Regisztráció Blogot indítok
Adatok
glezmen

0 bejegyzést írt és 534 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Olvasók, Bizonyára senkinek sem hiányoztam… � A világ gyors őrlése nem – túlságosan – érintette az e-könyves piacot, pláne annak hardveres oldalát. A legjelentősebb hullámokat kétségtelenül a Kindle minapi bejelentései okozták, már ami a kzw / mobi / epub kereszt-kompatibilitás teljes…..
glezmen 2022.10.02 19:03:01
@Professzore: az ára annyi, amennyi, mindenesetre két kattintással megrendelhető.
A supportot sosem néztem, mostanában tényleg sok helyen próbálnak robotokkal eloszurni (sosem szoktam telefonszolgaltatohoz menni, minap beugrottam, ketten voltak elottem, a technika ismeretének totális hiányával. Az öreg házaspár panaszkodott hogy egy ideje nem csipog hangosan a telefon ha üzenet jön... Ha sok ilyen van, siman megértem a robotok alkalmazását.
Ha tényleg kell valami, megprobalnam őket emailben vagy végső esetben telefonon elérni (bár utóbbi például a Paypalnal sem volt túl nagy siker :D)
Egyik kedves visszatérő vendégünk Képes Gábor muzeológus, aki rengeteg érdekes informatikatörténeti adalékkal gazdagította már a Checkpointot, és a visszajelzések alapján nagyon szeretitek, amikor ő mesél. Ilyen hosszú együttműködés után gondoltunk egy nagyot, és azt mondtuk, don't play the game,…..
Egyrészt vége a nyaralásnak, szóval a blog is feléled (Grath is hazajött, jövő héten már podcastet veszünk fel), másrészt ideje szót ejteni a PICO-8-ról, mert elképesztően terjed a cucc, meg hát elképesztően retro is. Aki nem tudná: a PICO-8 egy virtuális konzol - vagy ahogy fejlesztője, a tokiói…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kedves Barátaim az Úrban,  szinte pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy mi mindenre képes ma már az ekönyv-megjelenítéstechnika. Azóta nem sűrűn voltak posztok, mert a (hála istennek) hétköznapivá váló ekönyv-témában viszonylag ritkán bukkannak fel akkora hírek, amelyek megrezgetnék az…..
glezmen 2018.06.15 13:05:14
glezmen 2018.06.19 14:57:42
@tetsuo_: igen, kozben kinyomoztam en is hogy ez a szitu :D
semmi bajom az ekonyv.hu-val, csak annyirol van szo hogy magyar ebookot eddig magasan tulnyomoreszt a dibook.hu-rol vasaroltam (meg nehanyat a multimediaplazarol), nem szivesen 'szallnek be' egy harmadik oldalon is az ebook-gyujtogetesbe (tobbszor volt mar hasznos hogy a dibookon raneztem a purchase historyra).

illetve a dibookon gyakran vannak mindenfele akciok, ami (foleg egy ilyen, eleg draga ebooknal) tud azert szamitani

