Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redsea

0 bejegyzést írt és 255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel…..
Uber driver Rating matek 2015.03.26 07:39:53
A fuvarok végén az utasok pontozhatják a sofőröket (1-5 csillag). Ha mindennel elégedettek, akkor 5 csillagot adnak, egyébként kevesebbet. Jellemzően 5 pontok jönnek és hosszú távon kijön egy átlag. Például én jelenleg 4,94-gyel állok. Az alacsony átlaggal rendelkező sofőrök…..
redsea 2015.03.30 22:51:32
@cb600f: köszi, értem. Nap közben ubereztem párat és akkor nem találkoztam vele.
Dani elég kemény dologgal vádolja az egykori Volánokból alakult távolsági busz társaság sofőrjét - aki mellesleg biztos nem olvasott Lázár Ervint, különben tudná, hogy a csavargókülsejűség nem jelent semmit. Mindenesetre megkérdezzük a DAKK-ot, hogy létezik-e náluk az…..
Íme egy kis összegés az ingyenes hétvégi uberezésemről. Nap Vezetett órák Teljesített fuvarok Bevétel (jutalék levonása után) Péntek 7 17 20.500.- Szombat 4 13 13.340.- Vasárnap 4 10 13.680.-   Mindhárom nap óriási volt a pörgés. 1…..
redsea 2015.03.31 19:22:27
@taxi33: annyiban látok különbséget a taxi és az uber között, hogy az előbbiben körülményesen tehető csak panasz -és akkor még a bizonyítás nehézségeiről nem is beszéltünk. Biztos vagyok benne, hogy a taxinál a bejelentések legnagyobb részének semmilyen következménye nincs, hiszen a vétkes sofőr letagadja. Objektív bizonyíték pedig általában nincs. A taxis ezt jól tudja és azt is, hogy 99%-ban nem fog az átvert/megalázott utassal többet találkozni, azért viselkedik úgy, ahogy.
Míg az ubernél a felek kölcsönösen pontozzák egymást: az utas és a taxis is korrekt magatartásra törekszik. Tanulni kellene az ubertől és átvenni az előremutató megoldásokat.
Két napot hosztoltam még februárban százhatodik és százhetedik vendégeimet, Konni (25) és Eva (25) német diákokat, akik Hamburgból érkeztek hozzám. Konninak egy referenciája volt, Éva még soha nem próbálta a CS-t korábban. Konni vegán, Éva vegetáriánus. Még a…..
Megfogadtam, hogy nem írok többet erről a fizetős városi autóstop-alkalmazásról, de nem tudom nem megtenni. Az előző poszt pótkötete ez, mert annak nem titkoltan Uber-fan kommentelői hívták fel rá…..
redsea 2015.03.22 12:56:34
@Szabad a taxi: sajna nem ismerem a szakkifejezéseket, ezért félreérthettél. A másik posztodat is olvastam.

Vállalati tarifa alatt azt értem, amit a multi/intézmény kialkuldott a taxi társasággal. 140 Ft/km-re emlékszem, egészen a 13-as taxisrendelet bevezetéséig. Nyilván így is megérte a sofőröknek a dolog, mert mindig volt kocsi ennyiért is, mondjuk a benzin is picit olcsóbb volt akkor.

