Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Psi Holo

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szenkaku-szigetek körüli feszültség nem csillapodik Kína és Japán között. A vita, amelynek keretében mindkét fél magának követeli a szigetcsoportot, folyamatos okokat szolgáltat a két ország nacionalista vezetésének arra, hogy a másikat támadja. Az Egyesült Államok…..
Psi Holo 2014.02.07 18:39:23
"Kevés jót örököltünk a kommunizmusból, de az 1966-ban kötött szovjet-magyar energetikai megállapodás a jó örökségek közé tartozik" – nyilatkozta Vlagyimir Putyin novo-ogarjevói rezidenciáján Orbán Viktor. Vajon mit örököl Magyarország ezzel a megállapodással a…..
A török függetlenségi háborúról szóló cikksorozat harmadik, befejező része. Az első rész itt, a második rész itt olvasható. 1921-ben már folyamatos tárgyalások folytak a sevres-i béke módosításáról, Ankara küldöttei és az elhúzódó háborút egyre kényelmetlenebbül…..
Psi Holo 2013.07.11 05:44:47
Igazán nagy örömmel tölt el, hogy a legutóbbi írások kommentjei között elhangzó kéréseim közül mind teljesült! Ebben a részben volt több akció és happy end lett a vége. Sőt, szex is volt benne, igaz csak a kommentek között, de nem vagyok ennyire nagyravágyó.

A szemem megakadt ezen a genetikailag szlovákok vagyunk és az indiánok eltűntek kommenten. Lehet, a szlovákok genetikailag magyarok, bár az, hogy ki az igazi magyar, sosem derülhet ki, lévén a magyar egy 'mindent befogadó' nép és eredetileg nem egy nemzetet jelölt, hanem egy minőséget, később vált csak azzá, amikor alkalmazkodni kellett az új európai környezethez. Az indiánokról meg annyit, lehet, mi is azok vagyunk. Mindenesetre a magyar nyelvet alig különbözteti meg valami a dakotától (
holotennis.blogspot.hu/2013/07/dr-simon-peter-irasa.html). Nem beszélve arról, egyes dél-amerikai indiánokkal lehet magyarul beszélni (holopink.blogspot.hu/2012/03/tayos-barlang.html). Talán a mai magyar nyelv volt egy letűnt világ angolja. Azé a letűnt világé, mely szerintünk magaskultúra volt, az angol-amerikai tudósok szerint primitív nomád vadászó-gyűjtögető társadalmak zöme, aztán eljött a civilizáció.

