Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plutonic

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy másfél hónapja jelent meg Anita írása a blogon arról, mi az a tíz dolog, ami nem tetszik neki Finnországban. (A Tíz-dolog sorozat írásait egyébként itt érheted el.) A poszt meglehetős vihart kavart, és arra ihlette a Tamperében élő Richárdot, hogy amolyan válaszfélét (vagy ahogyan ő fogalmaz:…..
Albérletet találni nem könnyű feladat. Sok helyen kell érdeklődni és több lakást is érdemes megnézni, mielőtt kiválasztanád a neked leginkább megfelelőt. Lássunk néhány rémálomba illő érdeklődőt, hogy kicsit átérezhesd, hogy a másik oldalnak sem csak habos torta az élete. Ha pedig a lakástulajok…..
plutonic 2018.05.09 20:36:59
@IdomitottFoka: Az milyen szerzodes, amiben nincs benne vastag betukkel kiemelve, hogy a berleti viszony automatikusan megszunik nemfizetes eseten? Tenyleg erdekel.
Úgy döntesz, hogy hátrahagyod a stresszt és kipróbálod milyen az élet falun? Lefoglalsz egy hosszú hétvégét.    A foglalás eufóriáját követően, ahogy telnek a napok, kételkedni kezdesz döntésedben. Vajon jól választottál? Képes leszel eltölteni három napot, vagy extrém esetben egy teljes hetet…..
Vajon milyennek látja Magyarországot valaki, aki az Egyesült Államokból költözött vissza? Móni törzsszerző és kommentelő itt, a blogon, most ő írta meg (tulajdonképpen a kultúrsokkról szóló sorozathoz kapcsolódva) története egy részét. A morbid romantika szerinte az egész régióé, amit nem lehet…..
Forrás: Publicus Intézet Ha a címben feltett izgalmas kérdésre felelősségteljes és tényszerűen megalapozott választ szeretnénk adni, akkor bátran ki lehet jelenteni a következőt: – Tudja azt az a jó radai rosseb, illetve maga az öreg ördög, más azonban nem. Magyarország tisztes állampolgárainak…..
plutonic 2016.06.02 11:19:53
@Balt

Nem ertem, az "okfejtesemben" mivel hoztad osszefuggesbe a 2x W. Bush, vagy akár Clinton, Obama újraválasztásat?

"Ott is emberek élnek, meglehet, kicsit tényleg nyugodtabban, talán éppen azért, mert nem gázoltak/-nak át rajtuk nagyhatalmak évtizedenként."

Nevezzuk neven a dolgot: sokkal, osszehasonlithatatlanul nyugodtabban elnek. Es hidd el, hogy azert, hogy ez igy maradjon, a tulnyomo tobbseg nap nap utan nagyon sokat tesz. Barmiyen kicsi dologgal jarulsz hozza az eleted minosegenek megorzesehez, szamit. Amerikaban ezt komolyan veszik az emberek es ez meg is latszik..
Ez az atgazolos peldad eszembe juttat egy tortenetet. Van egy baratom, aki nagyon tulsulyos volt. Egyszer aztan elege lett a malacjelmezbol, es egy ev alatt, iszonyu munkaval ledobott magarol 90kg-ot. Ennek mar jo nehany eve. A srac azota is koszoni, jol van, tartja a sulyat szepen, oriasit javult az elete. Gyakran kerdezik tole, hogyan birja tartani ezt az allapotot? A valasza: "maratonokat futok" ( ami igaz ). Erre a reakcio: "Jah, hat ugy konnyu!"
Erted, mit akarok ezzel kozolni, vagy kifejtsem jobban?

