Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IndaFilm

79 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy január 20-ai cikkel futtat a Blikk egy Indafilmen megjelent alkotást. Az "Orbán Viktor: Hihetetlenül elvert az apám" című cikkükkel fedezték fel újra a nálunk vagy fél éve bemutatott, Orbán Viktorral készült 2013-as mini dokumentumfilmet, melynek a címe: Mi…..
A legnézettebb film a Végtelen percek című kisfilm lett az IndaFilmen újabb 108 ezer nézővel 2013-ban. Második helyezett, és egyben a játékfilmek közül első lett a Pannon töredék 82 ezer nézővel. A dokumentumfilmek mezőnyéből pedig a fiatal Orbán Viktort bemutató Mi…..
Zahorán Csaba írása Dušan Trančík szlovák rendező nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor Trianonról kezdett el forgatni. Hiszen egy közismerten bonyolult és ellentmondásos kérdésről van szó. A szlovákok számára Trianon egyszerre jelent egy félig elfeledett történelmi…..
Az IndaFilmre Karácsonyra felkerült Békés Pál Ünnep című adaptációjának zenéjét a rendező Schwechtje Mihály alkotótársa, a Quimby gitáros-énekese Kiss Tibi szerezte. A filmben főszerepben Börcsök Enikőt és Rezes Juditot láthatjuk. Az Ünnepnél Kiss Tibi a Rolling…..
Mától külföldön is nézhető az Indafilmen a Szomszédaink, a magyarok-széria első része, illetve a Szlovákmagyarok és a Menjek/maradjak című filmek. Már a héten további filmek lesznek külföldön élő nézőinknek is elérhetőek. Ezek a határon túli magyarság kérdéseiről, a…..
Vasárnap, november 17-én délután lesz az IndaFilm őszi dokuszemléje legjobbjainak az ingyenes vetítése a Docuart moziban. Helyfoglalás érkezés szerint. Sok film van, érdemes menetközben is becsatlakozni. Cím: Budapest, IX. Erkel u. 15. (Ráday sarkán). A…..
Nem adtuk fel, hogy bizonyítsuk, nem minden dokumentumfilm önkínzás: az IndaFilm őszi dokuszemléjét még péntekig, 15-ig tartjuk. Az egy hete tartó szemlén olvasóink legjobban azokat a mozikat szerették, amiben retró nosztalgiázás, gördeszkások vagy muszlim fiatalok vannak. Még…..
Az öt legjobb magyar dokumentumfilmet keressük az IndaFilm őszi dokuszemléjén november 1-től 15-ig. Összetoboroztuk az utóbbi három évben készült dokumentumfilmeket erre a két hétre: összesen vagy 47 film érkezett a felhívásunkra. Ami közös ezekben az alkotásokban: mindegyik…..
Gyöngyöspata és Olaszliszka hírhedté válása után Tiszabőről is egyre több rémhír jelent meg a médiában a cigány-magyar együttélés különböző problémáiról. Az ország legszegényebb, főként romák lakta településén, Tiszabőn az iskolából, a közigazgatás utolsó…..
Dzsoni és Dini kilenc éves koruk óta szipuznak, remélik, hogy megérik a harmincat. Vasazásból, kéregetésből, kisebb lopásokból tartják fenn magukat. Egy hétig kísértük őket kameránkkal. Horváth Balázs filmje. Ez a 2009-es dokumentumfilm is részt vett a Jameson…..
A Club Aligának, Balaton legértékesebb magánkézben levő ingatlanjának pártállami éveit mutatja be a nézőknek a 70-es években villanyszerelőként dolgozó Szabó Gábor. Megmutatja, milyen élet folyt itt, kik voltak azok a kiváltságosok, akik itt nyaralhattak. Ez a 2012-es…..
Két újságíró minden idejét és energiáját arra összpontosítja, hogy mindenféle sajtóeseményeken a munkáját tisztességgel végezve hajnaltól egészen estig igyon. Közben feltárul az alkoholban úszó Magyarország. Az idén dokumentumfilmmé vágott, 2009-ben készült…..