de alszom meg ra egyet-kettot, meglatjuk :)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
glezmen 2018.06.22 09:08:07
@Grath: igen, erre gondoltam az 'egy-ket kivetel' megjegyzessel :D
Meg ha jol remlik ilyesmi a Dwarf Fortress is, viszont azzal sosem jatszottam.
Amugy a Moria megbocsatobb mint a Nethack, ahol kb. barmitol meghalsz. A Moriaban vannak mondjuk hallucinaciot okozo gombak (vicces hogy ha bekajalod, nem tudod hogy a sarok mogul elobukkano sarkany csak hallucinacio vagy mindjart kettetep tenyleg :D), a nethackben meg mikor szomjusagtol haldokolva beleiszol a vizbe, kiderul hogy mergezett :D
  Nem tudom ki, hogy van vele, de én szeretem, ha az olyan kiegészítőim, mint a pénztárcám, nem unalmas. Nem utolsósorban használható, olcsó, és jó minőségű.      ..
A fórumokon sokan panaszkodnak, hogy az eddigieknél sokkal gyorsabban lemerül a telefonjuk...
Kétféle ember létezik: van aki _odavan_ a szusiért, és akad, aki undorral küszködve rázogatja le az fekete algaizét az íztelen rizsről, miközben a vaszabis szójaszósz az orrát csavargatja. Én az első kategóriába tartozom, bármikor szívesen látok egy adag szusit a konyhaasztalon, legyen szó ételről,…..
A zökkenőmentes internetkapcsolatot manapság szinte minden eszközünk megköveteli, legyen az telefon, PC, laptop, tablet, tv stb. Azonban bizonyos helyekre nagyon nehéz eljuttatni azt, hiszen vezetékes kapcsolat kiépítése túl nagy munka, a routerünk jelét pedig a vastag falak vagy szimplán a fizikai…..
Jó ideje szerettem volna okos otthont kiépíteni. Bár iPhone-t (is) használok az Apple HomeKit rendszerében nem gondolkodtam megnézve és összehasonlítva az árakat más gyártók (főleg kínai) termékeivel. Például egy Philips Hue okos izzó kezdőcsomag 25.000 Ft (2 izzó és a Hue híd) A Xiaominál 7 ezer…..
glezmen 2017.12.25 09:58:02
@kukaberci: sőt, az emberiség soktizezer évet kibírt villany és vezetékes víz nélkül is, tehát nyilván az is mind nélkülözhető. Gondolom neked sincs telefonod, interneted, számítógéped, stb :)
Kedves Barátaim az Úrban,  mégiscsak eljött az ősz, és a tavalyi unortodox (értsd: tavaszi) bejelentés után ismét jelentkezett az Amazon egy, mondjuk úgy, ráncfelvarrott modellel. Annak idején nagyon nem értettem, hogy mire jó a tokba rejtett akku, és miért nem képesek egy kicsit is követni a…..
glezmen 2017.10.17 15:44:43
@Gukker: regota olvasok Kobon, de lassulast, lefagyast meg nem tapasztaltam, bugot is csak az egyik (valoban hibasan kiadott) frissitesnel, amit gyorsan javitottak...
A Fantasy Flight Games már évek óta bizonyítja, hogy kiválóan tudják a lovecrafti kozmikus horrort az asztali játékok világába ültetni. Van is benne gyakorlatuk, hiszen majd’ minden alkalmat megragadnak, hogy összecsápozzák dobozaikat, legyen szó kártya- vagy társasjátékokról.…..
glezmen 2017.04.24 14:21:08
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Utálok takarítani. Ha most azt mondanám, hogy az olvasók közül tegye fel a kezét az, aki szintén nem szeret, akkor annyian integetnénk, mint egy Madonna koncerten. Amikor elkezdtem tesztelni, egyáltalán nem volt szempont, hogy mennyire öli meg az atkákat, és hogyan tünteti el a szagokat, csak az…..
glezmen 2017.02.23 14:37:46
glezmen 2017.02.24 10:16:54
elvileg ma hozza a futar...

