Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LAJBI

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit jelent nekünk, magyaroknak a szabad pálinkafőzés? Az igazi szabadságharcot a gaz gyarmatosítók ellen? A magyar virtus mindenek feletti megtestesülését? Vagy magát a nagybetűs, mindenáron védendő Hungarikumot? Igaz, a lassan négy éve bevezetett intézkedés következményeit…..
LAJBI 2014.02.21 10:02:33
@Artech: "Nem Józsi bácsi lesz konkurrense a szesziparnak, hanem a feketézők.Ezeket kutassa fel a NAV s ellenőrizze."
Mint fentebb is hivatkoztam rá: "a mostani törvény szerint nekem már most lehet 430 liter 40 fokos pálinkám otthon, és ez még 10 év múlva is otthon lehet, mert azt mondom, hogy én ezt lefőztem 2010–14-ben, de a család egy kortyot sem ivott belőle." Szóval ezzel az "okos" törvénnyel adtak a feketézők kezébe egy aduászt, amivel megsemmisítik a NAV bármilyen gyanúját. Persze lehet találni "kirakat" fogásokat a zugfőzésre, de a feketén árult szeszesitalok zömét sosem fogják megtalálni, ha marad minden így ahogy most van.
Az államnak mindig volt/van lehetősége azt elvenni/adóztatni, amit csak akar. Ha ki szeretnéd kerülni az adózást, rendezkedj be önellátásra (elmondom neked elég keserves), de ne csodálkozz, ha olyan lesz a közbiztonság, közoktatás, közegészségügy, közösségi közlekedés, közutak, köz-stbk színvonala, ami neked nem megfelelő.

Itt sokmindenki azt szeretné, hogy ne kelljen adót fizetni, de evárja, hogy minden ingyen legyen. (Kommunizmus)

Nem hiszem, hogy ez lett volna a célja a II. Orbán kormánynak ezzel a törvénnyel, de azt érte el vele, hogy az égetettszesz-ipar összezuhan, és utána újra lehet majd osztani, majd meghozni a megfelelő törvényeket, hogy az új tulajdonosoknak a megfelelő profit biztosítva legyen. Akinek van türelme és tőkéje ezt átvészelni, az nyert, sokan mások vesztesek...
LAJBI 2014.02.26 17:05:23
@Artech:
"A 40 fokos 'lázt' be sem veszem a számba."
Tudod mit? Ne vedd, és most örülj magadnak!

"Ezek nem 100% gyümölcsből állítanak elő pályinkát, hanem mesterséges szeszből."
Na ebben nagyon-nagyot tévedsz. Azt nem értem, hogy ezt honnan veszed ilyen biztosra, ha nem voltál még a főzőjükben, nem nézted meg miből készül a cefre és hogyan főzik le, hogyan állítják be a szeszfokot, és nem is kóstoltad a termékeiket, mert a "40 fokos lázt nem veszed a szádba". Az a baj veled, hogy olyan dolgokról állítasz 100% biztossággal hülyeségeket, amikről fogalmad sincs.

2000-ben saját magam termelt, szedett, magozott, cefrézett, főzött (saját magam vittem a fát, és tüzeltem az üstök alatt a bérfőzőben) barackpálinkám van még több 10 liter eltéve jeles alkalmakra (50+ fokos az is), szóval nem kell bemutatni a pálinkakészítést, nem egy foteltábornokkal vitatkozol.

Valamint tuladonrészem van egy eléggé jól bevezetett pálinkamanufaktúrában, személyesen ismerem a termelőket, akiknek a gyümölcséből lefőzzük azt a pár 10 ezer hektoliterfok pálinkát évente, amit utána prémium termékként árulnak éttermekben, felső polcon a kiskereskedelemben, meg a reptéri dutyfree-ben. Mit ad Isten 40 fokos, és a visszajelzések szerint nem is kell, hogy több legyen.
Persze ezt vagy elhiszed vagy nem, az meg a Te dolgod...

