Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saladrienn

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csatlakozz hozzánk az Endometriózis Világnaphoz kapcsolódó eseményeinken és tudd meg, mi is az az endometriózis, vagy ha már érintett vagy, tudj meg még többet erről a téged is érintő egészségügyi kihívásról, hallgasd meg szakértőink előadásait és találkozz sorstársakkal. Az eseménnyel kapcsolatos…..
Dr. Brubel Réka és munkatársai azon dolgoznak, hogy olyan biomarkert találjanak, amelyek serdülőkorú lányok vérvizsgálatán keresztül az endometriózis korai felismerését segítené. Az ezzel kapcsolatos kutatás témáját megosztotta velünk...
Van olyan személy vagy szervezet az életedben, akinek példaértékű hozzáállása, embersége sokat segített a betegséged kezelésében vagy leküzdésében? Szívesen megosztanád saját gyógyulásod vagy kezelésed történetét? Jelöld Te is segítődet az Endometriózis Nagykövete díjra!..
Kedves Páciensek! Felkérést kaptam, hogy tájékoztatást adjak azzal kapcsolatban, hogy Klinikánkon, mire érdemes figyelni a műtét előtt és után, melyek azok a tárgyi dolgok, amelyekre esetleg szükség lehet. Mivel ez a tájékoztató egy blogba készül, arra gondoltam, hogy a közvetlenebb kapcsolat…..
A 335/2009 (XII.29.) Kormányrendelet módosítása kapcsán lehetővé vált, hogy az SZJA kedvezményt igénybe vevők öt évre visszamenőlegesen vegyék igénybe a kedvezményt. Ennek több módja van, attól függően, hogy kinek-kinek milyen lehetőség szimpatikus: -          ÁNYK-ban kitölteni: Annak aki már…..
A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket meghatározó 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendeletbe immáron 2019. január 1-től a leggyakoribb női betegségek, úgy mint az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák is bekerültek. 2019.01.01-től…..
Irányt mutatni és megnyugtatni a lombik kezelés előtt álló párokat, hogy nincsenek egyedül. Ezt szeretné elérni most induló, 9 részes doku-reality vlogjában Pataki Zita és férje, Szárnyas Attila, akik kendőzetlenül és őszintén mutatják meg, hogy milyen vizsgálatokon és milyen lelki állapoton mennek…..
A Magyar Közlöny 2018. évi 209. számában megjelent, 287/2018. (XII. 21.) számú Kormányrendelet 7. alcím és a 11. melléklet tekintetében a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 80. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény…..
  Az egyik leggyakoribb, jóindulatú, nőgyógyászati problémákat okozó kórkép, az adenomiózis.    Ez alatt azt értjük, hogy  a méhnyálkahártya beterjed a méhizomzat rostjai közé, a méhnyálkahártya és -izomzat határfelszíne alatt legalább 2,5 mm mélységben is vannak…..
Piriczki Brigitta vagyok,  21 éves.A menstruációm mindig is nagyon görcsös és fájdalmas, hol sok hol kevés van.Az én történetem 15 évesen kezdődött, egy egyszerű felfázással mentem a kórházba, ahol készült ultrahang és kiderült, hogy PCOS (policisztás ovárium szindróma) mind a két petefészkem.Kaptam…..
Egy igazán jó hírrel örvendeztettük meg 2018. december 24-én a Facebook oldalunkon a követőinket, ugyanis a Női Ligával közös együttműködésünk egyik komoly sikeréről számolhattunk be. Mint azt bizonyára sokan tudjátok, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII.törvény (Szja tv.) 40. §-a…..
Endometriózis étrend: 5 tipp egy egészségtudatosabb Karácsonyért Közelednek az Ünnepek, és ilyenkor az ünnepi asztalon legtöbbször olyan ételekkel találkozunk, amelyek nem feltétlenül egészségesek, vagy kevésbé támogatják az endometriózisból való gyógyulást. Hogy mit is tehetünk, ha szeretnénk az…..
