Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Éhes_ló

0 bejegyzést írt és 3485 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje figyelem miket művelnek az oroszok, hát mit mondjak, ki tudok akadni rájuk, de nagyon. Persze nem az ukránok pártján vagyok, szó sincs róla. Csak ki vagyok akadva az orosz bunkóságon. Azt mondta ez a Dmitrij Peszkov, hogy a szankciók (gazdasági megszorítások meg mindenféle embargók ugye)…..
Éhes_ló 2022.04.07 20:02:19
@arthurthedent: minden mocskos hohol propagandához leírom, hogy a háboró nem előzmények nélküli és a minszki I és II egyezmények be nem tartása, a hoholok tömeggyilkosságai vezettek el ide, ahol most tart a világ.
Azt szeretném, ha a magadfajta háborús uszítók, cenzorok ott harcolnának Mariupolban az azovos nácik oldalán, hogy levadásszák őket, mint a barmokat, ahogy ők tették és teszik az orosz civilekkel.
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
Hogy mi történt 1956. október 23-án, arról a néhai Bodnár István tanár úr beszélt nekem először. Egyetemistaként részt vett a felvonuláson és a forradalom napjait a fővárosban töltötte. Még a kilencvenes évek elején is csak halkan, visszafogottan mesélt arról az időszakról, de mindig mosolyogva,…..
Mostanában jöttek a rossz hírek Kínából; én már évek óta írom, hogy már nem kéne annyira favorizálnia a magyar kormánynak őket, de most a héten történtek olyan dolgok, hogy még Matolcsy is, akinek saját bevallása szerint specialitása felismerni, hogy ki lesz a nyerő a jövőben, pár nappal azután,…..
Éhes_ló 2021.10.14 09:42:03
@GABOR2: ez a posztod (is) egyoldalúan (le)értékeli Kínát. Kínának nincs vége, az odatelepült multik nem menekülnek, a kínaiak pedig viáman ellopnak bármit, amit a ultik tálcán visznek nekik, meg még azt is, amit nem. Az eladósodottságuk a közelében sincs az európaiakénak és az usanak, ahogy a tartalékaik (demográfiai, pénzügyi és nyersanyag) is nagyobbak az unióénál.

Az usa és az eu. eladósodottsága nem kezelhető és elóbb utóbb maga alá temeti a világot ezen pedig az oroszok és Kína is sokat keresnek majd.
Hegedős Károly harctéri emlékei – 40. rész Károly albániai lovas kalandja után sem szűnnek meg a megpróbáltatások. A visszavonulás közben lázas lesz: kiderül, hogy maláriát kapott, a megfelelő kezeléshez pedig gyorsan kórházba kell kerülnie. Drótkötélpályán jut Durazzóba, majd – egy békéscsabai…..
Éhes_ló 2021.07.13 06:13:51
@bloggerman77: a tiszti becsület és a királyhoz való hűség számodra nem érték.
Károlyi a vörös gróf számára sem volt az.
A Hegedős által megeltek alapján addigra sem a hátországban, sem a fronton sokaknak szintén nem volt az.

Ebben keresd az okot.
1948-ban, az amerikai hadsereg V-2 teszt projektjének befejezésével Wernher Von Braun az elszigetelt Fort Bliss-be került. Szokatlan módon akadt egy kis szabadideje, így azzal foglalta el magát, hogy írt egy Mars-expedícióról szóló regényt. A regényben elképzelt rakétához pedig pontos mérnöki…..
Éhes_ló 2021.06.27 21:11:43
@Almandin: a történelem tele van erkölcsi nullákkal.

Számomra például erkölcsi dupla nulla az a két disznó és az őket kiszolgáló törvényhozásaik minden tagja is, akik sztálinnal megállapodva eladták fél Európát a kommunista terrornak.
Köztük a saját szövetségeseiket, a cseheket, lengyeleket is.

Sőt.
Braun kispályás kezdő se volt hozzájuk képest.
Óvatosan a morális ítélkezéssel.