Nem, nem értem a problémádat, Te sem érted a pálinka manufaktúrák problémáját. Itt az az egyik legnagyobb probléma, hogy defaultból lehet a falubeli JóskaPista bácsinak évente 86 liter pályinkája adózatlanul kifőzve, meg bárkinek lehet ugyanennyije, akinek egy zsebkendőnyi földje sincs ugyan, de fizetnek neki a kocsmában 2 felest meg 3 sört, hogy kifőzzék a nevére a megengedett mennyiséget, miközben a manufaktúrának az első stampedlit is le kell adóznia.
Igen sírnak-sírunk, mert ettől az agyament ötlettől elvesztettük a piacunk nagy részét Magyarországon, külföldön meg nem isznak pálinkát, mert mindenkinek a falusi kerítésszaggató jut róla eszébe, amit valamelyik bulin nyomtak le a torkukon a magyar/szlovák/román egyetimsták/főiskolások.

Kocsmában nem merek pálinkát rendelni, (pedig hidd el, nagyon szeretem) mert az utóbbi 3 évben rengeteszer csalódtam ugyanis az üvegben sem az van már, mimt ami rá van írva!!!
Szerinted melyik az a hülye kocsmáros, amelyik adna mondjuk 4000 forintot a lédig pálinkáért a manufaktúrának (ennyiből nem lehet kifőzni 1 litert teljesen szabályosan, mindent befizetve), ha a JóskaPista bácsi (vagy aki felvásárolta nagy tételben tőle) odaviszi neki 2-ért "okosba" a félig/teljesen rohadt gyümölcsből erjesztett kerítésszaggatóját? Igen az olyan pályinkát lehet kínálni ennyiért, amiben maga a gyümölcs se került semmibe, az max. a ganédombra lehetett volna kidobni ahelyett, hogy pálinkát főztek volna belőle!

Nyilván JóskaPista bácsi saját részre meg a családnak az egészséges gyümölcsből cefrézett, időben kifőzött pálinkát tartja meg, ami max 5-10 liter egy éven, a többi meg megy az alkeszoknak a kocsmába.
LAJBI 2014.02.26 17:07:44
@Artech:
"Na ez az érvelésed meg azon bukik meg: Ha például 35..."
Ezt most nem tudom mire írtad, de biztosan igazad van Barátom :))
Illetve ez csak a fotocellás ajtóra vonatkozik. Csak éppen máshol nem lehet bemenni a soroksári Auchan-ba - legalábbis a képet küldő István szerint. A dolog persze csak elsőre meglepő, hiszen a metrók mozgólépcsőjét is csak így használhatjuk és oda sem lehet máshogy lemenni.…..
LAJBI 2013.12.10 13:15:27
@Commandante Jayasuriya:
Nem, nem vágom a fotocellás ajtók működését, (legultóbb kb. 10 éve dolgoztam a biztonságtechnika ezen területén úgy 3-4 évet, azóta gondolom ez a terület is visszafejlődott) csak mondjuk az pont az az eset volt, amikor egyáltalán nem volt semmiféle indok amiért ne kellett volna az ajtónak kinyilnia, emberünk normális sebességgel közeledett az ajtóhoz, nagyjából középen, testi adottságai átlagosak voltak.
Nem mondtam, hogy a fickó nem volt hibás, hiszen nem oda figyelt amerre megy. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem mindig a felhasználó a hibás, hanem vannak alultervezett/kivitelezett gagyi megoldások, és ilyen sufnituniggal próbálják a felelősséget hárítani.
Egyébként mostanában tapasztalom, hogy nagyon sok helyen "integetni" kell a szenzornak, hogy nyissa ki az ajtót, vagy pl nálunk a házban a liftajtó rendszeresen rázáródik a lakókra, pedig kb. 2 hónapja pont emiatt cserélték vadi újra 3 napos kemény megfeszített munkával.
Nagy általánosságban (nemcsak fotocellákra értve) a megrendelőknek fingjuk sincs mit vesznek meg, ezért a legolcsóbb gagyi szar cuccot adó beszállítóval kötnek szerződést (avagy valami haverral, akivel osztoznak a hasznon) és lesz belőle az ami.
Persze semmi garancia arra, hogy a csilliókért szállító nem ugyanazt a fost, vagy még attól is fosabb cuccot szállítja többszörös haszonkulccsal.
Két, korábban főként pénzügyi vonalon nyomuló fiatalember fogta magát és új értelmet adott a palackos víznek. Az új(ító) italnak pontosan olyan íze van, mint a víznek, csak éppen zöldségből és gyümölcsből készül, víz hozzáadása nélkül. Akkor ez most megint csak jó marketingfogás vagy egy teljes új…..
LAJBI 2013.09.15 20:27:35
A rövid lejáratú hitelezéssel foglalkozó brit Wonga 62.5 millió fontos adózás utáni nyereséget termelt 2012-ben. Hetente 1.2 milliót kaszáltak. 36%-os profitnövekedést értek el az előző évhez képest. Több mint 5800%-os éves kamattal ez talán nem is volt olyan nehéz.…..
LAJBI 2013.09.06 19:37:36
@Lordofearth: "A kamat bármekkora is, nyereséget hoz."
Csodálkozunk, hogy ennyien beleestek a devizahitel csábító bűvkörébe?!?!? Rögtön megcáfollak, és az inflációt nem is veszem bele jó?
gazdasagiradio.hu/cikk/92728/
De nyilván egy cég működési költségeit nem csak és kizárólag az adók teszik ki (bár vannak olyan cégek, ahol nem nagyon foglakoznak azzal, hogy adózzanak).

