Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtoM

179 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért összeszedtem ennek is a fontosabb adatait. Ez valamivel durvább anyag, mint a holmium 166 volt :) Használt anyag: Yttrium 90 izotóp Izotóp felezési ideje: 64,8  óra Dózis: cca 227 MBy A felezés igencsak tovább fog tartani.... Idő (óra) Idő…..
AtoM 2014.01.11 05:53:42
@fajemuji: Szia! Elnézést, már nagyon ritkán járok erre. Feladni biztosan nem kell, mert ez nem "halálos" betegség. MAjd írok postot, hogy mi újság velem! Amúgy jobbulást kívánok, de leginkább sok-sok türelmet és kitartást! Lehet vele élni!!!
Azért alakulnak a dolgok. Az első radiosynoviorthesis 2011. decemberében volt ahogy írtam, sokat, nagyon sokat javultam tőle, tavaly decemberben 2012-ben ismét tettünk egy próbát a következő adagra, de sajnos nem sikerült a bevatkozás, előállt egy igen faramuci helyzet :))) Túl jól…..
Hello, hello.... Ezer éve nem jelentkeztem ... :) Olvasótáborom is elfogyott és nem tiszteletlenségből mondom, de nem is szeretném, ha ennek a blognak a keretén belül újra olvasótábort kéne faragnom :-)) De azért az utókornak írok az én kis karfiolkáimról.... Szóval a…..
Drága! Arra gondoltam írok. Neked és magamnak. Hogy érts és értsem magam. Így közel vagy a szótlan, érintés és találkozás nélküli távolban. Aggódtam, de ismételten meg kellett értenem, hogy nincs miért, hiszen Bármilyen megmérettetés megoldása mindig azzal kezdődik,…..
AtoM 2012.09.19 10:51:09
"Gyakorlatilag kezdtem lemodellezni az elköltözésem utáni Tamást, akinek ugyan jeleztem, hogy időre van szükségem a tisztánlátáshoz és hogy tudjam pontosan mit is akarok, de képtelen volt ezt megadni nekem a benne lévő bizonytalanság és félelmek miatt. Így közvetettem ez is hozzájárult a rossz irányhoz :( Örülök, hogy ezt sikerült megértenem a közreműködéseddel! Köszönöm!"

Nem fogok éjjel nappal itt kommentelni, de már a kezdés nagyon rossz irányba megy.
Nem értetted meg., mi történt.

El akartál menni a tisztánlátáshoz, azonban ezt olyan feltételekkel akartad megtenni,
amik egy párkapcsolatban elfogadhatatlanok (konkértan másik pasit akartál nem csak elmenni "tisztán látni"). Talán emlékszel rá.....

Ezek nem félelmek, hanem normális és egészséges keretek voltak amiket meghatároztam.
Nem mindegy, hogy valaki azzal megy el, hogy idő kell neki és betart bizonyos játékszabályokat, vagy
elmegy és nem akar betartani játékszabályokat. Sokszor elmondtam, hogy részemről akármennyi
időt tudok neked adni és várok akármeddig, DE nem akceptálom, hogy neked ebbe az időbe "bármi" belefér, amit
rengetegszer hangsúlyoztál, ahogy én is....

Ez nem félelem, hanem a részedről egy döntés kérdése volt, hogy mit akarsz. Nem kéne most mást belemagyarázni.

Te egyértelműen ki akartál lépni ebből az egész kapcsolatból és fenntartani egy szalmaszálat, hogy ha
meggondolod magad, vagy nem úgy jönnek össze a dolgok, akkor legyen hova visszalépni. Ez az ami nekem nem tetszett. Szerintem
mindegy, hogy mit mondasz róla ez dominált, más kérdés, hogy ebből mit érzékeltél, vettél észre.

Még egyszer: NEM azzal mentél el, hogy a kapcsolatunk neked számít, hanem azzal mentél el, hogy MAGADAT
akarod rendbe rakni és KERESED a BOLDOGABB, EGYSZERŰBB és az elejétől fogva harmonikusan
működő kapcsolatot! Emlékezz a szavaidra!