Az európai Sundance-ként is emlegetett miskolci Jameson CineFesten nyolc Indexvideós dokumentumfilm debütált. A héten levetítjük ezeket az Indafilmen: első nap Horváth Balázs 2oo7-es filmjét mutatjuk be, a 120 centi tömény erőszakot. A sorozatok 2oo7 és 2o12 között…..
Zsótér Dániel idén végzett a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, a Mozgókép kultúra és médiaismeret szakon. Rendezőnek készül, pillanatnyilag az M1-nél dolgozik mint bejátszószerkesztő. Két kisfilmjét mutatjuk be: a kofásat és a zombisat. A Kofa az Uzsorás és a…..
Indafilm blog Dokuszemle 2013.10.08 11:25:07
Szovjet-magyar koprodukció A 60-as években kissé fellazul a sztálini rendszer, és Szovjetunióban könnyebben bólintanak rá a filmekre. 1964 és 1968 között Brezsnyev hatalma alatt tovább él a Hruscsov korszakából örökölt forradalmi hangulat. Mivel ő sem tudott szembeszállni a…..
Az elmúlt öt év indexes dokumentumfilmjeiből vetítettek válogatást a miskolci Jameson CineFest nemzetközi fesztiválon: drogosokról, utcagyerekekről, vándorcikuszról és Kádár aligai nyaralójáról szóló filmekből. Az első csütörtöki vetítésen még kevesen voltak (premierfilm…..
Szeptember 19-én csütörtökön és 20-án pénteken az Indexvideó dokumentumfilmjeit lehet megnézni az európai Sundance-ként is emlegetett miskolci Jameson CineFesten. A 2007 és 2012 között készült sorozatokból összevágott filmeket két blokkban vetítik le a Művészetek…..
A Réz András jegyezte Werk Film Akadémia most ünnepli fennállásának ötödik évét, ezalatt ötven vizsgafilmet készítettek a hallgatóik. Az iskola a legjobb húsz filmjével a Művész moziban ünnepelt, egy top 1o-es válogatással pedig az Indafilm oldalán. A csütörtöki mozis…..
Bodzsár Márk első nagyjátékfilmjét, az Isteni műszakot ütősnek harangoztuk be az Indexen is a trailere alapján, de addig is, amíg október 24-e lesz és mozikba kerül, az Indafilmen megnézhetik a rendező 2oo8-as vizsgafilmjét, a Bloody Maryt. Olvasóink döntsék el, olyan ütős-e a…..
A múlt héten a rendőrök elkapták az egyik leghírhedtebb mexikói drogkartell, a Zéták (Los Zetas) vezetőjét, Miguel Angel Trevino Morales-t. Sok volt a drogbáró bűnlajstromán, valószínűleg több száz ember meggyilkolására adott ki közvetlen parancsot és rengeteg kábítószert…..
Az idei, 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjkiosztójáról már írtunk, azóta kaptunk a KAFF-tól a díjazott filmekhez részleteket, előzeteseket is, íme: Csáki László: My Name is Boffer Bings A Kecskeméti rajzfilmfesztiválon Csáki a Fődíjat kapta. A 23 egyedi és 41…..
A legjobb tavalyi animációs filmnek olvasóink Tóth Roland Gondolatok a pincében című filmjét választották az Indafilm animációs szemléjén. A filmszemlénk a KAFF nemzetközi animációs filmfesztivál idei kísérőrendezvénye volt: az előző fesztivál díjazottjait tettük fel az…..
A KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén a Kecskemétfilm stúdió filmjei is indulnak. Június 23-ig lehet megnézni a filmeket, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt szavazhat. Íme a Pannónia…..
A KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén diplomafilmek is indulnak. Június 23-ig lehet megnézni a filmeket, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt szavazhat. A nagydíjat a KAFF-on Illés…..
A KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén diplomafilmek is indulnak. Ezek az MMKA és NKA támogatásával készültek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Június 23-ig lehet megnézni, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt…..