Angliában sok bank kínál olyan hitelkártyát, ahol egy bizonyos összegig (200-500-1000-stb Font) hiteleznek az illetőnek fix (10-25-80-stb Font) összegért. Ha 1 Pennyvel is 0 alá megy az egyenlege, de nem vásárol többet arról a kártyáról az adott időszakban akkor is megterhelik ezzel az összeggel a következő alkalommal a kártyát, amint pénz érkezik rá (a nem érkezik rá többé semmi pénz esetét most ne fejtsük ki). Na az mennyi ezer %? Szóval az ilyen cégek "kispályások" a lehúzásban...
LAJBI 2013.09.06 19:55:08
@Gera: Igen, alkoholita, drogos, szerencsejátékfüggő egyszóval valamilyn szenvedélybeteg, amiből nagyon ritkán gyógyulnak ki az emberek, inkább sajnos belepusztulnak, és az ő szemszögükből jóesetben a sírba viszik magukkal az adósságukat hozzátartozójuk/örökösük nem lévén. Ezen társadalmi rétegnek van ez a típusú hitel "kitalálva" :(
A minap bekövetkezett. Igen, a számláló átlépte a 150 ezret, ami igazából nem sok egy tizennégy éves kocsitól. Ebből úgy 57 ezret nyomtam bele én, mert hát nem vagyunk nagy menőkések. A nagy pillanat: megvan a 150 ezer! Bocs, hogy poros a műszer, spontán fotó, nem…..
LAJBI 2013.08.14 21:53:16
@papptibi: Attol fugg mennyi a beszerzesi ar, meg mennyire van 1 bites laba valakinek, valamint meddig akarja megtartani az autot. :) En evi 25K-val szamoltam a hatart kb. 5 evre, ebben az evben meglesz, kesobb nem biztos. Szoval ha nem, akkor vagy tovabb meg kell tartanom a verdat, vagy eladni amint lehet...
Mindhárom csodás leves igazi nyári sláger, mert  gyorsan elkészül egyszerű tele van vitaminnal :) hűsítő hatású Személyes Minden tiszteletünk azoké, akik ebben a rettenet hőségben megfőzik a klasszikus ebédet! Én nem tartozom közéjük... Imádok főzni, és…..
Ha nyár, akkor Spanyolország. Magyarországon a válság ellenére még ma is igen népszerű célpont valamelyik spanyol tengerpart – például éppen a Costa Brava, ahonnan országfelelősünk, Roxi küldött beszámolót. Egyrészt arról, hogyan élik meg a helyiek a nyarat, másrészt pár…..
LAJBI 2013.07.14 17:23:15
@hagyma: en meg nem lattam, h barmelyik bika megette volna az embert, azt igen, hogy kicist meggyomrozta a szarvaival az idiotajat, azutan meg meg neha meg is taposta ;))
LAJBI 2013.07.14 17:26:26
@charlieharper:
"Ilyet meg spanyoltol nem hallottam." En igen, de tenyleg nem ez a jellemzo. Kb. 1/1millio
Jomagam is erosen gondolkodom, h nyugdijaskent elkoltozom a Kanari szigetekre, de az meg innen 30 ev minimum...
Mindannyian hagytunk már ezt-azt autó tetején vagy a motorháztetőn. Ebben a videóban is hasonlót látunk, igaz, itt egy kerámiabögre maradt a SUV lökhárítóján. A motoros észreveszi, leemeli és beadja az ablakon: mi ez, ha nem jófejség? Nekem sikerült már így elvesztenem…..
llyen idősen mint itt a legtöbbünk, Nagy Sándor már világhódító volt, Julius Caesar meg a fejét verte a falba hogy ő még miért nem világhódító. Mi itt a KM-nél meg lettünk szólítva Bogár László által, le lettünk liberálglobálisozva. Ez is valami. Most pedig nézzünk…..
LAJBI 2013.06.20 14:48:19
@Joszip: Mondok egy példát:
Póker, 2 játékos, A-nak van 110 egység zsetonja, B-nek meg 10.
A játékos all-in játszik, ha veszít, B-nek lesz 20 egység, A-nak meg marad 100.
Az A játékos 3x tud így all-in játszani erőből, bármilyen sz@r lapjai is vannak.
Soros az A játékos, és tudja kit kell kihívni all-in, hogy a következő két partit már ne kelljen lejátszani.
Más szóval akkora tőkével rendelkezik, hogy saját magával kereskedve (az eladói és vevői oldalon is megjelenve egyszerre) tudja felfelé vagy lefelé irányítani az árfolyamokat (minimum komoly szinten van ráhatása). Az egy másik kérdés, hogy Soros nem szokott széllel szemben pisálni, ő csak rátesz az egyébként is triviálisan látható trendre még pár lapáttal.
Mindenki emlékszik még Hofi Géza örökérvényű mondataira: „Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…” Ez ugrik be minduntalan, ha a gazdaság fehéredéséről százalékra pontosan tudnak beszámolni a hivatalos szervek.Legutóbb a Magyar Nemzet hozott le hozsannázó…..
LAJBI 2013.06.12 19:42:07
@elkeseredett.polgar: Most jut eszembe, a legelso ceg, ahol dolgoztam is hasonloan "mukodott" fedovallalkozaskent az informatikaban folyamatos massziv veszteseget termelve, de meg a mai napig huzza 20+ ev utan is. Nem HW/SW kereskedelemmel foglalkoznak, penztargepuk sincs, amikor meg ott voltam egy APEH ellenorzest kaptak, kb 1.5 honap vizsgalodas utan lass csodat nem talaltak semmit...
LAJBI 2013.06.12 21:26:04
@fehérfarkas: "csak akkor jövő tavasztól már nem a Fidesz fog kormányozni."
Jajj de sokmindenre mondtak mar ezt, "hogyha ezt a fityisz meg meri tenni akkor..." es lam-lam a kozvelemenykutatasok meg mindig azt merik, hogy a fidesz utcahosszal vezet barmelyik masik part elott, az (al)szentfazekakkal kozosen meg aztan lassan majd' 2/3-uk van ismet :(

