Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészáros Laci

0 bejegyzést írt és 6212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Városi Kurir Orbán Wizz Air-e 2017.01.02 18:25:57
„Magyarok, férfiak és asszonyok!” - jól kezdődik a 2017-es év! Az Atyuska légitársaságot vesz az ő hőn szeretett népének! A Malév-nélküliségben elmúlt négy évhez képest nagy előrelépés ez a mi kis hazánknak, hiszen mégis más érzés, ha nemzetünknek nem csak gránitszilárdságú alaptörvénye, nemzeti…..
Mészáros Laci 2017.01.03 22:54:45
@szervezkedő:

A 6000 forintos jegyhez szerencse is kell :-)

Érdekes lesz majd a kihasználtság, Annó dacumál a Malév Skopjei járata elég jól ment, azóta csak körülményesen (és jóval drágábban) lehet eljutni Macedóniába, egy nápolyi átszállásnál már tényleg jobb az autózás. Csak a repülő még mindig biztonságosabb és kényelmesebb, beleszámolva a skopjei repteret is.

Podgoricába nem tudom, volt-e közvetlen járat, a megtérülés érdekes lesz (kevesebben lakják, mint Debrecent -- de egész Montenegróban is csak kb három Debrecenre való ember él).

Nyáron ragyogó az idő, a hegyek csodálatosak, orosztudással elég jól el lehet boldogulni, de (épp ezért) tanácsos nem ujjat húzni a nagy fekete autókkal járó maffiózókkal.
Azt mondták neki, hogy csukja be a szemét, mert meg fogják ölni. 1993 egyik hűvös estéjén Paul Dini hazafelé tart. A húszas éveiben járó férfi, aki éppen a nagysikerű Batman animációs sorozaton dolgozik, egy randevúról tart hazafelé, mikor feltűnik előtte két férfi. Elsőre csak viccelődnek vele,…..
Mészáros Laci 2016.11.10 11:51:55
HamPLÓ Vonat az utca közepén 2016.07.09 18:00:00
Az Egyesült Államok tömegközlekedésileg gyakorlatilag ismertlen terület számomra: sosem jártam ott, és mivel túl messze van ahhoz, hogy érzelmileg kötődni tudjak ottani üzemekhez csupán képek alapján, bevásárláskor is rendre ki szoktak maradni a kosárból a róluk szóló könyvek. Egyszer kaptam…..
Mészáros Laci 2016.07.10 11:01:04
@nyelv-ész:

és Magyarországon nem lehetne hasonlót bevezetni? mondjuk ahol lakott területen a HÉV szerelvények keresztezik a közúti forgalmat, ne akkor zárják az átjárót, amikor a szerelvén 500 méterre van? amikor egyszer megkérdeztem a bkvét, azt mondták, hogy ehhez kellene független sínfék a hévekre.
Mészáros Laci 2016.07.11 12:51:55
@Szzzz:

A békási hév (például pünkösdfürdőnél) lelassít az átjáró előtt (kint van a 10-es tábla), a bkv-sok azt mondják, hogy pont a hülye autósok miatt. Ez a héven utazók és a keresztező forgalom számára egyaránt bosszantó és szerintem fölösleges, a kereszteződés átépítése (a széles szentendrei út felé két sávban tudnak várakozni) fölösleges is.

