Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majolie

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rákom-bákom Update 2023.10.22 22:25:26
Nem tudom megindokolni ezt a hosszú kihagyást, így utólag sajnálom is. Sok gondolat, érzés nem jön vissza már az elmúlt majdnem egy évből. Mondjuk vannak, amikért nem kár. Például, mikor olyan igazán bömbölve sírtam a konyhakövön, mert kiborultak a szekrényből a műanyag doboztetők. 7 hónap…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Majolie 2019.10.04 10:56:48
@blasiusii: szerintem a kommentelők nagy része félreérti az utas panaszát az intim szféra megsértésére vonatkozóan. Én úgy értelmezem, hogy a Malévos túl közel állt Dórához és ugyan megérintette (akár többször is), de nem szexuálisan, hanem mondjuk a vállát vagy a karját.
Tökéletesen megértem amúgy, én sem szeretem, ha vadidegenek érnek hozzám.
Sokszor olvasom a kommenteket arról, milyen fölöslegesnek tartják a HR-es funkciókat, nos akkor itt egy kis kulisszatitok, milyen ügyekkel is foglalkoznak néha, és mennyire kell észnél lenni a munkájuk során. A blog témájánál fogva sokféle HR-es szakmai csoportba járok, az egyik ilyen csoportban…..
„Mind meg fogunk halni.” És ez halálbiztos. Nyugtat meg minket rögtön az epizód elején Thuróczy Szabolcs, akinek a szeme és az arckifejezése nagyon illik ehhez borús témához, a halálhoz. Persze nem teszünk azért szemrehányást, hogy nem túl megnyugtató a beköszönő, hiszen a műsor célja pont az, hogy…..
Majolie 2017.11.02 11:02:32
Vártam nagyon a sorit, de ez az első rész egy picit csalódás volt. Ugráltunk egyik témáról a másikra, sehol nem mélyedtünk bele jobban, csak a felszínt kapargattuk. Érdemesebb lett volna vagy hosszabb műsort csinálni, vagy csak 1-2 témára rászánni a műsoridőt.
Engem érdekelt volna, hogy Burger Barna hogy éli meg a betegségét, a tudatot, hogy márpedig nincs mese, ő meg fog halni, méghozzá belátható időn belül. Felkészült-e rá? Elrendezte-e a dolgait? Beavatta-e a gyerekeket? Sokkal bensőségesebb beszélgetésre számítottam.

Tabuként még arra is kíváncsi lettem volna, hogy milyen érzés szembesülni erőszakos vagy balesetes halottakkal, sérültekkel? A filmek ugyebár nincsenek köszönőviszonyban a valósággal. A halál nem csak annyi, hogy az ember lehunyja a szemét és már halott is. Az igazi halál durva és megrázó. Milyen érzés egy sürgősségi orvosnak ezzel találkozni? Mennyi idő alatt lehet ehhez "hozzászokni"? Egy boncmester vagy a halottszállító esetében ugyanezek. Egyáltalán hozzá lehet szokni ahhoz, hogy ők azok, akik azon kevesek egyike, akik face to face szembesülnek a halállal? És ők egyáltalán félnek-e a haláltól?

Másik észrevételem Thúróczy Szabolccsal kapcsolatos. Szerintem ő nem volt alkalmas narrátornak. Egyszerűen nem áll jól neki ez a szerep, nem hangsúlyoz.

