Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csiken Disztroly

0 bejegyzést írt és 503 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
olaszmamma Olasz ovi 2014.02.28 07:25:00
Mostanában egyre többször kaptam magam azon, hogy vagy jövendőbeli olasz mammáknak vagy jelenlegi magyar mammáknak megyarázom, hogy hogy is működik Itáliában a bölcsődei- óvodai rendszer, úgyhogy már-már közkívánatra egy kis összefoglaló. A bölcsődei helyzet katasztrófa.…..
Miközben az ukrán nyugatos és nacionalista erők felülkerekedni látszanak Nyugat-Ukrajnában és Kijevben; most már ellenük szervezkednek az orosz szeparatisták és velük szövetséges, homályos eredetű fegyveres erők a Krím-félszigeten − igaz, ezt nem nézik tétlenül az ukrán…..
Csiken Disztroly 2014.03.01 01:19:15
@maxval a gondolkodó birca: A szado-mazo ábrándjaid megosztására vannak kifejezetten erre a célra létrehozott oldalak. Ízléstelen, hogy olyan helyen teszel ilyesmit, ahol gyerekek is olvashatják.
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
Csiken Disztroly 2014.02.21 08:37:46
Drága SzerKeSzTő ÚR!

Végre egy nagyszerű írást olvashatunk A Demokrácia Kísértete nevű műben, amely bemutatja a sok bégető népeknek, hogyan gondolkodjék egy nemes ember a világ bonyolult dolgairól. Van azért egy pár dolog ami nem tetszett, de jóval több, ami különösen tetszett, ezekre külön-külön ki térnék, ha meg engedik:

* Nagyon hiányoltam, hogy a Szerkesztő Úr egy szót sem ejtett az írásában A Civilizációk Harca című Egyesült Államok Beli tudományos-fantasztikus regényről, ami ugyan nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de mindig jól esik a műben található gondolatokat olvasni itt, a Konzervatórium web oldalain.

* Szívesen olvastam volna Raul Guénó, a nagy belga antikommunista forradalmár Ukrajnai helyzethez pásszintos meglátásait - azt hiszem ez a jelen írás legnagyobb hiányossága.

* Örülök, hogy említésre került McCarthy, mivel elévülhetetlen érveket szerzett a kommunista kémek elleni fáradhatatlan harcával, ezért nem ártana a világhálón található minden egyes írásban egy két jó szót szólni róla.

* A mostani ukrán kommonista felforgató tevékenység lényegét keresetlen egyszerűséggel feltárta az olvasók elé, amikor leírta, hogy sem nem 1956, sem nem 1768, de kiegészítő információként leírhatta volna azt is, hogy takarnak ezek a kódszámok, hogy azok is érthessék, akiknek nincs közvetlen hozzáférésük a CIA archív raktáraihoz.

* A Szerkesztő Úr kiválóan bemutatta, hogy a nemes gondolkodás hagyományait folytatva egy esemény értékelésekor semmi szükség gyakorlati helyismeretre, sem az események tárgyalására, elég ha a napi sajtót átböngésszük és egyből láthatjuk mik történnek a világban. Ezzel a Dr. Nagy Plátó nevű ókori arab állatorvos igazát bizonyítja, aki szerint a világ egy barlangi Mozgókép Színház, ahol az Egyesült Államok Beli filmipar nagyszerű remekeit vetítik nekünk és ha hallgatunk a bennünk élő filmkritikusra, akkor felsejlik számunkra a falra feszített filmvászon mögötti kemény igazság.

Sajnos a sav már a tudatom széleit mardossa, ami képlékennyé teszi gondolataimat, így nehezemre esik a szabbatos és egyenes fogalmazás a továbbiakban, ezért nem térhetek ki egy pár apróbb részletre, így csak még annyit mondanák: Szerkesztő Úr, ne halgasson a csőcselék balga megnyilvánulásaira! Csak így tovább!

