Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mobilus

1 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi bejegyzésem elég nagy vihart kavart, de világosan kiderült a hozzászólásokból, mekkora bajok vannak sokak fejében. Az távolról sem baj, hogy másként látunk dolgokat, más véleményen vagyunk. De az önfelmentéssel párosuló hülyeség már komoly probléma. Kiemelek egy…..
mobilus 2015.01.28 19:44:29
@El Dé:
Én vádolom az ostobákat, akik hithű meggyőződésük alapján próbálják védelmezni a megvédhetetlent: a többség diktatúráját, akik mandátumukkal visszaélve, szemforgató és gerinctelen, a hazaárulásig erkölcstelen módon csak saját és szűkebb környezetük anyagias politikai érdekeit tartják szem előtt.

Vádolom a magyar katolikus egyházakat, hogy – a történelem során ki tudja hányadszor immár –, lelki és elvi támogatást, hátteret adnak a hatalom számára, feledve a tízparancsolatot.

Vádolom az ügyészséget és a rendőrséget, hogy hivatásukhoz, esküjükhöz méltatlanul nem elsősorban a nyilvánvaló főbűnt üldözik, hanem a kiszolgáltatott többség elnyomásában vállalnak állami bűnrészességet.

Kijelentem, hogy korábbi bűnök nem szolgáltatnak jogalapot mai, még visszataszítóbb bűnök elkövetéséhez.

Kijelentem, hogy a mai, elkeserítő és lassan tarthatatlan állapotokért a FIDESZ-KDNP politikusai a felelősek, és így azok is, akik továbbra is hatalmon tarják őket.

Kijelentem, hogy a megelőző kormányok és politikai tisztségviselők, továbbá az őket korrupt módon és erkölcstelenül kiszolgáló köztisztviselők is nagyban felelősek a kialakult mai viszonyokért, amiért politikai, és ki-ki 'érdemei szerint közjogi felelősséggel is tartozik.

Egy gyermekem már külföldön él és ott alapított családot is, mert itthon nem látott jövőképet. Másik (szintén egyetemet végzett) leányom két gyermek szülése után nem tud újra munkát találni a gyermekgondozási időszak után.

Kijelentem, hogy változást akarok. Nagyon akarok. Isten engem úgy segéljen.
mobilus 2015.01.28 20:40:44
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Hogy mondjak valami újat számodra is: nem te vagy a zseblámpa az éjszakában. És ha már így megtiszteltél: inkább vagyok ateista komcsi, mint fideszes. Ez utóbbi ugyanis megbocsáthatatlan.
Kövér László, a Parlament rendjére általában nagyon is - sokszor túlzottan is - odafigyelő házelnök szerint nincsen szükség arra, hogy a képviselők alkoholfogyasztását ellenőrizzék. Sok más abszurd ötlet között éppen, hogy lecsengett az iskolások, újságírók és mások…..
Lett nekünk egy ilyen kerekasztal izénk. Hogy minek, azt még ne kérdezd, nyájas olvasó, de biztos nem azért, hogy Lovas Zoltán újságíró legyen a következő Artúr király, Horváth András Lancelot és Ferge Zsuzsa Guinevere. A többi majd kiderül - talán - ha jövőhéten…..
Érdemes megnézni a lenti portréfilmet, amit egy Los Angeles-i filmes, Ava Benjamin készített Dillon Markey-ról. Markey az Adult Swim tévécsatorna animátora, stop-motion animációkat készít - lehet, hogy a fiatalabbaknak már ezt is el kell magyarázni: ez az, amikor valós 3D bábokról…..
mobilus 2015.01.21 18:29:32
@Stöki: Amikorra 64 éves leszel, olyan leszel! :-D
Neked is volt már olyan érzésed, hogy az emberek saját magukat áltatják a Facebookon? A hírfolyamodat (nem csak a tiedet) elárasztják a motiválóbbnál motiválóbb, hangzatosabbnál hangaztosabb jútyúb videókkal, coelho-i magasságokat csapkodó idézetekkel. A vicc az egészben, hogy…..
Már közel két hete történt a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni gyilkos merénylet. A lapot ritkán vettem kézbe, nem igazán érdekelt, nem is mindig értettem a karikatúrákat és a cikkeket, hisz nem Franciaországban élek, nem követem annyira az eseményeket, hogy világos legyen a kontextusuk. Cabut és…..
mobilus 2015.01.20 14:56:43
@♔bаtyu♔: A mentalitásod a kitartó aktivitásod miatt ér nálam néhány szót .