"Tán csak nem az 1950-es év köszönnek majd vissza?"
Beszelgetve emberekkel, akik mar az '50-es evekben is es most is fel tudtak/tudjak fogni (korukbol kifolyolag) mi folyt/folyik az orszagban mind azt allitjak a ket "rendszer" kozott annyi a kulombseg, hogy anno egy haboru utani vesztes orszag voltunk, jelenleg meg...

"A stisztikához kell egy reprezentatív minta."
Olyanrol, hogy naptar hatastol megtisztitott statisztikai adat ugye hallottal. Tudom, sokmindenre nem lesz a rendszer felkeszitve, de pl. a noverem ceges szamlajat is eloszor inkasszoztak, aztan kuldtek ki a teljesen jogtalan felszolito levelet "adotartozas" cimen, amit utana el is ismertek, es visszakapta a penzet kb. fel evvel kesobb, termeszetesen nem kamatosol.
A budapesti tömegközlekedés árszabása katasztrófa. Vegyünk egy olyan élhető várost, mint Bécs és rögtön kapunk néhány érvet ahhoz, hogy miért is. A napokban adták hírül az osztrák bulvárlapok, hogy a fővárosban már 533 ezer éves bérletest tartanak nyilván és év…..
LAJBI 2013.05.29 22:32:14
@LAJBI: Bocs, Érd<->Szentendre, de a lényegen mit sem változtat...
LAJBI 2013.05.29 23:56:23
@ottomoll: Minden "okos" a 4-6 villamossal, meg a 7-173 busszal érvel az egyajtózás ellen...
Tudod mit? Ez csak szokás kérdése, ráadásul a villamoson senki nem akar egyajtózni, arra ott lennének a beléptetőkapuk.
Ha meg megnövekedne az egyajtózás miatt a 7-173 menetideje, majd mész a 4-es metróval ha egyszer kész lesz, vagy felkelsz 10 perccel korábban, hogy időben odaérj, ahova szeretnél.
@Virágh elvtárs: azért kell kapu, mert akkor nem lesz bliccelő, ha fizikailag nem tud bejutni a BKV területre jegy nélkül. Ilyen eccerű ez, ráadásul a gép nem korrumpálható, fenyegethető, nem fázik, nincs melege, nem megy szabira, nem jelent beteget, nincs kollektív szerződése meg családtagjai, akiknek ingyen jár a BKV bérlet stb. A vandalizmus meg egy másik kérdés, azt bízzuk más szakemberekre, hogy azt hogyan kell kezelni, a BKV ezzel megtenne minden tőle telhetőt a potyautasok kiszűrésére és az ezzel kapcsolatos működési költségek optimalizálására.
LAJBI 2013.05.30 06:43:40
@Virágh elvtárs: persze, igazad van.
Kb. 1.5 10-es gyűjtővel letudtam az elmúlt 10 hónap BKV-zását. Kizárólag a metrón és éjjeli buszokon "lyukasztok", és egy jegyet 2-3x használok. Na ezt nem tudnám eljátszani az elektronikus jeggyel...
@Van már ilyen nick?:
Valoszínűleg nagyon sok kamionsofőrt ismersz, akiknek csak és kizárólag nehézpótos jogsija van. Hidd el az én ismeretségi körömben több az olyan, akik PÁV II-vel kamionoznak, ételfutárkodnak, mint akinek max. B-C-E van.
By the way te egy végtelen "kedves" ember lehetsz, akiknek válaszoltál mind "hulye barom".
Szerintem látogass el valami szakemberhez.
Hét gondolat a kedvezményreformról Némi elméleti bevezető, valamint a szocializmus és az elmúlt bő húsz év néhány kedvezményének felidézése után a múlt héten a kedvezmény-politika három főbűnéről írtam: túl nagy, túl bonyolult, és az eredeti szociálpolitikai célokra…..
LAJBI 2013.05.24 20:33:38
@VT22: Ebben nem vitatkozom...
Addig, amíg az árúszállítás a közúton történik javarészt, addig k drága fenntartani a vasutat is meg a közutat is párhuzamosan.
Addig, amig a vasút pökhendi monopóliumkent "szolgáltat" árúszállítást, addig ez nem is lesz másként, sok vállalkozásnak nem alternatíva.
Igen, ki lehet póbálni bivalybasznádi kistelepülésekre kiküldeni a 40-50 személyes buszt vagy motorvonatokat 2-3 emberért naponta min. 3-4x mennyivel olcsóbb...