Braun egy zseniális mérnök volt, sok sok német társával együtt, korszakos előnyben az ellenségeikhez képest.
Természetes, hogy nem a kies Szibériába vágyott ő se és mások se.
De ettől még nem kvés német ott kötött ki - anélkül, hogy fegyvert fogott volna.
Ez szimpla háborús és emberiesség elleni bűncselekmény volt.
Akárcsak a málenkij robotra elhurcolt magyarok százezrei is.

Nem csípem a kettős mércét.
Éhes_ló 2021.06.28 07:36:56
@Almandin: a topikot te nyitottad meg a kényszermunka és Braun morális elítélése felé.
Erre mertem megjegyezni, azt, amit.
Off
A kommunisták bűnei tényszerűen nagyobbak a nemzetiszocialistákénál, mert mind időben, mind térben, mind az érintett népességet és a terrorral termelt hullák számában sokszorosát produkálták és produkálják ma is a nácikénál, akik hatalma térben, időben is korlátos volt, mert nagyjából 12 éven át tartott Németországban és az általa megszállt Európában.

Nem érdekel minek a tagja vagy, nem a személyeddel, hanem az általad leírtakkal foglalkoztam.Téged az itt is használt toposzaid sorolnak be, nem én, hiába sugallnál mást.
On
Éhes_ló 2021.06.28 08:05:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: köszönöm.
Daniel Ellsberg élete A Pentagon-iratok kiszivárogtatása kapcsán már említettem Daniel Ellsberg nevét. Ő nemcsak a szigorúan bizalmas dokumentumok nyilvánosságra hozatala révén lehet méltó a figyelemre, ugyanis felnőtt életének legtevékenyebb évtizedei szorosan egybefonódtak a hidegháború…..
Éhes_ló 2021.06.25 10:17:28
@Untermensch4: értelek, de a kommentem pont a posztról szól, arról, milyen brutális mértékű volt már akkor is a kommunista ideológiai behatolás az egyetemi és a (társadalom)tudományi szférába és milyen mennyiségben voltak képesek a saját hazájuk napi és stratégiai érdekeivel szembefordítani a keleti- és nyugati parti ifjúságot.

Konkrétan ami történt, az nettó hazaárulás, amiének a töredékéért a vietkongok és a többi kommunista rémrezsim családok és emberek millióit gyötörte halálra, lehetetlenítette el a hetvenes években. Is.

Ebből a szempontból pedig teljesen mindegy, hogy a kommunista/újmarxista világfelforgatás minek címkéz bárkit és bármit, mert egyszerűen addigra már a párszázmillió legyilkoltjukkal nem volt morális alapjuk senki és semmi megbélyegzésére.
Ahogy ma sincs.
Ezért engem a posztban leírtak elborzasztottak, mert elképesztő aknamunka folyt a hazájukért harcolók ellen, megfosztva őket erőforrásoktól, elismerésektől, végül, de nem utolsó sorban a győzelem esélyétől.

Ráadásul - mint azt írtam - semmivel nem volt kevésbé szörnyeteg a kínai, szovjet, viet, vagy laoszi, kambodzsai kommunista terror, politikai gárda, mint a velük szemben állóké.
Sőt.
Tehát itt (is) kettős mércét toltak le a világ torkán, miközben a kommunista terrort eufémizálták "felszabadításnak". Ismerős ez Európából, nekünk is.

Ennek a következménye (legfőképp) a mai szomorú helyzet a tengeren innen és túl is.
Éhes_ló 2021.06.27 21:00:50
@Untermensch4: az usa dominanciája mellett nincs "megnyerhetetlen" hagyományos háború 1916 óta.

Ha a koreai háborúhoz így álltak volna hozzá az usa és a világ, ma egész Korea a kommunista terror alatt nyögne.
Helyette van egy brutális kommunista diktatúra és egy nehezen demokratizálódó Dél.