Ha egy lábas szarral van kikenve, az irdatlan büdös marad akkor is, ha 99%-ban elsőrangú csülökpaprikást öntünk bele.

Van néhány, egyébként kiváló eszűnek is minősíthető cimborám, aki zsigerből zsidózik és cigányozik. Sosem értettem őket, mi viszi erre őket. Amikor találkozunk olykor és ez szóba jön, nem igen tudunk szót érteni egymással, mert elviszi őket az indulat. az indulat szigorúan hit alapú. Az értelmes gondolkodáshoz nincs köze. Miért van az tehát, hogy akár értelmes emberek is eladják a bőrüket az ördögnek, amiért hagyják, hogy indulataik uralkodjanak el rajtuk? ez ne állatiasan ösztönös és agresszív? Ez helyes? mire vezet?

(A CH szerkesztőségébe, kalasnyikovval a kézben.)
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
mobilus 2015.01.10 10:55:01
@Balango: 'Én személy szerint nem gondolom, hogy ezért bármilyen büntetést érdemeltek volna. Mások - hozzájuk hasonlóan szintén nagyon elvhű emberek - viszont úgy gondolták, hogy igen. Értékrendek kollíziója. Pech.'

Nem pech: háború! Ne tessék már elfelejteni, nem a két francia-arab végezte ki a szerkesztőséget, hiszen önmagukban szinte semmik lennének, hanem a mögöttük álló politikai erők képviselői és szervezeteik, akik fölkészítették és finanszírozták őket. Ily módon ez civilizációk háborúja is, egyetértek. Ugyanakkor és/vagy továbbá, a +1 hozzáfűzésed később teljesen korrekt. Ez a helyzet. Amit írtál, abban pedig benne vagyon az általam helyesnek tartott módszertan lényege is: a másság elfogadása, és az önrendelkezés joga és LEHETŐSÉGE.

@Fejesrob: '(Mielőtt jönne valami ostoba ballibsi és...)'

Amíg te és bárki más pl. ostoba ballibsiztek - és ez csak a legenyhébb kifejezése a másság elutasításának 'házon belül' -, addig alig különböztök attól a szánalmas ideológiai szélsőségességtől, amit itt oly vehemensen elítélnétek egyébkét. Elgondolkodtál-e már ezen, vagy tényleg nem látsz át azon a függönyön, amit a sorsrontó dühöd von elébed?!
mobilus 2015.01.10 12:36:51
@Fejesrob: Mi a problémám? Az intolerancia, a szélsőségesség, s az abban gyökeredző löttyös és ostoba indulat! 'Házon belül' - értsd most: Magyarországon - a (bal)libsizés, mindezen kapcsolódó és jelzőzött pejoratív minősítés és megkülönböztetés, ilyen jellegű cigányozás, zsidózás és trollkodás (lehetne még sorolni, sajnos). Az ilyen magatartás legfölsőbb foka a terrorizmus. A gyökere egy és ugyanaz. Szerinted hová lehet így jutni? Irtsuk ki egymást, mivel nem értünk egyet? Legyen harmadik világháború, most a keresztény és az iszlám világ között? Vagy 'csak' polgárháború itthon, mert nem értünk egyet? Mindez mindig a gátlástalan, fröcsögő, szánalmas és velejéig önző magatartáson alapszik, ami/aki nem képes elfogadni a másik véleményt, ízlést, vallást, politikai meggyőződést.

Mindennek az alapjának a tízparancsolatnak kéne lennie! Idézzem?
Magyarországon ma a legfontosabb az lenne: Ne lopj! Hol van ehhez képest pl. az 'istenes' Orbán, Semlyén és társai, Vagy az lehet a baj, hogy pl. Lázár nem vallásos? Messzire vezet itt ez nálunk is, de minden e körül forog: erkölcs, morál, elfogadás, becsület, a politikára és közéletre is lefordítva. Ehhez azonban az első lépés személyes: hallgasd meg a másik felet is, és ne ítélj, hogy ne ítéltess.

Ez a bajom legelőször.
mobilus 2015.01.10 14:26:10
@tisztapista: Szeretnék javasolni valamit. Ha fölülsz a ló hátára, maradj rajta. Nem jobb(ik) a másik oldal .)
Mandiner blog C.....k a médiában 2015.01.05 09:01:00
  Forgács István írása.  * Hasonlóan egy csomó, jobb sorsra egyáltalán nem érdemes, de a médiában dolgozó, sok esetben magát valóban szerkesztőnek, újságírónak, bloggernek, publicistának tartó médiamunkáshoz, én magam sem értek igazán az újságíráshoz. Bonyolult egy…..
mobilus 2015.01.06 15:40:55
Szubkultúra? Kényszerítés!