A Kennedyekre valo celzasod pontosan azt huzza ala, amit irtam. Mo-n elkepzelhetetlen az, hogy az Orbant vagy barmelyik masik tettestarsat meggyilkoljak. Ennek tobb oka van. A legfobb okok kozott szerepel az, hogy szimplan nem erdemes, mert azonnal a helyebe lep egy masik hitvany lehuto. Nincs egy szeretheto, prezentalhato, vallalhato, karizmatikus kozeleti szemely, aki kepviselhetne Mo-t. Az ellopott penzek es lehetosegek nem jonnek vissza egy-ket likvidalt politikustol, mert a rendszer velejeig korrupt es minden az erdekcsoport tagjainal maradna. Tovabba senki sem elegge bator/onfelaldozo/elszant egy ilyen cselekedethez (kozossegi szellem hianya). Vegul es nem utolsosorban: egy ilyen esemeny is csupan vihar lenne a biliben. Mo-n a tarsadalomnak kellene jelentosen megvaltoznia, hogy ertelmet nyerjen egy ilyen esemeny.
Amerikaban fenekestul felfordult minden a Kennedy gyilkossag utan es ez a mai napig erezteti a hatasat. Iszonyu erok es erdekcsoportok mozgatnak ilyen cselekedetet.
Mert leteznek kulonbozo erdekcsoportok, vannak erovel es befolyassal rendelkezo, de kulonbozo meggyozodessel es ideologiaval rendelkezo tarsasagok, akik egymasnak feszulnek a politikai es gazdasagi eletben, egymast ellenorzik, befolyasoljak, megprobaljak kioltani egymas faszsagait.
Ilyen, de meg ennek halvany arnyeka sincs meg Mo-n. Mo-n egyetlen erdekcsoprt iranyit mindent es mindenkit, nincs kontroll, nincs kovetkezmeny.
plutonic 2016.06.02 19:18:36
@Balt:

Ertem. Igen, van kovetkezmenye a hazugsagnak, a kerdes az, hogy rajtakapjak e az illetot a hazugsagon. A politika vegtelenul cinikus. Nincsenek illuzioim a politikusokkal kapcsolatban, barhol legyenek is, de azt latom, hogy az embereknek Amerikaban joval nagyobb szerep jut abban, hogy ki kerul pozicioba vagy ki nem, mint pl. Mo-n. Ez igaz akkor is, ha babralnak a valasztasi eredmenyekkel. Azt tudni kell, hogy a Mo-i helyzettel ellentetben Amerikaban sok-sok szempar es ful van a politikusok minden lepesere, akik azonnal riasztanak, ha valami gebasz van. Pontosan ezt irtam az elozo hozzaszolasomban is, hogy a kulonbozo erdekkepviseletek mindent megtesznek azert, hogy kibillentsek a politikai vagy gazdasagi ellenfelet a poziciojabaol. Az egyensuly letezik. Ezzel egyidoben valamennyire megis szem elott van tartva a koz erdeke, mivel ha a koz jol van, mindenki jol van, ez eleg logikus. A kozhiedelemmel ellentetben az eros, jomodu ontudatos nepre jobban lehet epiteni, mint egy elszegenyedett, buta csurhere. Europai peldak is vannak erre, pl. Svajc, bar ott az agyonszabalyozottsag szerintem nehezen elviselheto. De ez csupan az en velemenyem, akik ott elnek, nyilvan nem igy erzik.

Kennedy meggyilkolasat nem pozitiv peldakent emlitettem ( nem az ), pusztan azt akartam szemlelteni, hogy az emberek a vegsokig elmennek meggyozodesbol, de leteznek az ellenerok is, amelyek ugyanennyire elszantak.
Egyetertek veled, ermeszetesen Oswald nem loner volt... Kennedy sokaknak szalka volt a szemeben...