Vietnam esetében is ez volt a cél, de nem volt hozzá elég akarat sem a demokratikus világban, sem az USA-ban - működött a kommunista hálózat, erre volt kiváló példa a posztban leírt eset is.

Sokmilliónyi áldozta lett a kommunista megszállásnak.
Éhes_ló 2021.06.28 07:50:06
@Untermensch4: nyilván sok minden eltért, ez nem vita tárgya.
A vita tárgya az, hogy az USA eleve vesztes háborút folytatott volna ott.
Szerintem nem.
A háborút azért (is) vesztették el, mert a politika - nem kicsit befolyásolva a kommunista ideológiai és politikai fellazítástól, amire a poszt is kiváló példát hoz fel- nem merte, akarta meglépni azokat a katonailag és stratégiailag fontos lépéseket, melyekkel a kommunista Vietnám legyőzhető lett volna Északon és Délen.

Úgy tűnik ezek a hibák rendre visszaköszönnek Irakban, Afganisztánban is, ahol szintén képtelenek a katonai sikereiket politikai sikerre váltani, stabilizálni egy demokratikusabb és a nemzetközi trendekbe, rendszerekbe jobban illeszthető rendet.

Off
Számomra az a megdöbbentő a posztban leírtak kapcsán, hogy milyen brutális volt a kommunista ideológiai behatolás már a hatvanas években is az USA értelmiségében és egyetemein, felsőoktatásában, médiájában és miként esett végül áldozatul a demokratikus társadalom ennek az ideológiának kevesebb, mint 10 évvel 56, kevesebb, mint 5 évvel Kuba és persze 20 évvel Kelet Európa, Kína, Laosz, Kambodzsa stb. kommunista terror alá vetése után.
Mennyire képtelen egy demokratikus társadalom megvédeni magát a kommunista eszméktől, a neomarxizmus kultúr- és immár politikai terrorjától. Is.
On
Itt egy kis, mérsékelten bullshitetes cikk amiből kiderül, hogy a magyar kormány nélkül nem igazán választanák az újításoknál az Ipar 4.0 áldásait a magyarok... de még ezzel együtt se nagyon. Ehhez a felhőnek is köze van, de ő vele később találkozol a cikkban majd. Ő érte érdemes az egész cikket…..
Éhes_ló 2021.05.17 18:51:03
@GABOR2: tegyük fel dolgoznak, dolgoztak valami nagy projekten a tanáraik (talán rádiókommunikációban, radaros pályafelügyeletben ez nem kizárt).
De végzettség, biztonsági engedély nélküli hallgatókat miként és mibe vonhatna be, hogy használható gyakorlati tudást adjon nekik, amivel bármihez hozzá nyúlhatnak szakspecializáció nélkül?
Már egy normál kereskedelmi repülőgép esetében is a biztonsági engedélyen túl alap- és típusismereti oktatáshoz és vizsgákhoz kötik a hozzáférési szakmai jogosultságokat.
Enélkül a közelébe sem mehetsz repülőeszköz valamely rendszerének.
Éhes_ló 2021.05.17 20:05:47
@GABOR2: ok.
Akkor én fotonhajtómű kezelő vagyok.
Tanfolyamon képzett.
Éhes_ló 2021.05.18 17:41:53
@GABOR2: írok nektek. Ér annyit, mint az "úrkatona" tanfolyam - semmit.
Édes egy komáim, magyar testvéreim a világban! Hogy vagytok emberek, remélem jól én is köszi. Gondoltam laptopot ragadok és írok valamit, de mivel halott oroszlánt rúgdosni nem túl elegáns dolog, nagyon sokáig főttem itt a levemben az utóbbi... vazze... hónapokban, hogy vajon most kell-e,…..
Éhes_ló 2021.05.18 17:37:45
@zuzzer: viszont, remlem felépültél.
A szélballer toposzok és témáák ömlenek a posztodból.
Nem fosbúkozok.
A fideSS tempózás például ilyesmi. De van még pártucat a posztodban.