Hányszor lett következménye valamilyen genocídium! Milyen kevés kell olykor, hogy erővel akarjuk megoldani (megbosszulni) vélt vagy valós sérelmünket. Ez személyes ügyeinkben, indulatainkban is hányszor felszínre tör! Ha ellenállsz, ellent tudsz állni az indulataidnak, bizonyosan jobbá teszed saját és környezeted életét. (Okos közmondásunk: A harag rossz tanácsadó - és a harag nagyon sok bajunk alapja és oka.)

Szubkultúra?! Elfogadás!

Az egyik legnehezebb magatartás. Miért? Mert gondolkodást, alkalmazkodást, sokszor kompromisszumot követel. 1000 éve tanítja nekünk Szent István: Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ez így van, felebarátaim! Miért nem fogadtuk ezt (sem) meg mégis csak alig, történelmünk során? Nem kellene ma a Nagy-Magyarország térkép előtt búslakodnunk.

A cigányság Magyarországon a népesség jelentős, fontos része. Itt akarnak élni, magyarul beszélnek és tanulnak, magyarul káromkodnak és bűnöznek is. Úgy bizony! Boldogulnak, ahogy tudnak, s ahogy bírnak. Ha nagyon odafigyelnénk, sokat tanulhatnánk is tőlük. Csak egy példa: korábban (ma is ritkán) nem találkoztál hajléktalan cigánnyal; vajon miért nem...?
Miért szeretjük annyira a cigány zenét? Csupa ritmus, élet, lüktetés. Mondjam még?

Kézdivásárhelyen hallottam egy ottani asszonytól: kérdő ember útját nem véti! Nagy igazság. Meg kell tanulnunk figyelni egymásra, s megkérdezni: hogyan segíthetek? Csak figyelni kell a válaszokra.

Én olyan Magyarországon szeretnék élni, ahová mindenünnen jönnének a cigányok is a világból, mert itt jó élni. Kívánhatunk ennél többet?
mobilus 2015.01.07 08:39:22
@picur3ka:

Csak a tágas többieknek mondom. Attól, hogy kommentelő társunk egy ködös, valamilyen közgazdász-professzori beszólás-csokorból idéz (angolul, s a szövegkörnyezet nélkül), még nem biztos, hogy igaza van. Különösen azért nem, amit az idézet is valami módon, és a kommentelő mondanivalója tartalmaz. Mert véleménye szerint nincs más megoldás (nagyon tömören s vulgárisan): Cigányok, vagy kimásztok a mocsárból egyedül, amiben vagytok, vagy dögöljetek bele!

Könyörgöm: ezt akarjuk? Éhséglázadást? Cigány genocídiumot Magyarországon a 21. században? Itt tartunk?

Lelketlen hitetlen, én (nagyképűen, s egy nem ide illő, de kifejező) idézettel válaszolnék neked:

És akkor valaki nevén nevezi ott fenn,
és a sötétből azt feleli neki: nem!
mobilus 2015.01.07 19:24:47
@picur3ka:

Tisztelt másik fél! Milyen takaró is az, aminek hosszán vitatkozunk? A stadion-program büdzséje? A teljességgel értelmetlen és országrontó közmunka program hatása? Az MNB mecenatúrájának mértéke? Az irányított közbeszerzésekkel lenyúlt ezermilliárdok összege? Szerintem nem. Hanem az ésszel, erkölccsel belátható, az ország lakosságának (kerekítsünk, ha tetszik, ha nem) 8%-át kitevő népesség jövőjének kereteiről, aminek esetleg betervezhető mértéke a javító szándék ellenére nem lenne pénz-kérdés az előbbi tételek mellett. Pláne úgy sem, hogy erre még külön EU-s források is rendelkezésre állhatnának.

Ez nem egyszeregy, adok kapok, hanem köznapi politika, amely problémákat kb. 700 éve nem tudtunk megoldani. Ám jó hírem van: eljött az ideje.