Vegul, nem az a lenyeg, hogy Orban es sleppje mikor bukik meg, hanem az, hogy mikorra jon el az a pillanat, amikor az emberek tobbsegenek elege lesz a sajat hazug, kicsinyes, onzo, beszukult eletukbol es mikor dontenek ugy, hogy ezentul onmagukhoz es masokhoz is oszinten viszonyulva, buszken, felemelt fejjel, eletuk es donteseik kovetkezmenyeit vallalva eljenek. Akkor jon el az ideje az Orbanok bukasanak.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Üdv minden MT poszternek, hozzászólónak, nemrég tévedtem erre a lapra, és a történetetek elolvasása után én is úgy gondoltam, hogy leírom, hogy mi történt velem, és ennek következtében mentem vissza oda ahonnan anno…..
plutonic 2016.05.28 22:22:48
@Silkent: A te hozzaszolasod pontosan a cikkiro allitasait tamasztja ala. Gyanakszol, de meg veletlenul sem fordul meg a fejedben az, hogy a cikkiro igazat ir.
Lélekben kívülállóként töltött magyarországi ifjúkor után saját megítélése szerint még éppen idejében ment Londonba BL4, hogy aztán ír feleségével New Yorkban telepedjenek le. A mai poszt mégsem a külső, sokkal inkább a belső történésekről szól, arról, hogyan…..
plutonic 2016.05.25 22:53:33
@Bal: Ertem, hogy mit probalsz kozolni, igazad is van, de hadd irjam le az en tapasztalataimat.
En megprobaltam visszaemigralni Mo-ra, tobbszor is, egyszer sem sikerult es ennek egyetlen oka volt: elegem lett azt hallanom, hogy "ez nem Amerika, itt maskepp mukodnek a dolgok".
plutonic 2016.05.26 13:43:38
@Komment Terasz Podcast:
Tenyleg nem erted, mirol szolt a poszt?
Egy picit hadd legyünk önzők. Miután megmutattuk milyen filmek lesznek idén. Milyen látványfilmek és milyen egyéb alkotások debütálnak a nyáron, most szeretnénk megmutatni a szerkesztőség mit vár ebben az évben nagyon. A bemutató dátumok nem a hazai bemutatókat jelentik, és változhatnak…..
plutonic 2016.05.20 10:28:00
@Dr.out: Te vard meg az eletrajzi filmet a NatGeo kiadasaban.
Ezt a posztot nem a dugóban írom, nem vagyok személyesen érintett a mai nagy taxisvonulásban. Ezt csak azért, hogy egyértelmű legyen: nem hirtelen felindulás vezérel, inkább az értetlenkedés. Amikor az első Uber-ellenes lezárások voltak, nem csak a blogoszféra nagy része, de sok újságíró is rögtön…..
plutonic 2016.05.04 00:14:30
A Nyugati Fénynek adta első interjúját Zsófi Claudia egyetemista, akire a hétfői várbeli tüntetésen figyelt fel az ország. Debütálásként rögtön Gyurcsány Ferenccel és Sándor Máriával állt közös színpadra.   Életedben először mondtál beszédet nagyközönség előtt, mégis rutinosnak tűntél. Tényleg?…..
Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az…..
plutonic 2016.04.20 09:07:34
@Terézágyú: Neked pedig annyi eszed van, mint egy kaposztalepkenek. Miert allna, meg, ha jol lathatoan nem jon senki keresztbe? Errol volt szo, kispajtas.
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
A favágó ruhában boltba menő Kati nénitől a levélírónk egy dicséretes bakugrással egy bekezdés alatt jut el a pisilés után nem kezet mosó pasikig, ami már önmagában is szép teljesítmény. Ehhez jön még, hogy az alapsztoriban mennyire igaza van: öreg nénit Takarodj innen! stílusban kitessékelni a…..
plutonic 2016.03.22 20:09:23
@panaszmuki:
Ez esetben ne menj be.
Amikor tavaly év végén összegyűjtöttük azokat a magyar figurákat, akikre 2015-ben a legbüszkébbek voltunk, többen befikáztak, hogy Katinka miért maradt ki. Sehol nem volt még akkor a nagy balhé, mégis úgy éreztük, hogy van valami fura ebben a lányban, illetve hiányzik belőle az…..
Nemzetközi szinten igaz, hogy a fiatalok egyre kevesebbet néznek TV-t, folyamatosan elfordulnak a mainstream-mé vált közösségi média platformoktól és egyre több időt töltenek a telefonjuk nyomkodásával. Ennek mentén változik a közösségi média szerkezete is, számos új…..
plutonic 2015.10.03 21:26:21
@JitterAee: Epp ellenkezoleg. Ez a legigazabb kommunikacios platform eddig. Olvasd el a cikket meg egyszer.
A The Voice amerikai kiadásának tegnap esti válogató adásában végre szerepelt Király Viktor, ahogy azt a Velvet, mi, és a Stenk is megírta (nehogy valaki lemaradjon a sztoriról), és a várakozásoknak megfelelően nem is bőgött le, hiszen jó hangja van, sármos, és elő is tudja…..
plutonic 2015.09.30 19:23:31
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
plutonic 2014.07.22 09:26:07
@Lord Garcon: ismered a posztolot? oszinte reszvetem. ertek mindent.
plutonic 2014.07.22 09:27:46
@Santino89: ne hasznalj olyan szavakat, amit nem ismersz.
Naked Sammy 2014.07.08 08:09:18
..
Miért akar mindenki Amerikában élni? Ez a kérdés mindenkiben felmerült már, hiszen ha egy fiatalt megkérdezünk, hol szeretne élni 90%, hogy azt mondja Amerikában. De legyünk őszinték mi magunk is szívesen élnénk a nyughatatlan és örökké pörgős USÁ-ban. Erre a kérdésre én…..
plutonic 2014.06.28 11:01:35
@Michel Djerzinski: Ezert nem erdemes veled vitatkozni. Masodszor hasznalod a tevedeseidre a "teny" szocskat. Nem mondom, hogy irritaloan ostoba vagy ( bar szeretnem ), csupan vegtrelenul tudatlan, aki masodkezbol kapott, szubjektiv informaciokkal rendelkezik.
Te nyilvan elhiszed, hogy Mo vezeto nagyhatalom, akik utan kullog a nagyvilag.
Persze en vagyok a hulye, hogy idot fecserelek egy emberre, aki ekkora marhasagot leir:

"Az optimizmus veszélyes, főleg akkor, ha kritikátlan (hurráoptimizmus). Az optimizmus semmivel sem jobb, előrébb való állapot társadalmi szinten, mint a pesszimizmus. Az előbbi a fogyasztásnak kedvez, utóbbi a kultúrának - megítélés kérdése, kinek mi a fontos."
Az optimizmus veszelyes?? A pesszimizmus pedig a kulturanak kedvez? :D :D Mintha valami kommunista propagandaanyagbol tanultad volna ezt… :D
plutonic 2014.06.28 14:35:25
@Blogger Géza: Nem, en nem tudom az igazsagot, de keresem. Mindenesetre vettem a faradsagot, elindultam es megtapasztaltam nehany helyet, nem pedig linkekbol, grafikonokbol, konyvekbol vagy masok elbeszelesei alapjan ismerem a vilagot.
plutonic 2014.06.28 14:39:10
@polyvinyl: Perszepersze. A magyarok kerestek egy feher foltot a terkepen es illedelmesen odafaradtak, csendben, nehogy megzavarjanak valakit.
Nepirtas volt, van, lesz. Nem teszi ez helyesse az elkovetett szornyusegeket, de ha igaz a magyarok tortenelme, akkor azt hiszem nem dobalhatunk sarat masokra...
Néha már komolyan fizikai fájdalmat okoz az emberek hülyesége. Nem az a jóhiszemű, véletlen hülyeség, hanem az a szándékos, rosszindulatú butaság, amivel némelyek képesek mindenféle…..
plutonic 2014.06.09 22:49:59
@heliox:

Ezmilyenhülyeseg. Pazarèkolni a dràga lôszert. Lôdözni a jeges Dunàt.
Ràadàsul kànikulàban.