Üdvözlettel,
Dr. Rózenfeld Flóra
Magyaridióta Egyikre sem 2014.02.11 18:56:19
A fanyalgó és elégedetlenkedő magyar honpolgárok régóta sérelmezik, hogy a hazai választási jogban nem létezik az "Egyikre sem" opció, amelyet azok a választópolgárok ikszelhetnének be, akik a felkínált politikai alakulatok illetve politikusok egyikére sem kívánnak…..
Biztonsági kutatók figyeltek fel arra a módszerre, melynél kártékony PNG fájlok böngészőben való betöltésekor egy trükkös iFrames beszúrással lehetett észrevétlenül átirányítani a weboldalak látogatóit tetszőleges rosszindulatú linkekre. Az iFrame betöltése…..
Csiken Disztroly 2014.02.06 13:19:57
@Tomi1977: Lynx böngésző.
Egy évvel ezelőtt rendezték Németországban a fiúgyermekek vallási indokokból végzett körülmetélésének a helyzetét. Az évforduló alkalmából hét orvosi szakmai szervezet és civil szervezet közös nyilatkozatban ítélte el a tavalyi törvényt, amely jogszerűvé tette a…..
Az elmúlt évtizedek elképesztő ütemű technológiai fejlődése megváltoztatta a különböző termékekhez való hozzáállásunkat, fogyasztási szokásainkat. Ha úgy tetszik, a fogyasztói társadalom új állomásához érkezett az upgrade-jelenség elterjedésével. Joshua Topolsky…..
Csiken Disztroly 2014.01.17 22:03:37
@studkell: Nem probléma, ha így halad a technika fejlődése, pár év és vehet magának egy intelligens nanoszenzorral felszerelt spelling corrector drónt, ami minden alkalommal vonalzóval rácsap a körmére, ha helyesírási hibát vét.
Többször is emlegetjük az Android biztonságát, és nem azért, mert nem szeretjük. A nyíltságnak - ami azért nem a teljes forrás kód nyitottságában mutatkozik meg ;-) - előnyei és hátrányai is vannak, és láthatóan igaznak bizonyultak az előrejelzések az Androidos kártevők,…..
Csiken Disztroly 2014.01.14 15:35:10
A hírrel kapcsolatos hozzászólások alapján, a hajnali CIB fiók ellen elkövetett pokolgépes merénylet Magyarország legnépszerűbb terrorcselekményeként vonulhat a köztudatba. Kép forrása: Lánglovagok.hu - van több is Ehhez hozzájárul, hogy a robbantásnak nem volt…..
Csiken Disztroly 2014.01.14 15:18:23
23 ezer új munkahelyet és 4,4 százalék egy főre jutó GDP növekedést hozna Magyarországnak az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás. Vagy nem, s még kilátástalanabbá tenné a felzárkózásért vívott küzdelmünket. Az utóbbi az esélyes. Veres Máté írása. Mintegy 1,35…..
Csiken Disztroly 2014.01.09 17:34:44
@gkktm: Csaxólok, hogy a gugli használata nem helyettesíti, hogy időnként kikukucskálj a szatyorból, amiben élsz.
Csiken Disztroly 2014.01.10 16:13:30
@gkktm: A ltmgfy?q=blabla a kioktató hangnemű semmitmondás internetes megfelelője. Erre mégis milyen érveket vártál válaszul?
Csiken Disztroly 2014.01.13 07:10:17
@gkktm: Egyébként is Görögország? LOL! Te voltál az, aki elsőként szóbahozta a görögöket, mint példát a felzárkózott államokra, aztán @Kis Miklós: tett egy utalást, hogy hát izé, Görögország nem éppen úgy néz ki, mintahogy az egyszeri ember elképzeli a felzárkózott országokat. Erre jöttél az idétlen és arrogáns ltmgfy-s riposzttal, hogy de igenis a görög felzárkóztak, merhogy gédépé. Aztán most meg jössz ezzel a mégidétlenebb cba-zással. Nem mondom, jó nagy ökör vagy, gratulálok hozzá.
Erre a kérdésre egyszerű feleleteket ad bárki, aki időnként, vagy rendszeresen készíti ezt az ételt. A fő indok, hogy szeretjük; az alapanyagai szerves részét képezik a magyar konyhának, ízvilágnak, még ha ezek nagy része az újvilágból származik is. A háziasszonyok kedvence…..
A mi diplomatáink a külföldi érdekérvényesítésből csak a protokolláris formaságokat sajátították el. Smúzolás a sonkás tekercsek, ráksaláták és drága borok mellett – és itt meg is áll a tudomány. Tegnap került nyilvánosságra az a videó, amelyben osztrák humoristák a…..
Istvánffy András írása Csütörtök este a NAV belvárosi irodája előtt a 4K! demonstrációján jelképesen befizettem egy gramm fű után az áfát, 2000 forintra számolva 540 forintot, majd elszívtam egy spanglit. A rendőrök kivárták, amíg végigszívom (közben végig…..
Csiken Disztroly 2013.12.13 16:24:19
@Siphersh: Szerintem meg nagyon is másfajta megközelítés. Az hogy a legalizáció-párti aktivisták hajlamosak eltúlozni a törvény felől a drogosokra leselkedő veszélyt és hogy a drogosok milyen önbecsapó mentális felépítményeket hoznak létre, hogy lekicsinyeljék, ill. a társadalomra hárítsék a saját felelősségüket, az olyan megközelítés, amit ritkán hallani a legalizáció-pártiak részéről.
Csiken Disztroly 2013.12.13 16:26:24
@DirtyHarry: Van megoldás: ha ennyira félsz attól, hogy füvezés miatt rádtöri az ajtót a TEK, akkor nem szívsz addig, amíg győzelemre nem jut a szabadságharcotok, max, ha olyan országban jársz, ahol ez nem tilos. Vagy szívsz, de ha nincs szerencséd és elkapnak, akkor magadba nézel másokra mutogatás helyett.