De vissza a fő témához, a törökök megmutatták, ha van egy bátor értelmes ember, akár a szétesésből nagyot lehet alkotni. Az más kérdés, hogy a mai kihívásokra esetleg rossz választ adnak, ha visszamenekülnek az iszlámba.
Egy korszak lezárul, egy másik viszont elkezdődik: A Cydoniára, mint űrkutatási blogra egyre kevesebb időm maradt az utóbbi hónapokban. Halogattam kimondani, hogy itt a vége, de most megtehetem, mert azzal folytathatom, hogy várok vissza mindenkit a megújuló blogra. Az átalakulás nem…..
Néhány nap múlva lesz 160 éve, hogy megkezdődött a krími háborúként (1853-1856) ismert eseménysorozat, mely a 19. század egyik legfontosabb európai háborújaként bevonulva a történelembe átmenetileg megállította a hatalma csúcsán lévő Orosz Birodalom balkáni hatalmi törekvéseit és pontot tett az…..
Fellépés helyett erőteljes ellépés látszik a trafikmutyi ügyében, és gyorsított eljárást is csak a nyomok eltüntetésére vetnek be. Már csak az öregedő oligarchákban bízhatunk, akik - mint a héten Csányi Sándor - a kandalló mellett zokogva vallják be, hogyan nyúlták le a…..
Musztafa Kemal Atatürk szerepéről a mai formájában létező Törökország megteremtésében egyszer a következő hasonlatot hallottam: képzeljük el,  hogy 1919-ben Stromfeld Aurél, miután visszafoglalta a Felvidék tekintélyes részét, elűzi a Tanácsköztársaság vezetését,…..
Véreim! Aztamegbaszta kurvaélet! Hát nem megtámadtak minket? Mit megtámadtak, egyenesen beültek kapun belülre a jogállamterroristák, és a kiabálásuktól még az én kezemből is kihullott édes Finkelstein mester legutóbb itt hagyott szentírása. Pedig azt nekem már ékezet stabilan…..
Az év első hónapja sem maradt izgalmas külpolitikai események nélkül. Természetesen a nemzetközi politikában (is) mindenkinek más érdekes, valakinek például Barack Obama újbóli beiktatása vagy éppen a cseh elnökválasztás. Ebben a hónapban azonban a mi figyelmünket az Egyesült…..
A diktatúra kifejezést definiálni nem különösebben nehéz feladat: A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat. A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó,…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Psi Holo 2012.11.07 12:07:56
Két álláspont csap itt össze. Az egyik a fejé, aki tudja, hogy az érintett nemzetek nem épp az európaiság mintapéldái a magyar kisebbségekkel kapcsolatban, ám nem akar balhét, nem akar háborút. A másik a szívé, aki nem az eszéről híres, ám ő testesíti meg azt a szubjektív igazságot, amit mindannyian érzünk. A magyarok nem is tudják azt, hogy olyan, hogy 'magyar nemzet' csak az államalapítás után jött létre és ha az eredeti értelemézést néznénk, nem is lenne értelme. A magyarok zöme nem is tudja, kik is vagyunk valójában. A magyar nyelv egy letűnt kor angol nyelve. Dél-Amerikában lehet az indiánokkal magyarul beszélgetni és alig különbözik a dakotától. Ma ha ez kerül szóba, azonnal hitetlenkedve röhögnek az emberen és jobbikosnak nézik. Egy hihetetlenül magas kultúra maradványnépe vagyunk, akik ha azt tennék, amit a japánok - a múltat nem feledve modern világot hoztak létre - toronymagasan kiemelkednénk az európai népek közül. Ám mivel mindenki a valóságshow-kon kinövő celebeket sztárolja, akik nem sok értéket közvetítenek, addig szépen haladunk tovább a szellemi lejtőn, amíg valaki vagy valami meg nem állítja azt. A környező népek területi épségére amúgy a legnagyobb veszélyt rég az EU jelenti, csak ez még keveseknek esett le. Ha a közszolgálati TV a teljes magyarság lakta területekre koncentrál, tegye! Hidd el, engem ez kevésbé zavar, mint az elszlovákosítás, vagy az elszerbesítés, mert a magyar fogy és itthon nincs ennek normális képviselője. Erdélyieken megfigyeltem, hogy közelebb állnak hozzájuk az erdélyi románok, mint a magyarországi magyarok és ezen nem is csodálkozom!
Aki mindmáig nem tudta elhinni, hogy a Fidesz valójában nem politikai pártként, hanem követőitől feltétlen odaadást követelő vallásként működik, az meggyőződhet erről a "Nemzeti Könyvtár" című könyvsorozathoz kötődő szóhasználatból. A kormány (és az ő…..
Utoljára talán a tohui tsunami katasztrófa után figyelt a fél világ Japánra. Újabban azonban a kormányválság is érdekes fejleményekkel szolgál a külpolitikai iránt érdeklődőknek. Jelen pillanatban ugyanis úgy tűnik, hogy egy új politikai erő nem csak a hatalmat akarja…..
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
Az előzmények: 2012. májusában jelentette be Orbán Viktor, hogy negyedjére is megkérdezi a népet az úgynevezett nemzeti konzultáció formájában. A kiküldött 16 kérdés azonban nagyon gyengére sikerült. A kérdések 8,2 millió példányban készültek, ennyi levelet és…..
A KARD Védjük meg a választást! 2012.09.28 07:10:13
Kicsit fideszesre sikerült ez a cím, tudom, de hát ez olyan ügy. 78-17: Ennyi a választási regisztráció ellenzőinek és támogatóinak százalékos aránya a HVG által bemutatott szeptember közepi Medián-felmérés alapján. Amint tegnap írtuk, ez a klasszikus 80-20-as ügy, amikor a…..
Psi Holo 2012.09.28 10:56:45
"Az én filozófiám szerint az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, nincs összefogás. Ez nem minden országban van így, de ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik" – válaszolt Demján…..
ProgBlog Félázsiai népség 2012.07.26 16:50:09
„Moslék-ország, hajh, cudar ország,Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;Hajh, Átok-város, Redves-ugar:Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?” Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912   Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor.…..
Egyszerűen nem jutott eszembe másik cím. Egy másik kedvenc blogomon, a Varánuszon Fabius kolléga napok óta könyörög, hogy valaki vagy cserélje ki a Duracelleket a Fényességesben, vagy kösse vissza a fülébe Habonyárpit, mert lassan ki fog törni a forradalom. A Fényességes…..
Ma két kiváló mondatott mondott Orbán Viktor, olyanokat, amelyek kicsit átalakítják azt, amit Orbán demokrácia-felfogásáról gondoltunk eddig. Már nincs centrális erőtér, a demokrácia nem a jólét forrása, hanem egy módszer az erő kifejezésére, amely elhozza a Kánaánt.…..
Psi Holo 2012.07.27 09:10:11
Tegnap három rendkívül mulatságos témára sikerült rátalálom a hazai sajtóban. Egyenként talán nem is vennénk észre, míly kínosan röhejessé lett világunk, de így, hogy sikerült e három ügyet egy napra időzíteni, be kell látnom, igaza van a jóistennek, ha azon gondolkozik,…..
Psi Holo 2012.06.27 09:38:43
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
Ilyen az amikor a valóság beszivárog a fikcióba. Amikor az itt és most létsíkja vörösen izzva lebukik az elbeszélés értelmezési horizontja mögött. Amikor az írók úgy játszanak hús-vér emberekkel, mint hülyegyerek, aki direkt a járdán hajt a GTA-ban.Gémes Antos, a…..