Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csima

2 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki ne emlékezne arra, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket? Kinek állt ez érdekében? És a "Mátyás, a házimanó" vagy a "Szekrénymesék"? A Magyar Televízió és a kereskedelmi tévék 10 legrosszabb műsora után legutóbb gyerekkorunk traumatikus mesesorozatait tárgyaltuk…..
Nem, ez a blog nem csak a késekkel tervezett foglalkozni anno. Már az alapító okiratban (amit pedig egy töpörtyűzsírtól foltos alig használt kocsmai szalvétára jegyeztek föl az alapító atyák) sem csak a késeket jelölték meg prioritásként, hanem minden témát, amit pengeélre lehet, és ami még…..
csima 2016.11.18 11:02:57
@MACISAJT:

Nem hiszem, Gyárfás ugyanis meggyilkoltatta a potenciális vetélytársait.
Jesse Shand egy átlagos internetes troll volt, aki ahol tudta csesztette a népet netszerte és mivel iszonyatos túlsúllyal küzdött, ezért gondolta, hogy ideje lesz móresre tanítani az általa oly' gyűlölt testépítőket is. Így keveredett el egy fórumra, amit a gyúrósok látogattak, de ahelyett, hogy az…..
„Oka volt annak, hogy a világra jöjjek, és túléljem” – nyilatkozta Angela Orosz, a Montrealban élő 71 éves holokauszttúlélő, aki az auschwitzi munkatáborban látta meg a napvilágot, öt héttel annak felszabadítása előtt. Bár sokáig visszakozott, idén februárban mégis tanúvallomást tett Reinhold Hannin…..
Zanzibár mítoszokba veszően romantikus neve mindenkiben ismerősen cseng, pár képpel megtámogatjuk ezt a mítosz, a természet oldaláról. Tanzániához tartozó sziget, ahol örökös a nyár, fehér a homok, dúsan teremnek a fűszerek és mosolyog mindenki.  Elsősorban a tökéletes tengerpart az, ami vonzza a…..
Közhely: a legjobb sztorikat mindig az élet írja. És tényleg. Amikor elkezdtem összeszedni, hogy melyek voltak a legjobb olyan filmek, amik igaz történet alapján készültek, úgy terveztem, hogy összeírok egy hosszabb (40-50 tételből álló) listát és ezt szűkítem 10-re. De rájöttem, hogy ez szinte…..
csima 2016.05.17 11:11:34
@gyerek:

így van.
egy csomó filmnek csak az inspirációja "megtörtént esemény," sőt: csak a marketingje.
az összes politikai krimit és gengszterfilmet be lehetne rakni a titanic mellé.
Karaktergyilkos támadást indított Stumpf András a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója, Fischer Iván ellen – akinek a cipője talpáig nem ér fel. A Mandiner nevű troll-etető szerzője egyúttal megvédi Tarlós Istvánt, aki az elmúlt napokban egy kocsmai tahó stílusában ugatott a világhírű együttes…..
csima 2016.05.08 07:48:02
@tpl:

Ez az index, hanem egy ideges (és a kritikát rosszul tűrő) blogger saját agymenése.

Fischer korlátozottan gerinces ember, de nem is a jelleméért szeretjük.

Tarlóst meg ... most épp leginkább semmiért nem szeretjük. Ősbunkó.
csima 2016.05.08 07:48:36
@tpl:

jav: ez ***NEM*** az index, hanem egy sértődős blogger agymenése.
képzeld magad egy biztosítási ügynök helyébe! Te mennyit kérnél, ha egy atomerőmű igazgatója szeretne biztosítást kötni nálad? 30 éve emberi hülyeség, hiányzó információk, nem alapos kiképzés, felelőtlenség és tervezési hibák előidézték egy láncreakció megszaladását és egy olyan katasztrófát hoztak…..
Harminc év telt el a csernobili nukleáris katasztrófa óta. Azóta a vakmerőbb újságírókat és a likvidátorokat kivéve senki nem merészkedett az atomerőmű közelébe. Most egy újságíró ismét a lezárt zónába ment, ahol nem akármilyen fotókat készített. Úgy gondolta, hogy a 180 fokos képek még közelebbi…..
csima 2016.04.27 15:36:22
@ZON:

Természetesen :-)

Köztudott, hogy aki bőrrákot akar kapni, szoláriumba jár, vagy ha arra nem fussa, akkor naptej nélkül fekszik délelőtt 11 és délután 3 között nyaranta, derült időben.

Persze, az is lehet, hogy nem a bőrrák kedvéért fekszenek ki, hanem barnulni akarnak, és a bőrrákkal nem foglalkoznak. Az atomerőművet sem a rákbetegségért építjük, hanem mert villanyra van szükségünk.

