Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sarakawa

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes helyzet lehet, amikor valaki szakemberként kénytelen megtapasztalni, milyen egy adott intézmény a másik oldalról nézve. Az Ausztriában nővérként dolgozó Márta éppen így járt, hiszen amikor az alábbi történetet megírta, éppen egy ottani kórházban feküdt. Neked is van külföldi kórházi…..
Sarakawa 2020.02.24 18:36:28
@Fmarta:
Túlárazás?:
Egy távol-keleti kórházba voltam kénytelen bevinni a nejemet vesekövel. Kétszeri vizsgálat, egy CT, kétszeri törés -ez elsőnél csak középen elrepedt, nem mozdult- kb. 15.000,- usd-ba került.Egy-egy órát fektették a törések után. Az orvos, vizsgáló középkategóriás, a törés a főváros legnagyobb kórházában -"luxus" helyekről is ide hozták a betegeket.
December végén rengeteg határátkelő indul útnak, hogy az ünnepeket Magyarországon töltse. Ez alapvetően egy nagyon kellemes műfaj, amivel együtt jár némi szembesülés is, ami viszont már nem mindig kellemes műfaj. A mai poszt szerzőjének, Diggernek kijutott ebből is, abból is,…..
Az MSZP híres arról, hogy számos kis csoportocskából áll és ezek folyamatosan egymást marják. Ehhez jön az ellenzéki térfél többi játékosa is, akik csak bonyolítják a képet. A pitiáner hatalmi harcok tétje a húsosfazék és a hatalom (mi más?). Amennyire nem tudta kezelni ezt a helyzetet Medgyessy,…..
Hazaköltözni (pláne több évtized után) nem is olyan könnyű, mint azt esetleg elképzeli az ember. Sok minden más, mint amilyennek emlékszik, és a hétköznapok apró bosszúságai is felnagyítódnak, nem hiába mondják, hogy a visszaköltözés legalább akkora kultúrsokk, mint az elmenetel. Azt hiszem, erre…..
Miután Orbánék kormányzás helyett elmalmoztak pár hónapig ezzel a menekültesdivel, kiderült, hogy hiába minden idők legdrágább és legparáztatóbb magyar reklámkampánya, az istenadta nép inkább kiszaladna a telekre még a hidegfront előtt füvet nyírni. Ezért ahogy jönnek sorban a buktát előrevetítő…..
Sarakawa 2016.10.03 01:05:00
@M_R: Hogy a migránsok megtanultak-e magyarul, nem valószínű, hogy a blogíró nem értette az angol mondatokat, az biztos. Pontosan lehetett érteni a háttérben mondottakat. (Nem Muci nevezte őket araboknak. -Afganisztánból is jöhetett arab, mint ahogy Bin Laden is "járt" arra.).
Sarakawa 2016.10.04 15:58:59
@szaszo71(D):
"Kicsit erőltetett", de más a kontextus. (Azért ha román nemzetiségű vagyok és Magyarországon élek, nyugodtan mondhatom, hogy "mi románok".)
Másrészt: háttérben lehetett hallani az angol mondatokat, Muci jól fordított.
Egyébként meg jártam jónéhány iszlám országban, meglehetősen sok arabbal találkoztam a nem arab országokban is. (Gyakran csak a beszédjükből jöttem rá, hogy "nem helyiek".)
Az azóta történtek -úgy tűnik- igazolják a Muci-féle "teóriát".
Mi a különbség a kockázati tőke és a karvalytőke között? Tudja valaki?    Én azt hiszem, tudom. Szerintem a kockázati tőke egy gazdasági, azon belül pénzügyi, azon belül vállalatfinanszírozási szakkifejezés; olyan finanszírozási módot jelöl, amivel…..
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..