Próbálunk jóléti társadalomként berendezkedni, de a seggünk ki van a gatyából, a magyar településszerkezet nem barátja a távolsági tömegközlekedésnek - max megyeszékhelyek között, a többit el fogják felejteni, a kérdés csak az, meddig hagyják agonizálni.
Sok nyugat- és keleti-európai ország ezt már belátta, csak mi vagyunk olyan faszagyerekek, hogy ezt fenn "bírjuk" tartani, - hitelből + a privatizált vagyonból amíg volt...
Orbán Viktor alig pár órája Facebookra feltett fotója instant mémmé válhat. Nézzük, hogy eresztik el magukat korunk emblematikus politikusai a vakáció idejére. Viktor Amerikában Merkel Sarkozy Berlusconi Obama És a klasszikus Putyin..
Avagy megerőszakolhatók-e a közgazdaságtan alaptörvényei? Nem lenne meglepő, ha egyes közgázos szakkollégiumokban már kurzust hirdettek volna a heti Matolcsyzmus tudományos igényű cáfolatára, s a magyar szakértelmiség csütörtökönként azért olvasná a Heti Válaszban…..
LAJBI 2012.07.03 12:32:05
@Lucky Larry Silverstein:
" Jas. Lásd henry Ford v. Bill Gates"
Szerintem is vannak mindkét irányban kivételek. Matolcsi nem tartozik ezen kivételek közé, de remélem a történelem majd nem engem igazol. Bár ha lesz rá lehetősége elképzelhető, hogy a nagy számok törvénye alapján majd lesz olyan intézkedése, ami pozitív eredménnyel fog hatni, csak addigra tekjesen szetk..rnak mindent :(
Nívó A világ leghülyébb adója 2012.05.17 19:51:00
Igen, az ingatlan értéknövekedési hozzájárulásról van szó, mely csodálatos példája azoknak a kisadóknak, melyeknek beszedése várhatóan többe fog kerülni, mint maga a befolyt összeg, és amely ellen Orbán harcot hirdetett jó régen (két éve, de ez politikában már jó…..
LAJBI 2012.05.18 07:51:45
@Vérfürdő Bill: Az mar tul bonyolult lenne.
Ezzel az erovel szedhetnenek havi otezret "kozgepado" cimen.
Ugy mint az atkosban volt teglajegy - Fiatalabbaknak: ez ugy mukodott, hogy a Tanacs (az onkormanyzat kommenista megfeleloje) eldontotte, hogy akkor most uszodat/sportcsrnokot/muvelodesi hazat/etc fog epiteni, az elvtars meg jaruljon hozza (teglajeggyel) meg ingyenmunkaval, mer az neki jo.
En mar akkor megmondtam mikor a vizitdij ellen szerveztek a nepszavazast a FIDESZ visszahozza nekunk a kommunizmust.
Na azota van allamositas (MANYUP, MOL, RABA, Takarekbank), visszahozzak a jarasokat (kommenista talalmany volt), alkotmanybirosag/media/jegybank stb. Hosszu ennek a sorja :(((
Silver Fox Szabadúszóké a világ 2012.02.27 09:30:00
  1997-ben Dan Pink írta a Fast Company magazinban, hogy Amerikában körülbelül 25 millió ’szabadúszó’ van. A szabadúszó azt jelenti, hogy egyetlen munkahelyen sincs stabilan elkötelezve: ők a külsős tanácsadók és a megbízási szerződéssel dolgozók. Ebből kifolyólag nem…..
LAJBI 2012.02.28 12:48:36
@Kara kán: Én csak 5 éve csinálom és K-ra nem attól függ mióta csinalja valaki. Viszont elég volt rá 2 év, hogy rájöjjek, ha maradok teljes munkaidős melós, ugyanezt csinálnám (ugyanezeken a helyeken, vagy még szarabbakon dolgoznék) töredékéért. Az én munkámra Magyarországon nincs szükség, vagy megcsinálja valaki húgyér-szarér (ismerem őket mind, nincs belőlük sok), és a nyakukon "élősködik" 6 manager + 5 adminisztratív pics@/f@sz majd a munkájukért kiszámlázott (arányokat írok) 120K EUR-bol megkapnak brutto 20K-t és örülnek milyen "jól fizetett" melójuk van. Egy szabadúszó ezt megcsinálja 100K-ért amiből megkap 80-85-t (többi megy az ügynöknek), költségel, adózik, ami meg marad az nem 20K brutto.
Persze nem lehet minden melót szabadúszóként végezni.
Ha nem lesz többé szabadúszó melóm (ez nem úgy látszik a következő 5 évre tekintve) én is találok majd egy nyugis permi állást ahol nem lesz akkora a hajtás, persze ennek fejében a díjazás sem.