Összességében jó a kezdeményezés, jók a témák, de nem jó ennyi mindent egy részbe belesűríteni, mert nem lehet rendesen kibontani.
Tékozló Homár Tipikus magyarok 2017.06.14 09:47:00
A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a…..
Majolie 2017.06.14 17:12:14
@Cycmen: Hagyma meghalt??? Mi történt? Lehet tudni?
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
Sokáig úgy volt, hogy Sookie, azaz Melissa McCarthy nem fog szerepelni az új Szívek szállodája sorozatban, mert azt állította, hogy őt egyáltalán nem is hívták. Ami azért volt furcsa, mert elég meghatározó szereplője volt a sorozatnak, itt ismerték meg a nézők. Igaz, azóta sokkal nagyobb karriert…..
Majolie 2016.06.09 13:27:22
@Giggsy: és ha emlékszel, Rory találkozott egy fiatal egyetemi tanárral a könyvtárban, volt pár jelentőségteljes pillantásuk. Az volt az érzésem, hogy ebből lesz majd valami, de aztán vége lett a sorozatnak és ezt félbehagyták.
Lorelai meg szerintem csak összejött Luke-kal (bár nem emlékszem pontosan a végére, csak annyi maradt meg, hogy befuccsolt a házassága Chrisszel).
Kedves naplóm! Dolgok, amiket nem hittem, hogy látok 2016-ban a tévében: - Kék színű, Superman-logós alsónadrágban, félmeztelenül bohóckodó Varga Viktort.- Egy kitömött medve öleléséből, egy szál bőrszoknyában vonyító Cinthya Diktátort, akinek a hangja olyan, mint egy lehangolódott tekerőlant.-…..
Majolie 2016.04.18 13:53:14
@Purple Tentacle: nekem is feltűnt. A barátom szerint új fogsora van és még nem szokta meg, egyszer selypít, egyszer pösze.
Cesar Millan magyarázatot közölt a nagy vihart kavart malac megtámadási ügy kapcsán, amiben azt állítja: a nézők nem értették meg a kontextust, ő mindent jól csinált. Az állatvédők továbbra is a fejét követelik, pár szakértő pedig csendesen elmélkedik azon, miért teljesen rossz a magát suttogónak…..
Ma reggel mélységes depresszióval és szűnni nem akaró, maró könnyezéssel a szememben ébredtem. Eleinte magam sem tudtam az okát, csak éreztem, hogy valami visszavonhatatlanul véget ért, csendben elszállt, egy igazán jó és őszintén boldog szakasza lezárult az életemnek. Az este…..
Majolie 2016.01.12 11:29:42
@antiszociál: hát nagy esőben nem tud tekerni a szerencsétlen, ott kell aludnia a kanapén.

Gondolod hogy meghalt? Mintha vergődött volna még a földön, de lehet, hogy csak a veszettül forgó kerék zavart meg.
A Járókelőn közterületi problémákat gyűjtünk: kátyúkat, letört szemeteseket, összefirkált táblákat. Tényleg mindennel megpróbálunk foglalkozni, ami a városlakókat bosszantja, és eljuttatjuk a bejelentéseket az illetékeseknek. Ezeket a bejelentéseket nézegették a legtöbbet olvasóink 2015-ben.…..
Majolie 2016.01.12 10:50:13
@Angéla Fekete: Én is ilyesmit vártam.
Tudta ön, hogy a Leddiszkontnál Beavis és Butthead látja el a kommunikációs-, imidzsépítő-, és pr-feladatokat heti váltásban? Mi más magyarázná az olyan húzásokat, mint a hírlevélről leiratkozó gyíkarcok gyúnyolása meg a bolt profiljától eléggé műfajidegen pucér  mellel ünnepelt boltnyitás?…..
Rekordhosszú levelezés, amiben gyönyörűen lehet követni a problémát árnyaló tények finom adagolását mindkét részről. Külön szeretnénk kiemelni még a szinte hihetetlenül kulturált hangnemet, amiben a szóváltás zajlott, pedig a megoldásig el sem jutottak a felek. A fogyasztóvédők véleményét várjuk, de…..
Azok után, hogy Frei vagy Deutsch Tamás is kifejezetten jó választásnak bizonyult Friderikusznál, a TV2 feltétlenül jó ötletnek tartotta Berki Krisztiánnal zárni az Összezárva Friderikusszal első szezonját. Berkitől elég merész döntés volt bemenni a műsorba, hiszen a Rubint…..
Majolie 2015.11.30 12:06:18
@7esbusz: na végre valaki, aki látja a lényeget. A Berki ki van találva. Nincs kétségem afelől, hogy a magánéletben is nagyjából olyan alak, amilyennek mutatja magát, de amit látunk, az egy termék. Rájátszik a tahóságra, a "berkiségre". Ebből él, ezt tudja eladni, ezt nézik a népek, ezen háborodnak fel és kommentelnek ezerrel és megnézik a következő adást is az Édes élet-ből. Ezzel termelik a bevételt és közvetett módon így adnak fizetést a Berkinek.

