Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Könyvbirodalom

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ezzel az üzenettel vegzálja az egyház "Vezető etika tisztje" egy bizonyos B.P. nevű "elnyomó személynek" nyilvánított ex-szcientológus szcientológusnak tartott ismerőseit az iWiW-en.Adatvédelmi megfontolásból az illető "elnyomó személy" nevét…..
A legegyszerűbb adatgyűjtős trükknek dőlt be naiv álláskereső, aki 1000 forintot utalt egy fickónak, aki ezért cserébe beírta a nevét egy füzetbe legjobb esetben, egyéb munkaközvetítés nem történt. A hirdetések a workwaykft@gmail.com címről érkeztek, de az Álláskereső bolg…..
Könyvbirodalom 2012.08.10 13:44:41
@HMF: Ez így eléggé bunkó beszólás volt. :( Nem tudjuk, hogy ki az illető posztoló, lehet, pályakezdő. Sajnos, nem sokat tanítanak az embereknek arról, hogyan kellene állást találni. És mivel a szöveg, amit a csaló küld, eléggé hivatalos, honnan kellene tudnia. Inkább örüljünk, hogy megossza másokkal, ami által talán annyian nem dőlnek be.
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
Könyvbirodalom 2012.06.27 14:53:13
@Sokika: Banyek, mielőtt kommentálsz valamit, nézz már utána. A mondanivaló gáz? Tudod, hogy miről szól? Nem vágod, mi az a NANE. Akkor nézz utána, mielőtt lehordanád. Nem jött át, amikor hang nélkül nézted. Nem gondoltad, hogy a hang azért van, mert kell bele?
Vö. a szcientológusok PR-oldalán található (tuddmegazigazsagot.hu LOL) vetítéssel a vallásszabadságról, a toleranciáról stb.Ha jól értem, L. Ron Hubbard egy űrtechnológia nagy F-je (Forrás), és MINDEN (csupa nagybetűvel) földi jobbító mozgalom hozzá vezethető vissza. Biztos…..
Ha már az előző posztomban úgy lehordtam a sikertelen álláskeresőkön nyerészkedni óhajtó „terméket”, most egy kicsit írnék arról, mikor is számít egy álláskeresés sikeresnek. Nem, nem akkor, ha állást találsz. Az kevés. Az álláskeresés alapvető célja nem…..
Könyvbirodalom 2012.04.07 19:31:27
Egyetértek: az állásKERESÉS terméke a megfelelő állás TALÁLÁSA. :-)

Én azt tapasztaltam, hogy nem feltétlenül a cv a rossz, hanem valami idiótaságot ír a jelentkező levélbe (vagy semmit) és ezáltal lehet, hogy meg sem nyitják a cv-t.

Meg aztán, átnézte egy profi HR-es, aki mérnökökkel foglalkozik, és lehet, hogy jónak találta. Viszont, ha az illető vendéglátós és ilyen munkákra akar jelentkezni, akkor lehet, hogy ez a HR-es nem tud neki megfelelő tanácsot adni, mert nem az ő szakterülete. Egészen más egy mérnöki (például) szakterület, mint egy hétköznapibb vendéglátós.

Nagyon jó ötletnek tartom utólag kérdezősködni. Egyszer én egy ilyet idő előtt megtettem. Vagyis az első körös állásinterjúban megkérdeztem, hogy ha esetleg nem sikerülne most az állás, akkor érdemes lehet-e az adott céghez (más telephelyeikre) jelentkeznem. Mondták, persze, elmondták a részleteket. Aztán viccelődtek is velem, hogy ilyen rémképeim vannak, hogy nem vesznek fel? :) Ezen jót nevettünk. Másnap felvettek. :)

Lehet, hogy látták rajtam, hogy valóban akarok abban a céghálózatban dolgozni. Fene tudja, de mindenesetre jó ötletnek tartom.

10-20 önéletrajz esetében még nem feltétlenól van baj a cv-vel. De attól is függ, hogy mennyire kemény szakmai pozícióról van szó és mennyi a jelentkező. Ha valaki ötszázadik adminisztrátor egy érettségivel, akkor számíthat rá, hogy akár 30 jelentkezés is elmúlik, mire lesz egy interjúidőpont.

Amit még én jónak látok, ezt egy HR-es blogjában olvastam, hogy érdemes minden jelentkező E-mailben egy rövid motivációs levél jellegű pár mondatot írni, kiemelve azt, amilyet munkavállalót keresnek. Pl. ha min. 1 éves tapit várnak és egy nem dohányzót, akkor én ezeket írnám bele. Nyilván, ha ezek igazak rám. Ez nekem sikeres volt. Nem úgy, mint az "ezúton jelentkezem a meghirdetett állásra" közhely.

Jó a blog amúgy, köszönöm! :)
JobAngel HR ki-kicsoda 2012.04.04 10:00:00
Mivel keverednek a fogalmak a fejekben, tévesen használják a jelentésüket, szeretnék egy kis rendet tenni ebben. Talán tisztul a kép, talán kevésbé fogunk olyat várni az egyes területektől, amit nem dolguk megtenni. Talán megértik egyre többen, mit miért tesznek/nem tesznek azok,…..
Miért kapcsolódtak össze a drogok a szórakozással? A régi időkben, amikor az emberek törzsekben éltek, időnként a nagyobb események után, mint amilyen például egy sikeres vadászat volt, ünnepet ültek. Fellobbant a tábortűz a kunyhók között, és a törzs tagjai vidáman…..
Előzmény: A szcientológia székházvásárlásának története (2001 - ?), I. rész, II. részEz hangzott el a tegnapi rendezvényen (ez került ki a Szcientológusok Facebook-csoport oldalára):..
Könyvbirodalom 2012.01.11 20:06:19
@triarius: Szerintem Duncan Shelley könyvei kiválóak, attól függetlenül, hogy szcientológus vagy sátánista vagy ateista... Egyébként meg 10-12 éve írta, akár még kezdő is lehetett akkor, azóta már van felújított változat. Egyébként fura, hogy tudtál elolvasni 600 oldalt belőle, ha annyira szar, amint állítod... Nekem volt pár eladó Duncan Shelley könyvem (több példányom is lett belőle a sajátomon kívül) és feldobtam a netre teljes áron. Seperc alatt eladtam őket, nagyon kelendőek ezek szerint.
A legnagyobb szcientológus Facebook-csoport (Scientologists around the globe) létszáma: 769.L. Ron Hubbardot kedvelő "nem-szcientológus" csoport létszáma: 223. Az Anonymous-t like-oló felhasználók száma: 7486.Az egyház arcátlansága, amikor 8-20 millió tagról…..
Meglepő fordulat: a "hazugságok cáfolatára" dokumentumok jelentek meg a magyar szcientológia nemrég létrehozott weboldalán.A nemzetbiztonsági kockázat kérdéskörével kapcsolatosan például dr. Lenkei és az NBH levelezését tették ki, íme (nagyobb felbontásban…..
A PR mesterei ismét akcióba lendültek.Hamarosan riportkönyv jelenik meg "Weith Katalin - Hiszek az Emberben" címmel a Magyarországi Szcientológia (már nem sokáig) Egyház elnökével.Íme az emberhit nagyasszonyának jellemzése a kiadó blogján:"Weith Katalin,…..