Nem tudom mi abban a gerinctelenség, hogy annak van jó kecója, autója, mehet nyaralni oda ahova szeretne, aki effektíve a munkát elvégzi? Tudod mit? Akkor gerinctelen vagyok!!! :)
Olvasd el légyszi a 0-ik pontot amit írtam! Azt a listát felfoghatod úgy is, hogy ha valamelyik pont nem teljesül, bele se kezdj! Te nem így csináltad? Akkor inkább kényszervállalkozó vagy nem szabadúszó! Én is voltam (kényszervállalkozó) tudom mi a külümbség.
Ha meg szabadúszóként annyit ajánlanak, mint teljes munkaidős alkalmazottként, azt az ajánlatot nem kell elfogadni, addig inkább el kell menni nyaralni, tréningekre stb, míg nem jön jobb ajánlat. De Neked ezt nem kell mondanom, Te 1994 óta ezt csinálod.
LAJBI 2012.02.28 14:36:18
@Kara kán: OK, sokmindent megmagyaráz. Nekem még lenne kb 30 évem a nyugdíjig, és biztos vagyok benne, hogy nekem olyat nem fog fizetni egyik állam vagy magánbiztosító sem (akkorát pláne nem, amennyiből tisztességesen meg lehet majd élni), emiatt van az alábbi kommentem Void Bunkoid kommentjére: Igen a középső a cél.
"de a legtöbb általam ismert, önmagát szabadúszónak tartó ember igazából "játékból", időkitöltés céljából dolgozik, anélkül sem halna éhen, mert megvan hozzá az anyagi háttere."