Ugyanakkor egy kis vagy közepes, pár évesen megvett magánautó km költsége biztosítással, amortizációval, benzinnel, szevízzel valahol 40-70/km szóródhat, amihez képest nem rossz a 100 Ft feletti nettó Uber km díj + a vaskos percdíj. Az adózás könyvelési kérdés, de főszabályként a nettó nyereség (költségekkel csökkentett bevétel) után kell adózni, azaz elég nehezen vihet át a NAV bukóba egy alapból nyereséges vállalkozást. Az adózási szabályokat/ajánlásokat valóban ki kellene dolgoznia a NAV-nak az Uberrel kapcsolatban.
redsea 2015.03.22 12:58:01
@Szabad a taxi: nagyapám meggyőződéses kommunistaként járatta a Magyar Nemzetet. Csak azért, hogy tudjon vitatkozni a jobboldaliakkal is :)
Alternatíva Nagyon magyar 2015.03.20 17:19:23
A tegnapi taxis tüntetés egy vicc volt. Van egy túlszabályozott piac, ahol az állam folyamatosan szopatja a szereplőket, akiknek sok beleszólásuk nincs az ügyekben, ugyanis az állam nem velük, hanem az őket alkalmazó - az érdekeiket semmibe vevő - társaságokkal tárgyal. A…..
redsea 2015.03.21 10:37:24
@tibike3: ki védi itt a taxisokat? :D
  A menedékkérők alig 2 százaléka kapja meg nálunk a nemzetközi védelmet, ehhez képest Európában átlagosan minden harmadik menekültügyi eljárás (35%) végződött pozitív döntéssel. A legtöbb kérelmet a magyar hatóság elutasítja, vagy mire elbírálják, a kérelmezők…..
Amióta utoljára foglalkoztam ezzel a gurulva terjedő vírussal, eltelt vagy három hónap. Utána kellett olvasnom, mit írtam akkor, mert már elfelejtettem, annyira nem érdekelt azóta. De mivel közben kiderült,…..
redsea 2015.01.22 12:35:26
@whale: nem főállásra lett kitalálva az Uber, hanem ha amúgy is van kocsid és szabadidőt, akkor kötetlenül kereshetsz vele egy kis zsebpénzt.
redsea 2015.01.22 12:37:12
@whale: nem főállásra lett kitalálva az Uber, hanem ha amúgy is van kocsid és szabadidőt, akkor kötetlenül kereshetsz vele egy kis zsebpénzt.
Szerettem a Rózsadombon élni. Zöld környezet, jó a levegő, fák, tiszta és csendes környék. Nyugodt szívvel sétálhattam haza éjjel, és "mások" az emberek is, akik itt élnek. 8 évig éltem itt, már a második lakásban. Szerettem a teraszt, ami egy csodás kerthez kapcsolódott.…..
Századik vendégem, Pedro az egyik este a csillagászat rejtelmeiről mesélt nekem. Megtudtam miért lehetetlen feladat olyan űrrepülőt építeni, ami utazhatna a fénysebességgel, beszélgettünk a relativitáselméletről, amiről eddig én csak a képletet tudtam, de hogy konkrétan mit takar, arról csak nagyon…..
2014. december 20-án ünnepelte Tokió főpályaudvara megnyitásának 100. évfordulóját. Ez alkalomból az állomás fő üzemeltetője, a JR EAST egy különleges okoskártyát bocsájtott ki, mely iránt akkora érdeklődés volt, hogy fel kellett függeszteni az értékesítését, mert a…..
Úgy hozta a sors, hogy alkalmam nyílt kipróbálni a Lufthansa interkontinentális járatán, mi is a menü a business class-on. Ezt. És még Moleskin notesz + neszeszer is jár hozzá! A vasárnapi maratonra jöttem New Yorkba, Frankfurttól ért az a kellemes élmény, hogy közelebbről…..
Én még ma is úgy látom: az adott körülmények között talán életem három legjobb döntése közé tartozik, hogy húsz év kihagyás után visszaültem a bal egybe. De most nem…..
redsea 2014.10.20 22:43:08
@oszt jónapot: pont fordítva, hiszen bankkártyán keresztül megy a dolog, készpénz forgalom egyáltalán nincs. Igy nem marad láthatatlan jövedelem.
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea, Phenjan 3. rész,  Néhány érdekességet szeretnék megosztani, amiket a közlekedéssel kapcsolatban tapasztaltam. Érdekes látványt nyújtott, hogy noha…..
Ha megnéznék ezt  a kisfilmet, talán a H. Péter-féle megélhetési taplók is megértenék, miért nem állunk rokkantparkolóba. Ezt még az olyan szánalmas alakok is felfogják talán, mint azok, akik azzal védekeznek, hogy csak két percre álltak meg. Meg hogy egyébként sincs annyi…..
Angliába már évszázadok óta áramlanak be Indiaiak. A két világháború idején és rögtön utána volt az első körös nagy bevándorlás, majd az utóbbi kb. 20 évben. A Statisztikák szerint az Angol népesség kb. pont 20%-a idegen, Indiai, Pakisztáni és egyéb. Indiai…..
redsea 2014.07.29 15:08:20
@Nűnű: mert a nem fehérekkel baszakodni rasszizmus lenne - a közvélemény szerint!
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
redsea 2014.07.28 15:19:02
@Pensive: ezt nettó marhaságnak tartom. Szerintem sokkal nagyobb élmény egy old timer verdával menni nyaralni. Rengeteg figyelmet, kedvességet kapsz az út során. Szerintem a kölyköknek sokkal nagyobb élmény, mint charterrel kirepülni egy all inclusive szállodába.
7. Majdnem havi 2 milliót kérnek a svábhegyi hernyóban, de hatéves képekkel hirdetik “Azért akkor, mikor havi majd' kétmilliót ki tudnék adni egy ingatlanra, nem hiszem, hogy meghozza a kedvemet a melósok konyhapulton hagyott ásványvize és a mellette maradt kábelhulladék, a…..
redsea 2014.07.26 21:28:08
@Los Alamuszi: Fótligeten van némi szabályozás: a belső főutak mellett meg van szabva az arculat. Ez a ház egy mellékutcában van és sajnos minden szempontból elég szerencsétlenül fest, az árát kivéve.
redsea 2014.07.26 21:30:29
@Amanitin3: szerintem még félkész belülről.
Sokaknak van határozott véleménye a fine diningról, a csúcséttermekről annak ellenére is, hogy esetleg soha nem kóstoltak semmit ilyen helyeken, ez egy rendes trollt nem tart vissza attól, hogy egy-egy fotó alapján megállapítsa egy ételről, hogy az ehetetlen vagy éppen túlárazott,…..
Nem szeretek távol-keleti vendégeket hosztolni. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem lesz nekem jó velük. A kommunikációnk alatt úgy érzem egy jó nagy, és vastag fal áll közöttünk. Általában ugyanolyan arcot vágnak mindenre, nem mutatják ki az érzelmeiket, és nem…..
Körülbelül egy hónapja volt jelent meg Zsófi írása Dél-Afrikából, melyben megírta, miként követte szerelmét oda, és milyennek is látja az országot (aki nem olvasta volna, ide kattintva pótolhatja). Akkor azt írta, hogy bár kívülről, turistaszemmel nézve csodás, Dél-Afrika…..
Üdvözletem mindenkinek.   A lentiekben leírt történet nem engem érint hanem barátnőmet, és a munkahelyi stressz (vagy nem is tudom ez már mi...) már a kapcsolatunkat veszélyezteti. Barátnőm 21 éves, 8 órás bejelentett munkahelye van, ideje-korán munkába állt. Eladóként…..
redsea 2014.06.02 09:34:18