(Aki pedig rasszban gondolkodik, az álljon félre, mert a jövő elgázolja.)
Igen, elégedetlen vagyok. Az országot pusztító rendszer miatt is. Az ellenzéki – értsd: Orbán ellenes jobb- és baloldali – ellenzéki együttműködés hiánya miatt is. A múlt év egyértelmű kudarc. És ma, az Opera előtti második tüntetés után a civil mozgalmakkal sem vagyok…..
Mit csinál az átlagos megélhetési kormánydolgozó, amikor élő egyenes adásban két nap alatt kétszer csinál hülyét magából? Fábián Barna esetében nem tudom a pontos részleteket, de mindenesetre a köztévénél elkövették azt a példátlan takonygerincűséget, hogy meghívták…..
mobilus 2014.12.05 08:16:31
@Kovács Alajos: Tisztelt uram!

(Ugyan ez a stílus teljesen idegen a kommentelés világától, de amint Hofi is mondta: Aki megsértődik, sértődjön meg, én Uraim-at mondanék...)

Az ostoba, stílustalan (mit stílustalan: agresszívan bunkó, és leginkább ballib) trollok helyett én megkövetem önt az ön ellen elkövetett verbális támadások miatt! Vérlázító!

Annyit azonban engedjen meg nekem, hadd hívjam föl arra a figyelmét: természetesen ön valóban, egyáltalán nem hülye, sem gerinctelen, pondró, senkiházi (minő skandalum!). Azonban amiket állít, sajnos az talán meggondolatlan, a jó erkölcsbe ütköző. Ön a morálisan elítélendőket védi, így aztán sajnos nem látok különbséget ön és azok között, akiket én a a jó kurva anyjukba szoktam kívánni.

Tisztelettel: egy mai (demokratikus, kozmopolita) gondolkodó
A bolgárok betettek Putyinnak és ezzel együtt a Déli-Áramlatnak, nem kellett Orbánnak! Az USA és az Európai Unió nagyhatalom, most megmutatták! Egy előző írásomban Szerbiát vizionáltam, hogy a remélhető NATÓ és EU tagságért simán kilépnek a programból. A bolgárok azonban…..
mobilus 2014.12.02 19:55:48
@Hajrá Putyin: Kedves kommenter! Hogy te micsoda egy hatalmas magyar tarka marha vagy!

bölcsbagoly meg elmondja a magyar verébnek, mekkora feje van...

Kedves velük, EZEKKEL vitatkozó feleim, libsik (akik ugye biztosan zsidók is), más véleményen lévők, árnyalt világszemléletűek (ellenzősek lennétek?)! Ha lehajoltok EZEKHEZ, csak a rothadás szagát fogjátok érezni erősebben, ami ódon magyar(kodó) szellemük jellemzője.

Hagyjátok őket, ne reagáljatok az ostoba provokációikra! Beszéljünk (mindenütt) arról inkább, hogyan lehet ki-, tovább, el- és túllépni abból a mocsokból, amit az elmúlt 25 év, és a nagy magyar i-n a (hatalmas fekete) pont: az elmúlt 4 év orbáni ámokfutása hozott ránk.

Igazán azt szeretném mondani, képviselni - amit elborulása előtt Orbán is, még fiatal(abb) korában a magyar sport dicsőbb időszakából ügyesen elplagizálva mondott -, hogy tényleg: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Ki az utcára, mert EZEKKEL szemben egyenlőre nincs más eszközünk! Az ország egésze nem lehet ellenzékben, és az ország a 'civilek' összessége; a miénk.
mobilus 2014.12.03 07:17:34
@bölcsbagoly:

Ezt szinte megbeszéltük, szépöcsém. Én, amint korábban említettem, valóban egy infantilis marha lehetek, mert szóba álltam még veletek. Megígérem, ezután ez nem fog előfordulni.

Hogy kozmopolita lennék, ezt igazhitű europeérként is a legbüszkébben vállalom!

A hazaárulók ellenben azok, akik eladják becsületüket nem egy tál lencséért, hanem kisajátítva az ország intézményeit (szegény hülye mai bal-fasz-oldal), a harácsolás ősi égisze alatt taszítják romlásba az országot gyermekeink kárhozatára. EZEKNEK vagytok ti talpnyalói és/vagy szekértolói: nem különbek EZEKNÉL, sőt ügyetlenebbek és ostobábbak.

@Hajrá Putyin: nem minden fajta marha tarka, csak a tarka fajta marha. Meg te vagy még egy hatalmas, sőt címeres magyar ökör, kicsinyke barátom, de amint megfogadtam: utoljára minősítem a fajtátokat. Szánalmas.