A többit meg majd én lerendezem magamban.
Egyik cég sem rest tovább vinni a termelést vagy ügyfélszolgálatot, rendszertámogatást stb. még keletebbre vagy Afrikába (ld Nokia), én addig ütöm a vasat amíg meleg, aztán "lehet" zsupsz.
Volt, de többé nem lesz egy kanyi hitelem se, másnak azzal együtt van/volt zsupsz....
Az ázsiai elveszi a munkát, tökmindegy hogy szabadúszó vagy-e vagy sem,
Bár bizakodom, ugyanis az angliai melóm során mondta az egyik top-manager: "alig várjuk egyébként, hogy a10 éves outsourcing szerződés lejárjon, amit 2004-ben kötöttünk egy indiai céggel, ugyanis akkora marhaságot csak egyszer csináltunk a cég történelmében, konkrétan mikor eladtuk a GSM hálózatukat a T-Mobilenak, és lett belőle T-Mobile UK"
Fel a fejjel!!!
LAJBI 2012.02.28 20:31:21
@Kis ember: Voltam, angoloknál, óriási visszalépés volt... Otthagytam őket ugyanis minden 1/4 évben új szervezeti felépítést kezdtek csinálni, valamint senkinek fogalma se volt róla mit is csinálok valójában. Aztán 4 hónappal a távozásom után összeomlott a cuccos amiért én feleltem, azóta kb 3-6 havonta megkeresnek, nem mennék-e vissza akár szabadúszóként. - még jóhogy nem, most meg úgy néz ki megveszi az egész kócerájt a Voda.
Gondolkoztam azon is, hogy elmegyek full-time egy normális országban (Német, Svéd, Dán, Svájc, Osztrák) amíg nyugdíjba nem megyek, aztán nyugdíj mellett osztani az eszet (ha még marad addigra) 3-6 hónapokat/év, a többi időben meg élvezni ami maradt az életből...
autózz! A záróvonal nem fal 2011.12.10 18:15:00
Ha nem is az, mégis úgy kellene venni, mert nem szabad rajta áthajtani. Úgy látszik egy folyamatos fehér csík mégsem tántorítja el a türelmetlen autósokat az ilyesmitől. Persze nyilván más a helyzet, ha egyértelmű akadály (lerobbant autó, baleset, stb.) miatt a záróvonalon…..
LAJBI 2011.12.11 13:36:16
@...::: Flúgos Kamionos :::...:
"Másrészt kíváncsi vagyok, hogy mikor állapítja meg valaki, hogy a második kép fotósopp, mert olasz rencáma van az autónak, de jobbkormányos :D"