Life is a balance between risks and benefits.
csima 2016.04.27 15:37:40
@feherb:

"Most akkor a "likvidátorok" miben haltak meg? Tudom, hogy ez így egy cinikus matekfeladatnak tűnik, pedig jó lenne tisztán látni. "

Mondjuk öregségben. A szovjetunióban a férfiak várható élettartama alig több, mint hatvan év.
A pontosan 30 éve történt csernobili atomkatasztrófával kapcsolatos szovjet tájékoztatáspolitika sokak szerint szög volt a Szovjetunió koporsójában. A szovjet vezetés napokig titkolta a történteket, és később is folyamatosan kisebbíteni próbálta a következmények súlyosságát - ahogy Magyarország is.…..
Végre valami értelmesre használtak egy 3D-nyomtatót: egy halom tudós nyomtatott egy csomó különböző méretű dildót, aztán odaadták a csajoknak, hogy válasszanak egyet. Kiderült, melyikre markoltak rá a legtöbben!               A tények:   100 műfaszt…..
csima 2016.01.02 06:03:44
Ez most egy rövid poszt lesz, mert az üzenet olyan egyszerű, mint a kőbalta. Annyi szó esik módszertanokról, eszközökről, menedzsment furfangokról, mégis a legfontosabb tényezőről valahogy sosem beszélünk, amikor a projektek sikerét vagy kudarcát boncolgatják. Pedig a dolog…..
csima 2015.09.16 00:37:31
@xclusiv:

Na végre valaki aki látott már egy emberesnél nagyobb projektet :-)
csima 2015.09.16 00:41:47
@Hóhér az utolsó barátod:

Meglehet, hiszen még csak 20 éve dolgozom a szakmában és ebből az utóbbi 17-et vezető tervezőként, tehát még nagyon sokat tanulhatok (és ez komoly).
csima 2015.09.16 00:46:37
@Hóhér az utolsó barátod:

De komolyan, jankove nem a szalmabáb-érvelés archetípusát alkalmazta?
// // // A Hajdú centrifuga a magyar ipar egyik legkitartóbb terméke - fél évszázada gyártja, szinte változatlan formában a Hajdúsági Iparművek. Igen egyszerű, ezért strapabíró jószág. Újonnan 25-32 ezer forint közötti áron forgalmazzák, de használtan már néhány…..
#77 Mi volt előbb, a nyúl vagy a tojás? A középkori templomi művészet gyakori alakja volt a nyúl, mert széles körben - részben Plutarkhosz görög és Plinius római bölcsek alapján - azt gondolták, hogy ez a szerencsétlen állat hermafrodita. És mint ilyen, jelképnek…..
  A Magyar Narancs Narancsszem tollából megjelentetett egy olyan cikket, ami filmek hatására kislány filmszereplőket szexuális vágyak tárgyaként láttat. A cikk ellen született egy petíció, ami pedofíliának látja az ábrázolást, erre a Magyar Narancs perrel fenyegette meg a…..
csima 2014.04.18 10:45:51
@roli101:

Nálunk nem elfogadott.
Nem kell értened, miért.
Elég, ha tudomásul veszed.
csima 2014.04.18 11:41:57
@roli101:

Ha érted, az nagyszerű.

Szociálisan, érzelmileg éretlen még.
csima 2014.04.18 11:47:54
@Acsabi44:

A lolita értő szem számára lehet jó film: rideg, önző, elvált anya, apa-karaktert (biztonságos férfit) kereső lány, gyenge és tudatlan férfi. Ezen keretek ismerete és felismerése nélkül szerintem pedofil. Legalábbis a határán billeg.

A Leonban én pedo szálat nem találtam. A taxisofőrt meg rég néztem.
Boom a fejbe! ..
csima 2014.04.17 18:09:20
@Anonym User:

talán megmentette az életét.
csima 2014.04.17 18:58:04
@Anonym User:

bocsi, egy pillanatra aszittem it néha komoj kérdés is elhangzik, de körbenésztem és látom hotty sose :)
A közvéleménykutatók továbbra is következetesen a Fidesz nagy előnyét mutatják ki, akár kétharmados győzelmet is lehetségesnek tartanak. Arról egyébként kevesen beszélnek, hogy mi lenne, ha a Fidesz csak kicsit nyerne, ha az előnye éppen csak akkora lenne, hogy ne legyen…..
csima 2014.03.08 11:20:57
@köznapló:

Elhiszem, hogy Mátyás nem akar hazudni, de az értékítéletét torzítja a politikai antipátiája.

Viszont azok, akik az alacsony nagyker árakról írnak: ők AKARNAK hazudni. Lásd amit pár perccel azelőtt írtam, hogy neked válaszoltam volna, bár elég hosszú. Nem az energetikában dolgozom, de azt tanultam valamikor, ezért ismerem a rendszer alapelveit. Bár adatokból, hálózati kapacitásokból nem vagyok naprakész, de ha erről olvasok, gyorsan el tudom helyezni a "térképen", és gyorsan kiszúrom, amikor valaki úgy ír a villamosenergia-rendszerről, hogy vagy nem ismeri (még) a lényegét, vagy szándékosan torzítani akar. A "zöldek" között sokan szándékosan torzítanak, sajnos: zöldnek nevezik magukat, de valójában a zöld támogatások leszívásából élnek. Vannak orosz vállalkozók, akik Németországban működnek konkrétan ezzel a céllal (állami támogatások leszívása százmillió euró nagyságrendben, és már Magyarországon is épült ilyen céllal napelempark. Az újságok meg lelkendeztek...) Szóval a közvéleményt baromi könnyű megvezetni azzal, hogy valami zöld, különösen a németeknél. Valójában azonban egyáltalán nem zöld. Bővebben lásd korábban, most mennem kell dolgaimra.
csima 2014.03.08 12:40:15
@torró:

A tények szelektív elhallgatásáért ez a forrás sem megy a szomszédba.