Hajrá igazi Magyarország! Hajrá tisztességes magyarok!
Szegény Cseh Tamás utolsó interjújában mondott egy meglepőt, hogy ő nem fideszes, hanem Orbánista. Azt hiszem voltunk még így párszázezren. Szerettük Viktort, mert sütött belőle a tehetség, első kormányzása alatt fejlődött a polgári Magyarország. A 2002-es vereséget…..
mobilus 2014.12.01 13:42:45
@MACISAJT: és hasonlóak!

Ha elindultok az erdőben egy ösvényen, és egy idő után kiderül, hogy rossz irányba mentek, mit tennétek?

Én megállnék, tájékozódnék; ha lehet, fölmásznék egy fára szétnézni, és mindenképpen módosítanám az irányzékot, mert a rossz irányba csak a hülye megy tovább, bízva a lehetetlenben.

De ti nem.

Csak abban bízhattok, hogy az erdő elfogy majd előttetek, avagy majd rátok talál valaki. Csak remélni tudom, hogy gyermekeitek nem útitársaitok...
mobilus 2014.12.01 14:36:28
@♔batyu♔: Ha már irányzék: elég széles a szélrózsa, min. 360 fok. Lehet választani bűven. Persze, nekem az IMF-hitel (egészséges gazdasággal alátámasztva) nagyságrenddel szimpatikusabb, mint a magánnyugdíj-pénztár lenyúlása, a trafikmutyi, az állami földek lenyúlása, a közbeszerzések, de mit szarakodok itt: Magyarország teljes lenyúlása és szétzüllesztése. EZEKHEZ KÉPEST A BALLIBSIK (ha vannak ilyenek) IPARI TANULÓK! Ehhez valóban lenini-sztálini (v.ö.: putyini) nagyorosz bolsevik lelkület kell. Persze hogy a kismagyar mentalitásba, kedves urambátyám, meg belegebed az ország. Elárultatik!

Tudjátok, mik vagytok így ti?! Jobb- meg balhülyék!

Aláírás: egy középhülye... (mert szóba állok veletek)
A jelenlegi politikai rendszerünket úgy hívják, hogy pocsék demokrácia. A pocsék demokoráciánkat egy állampárt uralja, és az állampárt valódi neve PODESZ - a Pocsék Demokraták Szövetsége. A pocsék demokráciát három jellegzetessége teszi azzá, ami az elnyomás (pl. 45%-os nagyméretű, de kisebbség…..
Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot érdekei érvényesítésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Máért budapesti ülésén, a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar…..
mobilus 2014.11.21 06:57:26
@Dr.Korász: Megértelek, kisfiam. Soros alapítványa képezte nekünk orbanvikit is, oszt mi is lett belüle. Meg belüled is: te tényleg mersz kicsi8ny lenni, nem semmi...:(
A centrális erőtér gyakorlati politikai megfogalmazását először 2004 májusában hallottam, a Fidesz egyik akkor még meghatározó személyének szájából. Állíthatnám azt is, hogy értettem miről szól, de nem lenne igaz, valójában csak arra gondoltam, hogy a mi oldalunkon még…..
mobilus 2014.10.13 14:07:47
@bölcsbagoly: és hasonló érzületűek!

A Fidesz nem frusztráció. A Fidesz a mély-magyar hátasló túlsó oldala. A Fidesz a Hold túlsó, eddig sosem látott, sokszor számunkra még mindig sötét oldala.

Leng az inga, s a liberális-baloldali korábbi bűnözők nemzetietlen vétkeit nemzeti színű bűnökkel, méghozzá a legsötétebb (v.ö.: nemzetáruló) bűnlajstrommal próbálják 'ellensúlyozni'?!

Nagyon meg fogjuk még fizetni ennek az árát! Az oktatás lezüllesztése, a gazdaság lecsupaszítása új-szocialista/új-bolsevik módszerekkel, a demokrácia kiüresítése, az erkölcs kereszténydemokrata megcsúfolása (meggyalázása), stb.: jövőnk aláaknázása, az erőforrások elherdálása (a hihetetlen mértékű korrupción, szétlopáson túl).

Én nagyon féltem az unokáimat a most és így ránk váró magyar közeljövőtől. Egyik gyermekem már rég külföldön él, ott szül nekem unokát. A legkisebb középiskolás még, ismeretlen számára a jövő. A legidősebb diplomával gyes után nem tud visszatérni a munkaerő-piacra, mert még kis gyermekei vannak. És később, már negyven éves kora felé, mire számíthat?!

