Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csetepaté márki

0 bejegyzést írt és 610 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
A politikában mindig kellenek az ellenségek, vagy legalábbis az ellenségképek, amik ellen érdemes harcolni. Ezek között lehetnek valódiak és kreáltak. A Fidesz kifejezetten méri, hogy milyen témákba milyen szinten érdemes belemenni, és ez mekkora politikai tőkét hozhat. (A társadalmi törést vagy…..
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
Csetepaté márki 2020.08.04 07:13:00
@kontrapunkt: A belterjességet, vérfertőzést felhozni a migráció szükségességét illetően eléggé a legalja. Ezzel nem is vitatkozom. Ezt elkerülendő akkor a családodban sok az arab, néger, távol-keleti? Vagy belterjesség van és ez vezetett ehhez a válaszkommenthez?
Csetepaté márki 2020.08.04 08:49:10
@kontrapunkt: Akár érdekli, akár nem, leírom: a jelenlegi migrációs vitába a a svábokkal, szlovákokkal meg a tatárjárással érvelni ugyanolyan suttyóság, mint a belterjességgel meg a vérfertőzéssel. Ez a probléma tudomásul nem vétele, a vita ellehetetlenítése, de a libernyákoktól nem is várható más.
Tegnaphoz képest két hónapja, május 25-én történt George Floyd halála, ami kirobbantotta az 1960-70-es évek óta nem látott kiterjedtségű rendőrségi brutalitás és rendszerszintű rasszizmus elleni tüntetéshullámot. Rengeteg javaslat és kezdeményezés született az elmúlt két hónapban, tágabb értelemben…..
Bár a föld köztudottan lapos, az evolúció eretnek kitaláció és a holdra szállás se több jól koreografált átverés shownál, mégis van 5 dolog, amit az Apollo programnak köszönhetünk...
A baloldal értelmetlennek tartja a megkülönböztetést, a jobboldal értelmesnek. (Népszabadság, 1990. április 21.) A csodáknak van egy hátulütőjük: nem lehet rájuk felkészülni. (Magyar Hírlap, 1994. december 24.) A Gulágon lassan, Auschwitzban gyorsan pusztultak el az emberek. (Népszabadság, 2002.…..
Miközben Orbán hisztizik, hogy az Európai Egyesült Államok lázálom, addig nem árt felidézni egy fontos dokumentumot. A szöveg egy igazi államférfi, egy konzervatív politikus sajátja. Bizonyos Sir Winston Churchill sajátja. Ő mondta ki először, hogy Európa bajaira a megoldás az Európai Egyesült…..
Az Európai Unió nevében annak parlamentje minősített többséggel megállapította, hogy Magyarország sorozatosan megszegi a demokratikus közélet és a jogállamiság normáit, az ún. uniós alapértékeket. Azóta számos szájból és változatban halljuk, hogy ez a szégyenletes helyzet némely magyarok…..
Csetepaté márki 2018.09.18 10:16:56
Az Európai Parlament kétharmados többséggel elfogadta a Sargentini-jelentést. Ilyen vereséget 2010 óta nem mért senki Orbánra, és a következő pofon sincs már túl messze...
Ma kerül szavazásra a Stop Soros néven elhíresült törvénycsomag a parlamentben: erről egy korábbi, sokkal súlyosabb törvény, az "Első zsidótörvény" kapcsán kiadott deklaráció jut eszünkbe: ismert írók, művészek, tudósok fordultak a magyar társadalomhoz egy az őket a szakadék szélére vezető kormány…..
Az áprilisi választás után ellenzéki körökben felütötte fejét az a vélekedés, hogy az Orbán-kormányt már csak valamilyen gazdasági (világ)válság mozdíthatja el a helyéről. Ebben van is valami, hiszen az újabb kétharmadnak feltétlenül szükséges, de nem elégséges feltétele volt az abszurditásig…..
Csetepaté márki 2018.06.12 19:24:40
@GIeccsertetű: Vissza se gyere, senkinek nem hiányzol! Pááá
Vajon mi lehet az oka annak, hogy Orbán Viktor már 8 éve nyugodtan vívhatja szabadságharcát szövetségeseivel szemben? Mit tud ő, ami érinthetetlenné teszi az EU berkeiben? Időről időre felröppen a hír, na most aztán már tényleg megkapja magáét Orbán Viktor: az EU elzárja a pénzcsapot, és eljárást…..
Még nem döntöttem el, pontosan mit csinálok április 8-án, viszont egyre  jobban kezd körvonalazódni. A választásokkal kapcsolatos gondolataimat szedtem össze, hogy mely pártokra biztosan nem szavazok, mely pártok között vacillálok, és milyen forgatókönyvek jöhetnek a választások után...
Ma Magyarországon egyszerűen nem létezik közvélemény, ha azon - a Nyugaton szokásos módon - az álláspontok nyílt és őszinte felvállalását, bántódás nélküli felvállalhatóságát értjük...
Megdöbbentő volt olvasni az elmúlt napokban, hogy a Weinstein-ügy hatására mennyi nő osztotta meg eddig titkolt, szégyellt, de sajnos el nem felejthető élményeit #metoo hastag-gel. Ismerve az áldozathibáztatás népszerűségét kishazánkban, nem kevés bátorság kellett ehhez a részükről.  Amikor az…..
Férfiak, legyünk őszinték kosárt kapni egy nőtől fájdalmas. Ha olyan lelkiismeretes férfi vagy mint én, aki nem játszik a nőkkel, akkor számunkra kosarat kapni megterhelő. A legtöbb férfinél ha kosarat kap, lelki megingás következik be. Előjönnek az olyan gondolatok, hogy nem…..
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
Csetepaté márki 2017.07.23 20:28:50
@Túlélő ...: Szerencsére nem te rendezted a Fury Road-ot. Mégis hogy nézzenek ki a főgonoszok? Mint egy emós ratyibanda, vagy mint a minden kocsmában könyöklő barmok? Senki se menne be a moziba, mert röhejes lenne. Meg kereskedjenek tojással meg friss salátalevelekkel?
Volt egy barátnőm, aki hasonló okok miatt a világ legszarabb filmjének nevezte Luc Besson Élethalálharcát. Persze a Magyar vándor a kedvence meg a nézhetetlenül szar Login is tetszett neki. Te is ez a szint vagy.
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
Nem, nem idéztem Németh Szilárdtól. Mielőtt beperelne. De érdekelne a Fidesz-szavazók véleménye a kormánykommunikáció ezen szegmenséről. „Ezen” azt értem, hogy Soros György konkrétan a Sátán, aki el akarja pusztítani Európát. Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy az egyik konzultációs…..