Bétéwé: valószínűleg az én hibám, hogy a négyes pontban leírt viselkedés úgy jött le neked, mint valaki, akit azért nem kaptak el, mert nem buta. Amit bemutatni próbáltam, az egy ostobán viselkedő ember, aki az ostobaságát még tetézi is azzal, hogy okosnak képzeli magát és akit ENNEK ELLENÉRE sem kaptak el soha. Nyilván egy csomó ember nem ilyen szerencsés, meg vannak akik még nálam is hülyébben viselkednek és azért buknak le, de a legtöbb ember, aki fűhöz nyúl, az megússza - nem látom sehol azt a drogosokat sújtó rendőrterrort, amit sok legalizáció-párti aktivista emleget.

Abból, hogy továbbra is arról győzködöl, hogy miért lenne jó a füvet legalizálni, arra következtetek, hogy te nem érted.
Csiken Disztroly 2013.12.14 07:13:10
@DirtyHarry: Nem értem, miért kéne arról mesélnem, hogy miért vált be a tiltás, amikor nem ragaszkodom a fű tiltásához egyáltalán. A legalizáció ellen viszont nem a ellenzőktől, hanem a legalizációt pártolóktól szoktam a legjobb érveket hallani.

Az USA-val kapcsolatban egyébként nagyvonalúan elfeledkezel említést tenni arról, hogy azokban az államokban, ahol legalizáltak, ott ez sikeres népszavazás után történt, te pedig feltehetően szegény Gyurbán Gordonctól várnád el, hogy politikai öngyilkosságot kövessen el annak érdekében, hogy ne kelljen dílertől vásárolnod.

Egyébként tényleg ha már itt tartunk, inkább mesélj te, melyik börtönben vannak Magyarországon azok a tízezrek, akiknek semmi más bűnük nincs, minthogy füvezésen kapták őket. Merthogy a magyar és az amerikai helyzet becsületes összehasonlítása valahol itt kezdődne. A "Dílertől kell venni" c. nóta mellett a hazai legalizáció-párti kánon másik nagy kamu érve ez, amikor ezt sugalmazzák, hogy nálunk az USA drogháborújához hasonlatos politika folyna.

Mellesleg láthatóan fogalmad sincs, hogy az usákok drogpolitikájának mi volt a célja, amikor azt kitalálták: nem a drogozás visszaszorítása, hanem hogy a politikacsinálók számára nemkívánatos elemeket (értsd: fiatal, dologtalan feketék és latínók főleg) gyorsan és egyszerűen ki lehessen vonni a forgalomból egy időre, valamint a bimbózó börtöniparnak is szüksége van alapanyagra.
Az al-Kaida magára vállalta a tegnap a jemeni Védelmi Minisztérium ellen elkövetett akciót, melynek során 52-en meghaltak és 167-en megsebesültek – adta hírül az Al-jazeera.  Eközben az Egyesült Államok élesen kritizálta a támadást és felemelte a régióban a készültségi…..
Csiken Disztroly 2013.12.11 17:34:10
@fehérfarkas: Eredeti állításom tök egyszerű, nem tudom mit lehet rajta nem érteni: a politikai iszlám (amiben az iszlám radikalizmus is gy9kerezik) része az iszlám kultúrának, ami egy tágabb fogalom, mint az iszlám, mint vallás.