Mer' mègha kucsmàban tennè a tekintetes úr...
Smoking Barrels A szinkronról 2013.05.27 00:01:00
Shall we begin? Gondolom nem én voltam az egyetlen nőnemű egyén e kies földtekén, aki többször is csak azért nézte meg a Star Trek trailerét, hogy meghallgassa Benedict Cumberbatch józan észt mocsárba alázó hangján (igen, nekem is bele szokott telni néhány másodpercbe, amíg…..
plutonic 2013.05.28 11:09:40
@Kovácsné:

Hatigen. Pont ezt szeretnem elkerulni... nevezetesen, hogy valaki "ujrairja" a konyvet, "ujragondolja" a filmet. Az nem erdekel. Mint ahogyan nem erdekel a musorvezeto, vagy a hirolvaso "velemenye" sem. Ez is jellemzoen magyar szokas, hogy a kibaszott musorvezeto ugy viselkedik, mintha barkit is erdekelne az ostoba velemenye. Till Attila jo pelda erre.

A precizitasrol pedig lasd fentebb.
plutonic 2013.05.28 11:40:30
@Kovácsné:

:) nem, nem forditottam iparszeruen, mindenesetre dicseretes, hogy sokat toprengtel, hogy pontosan melyik "screw"... 'cuz there's a whole bucketload of nuts are on the loose out there... :) ..komolyan: pontosan ez a fajta hanyagsag, amit nem szeretek a magyar nyelvben. A "megfelelo" szocska nem helyettesiti a pontos leirasat az eppen odaillo "screw"-nak. Mert lehet az a "screw" ugyanolyan meretu, ugyanolyan anyagbol, ugyanannyira terhelheto, de mas menetemelkedesu, vagy mas menetsurusegu...etc. :)
plutonic 2013.05.28 14:28:49
@protézisesh:

Nos, a te hozzaszolasod megerositi, amirol beszelek.
Az Icon-os srácok híresek a full extrás filmjeikről, most sem kell csalódnunk bennük! Ezúttal egy sportmotorral veretnek a homoksivatagban Persze a gumik azért spécik. Az akció 1:30-tól indul! Megosztani, "lájkolni" ér! Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a…..
plutonic 2013.04.09 01:33:50
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
plutonic 2012.12.09 15:38:01
@karacsi_maci:

Persze, hogy osszehasonlit baszkee, hiszen errol szol az egesz. Masfelol a "legjobb helyeken" NEM nyers a pekaru belseje. A "legjobb helyek" ettol (is) a legjobbak. Vagy ha megis nyers es a vendeg szova teszi, a "legjobb helyek" dolgozoi megkoszonik az eszrevetelt es kurvara ugyelnek, hogy megegyszer ez ne forduljon elo, mert otvabbra is a "legjobb helyek" akarnak maradni. A kritikus vendeget pedig szeretnek megtartani es meggyozni a jovoben arrol, hogy valoban ok a "legjobb helyek". Mert besertodni kibaszott konnyu. Javitani a minosegen nehezebb, viszont tobbszorosen kifizetodo. Erted ugye?

Ez egy pokhendi poszt volt.
plutonic 2012.12.09 15:40:31
@wilson77:

Jegezd meg kisfiam, hogy a sznobok viszik elore a vilagot. Ok azok, akik ki merik probalni az ujat, az ismeretlent, majd beszamolnak az ilyen birkaknak mint te, hogy midi.
Hiába temetnék már, a világon körbeszáguldó Gangnam Style-jelenség nemhogy lecsengett volna, hanem egy-egy prominens személyiség - legutóbb az Egyesült Államok elnöke, a londoni polgármester és Madonna - révén egyre tovább dagad. A dél-koreai énekes, Psy zenés videója…..