A környezetemben élő fiataloknak nincs igazi MAGYAR jövőképük. A Fidesz számukra már inkább szitokszó.

Kedves bölcsbagoly és társaid! A bagolyhuhogás csak az egerek és patkányok számára riasztó, de az erdőlakók másra figyelnek: merről fúj a szél! És mifelénk, a Kárpát-medencében az északnyugati a jellemző...
Ezeknek tényleg ennyi esze van. Nincs megjátszás vagy valami homályos, túlértékelt úgynevezett stratégia, helyette faék egyszerűségű hiszékenység és a kétségbeesett kapkodás ostobasága van. Orbán meg nyálhabot permetezve a környezetére röhög, ahogy bír. Vajon mi…..
mobilus 2014.10.03 19:48:32
@Bakter:

Persze; rezsimharc folyik, nemde?!
Via. ..
mobilus 2014.10.02 08:21:08
@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Látom lelkes vagy, de ilyen módon talán egy kicsit kapkodó és átgondolatlan is. Én azt gondolom, hogy a köznyelvre is ráfér az olyan stilizálás, ami a hivatalos mekegés mértékét csökkentené úgy, hogy a logikátlan, ily módon sokszor akár viccesen zavaró elemeket igyekszik kiejteni a gyakorlatból. Én egyébként őzve nőttem föl, de egyetemen ragyogó magyar mekegő lett belőlem... Summa summárum: legalább azt kellene (nagyon-nagyon alaposan!) meggondolni, jól kitalálni, az iskolában mit, hogyan tanítunk meg a gyerekekkel.
mobilus 2014.10.02 09:46:09
@szigetipotyautas:

Jó helyen kapisgálsz, barátom!
Nekem a zsömle nevezet a kalácsom.
Ha nem beszélhetnék olykor ővel,
lehet, nem is lennék többet nővel!:)

És igen, úgy értem: tejföl reá!
mobilus 2014.10.02 14:18:03
@szigetipotyautas: Hja, az élet kiszámíthatatlan, kedves barátom (csak azért is, csak-csak-csak), mert akár A tanúd is még löhetök!:)

@élhetetlen: szép példa!
Sok temetőkapun ott az írás: Feltámadunk! Na, erre mondom én, a sok E-zés hova vezet! :)
A fejlett világhoz történő felzárkózás ígérete a rendszerváltás óta eltelt két évtizedben egy mítosszá vált, és azt ma már annak eredeti hirdetői, a liberális értelmiség sem vallja. Az Orbán-rezsim működésével bevégződik a leleplezés, és elkezdődik a mítoszgyártás…..
mobilus 2014.09.27 08:19:34
@humboldt: Én köszönöm, hogy értelmesen foglaltál össze és reflektáltál. Szeretnék valamit még jobban nyomatékosítani: "Hosszabb távon belső erőből egyedül a munkaerő minőségét lehetne emelni az oktatáson keresztül..." Tehát most, állapítsuk meg, az oktatás de facto leépítésével (s aminek erősen negatív, visszahúzó hatása véleményem szerint 4-6 éven belül már erősen érzékelhető lesz) a tényleges/lehetséges felzárkózás elvi esélyét is elveszik Magyarországtól. Matolcsy várható új közgazdasági tankönyve az az üstökös lesz Magyarország egyre sötétlő egén, amely váteszként a komor jövő tartós, végzetes árnyát vetíti elénk, unokáink (és ha így marad, az EU) legnagyobb kárhozatára. Számukra, és így Magyarország számára ily módon nem marad más "jövő", mit a lassú elsorvadás. (Boldog reformkor: " régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban! Nem késik: elmúlt - pedig nem is volt.)
Nem túl sok mindent lehet hozzáfűzni az FTC vezetőségének döntéséhez, miszerint az RTL Klub stábját nem engedik be a stadionavatóra, talán csak annyit, hogy elég pitláker húzás ez, kérem szépen. Állambácsi seggét ennyire szánalmasan tán még a debreceni stadion örvén sem…..
Tegnap is sejtettük, hogy az MTVA sajtósai a seggükből húzták ki azt az indoklást, hogy Bajor Imréről azért nem emlékeztek meg az M1 esti Híradójában, mert nem volt Kossuth-díja, náluk pedig az a vízválasztó az ilyen témákban, de most van négy bizonyítékunk is. Ilyenkor…..