Ne keverjük bele az én félelmeimet ebbe. Én akkor attól tartottam, hogy elveszítelek,mert ki akartál
lépni, amit meg is tettél.

Mivel arról nem beszéltél, hogy nálad mi hogyan alakul, nálam ebben a kérdésben csak az az információ maradt, hogy ennyi volt. Ezt rengetegszer hangsúlyoztad. Az összes többi számomra látható tevékenységed pedig szintén ezt az érzést erősítette.

Rettenetes kínokat éltem át, hogy ezt a jövőképet, amit itt hagytál elfogadjam. De megtettem.
Úgy tűnik jó irányt vett a történetem :-)318 nap után megkaptam az első igazán jó híreket. Az ultrahang vizsgálat kimutatta, hogy a tumoros sejtek mérete 20-30%-al csökkent, a szuprapatellárisom is ennyivel csökkent, továbbá az erezettsége az egész tumornak csökkent. Csupa jó…..
Nos ennek is eljött az ideje. Kiengedtek a kórházból :-) Világító májjal és belsőségekkel boldogan, felszabadultan szaladtam végig az utcán, vállamon a pillekönnyűvé vált táskámmal, amelyben 4 napos ott tartózkodásom minden kellékét cipeltem. Örömmel töltött el a tavaszi…..
Julcsibá! Hilfe! Számolj nekem lgysz. kalóriákat, ha van egy kis időd. Kíváncsi vagyok! Tegnapi fogyasztásom: 1, 2 db turbószendvics: cca. 10 dkg hagymáskenyér, 6 dkg sonkaszalámi, zölgség (paprika, paradicsom) tele/ szendvics 2, keksz: 400 g. -> 1950 kcal (papírról…..
AtoM 2011.12.12 14:20:50
@julcsibá: Nos, valljuk be, van amihez értek :-) 80,5 kg-os súllyal mentem be a kórházba, most ráálltam a mérlegre és 80,4 kg vagyok :-) Nah, ezt csináljátok utánam :-) El kéne adnom tényleg valamilyen UPDATE módszerként.
Nos, eddig a korábbi bejegyzéseimben a következő eszközöket mutattam be: - vérpumpa - kacsa - lábhajlító gép A mostani bejegyzésben egy újabb eszközzel ismerkedhettek meg, amikor is megint megfejtős játékot hirdetek. Ki találja ki, hogy mi a neve az eszköznek és mire való…..
AtoM 2011.12.12 14:14:44
@Zsüli98: ez nem nekem van. Ez a köznek van. Én ágytálazhattam volna, de lemondtam róla :)
Nah, eddig bírtam :-) Nemzeti szocialista Laci Bátyámnak eddig bírtam hallgatni a demagógiáját, gondoltam egy kicsit felvilágosítom a valóságról! Teljes mellszélességgel áll ki szeretett és tisztelt FIDESZ-e mellett, miközben nem veszi észre, hogy mennyi kárt okoztak az elmúlt…..
Gyermekkoromban is sokszor találkoztam a felezési idő fogalmával, hiszen rengeteg sci-fi könyvet olvastam és rengetegen írtak arról, hogy is fog a föld elpusztulni egy atomháború során. Ilyenkor mindenki azon izgult, hogy milyen atomot is használt a másik nagyhatalom, vajon "Mennyi a…..
Lefutottam a 400m-t. És most mi van? :) Nincs semmi. Nem jött be senki, nem kaptam hawaii mintás pólót, nem akasztottak semmit a nyakamba :-) Heverek tovább, olvasok, rejtvényt fejtek, nyomogatom a gépet, filmet nézek... És várok még 18-20 órát, mire kiengednek a kórházból... :)…..
Hmmm, tulajdonképpen nem akkora gáz 52 órát egy ágyban tölteni, folyamatosan nyújtott lábbal, egy öregember társaságában... Persze csak vicceltem :) Tegnap délután óta, miután ismét elolvastam az ultrahang eredményeket (persze minek?), ahol igenis feketén-fehéren ott van, hogy…..
Gondoltam szépen sorban rakom ki a korábban készített felvételeket :-)) Talán emlékszik még mindenki a pénteken kiposztolt csütörtök reggeli képemre, amelyben bemutattam a WC melleti vödöröt. Íme egy újabb fotó még péntek reggelről a beavatkozásom előttről (helyszín ugyan…..