@hipi: kulfoldrol sem jonne ki szamottevoen olcsobban, ezert is rendeltem meg a xiaomishop.hu-tol: ha megvamoljak/afazzak, akkor ne en szivjak mar vele, marpedig egy ilyen nagy es nehez csomagot tuti megfognak a vamon
glezmen 2017.02.24 20:35:48
@hipi: igen, itt van nalam, bar ki meg nem bontottam, majd hetvegen beuzemelem :)
Már a tavalyi évben sem győztünk örülni a jobbnál jobb magyar nyelvű társasjátékos megjelenéseknek és kiadásoknak. Gondoljunk csak a Fedőnevekre vagy a Korokon átra, de említhetnénk az Istanbult vagy a Stone Age-et is. Ha ezekhez a címekhez még hozzávesszük a magyar…..
Sok szokatlan dolog megfordult már nálunk, de én ennek a 3D nyomtatónak adnám az első díjat a furcsaságok versenyében. Először nem hittem el, de tényleg csak nettó 65.000 forintba kerül, és ehhez képest nagyon szép munkát végez. Cserébe magunknak kell összerakni...
A Xiaomi nagyjából mindent gyárt már, ami a piacon létezik. Most éppen egy WiFi alapú okos égő volt a tesztalanyom. Igen, már ilyen is létezik, még akkor is, ha első hallásra furán hangzik. Azt gondoltam, hogy ez valami rettentően drága technológia, pedig csak 6.600 forintba kerül. Eleinte nem…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Nagy őrület az okos TV, de nem mindenki cseréli le rögtön az évek óta remekül működő, "buta" készülékét, csak hogy YouTube-ozhasson rajta. Ilyenkor jönnek képbe a különböző TV stick-ek és TV boxok, amik több-kevesebb sikerrel pótolják az okos funkciókat. De nem ritka az sem, hogy bőven túl is…..
Az okos otthon a 21. század egyik legnagyobb őrülete, ez nem vitás. Ki ne szeretné, ha a háza megfőzné a kávét, mire hazaér a munkából, lekapcsolná a lámpákat, ha itt az alvásidő, hogy ne kelljen kikelni az ágyból, vagy reggel felhúzná a redőnyt, hogy könnyebb legyen felkelni? Sajnos még kicsit…..
glezmen 2017.01.08 15:05:24
@Jankove: nem 'technikai rizsa' hanem szaraz teny
ugyanolyan ez mint az autolopas: ha telepakolod mindenfele nagyon komoly riasztoval es vedelmi berendezessel, akkor jo esellyel inkabb masik peldanyt neznek a kiszemelet tipusbol es nem a tiedet lopjak el. de ha valakinek pontosan a te autod kell, akkor elviszik, barmit csinalsz

ha valaki szorakozasbol be akar torni, akkor nem oda fog menni ahol napokon/heteken keresztul vert kell hugyoznia hogy sikeruljon, hanem ahol fel ora alatt megvan. ha meg valaki pontosan a te lakasoddal akar szorakozni, akkor elobb-utobb ugyis talal ra modot

a social engineering meg hogy jon ide? talaltal guglival egy buzzwordot, es most bedobod hogy ugy tunjon mintha baromira kepben lennel? :D igen, a social engineering mukodik, es szokas is hasznalni - nagyceges kornyezetben. otthon milyen modon kepzeled ezt el? felhivnak telefonon hogy nyertem egymilliot ha megadom az eszkozeim jelszavat? :D
glezmen 2017.01.08 20:39:40
@Válasszunk: hagyjuk mar az ilyen marhasagokat hogy plaintextben megy a jelszo, meg talalgatunk hogy ugyis biztos szarul sozza a kliens a hash-t...

amit biztosan tudunk (mar csak azert is mert gyakorlatban lattam) hogy egy jonevu kinai gyarto (Xiaomi) biztonsaga nemhogy nem rosszabb mint a markas termekeke (D-Link, Samsung, Google) de a jelek szerint meg jobb is

a social engineering meg... tenyleg mondjatok mar el hogy SZERINTETEK milyen modon venne ra barki is arra hogy a Xiaomi gateway jelszavat megmondjam neki? de tenyleg...
ha a hetente X alkalommal erkezo bankos meg paypalos scameknem nem dolok be, akkor nyilvan valami hasonlo baromsagnak fogok...

ha valakinek az a feltett szandeka hogy kib@sszon velem az elektromos eszkozeimen keresztul, akkor az agyonsztarolt, egyetlen funkciora hasznalhato mechanikus kapcsolo sem ved - aki elegge elszant az siman betor mig nem vagy otthon es azt csinal az eszkozeiddel meg az elektromos halozatoddal amit akar...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
1996 elég brutális év volt a játékpiacon, sok klasszikus jelent meg abban az évben - szóval mostanában egymást érik az évfordulók. Az egyik ilyen a Tomb Raider szülinapja, ami októberben volt, és amit elég fontosnak éreztünk ahhoz, hogy külön podcastadást szenteljünk neki. Eidos, Toby Gard,…..
glezmen 2016.11.29 08:03:31
@Zardas: hat, akkor egy darabig meg varni kell :-/