Sehol, soha nem írtam, hogy le kéne szarnod a Magyarországon élő családodat és barátaidat. Maradj velük kapcsolatban, beszélj velük, látogasd őket, támogasd őket, ha rászorulnak, lásd őket vendégül.
Töltsetek el szép időket.
Én ezt nem qrnám el politizálással.
Az én családom, barátaim sem egy oldalon sorakoznak, nem is értünk egyet sok mindenben, ennek ellenére, ha együtt vagyunk nem a politikával mérgezzük megunkat és egymást.
Te se tedd.

Azt írtam, hogy a magyar politikát kellene leszarnod, mert téged nem érint és a rokonaidnak, barátaidnak sem lett roszabb a sora, szemben a 2002-2010 közötti időkkel.
Például nem verik őket véresre, ha tüntetnek orbán ellen.
A szemüket se lövik ki, a felirataikat se tépik ki a kezükből és nem veszik el a szivárványos és komcsi csillagos, sarlókalapácsos vörös zászlóikat sem, miközben minden náci rongyra harapnak, mint a pitbull.
Na persze a szent baller kettősmérce sosem pusztulhat el.

Ezek azért fontos különbségek.
De van még nem kevés.

Orbán nyilván egy korrupt szar alak, de a kérdés az, aki váltaná, a bolgár boyler, meg a többi bohóc, mennyivel lenne kevésbé az?
Mert karigecit és a 41 rablóját láthatjuk mire képesek tarlós hűlt helyén. A vidéki és kerületi baller matadorok tucatját is értékelhetjük a 2019-es győzelmüket követően.
Köszi!

Ez az általuk rendezett vircsaft nekem nem kellene országos méretekben, migránsokkal körítve, cigószaporítással, szemkilövetéssel, tüntetők véresre verésével.
Én emlékszek 2015-re és a 2010 előtti időkre is.
Szóval csak ennyi.

De szabad ember vagy.
Maradj is az.
Ember első sorban.
Fejér megyében régi épületek bontásakor előkerülnek olyan „BI” jegyet viselő téglák, amelyek Bebessi István adonyi építési vállalkozó és téglagyáros telephelyén készültek. A jó minőségű téglák egykor igen keresettek voltak az építkezők körében. A Nagy Háború elvitte azonban a téglagyárost, majd…..
      „Gyerekeket tanít dzsúdóra a fiatal magyar politikus, Bősz Anett - Interjú!” –  Olvashattuk 2017-ben a www.life.hu-n. Meg mernék esküdni rá, hogy a sportág alapítómestere, dr. Kano Jigoro büszke lenne a nulla %-os párt üdvöskéjére. Elvégre a szamuráj harcmodorból eredő japán harcművészeti…..
Éhes_ló 2021.05.12 13:51:19
@Pisze Matyi: 10/10
Demonstrálnak a veteránok 1971 elején az amerikai hátország háborúellenes hangulata – részben a laoszi behatolás nyomán – ismét erősödni kezdett. A békemozgalom egyes csoportjai azonban nem tudtak közös nevezőre jutni, így egyesített megmozdulásra nem került sor, viszont a Vietnámi Veteránok a…..
Ma 77 éve, 1944. március 19-én szállták meg Magyarországot a német csapatok. A Margarethe hadművelet keretében április 1-ig 70 ezer fős erő lépte át a határokat, amely annak fényében, hogy az 1956-os forradalom idején mintegy 60-65 ezres volt az itt tartózkodó szovjet katonák létszáma, nem mondható…..
Éhes_ló 2021.03.20 12:29:26
@Alick: ez nagyban emlékeztet a zsidó felsőbbrendűségből felböfögött
- nem mellesleg brutálisan aljas - bőgatyás és pálinkás sértésére.

A magyarok évezredekig elvoltak zsidó gazdasági/politikai/ideológiai szupremácia nélkül.
Ma is el lennének.