Rajta vagyok a 300 méteren. Kész vagyok. :( Délután 3 és 5 között aludtam, az nagyon jó volt. Aztán jött a mélyrepülés :-)  Laci bácsi is kiidegel most már. Egy olyan emberről van szó, aki szellemileg elég friss 75 évesen, de csak a sportnak él, meg a nemzeti nacionalizmusnak.…..
Tudom, hogy lassan már unalmas lesz, de látszólag a gyerekeknek még mindig nem unalmas Apa fáslijainak rendszeres használata. Áron 1 hete kapta meg a 6 éveseknek járó oltást. Jelezte, hogy mindenképpen be kéne fáslizni, mert fáj neki :-))) Ebben a felszerelésben is aludt :)))..
Dél van. A holmium izotóp mennyisége pontosan felére csökkent a szervezetemben :-) Ezt meg kell ünnepelnem, így iszom egy jó kis menzás teát! Mennyei! Milyen érzés féltávnál? Ahogy számítottam rá, nagyon jól bírtam idáig. Jól aludtam, zökkenőmentes volt a délelőtt egy 3…..
Csak negyed napinak hívom, mert nem saját "szerzemény", de beszarsz, ha megnézed: cikket érdemes átfutni, majd irány a videó 4.30-tól!!! http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/12/09/a_zokogobajnoksag_csucsa_kiesett_a_13_eves_kislany_az_amerikai_x-faktorbol/   elsőosztályú!!! :))..
Megjött Laci bátyám látogatója. Legalább 5-8 évvel fiatalabb, de gyaníthatólag halláskárosutl. (bazz. puszi, puszi, így ment a köszöntés, az igen :) Szokatlan. Olyan ordítozás kezdődött, hogy ihaj.. Filmet nézek, de nem hallom a fejhallgató alatt. Most feljebb vettem 30%…..
A rheumatológus főrovos asszonyról néhány tudnivaló:   - ő honosította meg magyarországon az alkalmazott gyógymódot (radiosyviorthesis) - specialitása a térdizület kezelése - érdeklődési köre a synovitis....   Néhány cikk, oldal vele kapcsolatban: egy jó leírás…..
Azért az ébresztő fixen 5.30kor bekövetkezik...Biztos úgy gondolják, hogy este mindenki időben lefekszik?! :) jól esett ahogy a legmélyebb álmomból felvertek :)..
Hát, hát .. 8.15 megérkezik Évi,  a felmentő sereg! A következők társaságában: - Két kb 20 cm hosszú, 4 cm vastag turbó típusú szendvics - 500g keksz a meglévő 250g mellé, hogy kitartson szombatig - zöldség, plusz adag színtiszta fehérje (sonkaszalámi magában) -…..
AtoM 2011.12.09 16:39:58
@julcsibá: tudjuk, tudjuk :)))
fájdalom: minimális
AtoM 2011.12.09 19:26:57
@Zsüli98: hoppácska, anonimitás. na akkor (élvezettel) kimoderállak és átírom :-)
nem volt szép tőlem. bő fél órás várakozás után megjelent a nővérke, és behozta a jegeket. Kivette és kitette őket, hogy ne legyenek annyira jegesek, be is bugyolálta őket, szóval nem volt szép tőlem! mea culpa!!..
AtoM 2011.12.09 22:20:40
khmmm.. Lassan 1/4 távnál vagyunk, azaz a 400m-es futásból az első százat letudtuk. Ugye itt még volt lelkesedés, lendület. A következő kétszáz még jól fog menni, hiszen, akkor még kitart az állóképesség.Azaz reggelig nem lesz gáz.És talán az alvás is könnyít a dolgon. De…..
Mikor először jártam a WC-ben és szemesültem az állapotokkal, ami hmmm. szöges ellentéte volt az ortopédiai klinikán tapasztaltaknak (azaz kicsit rosszabb, mint amire számítottam), akkor az angol wc mellett ezt a csodát találtam: Igen, igen!!! A képen jól láható, hogy a wc kefe…..