Érdekes módon, ezzel sokszor implicit módon magad is egyetérteni látszol, például amikor a pakisztáni hadsereg által helyrellított templomról, mint az iszlámmal kapcsolatos pozitívumról értekezel, ami szigorú értelemben véve szintén nem tartozik az iszlámhoz, mint valláshoz. A teológiai szigornak csak akkor érzed szükségét, amikor a negatívumokról van szó.
Csiken Disztroly 2013.12.12 00:14:24
@No Kuffar Is Innocent: Ebből az izéből itten inkább kimaradnék, ha lehet...
Csiken Disztroly 2013.12.12 01:15:50
@fehérfarkas: Figyu, szerintem azt kellene csinálni, hogy kineveznének téged valamiféle utazó nagykövetnek, akinek az a küldetése, hogy a lelkére beszél a világ terroristáinak. Kb. 5 perc veled való beszélgetés után még a legelvetemültebbje is sírva ugrana le a tizedikről.
A kémműhold nem új találmány, ez azonban egy különleges darab. Edward Snowden szivárogtatásainak köszönhetően most már biztosra vehetjük azt amit eddig csak sejthettünk. A amerikai titkosszolgálatokat minden létező adat érdekli, és mindent meg is tesznek a megszerzésük…..
Csiken Disztroly 2013.12.10 00:42:13
@Démonmac1: Azért nem izgat, mert nem csinálsz semmi érdekeset, tök szürke az életed. De nézd meg, én hogy jártam: az Isten Haza Család Néppárt színeiben indulnék a polgármester-vákasztáson, viszont így, ezzel a kémkedési históriával elég neccesnek néz ki a dolog.
Reagan bojkottálta, Thatcher szerint terrorista volt, az angol alsóház jelenlegi elnöke ifjúkonziként egyenesen az akasztását követelte. Mandela, aki nem csak a dél-afrikai, hanem a globális szegénység ellen harcolt. Kaufer Virág írása.    “Küzdöttem a fehér…..
Elment az utolsó nagy polgárjogi harcos. Tegnap, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela. A szabadságjogok és az apartheid elleni küzdelem óriása soha nem adta fel az elnyomás elleni harcot, még akkor sem, amikor 46 évesen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 27 rácsok mögött töltött év alatt…..
Csiken Disztroly 2013.12.08 06:26:48
Kettős kereszt és sámándob, kereszténykedés és pogány ezotéria, orosz orientáció és iszlám-rajongás: úgy tűnik, a Jobbik ideológiája maga a megvalósult multikulti. Most éppen Mohamed követői vannak a napirenden. Az iszlám az emberiség utolsó reménye – állítja Vona…..
Mandiner blog A vitakultúráról 2013.09.06 14:01:00
 „Az áldozati állatok másként gondolkodnak az áldozatról és áldozásról, mint a nézők; de kezdettől fogva nem hagyták szóhoz jutni őket.” (Friedrich Nietzsche) Nagy Theodosius római császár 380. február 27-én kiadott vallási rendeletében olvashatjuk a következőket:…..
Robert King fotó- és videóriporter egy éve készít a VICE-nak helyzetjelentéseket Szíriából, az országból, ahol a másfél évnyi kegyetlen polgárháború egyik fordulópontjaként napokon belül amerikai beavatkozás következhet. King riportjai, melyek most kerültek fel egyben a…..
Az alábbi szöveg Larken Rose videójának magyar átirata. El sem tudjátok képzelni, mennyire más a világ, mint amit tanítottak nektek. Egy dílerre, aki önkéntes vásárlóinak árul drogot, hogy élelemhez juttassa magát és családját, csak egy utolsó szemétládaként tekintetek,…..
Ahogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. 1 – Amiről a…..
Csiken Disztroly 2013.09.02 00:27:25
@Robinzon Kurzor: Játékelméleti szempontból határozottan van értelme annak, amit mondasz. Nincs más hátra, minthogy felhívjuk a "Pszichomókus" fedőnevű Zürichi emberünket, aki majd megmondja, hogy Asszad bácsi olyan bácsi-e, aki 19-re lapot húz.
Csiken Disztroly 2013.09.02 00:32:17
@Rodolfo63: Nem kellett volna gondolkodás nélkül rárontani a kormányerőktől az előző héten zsákmányolt ruszki káposztásbab-konzervre.