A finnek pont az Olkiluto-1 költségeinek megszaladása miatt döntöttek úgy, hogy az Olkiluto-2 reaktort versenyeztetés nélkül a Roszatommal építtetik meg.

Az urán drágulására vonatkozó előrejelzésekből volt már néhány, valamint a nem-drágulásra vonatkozó előrejelzésekből is. Az uránkészletekre vonatkozó mondatból karakteresen hiányoznak az adatok, stb stb.
csima 2014.03.08 12:43:33
@Rezsicsökkentő Hapcibenő:

A fideszben talán az a különbség, hogy ilyen lebukások ott nem várhatóak, mert nem lehet a főnök tudta nélkül saját zsebre dolgozni. A szociknál meg minden második embernek vaj van a füle mögött, és erről a pártvezetés nem tud. A Zuschlag ügyben legalább gyorsan reagáltak: minden fórumot letiltott a pártvezetés egyeztettek egymással, mielőtt reagáltak, nagyjából a lehető legjobban, igyekeztek mérsékelni a kárt. A fidesz négyötödöt talán még meg tudják akadályozni, de az nem biztos, hogy a baloldal lesz a második legnagyobb csoport a parlamentben. A Jobbik pedig katasztrófa.
Ha Hoffmann Rózsa marad, akkor a PISA-teszt nemzete helyett a pizza futárok nemzete leszünk. A 2006-os, 2009-es és 2012-es PISA felmérés eredményeit összevetve ugyanis elég egyértelmű, hogy 2006 és 2009 között valamennyi javulás, de 2009 és 2012 között egyértelmű zuhanás…..
Sokan még a nevüket sem ismerik - nem sokáig marad ez így, azt hisszük -, mégis ők vannak perpillanat a toppon: Barcelonában a Huawei mutatta be a világ legizmosabb mobilcsaládját, tetején az 1,5 gigahertzes, négymagos processzorral (rajta pedig Android 4.0-val) hajtott Ascend D…..
csima 2012.03.05 09:50:31
@mojoking77:

mi az a real time KPI? valami fontos cucc az LTE-ben?
csima 2012.03.05 13:18:33
@HUN_Sector:

az LG-nek vannak gyárai a fél világon, ahol az LG által kifejlesztett technológiával, az LG által ellenőrzött minőségben gyártják a paneleket. ugyanígy van gyártóüzeme a többi ilyen profilú cégnek is.

a ZTE a telefonjai egy részébe a saját (vagy valamelyik kínai cég) TFT kijelzőjét rakja, de olyan piacon, ahol igényesebbek a vevők, megveszi a Samsung amoled paneljét. hogy ezt az amoled panelt a samsung melyik gyárában készítik, másodlagos.
Épp az egyik Harry Potter film megtekintése után írom a  bejegyzést, de már most kétségeim vannak: vajon a filmben vagy az új nyugdíjtervekben van-e több varázslat.Különösen most, hogy éppen a valódi egyéni számlákat sem adják oda, amelynek ígérete egy fontos…..
csima 2011.07.12 13:23:54
@plazmakutyaTV:

ez szép volt :-)
köszönöm a beszélgetést
A Top Gear-ben ismét odatették magukat. A Marauder mindent visz. Arra azért kiváncsi lennék mennyibe került a mozi!? :) VIDEÓ!!       A Marauder a Paramount Csoport által, Dél-Afrikában gyártott páncélozott jármű, ami az aknáknak is ellen áll. 2007-ben a…..
A CNBC készített egy nagyobb összeállítást Steve Jobs-ról, az Apple, meg még ki tudja, mi minden vezéréről. Próbáljunk eltekinteni attól, hogy a cikk a vége felé mintha összegezni, egyszersmind lezárná Jobs életét, és tekintsünk inkább úgy a képekre, mint egy gyors…..
csima 2011.06.23 14:45:07
csima 2011.06.23 14:47:25
@Magyarósi Csaba:

Ez egyúttal azt is jelzi, hogy Apple = Steve Jobs.

Ez itt nem egyenlőségjel, hanem kettős kötés. Külön nem megy a szekér.
// Az automata mosógépet akkor értékeljük igazán, amikor bedobja a törülközőt. Ahhoz, hogy minél hosszabban szolgáljon, érdemes ápolni. Meghálálja. A gondos gazda igyekszik tisztán tartani, amihez hozzáfér - ám ez kevés: a mosógép idővel itt-ott penésznyomokat ölt…..