A hév városi szakaszai tömegközlekedésként működnek (sűrű megállók, alacsony átlagsebesség), de közben nagyvasúti szabályokkal, ami szerintem elég pesszimális keverék. Stockholmban az ottani hév (pendeltag) nagyvasúti szabályok szerint közlekedik, cserébe meglehetősen gyorsan.
Szoktál fogadni vendégeket airbnb-n keresztül? A szolgáltatás indulásának éveiben ez bizony nem kis kockázatot rejtett.   Bár máig akadnak horrosztorik, mit művelnek a vendégek egy-egy lakásban, EJ-nek köszönhetjük, hogy az airbnb alapvetően biztonságos szálláskiadó lehetőséggé vált.   Egyik…..
Van egy különleges, nagy "népcsoport" a Földön, amiről ritkán készül átfogó antropológiai kutatás, ugyanis rengetegen élnek benne, és nagyon különböző alcsoportjai vannak. Még csak földrészek sem kötik őket össze feltétlenül, és a nyelvben sem osztoznak mindannyian. Azonban van egy olyan különleges…..
A Facebookon megalakult CSOK károsultak csoportjában olvastam egy vélhetően fideszes kötődésű emberkének a kommentjeit (aztán ez az ember emailben engem is elküldött a picsába), ami miatt billentyűzetet ragadtam. Nem látom értelmét privátban bizonygatni szellemi képességeit. Sokkal inkább tartozik a…..
Bár hajlamosak vagyunk elzárkózni előlük, a nemi úton terjedő betegségek napjainkban is igen gyakoriak. Mai posztunkban sorra vesszük a négy leggyakoribb nemi betegséget, tüneteiket, valamint kezelésüket. Herpesz: A nemi szervi herpesz a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség,…..
Mészáros Laci 2016.01.08 17:15:57
A felsorolásból kimaradt kankó (gonorrhea) kapcsán néhány friss hír: a korábban könnyen kezelhető betegség kórokozója gyorsan válik rezisztenssé a modern antibiotikumokkal szemben.

www.cdc.gov/std/gonorrhea/arg/

A fluorokinolon rezisztenciát követően kezdték el alkalmazni a cefalosporint, de már arra is rezisztenssé vált a baktérium, egyre szűkül az alkalmazható antibiotimuko köre.

www.theguardian.com/society/2015/sep/18/drug-resistant-gonorrhoea-outbreak-sparks-england-wide-alert

Azokat a betegek, akiket az azithromycinnek ellenálló baktérium fertőzött meg, eddig sikerrel gyógyították azithromycin + ceftriaxon (cefalosporin) kombinációjával. Az angliai Leeds környékén azonban növekvő számban tapasztaltak olyan eseteket, amelyek már a cefalosporinra is fittyet hánynak.

www.cbsnews.com/news/uk-health-leaders-warn-of-untreatable-gonorrhea/

Amerikában még nem észleltek cefalosporin-rezisztens gonorrheát, de az azithromiycin-rezisztens esetek száma (és a gonorrhea megbetegedések száma is) folyamatosan növekszik.
Mészáros Laci 2016.02.09 12:01:38
@cardiobascuralis:

Jav: a szifilisz ma MÉG simán gyógyítható.
Keresetlen szavak a budakeszi oktatási helyzetről azzal a nem-titkolt céllal, hogy érdemi párbeszéd kezdődjön, végre. Felsmann-Vass Virág írása ..
Mészáros Laci 2016.02.08 00:04:48
@Kelly és a szexi dög:

Kitartás - majd te megmutatod!
Úgy két-három héttel ezelőtt láttam két veszekedő gyereket, és az egyik azt kiáltotta a másikra, hogy „te koszos migráns”. Másnap a „kötelező kvóta” hirdetés közös megtekintése után (én kérek elnézést) a tulajdon lányom fordul oda hozzám, és mondja aggódó arccal, hogy ő tényleg nem akarja, hogy…..
A filléres bögrés süti receptjét már korábban megmutattam nektek, ma azonban a pizza van terítéken. Bizony percek alatt készíthetünk pizzát egy mikró egy bögre segítségével. Mutatom is a trükkös módszert. Hozzávalók   Tésztához: - 4 evőkanál liszt - 1/8 teáskanál…..
Mivel sokak újévi fogadalma, hogy idén topformába kerülnek, most mutatok néhány filléres krémet, ami amellett, hogy egyszerűen elkészíthető otthon, garantáltan segít a bikiniforma elérésében. Feszesítő paprikás testradír Hozzávalók: egy csésze őrölt kávé egy…..
Mészáros Laci 2016.01.30 17:12:31
Ahogy korábban írtam róla, a Rothschild nemzetközi bankház vizsgálta a Paks II projekt megtérülését, jelentésében a korábbi gazdaságossági számítások megközelítését és megállapításait is értékelte. A Rothschild angol nyelvű jelentéséből részletes összefoglalót közöl a Magyar Idők mai száma.…..
Mészáros Laci 2016.01.30 09:49:28
@ortegay:

Végiglépcsőzni egy folyót jó ötlet, hegyes vidéken. A Duna magyarországi szakaszára ebből három síkvidéki duzzasztó jutna, magas költségekkel, járulékos hatásokkal és szerény villamosenergiatermeléssel. Nem a medermélyülés az egyetlen szempont.

Az elektromos autókat nehéz átlépni, mert (a katasztrófa szcenáriókat leszámítva) minimum duplájára nő az energiafelhasználás.
Egy összeesküvést titokban tartani nagyon nehéz, mert előbb vagy utóbb az egyik összeesküvő felfedi a csoportot. Állítja a Plos One folyóiratban most megjelent tanulmányában Dr. David Grimes, az Oxford-i Egyetem fizikusa, aki azt vizsgálta meg, hogy egy összeesküvés meddig maradhat teljes…..
Mészáros Laci 2016.01.29 09:47:01
@tralalala:

"Csak persze addigra Irakban már az Exxon termel ki egy baráti bábkormány alatt. "

Irakban nem akkora biznisz most olajat termelni.
Mészáros Laci 2016.01.29 09:52:29
@igazi hős:

"Arra, hogy ki szivárogtatott vagy hogy ki fizette a csürhét, hogy szétkúrják a fél várost? Az első érdektelen, a második nyilvánvaló."

Ha egy eseményre egyaránt lehetséges magyarázatot kínál az emberi butaság és a gonoszság, akkor mindig a butaság a valódi ok ("Hanlon borotvája")
Az egyik legtávolabbi csodás célpont, ahova fapadossal el lehet jutni, már az óceán közepén van, félúton Amerika felé. Az Azori-szigetek azonban nem való mindenkinek. Akit csak a tengerparti herevere érdekel, jobb, ha messziről elkerüli. Akit zavar, hogy a mindig tavaszias időben…..
Mészáros Laci 2016.01.29 06:19:56
A diplomás pályakövetésnek sok éves hagyománya van már a külföldi országokban, Magyarországon 2010 óta működik a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR). A módszerek országonként eltérhetnek egymástól, de közös bennük, hogy mindenhol a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit akarják közelebb hozni…..
Idén Oscar-téren minden Leonardo DiCaprio-ról szól – egyrészt rendhagyó módon több kategória (Legjobb film, Legjobb férfi és nő mellékszereplő) is még nyitottnak tekinthető, másrészt Leo a lentebb is felsorolt tipikus színészi Oscar-jelölés egyik fajtájának legeklatánsabb példája. Ha már egyébként…..
Mészáros Laci 2016.01.28 08:19:11
@padlogaz:

"kulonbozo karaktereket is tok hitelesen el tud jatszani."

A korábbi hozzászólókkal értek egyet: Leo szerintem (Jack Nicholsonhoz hasonlóan) minden filmjében önmagát adja: individualista, nem is magabiztos, önhitt, egocentrikus, antiszociális, néha egészen szélsőséges mértékben (pszichopata) karaktert játszik. Eklatáns példa (az egyébként elég szar) Djangoban alakított Calvin Candie.
Néhány hete írtam arról, hogy nem csökkentek a régiós különbségek, Budapest és Pest megye szívta fel az uniós támogatási ciklus pénzeinek harmadát, míg a leszakadt régiók csak alamizsnát kaptak. A most induló  2014-2020-as pénzügyi időszakban még ennél is nagyobbak lehetnek a problémák, ugyanis idén…..
Mészáros Laci 2016.01.27 14:14:03
@pamut:

"Pont mint Kádár János idején"

pont mint? de hát ma is kádár jános idejét éljük :-)
A szóviccblog kötelességének érzi az agysejtek szorgalmas, és különös kegyetlenséggel elkövetett pusztítása mellett a klasszikus kultúra terjesztését is; ennek jegyében következzen Pedro hippológiai felfedezése, aminek megfejtését furfangos módon már a post címében is…..
Mészáros Laci 2016.01.26 11:11:08
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
Mészáros Laci 2016.01.25 15:08:06
Mészáros Laci 2016.01.25 15:12:27
@Vakmacska:

Persze, ahogy Montecuccoli megmondta, három dolog kell a változtatáshoz:

1. türelem
2. türelem
3. türelem

Bővebben, hogy miért pont ez a három:

1. A társadalmi változások lassúak, egy új értékrendet csak egy új generáció fogad el, az öregek már nemigen.

2. A változtatás csak alulról működik: az embereket kell tanítani. Egyesével. A vezetőktől ne várjunk sokat, hiszen őket még az öregek választották saját értékrendjük képviseletére.

3. A tanítás egyetlen hatékony módja a példamutatás és a pozitívumok elismerése. - Az, hogy elmondjuk és majd úgy csinálják: nem működik.
- A nem tetsző viselkedés büntetése: nem működik.
- Építő kritika pedig nem létezik.
Mátai András Az utazáshoz kapcsolható nagy hármas szolgáltatási körből – repülőjegy, szállás és autóbérlés - biztosan az autóbérlés az, ahol az utazók a legkevesebb használható tapasztalattal rendelkeznek, ahol a legtöbb buktatóval találkozhatnak, és amivel kapcsolatban az embert a…..
Mészáros Laci 2016.01.25 11:00:20
@onlame:

na ezzel olaszországban megszívtam egyszer, tényleg olcsóbb volt a külön biztosítás, de a kölcsönzőt a biztosítási kötvény nem győzte meg: 800 ezret rögtön zárolni akartak a hitelkártyán, ami még épp lett volna (910 ezer a hitelkeretem), de a napi limitet kellett felemelnem a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, közben a családfa szidott hogy rosszul szervezek (nem vettem magamra: a nyaralás kezdetén mindig van egy csomó stressz és ezt valamin ki kell tölteni, jobb is, hogy nem a gyerekek kerültek céltáblára).
Mészáros Laci 2016.01.25 11:12:11
@onlame:

kedves történet :-) és sok keleteurópai, aki nincs hozzászokva az ultra kedves, mindig mosolygó és hízelgő pultosokhoz, be is dőlt volna.
Mészáros Laci 2016.01.25 11:13:32
@Kánikula:

Az elérhető hitelkeretet szokták ellenőrizni.
A 800K zárolása külön az én megfingatásomat szolgálta.
 Magyarország 1965 óta minden évben nevez filmet a Legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára; ettől hosszabb töretlen nevezés-szériája csak Franciaországnak van. A franciák csak ebben a kategóriában 12-szer nyertek (ezek kívül van rendezői, színészi, dokumentumfilmes, sőt, A némafilmes óta Legjobb…..
Mészáros Laci 2016.01.24 08:25:38
@vuvuvu2:

Azér a Kontroll jó.
Csak Budapesten kívül érthetetlen.
A CSOK mindenkit érint valamilyen módon. Több bankos forrásból tudom, hogy az érdeklődés kezd enyhülni, mivel az emberek kezdenek rájönni, hogy nem minden arany ami fénylik, nem mindenki számára megszerezhető az "ingyenpénz". Ezzel nem is lenne probléma, hiszen egy deficites ország mégsem…..
Mészáros Laci 2016.01.22 13:36:58
Volt egy jó portfolió cikk erről

www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/csok-orulet_eleg_legyen_mar_a_sirasbol.1.225614.html

"Az az egyoldalúság azonban, amelyet az online sajtó az utóbbi két hétben felmutatott e program értékelése során, már nem világnézetet, hanem tisztánlátást sért."