Fridiben csalódtam, hogy ő is az átlagnéző szintjére süllyedt le és megmaradt a "Berki, maga egy bunkó, maga egy tahó" szinten. Egy Friderikusz Sándornak illett volna ennek a mélyére nézni és kivesézni azt, hogy pl. miért van szüksége az átlagnézőnek erre a termékre.
Vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer elmondani, például azt, hogy mielőtt megvennénk egy használt autót, nézessük át egy szakemberrel, akiben megbízunk. Nem egy Nobel-díjas felismerés, de azért köszönjük Lászlónak, hogy reméljük mások helyett újra levonta ezt a…..
Majolie 2015.11.05 15:38:23
Ebben az országban sok kutyás és kutyátlan ember akad, aki ideje nagy részét azzal tölti, hogy megindokolja, miért is nem jó kutyát tartani. Az ilyen egyedek jó része nem áll meg itt, neked is megmondja, hogy mit és hogy kéne csinálni a kutyáddal. Összegyűjtöttem a…..
Majolie 2015.10.27 12:12:31
@Peetee: régen olvastam ilyen intelligens kommentet. Minden egyes szavaddal egyetértek. Örülök, hogy vannak még normális emberek :)
Nick agyig tolt napgépben a medencében áztatja a drogos testét, Travis fut egyet a napi cardio jegyében, Chris a tetőn tolja a vlogolást, hogy 9 napja lett a kis kertvárosból wannabe koncentrációs tábor, eközben Lou Reed Perfect Day meg playing in the distance. Épp gyogyósra svenkeli…..
Azannya, ilyen kis semmi sztoriban ennyi nem oké részletet! Miért nem fest a hajfesték? Miért nincs magyar nyelvű használati utasítás  a dobozban? Hol a vásárlást igazoló blokk? Miért nem kérte el a vevő, ha nem adtak? Miért beszélnek lekezelően a vevővel, pláne, ha…..
Van egy fickó, Horkai Zoltán, aki vadállatokkal foglalkozik. Ennyi, nem nagy truváj. A fity fenét nem az! Ő ugyanis nem a Facebookon teszi az agyát valami állatvédő gittegylet nyílt csoportján belül, hanem egy többhektáros birtokon képzi ki több tucatnyi állatát. Figyeltétek,…..
Billie Holiday április 7-én lenne 100 éves, és ha valamiért, akkor legalább ezért érdemes most egy kicsit utánajárni, ki is volt ez a nő, akinek a nevét már biztosan hallottátok, de előfordulhatott, hogy férfinak hittétek. A legendás, stílusteremtől és a zenére máig hatást…..
Majolie 2015.04.09 12:53:26
Rossz munkaerőnek és alkoholproblémákkal küzdő embernek állították be Gesztesi Károlyt azok a cikkek, amelyek a múlt héten a Blikkben jelentek meg - harsogja a Bors. A Blikk szerint ugyanis Shrek örökös magyar hangját azért rúgták ki a Jóban Rosszban tévésorozatból (ahol…..
Ez sem az a rész volt, amiből kilométeres hogyvoltot lehet írni, de az az igaság, hogy a he Walking deadet nem is azért szeretjük, mert egy VHS aranykorbeli Van Damme-film akciójeleneteit, bunyóit, és gátszakító spárgáit megszégyenítő jelenetekkel van túlzsúfolva, hanem azért,…..
Majolie 2015.03.11 10:31:22
@Scagnetti: de hogy meghatódott, amikor megtudta, hogy toborzó lesz :)
Majolie 2015.03.11 14:46:44
@dekoninckxx: először azt hittem, hogy hangos zene, mert Rick megindult, aztán szerintem csak a walkert hallotta a falnál kaparászni, úgyhogy szerintem csak soundtrack volt.

Pszicho-Carol nagy volt :)

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy hol a kaki. Mert tuti nem az jön, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak, békében, szeretetben.
Hát, ez a mostani rész sem tocsogott a rothadt zombi vérben és a Halálos irambant megszégyenítő akciójelenetekkel, de ez egyáltalán nem baj. Végre egy mély értelemmel bíró évad, ahol nem valami zsebdiktátort kell iszonyat fifikásan legyakni, hanem egy normális(nak tűnő)…..