Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mozartkugel

2 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
Mozartkugel 2015.03.05 11:34:31
@ledo76:

Külön-külön sincs esély. Nem hinném, hogy a déliért kapott pénz fejlesztésre menne, inkább a költségvetés toldozására-foltozására...
Mozartkugel 2015.03.05 13:18:18
@xunilo:

Csak Kelenföldet nincs hova fejleszteni, nincs rá hely.
Az orosz elnök csak 17-én, kedden jön, de az aznapi korlátozások előkészületei már zajlanak – írja a vs.hu. Budapest 14 kerületében lesznek hosszabb-rövidebb ideig tartó lezárások csaknem 20 különböző útvonalon. Biztos, ami biztos, a csatornafedeleket is odahegesztették…..
Mozartkugel 2015.02.15 18:00:18
        Azt mindig is tudtuk, de legalábbis titkon sejtettük, hogy mekkora szerepe is van a képszerkesztő programoknak a divat világában. Sokszor volt kérdéses, hogy hol a határ, ha retusról van szó. Nem túl mű? Hol végződik az igazi és kezdődik a korrigálás?…..
Mozartkugel 2015.01.11 17:50:08
Amerika legrégebbi időkapszulájára bukkantak a bostoni State House talapzatán dolgozók még tavaly, a dobozkát pedig a napokban bontották fel a helyi szépművészeti múzeumban. Az 1795-ben elhelyezett időkapszula korabeli lapok mellett számos érmét és emlékplaketteket is tartalmaz,…..
Mozartkugel 2015.01.08 18:43:56
Vége az ovinak, sulinak, melónak, kezdődik a téli szünet? Otthon vagy a tesóddal, de a Facebookon kívül semmi mást nem csináltok? Esetleg nem látsz ki a szobádból a lexikonösvénytől, és a tankönyvszagtól már csak sírni tudsz, de még december 23-án is vizsgázol? Ja, és persze…..
(cím forrása: mondta a költő) Tegnap este a barátaim egy része kocsmázni ment. Én azonban nem; tudtam, hogy máshol van a helyem. Értékeltem a jelenlegi keserű helyzetet, a jövőmre is gondoltam, és pillanatok alatt döntöttem: mivel nem éreztem jól magam, hazamentem…..
Tegnap este feszengve hallgattam, szomorúan néztem a korrupcióellenes tüntetés szónokait. Feszengve, mert egy volt tűzoltó, Paul Tamás kivételével alkalmatlannak bizonyultak az országos érdeklődésre, szomorúan pedig azért, mert hangvételük és metakommunikációjuk ellentmondásba…..
Mozartkugel 2014.12.07 00:47:48
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:

Gebednél meg, basszus :DD
Lassan egy hetes hír, de nekem eddig kimaradt. Csak most olvastam, hogy Ferenc pápa szerint „nyitva kell hagyni az ajtót a párbeszédre az Iszlám Állammal”. Párbeszédre nyitott. Az Iszlám Állammal. A pápa. Hát, ilyen nincs, és mégis van. A pápa még strasbourgi beszéde után…..
Mozartkugel 2014.12.03 01:38:00
@Benedek Szakolczai:

Felesleges vitába bocsátkoznia az "Igazság bajnokaival", amúgy teljesen egyetértek a leírt mondataival, bár jómagam protestáns volnék.
Immár az EBESZ ellenőrei is megerősítették, hogy az ukrán csapatok által elhagyott területeken maguk is láttak azonosítatlan holttesteket. Noha az orosz tévé egy hete beszámol a genocídiumról, az Euronews még mindig kételkedik. Megtört a jég! Szeptember 29-én este az Euronews…..
 Közép-Kelet-Európai létünk nem tette lehetővé a Turbigó módra elkészített marinírozott vajhal iránti olthatatlan vágy felkeltését, de a rántott húst azért ismertük. Generációk számára a vasárnap egyet jelentett (s sokaknak egyet jelent ma is) a jobb ételek asztalra…..
Mozartkugel 2014.09.28 12:49:51
Az Urbanistán már számtalanszor elmondtam, mennyire szeretem a szecessziót, meg azt is, hogy ezzel persze nem vagyok egyedül. Talán ez az utolsó stílus, amelyet a mai kor átlagembere és átlagépítésze ugyanúgy ítél meg. (Persze a maga idejében ugyanúgy nem volt teljes a…..
Mozartkugel 2014.06.20 15:16:54
@bioLarzen:
:DDDDDDDD
Az egyedi kastély sok szempontból érdekes. Például azért, mert mindössze 55 millió forintért árulják a 814 négyzetméteres neogótikus épületet. Persze a hirdetés képeit végignézegetve látszik, hogy nem múltak el felette nyomtalanul az évek: a háborúban egyik szárnya…..
Kétezer-tizennégy, Magyarország EU-hoz való csatlakozásának tizedik éve, a life-long-learning egyre szélesebb körű kidolgozottsága, mobilitás, rugalmasság, naprakészség, rendtartás a káoszban. Tédéká, ösztöndíj, erazmusz, második legjobb, kreditek elfogadása, gyakorlat,…..
Mozartkugel 2014.05.13 15:53:52
@Mr. Közbiztonság Szilárd:

"Mondjuk egy mérnöknek vajmi kevés szüksége van (maradjunk az angolnál) a Future Perfect Continuousra, mert műszaki szövegben valószínűleg a büdös életben nem fog vele találkozni"

Mintha olyan elképesztően nehéz lenne megtanulni... ha el tud végezni az egyetemen egy pár éves képzést, akkor nyelvet is meg tud tanulni tökéletesen, ha meg nem akar, akkor menjen kőművesnek.

Én is értelmetlennek tartom a jelenlegi nyelvoktatást és nyelvvizsgarendszert, azonban a diplomához kötött nyelvvizsgával egyetértek. Valahol meg kell húzni a határt, egyrészt én fel nem foghatom, hogyan tud valaki egy egyetemen rendesen elvégezni nyelvtudás nélkül, másrészt ha már az egyetemek nem elég szigorúak és mindenkinek papírt osztanak, legalább egy gagyi nyelvvizsgájuk legyen, talán tanulás közben valami hasznos nyelvtudás is ragadt rájuk.
Mozartkugel 2014.05.13 15:54:47
@Mozartkugel:

*rendesen elvégezni egy szakot
Mozartkugel 2014.05.13 15:56:10
@Mozartkugel:
Persze messze nem szabadna ennyi embert felvenni a felsőoktatásba, de ez a diskurzus messzire vezetne.
TComment Miért jó vonulni? 2014.04.16 06:15:00
Bántotta a fülemet a dudaszó, ezért kicsit előrébb sétáltam. Ekkor egy másik típusú zaj ütötte meg a fülemet, melyet a fennakadás okozói keltettek. Motorröfögtetés. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kínos pillanatokat élt át Kate Middleton György herceggel a karján, mikor kiszállt az őt és Vilmos herceget szállító gépből az új-zélandi Wellington repterén. A hercegnő ruháját illetlenül magasra libbentette a szél, amit nem győzött kezével takarni. Nem ez az első eset,…..
Mozartkugel 2014.04.08 10:53:07
@nyuszmam:

Nem hal bele.
Bálint Csaba 2009-es bejegyzésének bővített, aktualizált változata Erről a témáról nem lehet elégszer írni. Ahogy Szarajevóról vagy Srebrenicáról sem. Blogunk több mint hat éves működése során a Horvátországban vagy Boszniában (szerbek és nem szerbek részéről egyaránt) elkövetett bűncselekményekről…..
Mozartkugel 2014.03.24 17:14:10
@gigabursch:

Teljesen el vagy tévedve. Azért érdekelne, hogy mire alapozod a számokat.
Ha megkérdezünk egy, a tévésorozatok világában akár csak kicsit is jártas embert, hogy mi az első, ami eszébe jut arról, hogy „humorra specializálódott csatorna”, ötből négyen valószínűleg a Comedy Centralt fogják válaszként rávágni. Ebben nyilván közrejátszik az is,…..
Az ország akkor még a nyugatias fejlődés útján haladt, bár a szovjet befolyás is érezhető...
Mozartkugel 2014.03.24 00:26:16
@01234567:
Jobban.
A Kossuth téri emlékművekről sokan sok mindent leírtak már, de épp a legmenőbbről nem esett eddig szó. Az 56-os sortűzről ugyan már van egy nagyszerű alkotás a téren (a Vidékfejlesztési Minisztérium falába helyezett szimbolikus golyók), de most jelzésként egy másik is…..
okak szerint a Gerald Ford és Jimmy Carter között folyó választási küzdelem is élmény volt a jelenlegi magyarországi kampányhoz képest. Holott tudnivaló, hogy az amerikai választók nem Ford beszédén rágták le mind a tíz körmüket, és nem is Carter szereplése során akadt meg…..
Sokadjára kerül előtérbe az Ukrajnában kialakult belpolitikai válság, a figyelem ezúttal azonban a kijevi Majdan térről az ország déli részén fekvő Krími-félszigetre terelődik. Putyin immár nem csak tétlen figyelője az eseményeknek, ugyanis elérkezettnek látta az időt…..
Csaknem 70 éve, 1944 nyarán a szövetségesek már mélyen Olaszországban jártak. Fontos feladatuk közé tartozott a vasúthálózat elpusztítása, hogy minél jobban akadályozzák a német hadianyag utánpótlásának frontra jutását. Ebben a feladatban a bombázók mellett fontos feladat jutott a partizánoknak is.…..
Mozartkugel 2014.02.16 18:34:37
@HToma:

Ha van anyag, nem nagy kunszt újraépíteni a vonalat. Ráadásul a bombázások sokszor inkább a környezetben (ellátóépületek, váltók) tettek kárt, mintsem a konkrét sínekben.
Debilkével nem sokan barátkoztak az osztályban. Bandzsa volt, mellé még hülye is, de az arca méretes. Akármit kérdeztek tőle, mindig ugyanazokat a faszságokat szajkózta. Amikor kiállt felelni, már mindenki röhögött, mert betéve tudták, mit fog mondani. Mégis megkapta az ötöst,…..
Mozartkugel 2014.01.30 11:28:12
@Nyekenyóka.:

Minden importcikk drágulni fog, az üzemanyaggal, fűtőanyaggal egyetemben. Szűklátókörű bolsi paraszt.
A hónap legizgalmasabb posztjára akadtam a Dunai szigetek blogon, ahol amúgy is szép számmal bukkannak fel izgalmas témák. Szávoszt-Vass Dániel ezúttal Budapest eltűnt vizeinek eredt nyomába, mégpedig archív térképek segítségével. (Ne ijedjetek meg, általában nem északi…..
Mozartkugel 2014.01.29 17:10:32
@bioLarzen:

Az összes proli magyar a szemetét a csatornába öntené. Itt ilyen megoldások azt hiszem jó, hogy nem valósultak meg.
24 órás ultimátumot kapott az ellenzéktől Viktor Janukovics ukrán elnök - ez a legfrissebb hír Kijevből. Hozzátették: aztán támadnak. Az eddigi összesítés alapján az összecsapások eddigi mérlege legkevesebb öt, de inkább nyolc halott, 300 sebesült. Az ellenzék azonnali…..
Mozartkugel 2014.01.23 10:41:21
@Kukorica József:

Azért fizetik a te pénzedből, meg mindenki máséból, hogy a törvény szerint járjon el és betartassa azt. Illetve, hogy a büdös proli csőcseléket jól megruházza. Ha csendőrség lenne, akkor nem lenne ilyen nagy a pofátok, 2006-ban olyan sortüzet kaptatok volna, hogy máig egy sarokba kucorodva bőgnél.