Rettegés. Talán ezzel a szóval tudnám a legjobban leírni mit tesz az endometriózis az emberrel. Rettegni a mától, sőt a holnaptól, óráról órára, percről percre. Ez az ami tönkre teszi a lelket, testet, szellemet. Mikor már könyörögsz, hogy valaki vessen véget a fájdalomnak,…..
A Női Liga tagjai 2018. tavasza óta azért dolgoznak immáron összefogva, hogy a leggyakoribb női megbetegedések, úgy mint az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák és a babagenetika területén közösen támogassák a nők egészségét, mind az érdekérvényesítés, az edukáció, mind pedig az…..
Cserháti Gabi mioma.hu: az én történetem Fiatalkori előzmények Az én történetem a 33 évvel ezelőtti időkre nyúlik vissza. Hat éves koromtól minden nap edzésre jártam, az egri főiskolai torna klubban szertornáztam. 18 éves koromban főiskolai testnevelés szakra készültem,…..
Az én történetem 2013-ban kezdődött, 26 évesen. Mindig is fájdalmas volt a menstruációm, de akkor annyira fájdalmas volt, hogy mozdulni is alig tudtam sokszor. Elmentem orvoshoz, aki tovább küldött urológushoz, megállapították, hogy semmi bajom, kaptam fájdalomcsillapítót és…..
Újabb magyar vonatkozású jó hír! Az Európai Endometriózis Liga (EEL ) kiemelt céljai az endometriózissal kapcsolatos széleskörű ismeretterjesztés és tájékoztatás, és a tudományos kutatási tevékenység támogatása.November végén a Bécsben megrendezett Európai Endometriózis Kongresszuson (4th European…..
Tudjuk hogyan kellene helyesen élni, hiszen a csapból is ez folyik. De vajon csináljuk is vagy ez is csak olyan, mint bármelyik szilveszteri fogadalom? Sokan halogatósak és mindig csak azt mondják, „Majd holnap”. Magadra ismertél? És mi van akkor, amikor kiderül, hogy valami nincs rendben…..
Az endometriózissal kapcsolatban napjainkban már számtalan helyen lehet információt találni. De mit nevezhetünk hiteles információforrásnak? Mi segítheti az érintetteket és családjaikat, hogy el tudják dönteni, hol találnak valóban megbízható segítséget? A World Endometriosis Organisations (WEO)…..
A történetem eddig csak azok ismerték, akik eddig támogattak ezen az úton, de most megosztom veletek. Mindenkinek más a története, de egy közös ezekben az emberekben az, hogy endometriózissal küzdenek.   9 éves koromtól kezdődött minden, 14 évesen már nagyon erős gyógyszereket szedtem a piros…..
Az utóbbi hetekben sokan érdeklődtek, hogy vajon az endometriózissal küzdők esetében nagyobb százalékban alakulhat-e ki petefészekrák vagy sem. A téma szakmai körökben is felmerült az utóbbi hónapokban, több előadást is tartottak szakértők ebben a témában mindegyik konferencián, itthon és külföldön…..
Trendek, folyamatok, összefüggések, melyek a cég/szervezet CSR (vállalati felelősség és fenntarthatóság) életét is befolyásolják... Évi, összegző CSR konferencia 2018. október 30-án, a Magyar Külkereskedelmi Bank székházában. Fővédnök: dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai…..
Magyar vonatkozású hír jelent meg az endometriózis műtéti ellátását illetően a világ egyik legrangosabb egészségügyi szaklapjában a Journal of Minimally Invasive Gynecology-ban!..
Az én történetem 21 éve kezdődött, amikor az első menstruációm megjött. Pokoli kínokat éltem át már akkor is. Ez pedig az évek múlásával csak rosszabb lett. Sokszor voltam házi orvosnál rosszullétek miatt, testnevelés órákon felmentve görcsök miatt, gyermeknőgyógyászaton, később nőgyógyásznál, de…..
Hiánypótló, napjaink korszerű nőgyógyászati-sebészeti szemléletét tükröző, a laparoszkópos és hiszteroszkópos eljárások elméletét és technikai kivitelezését összefoglaló könyv jelent meg, mely biztos alapot jelent a mindennapi gyakorlatban. A Magyar Nőgyógyászok…..