation.org/attachments/0001/4354/Growth-Small_HR.png
Hol is kezdjem? Az úgy volt, hogy 2013-ban lemaradtam a Rizmajer Karácsonyi söréről, pedig előző évben nagyon ízlett, így idén elébe mentem a dolgoknak és megkértem Józsit, hogy tegyen félre pár üveggel, majd beugrom érte. Mikor Karácsony előtt odaértem a Szebeni utcába, már…..
ukrán félbarna sör Olvasónk, Dávid, még november közepén ajánlott fel egy ukrán sört a KK-nak, így mostanra bizonyára azt hiheti, csak úgy megittuk. Pedig nem, csak lusták vagyunk, noha a Трапезне érdekes sörnek bizonyult, némi magyar söripari párhuzamtól sem…..
Bud Taste 2015.01.07 14:25:58
@-kk-: "közismert tény, hogy az európai nagyipari sörök képzeletbeli domborzati térképén Magyarország valamiféle tengerszint alatti mélyföldet alkot"

Nagyon durván tolod:)))
@rambo13:
"ez az ukrán sör és a körítése, pont ugyanakkora katyvasz, mint amaz..."
Ha már Ukrajna, akkor inkább kvasz, mint katyvasz...
Két éve még csak úgy ahogy sikerült összeszedni magyar karácsonyi söröket tavaly már óriási téli-karácsonyi kínálat volt a piacon és idén egyre másra jönnek ki a kis főzdék a téli és kifejezetten karácsonyi sörökkel. Idén már tényleg a bőség zavarával küszködtem,…..
Bud Taste 2015.01.02 16:58:45
@pif: Tükörreflex által homályosan...
Bud Taste 2015.01.02 18:07:06
@pif: Nem pavlovi, hanem páveli...
Bár már nagyon közeleg az év vége, de évzáró-összegzés helyett még egy kis aktuál-sörtrend következik az ünnepek alatti pihentető sörözés mellé szóló elmetorna gyanánt. Aki fáradt ilyesmire, annak nemsokára érkezik a szokásos évzáró képriport a 2014-es évről. A…..
Bud Taste 2014.12.30 23:53:25
@pif: A Tesco a sajátmárkás termékeit árképzés szempontjából 3 alkategóriára szegmentálja: a Value a legolcsóbb a termékkategórián belül (régen ezt hívták Gazdaságosnak, de ezt a nevet hamar sikerült leamortizálni, ezért visszatértek az eredeti névre), a Standard (más néven Tesco Színes) a gyártói márkákkal megegyező minőségű, de azoknál olcsóbb, illetve a Finest, ami a szuper prémium márkákkal veszi fel a versenyt és szintén olcsóbb mint a hasonló minőségű márkatermékek.
Folytatódik a kisüzemi sör és Sörbúvár téli nagy menetelése a médiában. A Hír Tv-s vakkóstolás után ma reggel a TV2 Mokkájába látogattunk Bukovinszky Bélával, a Szent András Sörfőzde tulajdonosával, hogy az unalomba forduló hírözönt felpezsdítve bemutassuk a…..
Bud Taste 2014.12.17 20:26:36
@rambo13: Mások nevével viccelődni nem komilfó Möszjö
Hát ezt is megérte a blog, szakértettünk a TV-ben. Innen megnézhető - kb. a 10. perctől. - - - > Azért néhány dolog a műsoridőbe nem fért bele.Általánosságban remélem, nem az jött le a műsorból, hogy a Heineken és a magyar Gösser jó sör, csak a vakok közt félszemű a király effekt működött. A…..
Bud Taste 2014.12.04 08:56:34
@Eddie Roberts: Szilveszterre egy Limited Edition virsli kerül minden évben a boltokba 199 Ft/kg áron, az az ideális kísérője a Kőbányainak mellé Globus mustár, majo és ketchup rulez

remélem segítettem
Ábrahám Máté, Nagy Ervin, Roszik András és Rizmajer József. 4 név. De mi a közös bennük? Mindahányan sörszeretőek, mindegyikük a Corvinus Egyetem Sörmester képzésének a másodéve hallgatója és közösen főzték a Rizmajer idei "elhajlását", a Rozsdást. Tavaly lelkendezve…..
Bud Taste 2014.11.28 21:06:44
@rambo13: tavasszal szervezni kéne arra egy jó kis sörtúrát Krumlov, Brno, Trebon meg Schrems és környéke ütős kis program lenne...
Bud Taste 2014.11.28 22:16:02
@rambo13: fele árból én is megszervezem ugyanezt, de már akkor is drága

Brnoban egy egész emeletet (4 szoba) bérelek 100 EUR-ért, Trebon és Krumlov sem drágább, ha időben foglal az ember...
A maradék 100 EUR-ból meg kijön a sör és a benzinpénz is.
Elnézést kérek a morbid felütésért, de az asszociációs sor a Napalm után szerintem minden második embernél ez volna, úgyhogy talán nem kell sürgősen szakemberhez fordulnom. A nemrég elment Robin Williamsnek meg nem a Mrs Doubtfire, hanem a címben idézett filmszerep -szerintem -…..
Bud Taste 2014.11.28 14:50:34
@rambo13: "hát a galoppírozás azért ennél jobb volt :)"

Látom Te az explicit dolgokat szereted:)

Az a baj, h ha a Sir Lancelotra csak szikével reagálok, sose jöttél volna rá, muszáj szádba rágni a dolgokat, az tetszik Neked:)
Bud Taste 2014.11.28 15:15:12
@rambo13: már megint explicit vagy:))
vigyázz, lassan eljutsz a düsii szintre
Bud Taste 2014.11.28 16:59:57
@rambo13: pedig nálatok nagyba' megy a licit:)
potens meg impotens egymásra licitálnak, de a végén mindig nekünk kell kifizetni:(
A hétvégén (november 21-22.) a bécsi Anker Expedithalle-ban rendezik meg másodjára a Craft Bier Fest Wien rendezvényt, amelyre sok magyar főző, blogger és sörszerető honpolgár is kilátogat, és két magyar főzde (Legenda és Horizont) is a kiállítók között lesz. A Sörbúvár…..
Bud Taste 2014.11.19 11:23:14
@Serkoptató: A GBBF-en is vannak harmadvonalbeli zenekarok, de engem ezek sosem zavartak se itthon se kinn, az sokkal jobban zavar, hogy a fesztiválok ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek és a nem odavaló emberek hordáival kell együtt sodródni a tömegben a műanyag pohárral a kézben. Ha üvegpoharas belépő van és kóstoló mennyiség elérhető, tőlem akár Ghymes + Kárpátia is szólhat, pont leszarom...