Nem a magyarok lettek hazátlanok és földönfutók, mig a zsidók át nem vették a hatalmat 19-ben, majd 45 után, a mai napig.

Ez jelentős különbség.
Éhes_ló 2021.03.20 12:31:03
@MAXVAL birсaman közíró: ez elég népszerű zsidó-kommunista hazugság, amit már párezerszer cáfoltak.
Ne égesd magad!
Éhes_ló 2021.03.20 12:33:35
@Alick: erre nyilván nem tudsz példát adni, de már az is vicces, hogy egy szintre helyezed a zsidó teokrácoát letűnt korok megjaladott ideológiáical és a világ legmocskosabb diktatúráival.
Sokatmondó.
A műanyagevő baktérium az emberiség nagy álma, ami képes lenne megszabadítani minket a Földet szennyező műanyagoktól. Nos, úgy tűnik két fiatal magyar kutatónak, Madaras Liznek és Lévay Krisztinának sikerült megalkotnia egy olyan baktériumkoktélt, ami az egyszerhasználatos műanyagokat, mint a…..
Középiskolában nagyon menő volt, amikor valaki kívülről tudta a Beatrice szövegeit. Én nem tartoztam ezek közé a menők közé, egyszerűen nem voltam ennyire lázadó. Egyszer megkérdezte tőlem az egyik tanárunk, hogy jó tanuló létemre miért hordok fülbevalót, semmi polgárpukkasztót nem válaszoltam,…..
Sziasztok jóarcok, Zuzzer apátok visszatér néhányotok őszinte bánatára! Jelen esetben ez azt jelenti, hogy minden valószínűség szerint életben maradok, bár lehet, hogy ha én választhattam volna meg a fegyvernemet, akkor másképpen tesztelem le újra a svájci kórházi rendszer Neuchatel kantonra eső…..
Éhes_ló 2021.03.19 20:20:45
Emlékezés Sárközi Zoltánra 2021. február 19-én, életének 56. évében elhunyt Sárközi Zoltán kedves barátunk. A hírt először el sem akartuk hinni, Zoli annyira életteli, vidám személyiség volt a számunkra. Péter I. Zoltán után egy éven belül második kedves nagyváradi lokálpatrióta barátunkat…..
Éhes_ló 2021.03.09 17:56:06
Az Európai Unió céljával összhangban Magyarország is vállalta, hogy 2050-re teljesen karbonsemleges lesz. Ennek feletétele, hogy a megújuló energia minél nagyobb teret nyerjen. Az elmúlt egy évben rohamosan nőtt a naperőművek által előállított áram mennyisége hazánkban is, de vajon ez mire elég? Hol…..
Éhes_ló 2021.03.03 06:34:17
@Brendel Mátyás: elmebeteg vagy matyi.
Ez csak neked lenne gond, meg a családodnak, ha nem szennyeznéd el eszement módon a virtuális teret, ahol a csikánfélék megtűrnek.
Éhes_ló 2021.03.03 06:52:11
@kunzoo: kérdezd csikánt!
A győri geotermiájukról olvasgazhatsz rémtörténeteteket a honlapjukon.
A progresszív, fenntartható szemléletű vállalatok már nemcsak a karbonlábnyomuk csökkentésén dolgoznak, hanem olyan módszereket alkalmaznak, melyekkel teljes mértékben kiiktathatják a tevékenységük során keletkező szén-dioxidot. Sőt, egyesek még befektetésekkel is támogatják a klímavédelmi…..
Éhes_ló 2021.02.16 08:33:25
@Emary: aki egyszerű az a négerével blogot mímeló csikán, aki pont erre a zld bullshithullámon bukdácsol.
Ami pedig egyszerű, az az értő olvasás.
Persze nem itt, mert a blogkomment műfaja nem erre van kitalálva.
www.manhattan-institute.org/mines-minerals-and-green-energy-reality-check

patricepoyet.org

Ellenben, hogy lásd miként látják értelmes mérnökök a világot, szent greta nemes egyszerűségével szemben - adok pár forrást:

Ha a téma érdekel, találsz még százszám, nem csikán szintű méregzöld fost.
Valaki rákérdezett a fércbukos – Határátkelő – megjelenés alatt, hogy mikor lesz már olyan, hogy az az 5+1, mittomén hány dolog, ami tetszik ott, ahol éppen vagyok. Nos, ez a megjegyzés, vegyítve néhány szokásos "hülye vaggyal" pár dologra világosan rávilágít, ami szerintem problémás egy…..
Éhes_ló 2021.02.07 12:38:55
@zuzzer: az életművednek ez a része nem szórakoztató.
Sőt.
Amit itt leírtál csak szimpla fikázódás, nincs benne semmi új, ilyet olvashatok a HÁ blogon és a zindex blogszférájában, vagy a még megmaradt kevés kommentfelületen tucatnyit is naponta.

Nem értelek.
Sikeres vagy, jól érzed magad ott, nem jól érzed magad itt.
Ok.
Nem kedveled a hazai jobboldalnak látszó politikai formációt és a híveit.
Ok.

De miért kell ezt a fikázódást ebben a stílusban tolnod itt a posztjaid többségében?
Ha kiokádod a saját frusztráltságodat a volt hazáddal kapcsolatban attól lenyugszol, elégedettebb leszel?

Ha így kommunikálnál a sajtfejűekkel, a munkád során bárkivel, kivágnának, mint paraszt a taknyát.
Ennyire feszültté tesz a munkád, a kinti életed?
Éhes_ló 2021.02.07 15:51:39
@zuzzer: szalmabábozol. Sehol soha nem írtam azt, hogy ne azt írnál a saját posztjaidba, ami neked tetszik, azt se, hogy ne tedd.

Azt nem értem, ha sikeres vagy, jól érzed magad ott, nem jól érzed magad itt, az miért késztet ilyen elképesztő fikázódásra.

Jogod van nem kedvelned a hazai jobboldalnak látszó politikai formációt és a híveit, írhatsz is róluk kedvedre, de miért foglalkoztat téged eme általad agyonfikázott hazám és politikai állapota ott a sajtfejűek kies birodalmában?
Miért kell ezt a fikázódást ebben a stílusban tolnod itt a posztjaid többségében?

Ha kiokádod a saját frusztráltságodat a volt hazáddal kapcsolatban attól lenyugszol, elégedettebb leszel?

Ha így kommunikálnál a sajtfejűekkel, vagy a munkád során bárkivel, kivágnának, mint paraszt a taknyát.
De nyilván nem teszel ilyet, ezért van munkád, megélhetésed.
Éhes_ló 2021.02.07 20:05:18
@zuzzer: nos, te is ezt teszed.
Válaszok nélkül.
Vállalati fenntarthatóság – sokszor lerágott csont ez a kifejezés, egy vállalatvezető számára azonban komoly tartalommal rendelkezik, különösen, ha az illető az energiaszektorban tevékenykedik. Számomra a fenntarthatóság annak a paradigmája, hogy úgy és csak annyit fogyasztunk és termelünk, amennyit…..
Azt mindannyian tudjuk, hogy édesvízkészletünk véges, meg kell óvnunk, hiszen az élethez nélkülözhetetlen, de abba már kevesen gondolunk bele, hogy hétköznapi tevékenységeink során mennyi vizet használunk fel -  például amikor eszünk, ruhát vásárolunk. Bár elsőre furcsának tűnhet a címben feltett…..
Üdvözlök mindenkit, remélem jól telt a karácsonyi szünet és nem betegedtetek meg, vagy ehhez hasonló, manapság „divatos” ménkű nem ütött be a házba. Egy tegnapi tapasztalatom alapján úgy gondoltam, hogy visszatérek Kuntakintéhez, azaz a gyökerekhez, végülis Kolbászkerítésország az Svájc, tehát…..
Éhes_ló 2021.01.23 22:52:17