Segítek: a "TŰZOLTÓSÁG" olyan hulyén van felrajzolva a szerkocsik elejére :D

Amúgy meg egy csomó hülye angol vesz Dél-Európában ingatlant, oszt viszi a húgyér-szarér megvett jobbkormányos autóját oda. Aszt ősi angol szokás szerint - vagy esetleg a magyarnál jóval hatékonyabb helyi rendőri noszogtatás miatt - regisztrálja az adott Dél-európai országban a talicskáját...
És ha még a válságban lévő nyugat-európai foci is sz..rrá ver minket, akkor hol vagyunk mi, Viktorkám? Pontosabban hol van a te nem ortodox egész pályás letámadásod? ***Nemrég hasonló címmel írtam egy írást, akkor még "Orbán Viktor lassan nagyobb katasztrófa, mint a…..
LAJBI 2011.11.14 10:11:47
@Brendel Mátyás: Igaz, én csak próbáltam felhívni a figyelmet egy apró bakira, amibe foggal-körömmel tudnak kapaszkodni azok, akik próbálják majd megmagyarázni a megmagyarázhatatlant
LAJBI 2011.11.14 11:41:42
@Brendel Mátyás: Jó, nincs, mert a 317 valszeg az eladási árfolyam volt valahol, nem a közép, amit ezek a grafikonok általában ábrázolnak. Nézz egy xe.com-s grafikont 5 évre vissza. Ott bőven 310 felett járt az árfolyam, a fenti grafikonon meg hát... kb annyival van alatta, mint amennyivel felette kellene lennie. De most is kb ott van az árfolyam, a trend meg hasonló, csak most magasabbról indulunk neki, úgy kb 265-ről nem 240-ről.
Folyékony Kenyér Euston Tap 2011.08.11 10:15:00
Miközben a real ale grál-lovagjai elkeseredetten harcoltak a kontinentális láger sötét erői ellen, egyik hősies győzelmet aratva a másik után, a végső győzelem leghalványabb reménye nélkül, pár évvel ezelőtt egyszer csak megváltozott körülöttük a világ. Partraszálltak az…..