Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kétrét

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdődjön tehát a Vese által beharangozott leitercunami az év sikerkönyvéből. Ne feledjük, a fordító a feltételezést is sértőnek találta, hogy ebben a könyvben bakik lehetnek. Nos tehát: „I set up the mini-disc recorder, and am all fingers and thumbs, dropping it twice…..
Kétrét 2012.07.29 17:28:22
@Kovácsné: "Változás akkor lenne, ha kivétel nélkül minden fordító összetömörülne egy szervezetben és az asztalra csapna, hogy gyerekek, ennyi pénzért nem. "

Igen, ez volna a természetes, létre kellene hozni egy ilyet.
Kétrét 2012.07.29 19:18:57
@armitage: a kartell nem csak olyan piacokon jöhet létre, ahol pár, nagy "multi" szereplő van, oligopol piacon?
Az, hogy senki se kérhessen egy bizonyos összegnél kevesebbet vmilyen szolgáltatásért (esetünkben a fordításért) az más dolog, nem? Utóbbi esetben a tisztes megélhetésről van szó, előbbiben meg az indokolatlanul nagy extraprofitról.
Kétrét 2012.07.29 21:54:39
@armitage: Annyira nem vagyok otthon a versenyjogban, de még egyszer, sztem ez a kartellezés tiltása a "nagypályás" szereplőkre van kitalálva, olyan ágazatokban, ahol nagyok a piacra lépés költségei, és ezért kevés a szereplő.
Az, ha egy kis- középvállalkozó tisztességes árat akar kérni vmilyen termékért/szolgáltatásért és ezért a többi hasonló terméket/szolgáltatást nyújtóval összefog, és leül tárgyalni a vevőkkel/megrendelőkkel, sztem egész más kategória.
Tovább folytatódott a spártai játék (lényege: mindenki adjon egy [vagy több] milliót)...Ld. bővebben itt: Cilinderes spártai kommandóval a Clear MagyarországértEgy ismeretlen olvasónk beküldte az összefoglalót, ami a rendezvényről készült. A vágatlan verzió (csak a téma…..
Elmentünk a hétvégén a kacifántos nevű Kézműves Magyar Ízek Vására rendezvényre a Millenárisra. Szakértője nem, azonban fogyasztója nagyon is vagyok a magyar mezőgazdasági termékeknek, illetve a magyar konyhának.  A rendezvény minőségi, prémium kategóriás magyar…..
Kétrét 2012.03.14 07:30:35
@Mj: A "rabszolgaság" helyzetével annyit talán tudunk tenni, hogy ha biztosan tudjuk egy helyről, hogy szemét módon bánnak a dolgozókkal, akkor meggondoljuk, hogy ott vásároljunk-e vagy sem, ennél többet én se akarok.
Kétrét 2012.03.15 08:45:30
@Mj: Szia, én is voltam könyvelő, tudom, milyen munka, és így mondom azt, hogy azt a napi nyolc-kilenc órát heti öt napban a légkondis irodában ülve nem lehet összehasonlítani a napi 12 órával heti 6 napban a forró kemencénél. Illetve össze lehet hasonlítani: az utóbbi jóval szarabb. Az egyik értékes végterméke a finom kenyér, a másiké a befizetett, vagy inkább így-úgy megspórolt adó dokumentálása (nem megteremtése).
Demagógia? Szerintem vannak különbségek, amiket észre kell venni. Demagógia az lenne, ha azt mondanám, minden főnök kizsákmányoló alak, vagy hogy csak a fizikai munka értékes, azért az gondolom lejött, hogy egyáltalán nem ezt akarom mondani.
Kétrét 2012.03.23 06:46:31
@Mj: Még egyszer a mondandóm lényege, ami mintha elkerülné a figyelmedet: szerinted a két munka ráfordítása energiában, időben azt kell eredményezze, hogy a könnyebben, kevesebb idő alatt elvégezhető, és egyébként lényegében kb. egy év alatt elsajátítható munkával háromszor, tízszer annyit is kereshessen az illető, és ez volna igazságos/helyes? Nincs itt valami diszkrepancia?
Egy újabb Néma Bob mű, elég rendhagyó írásmóddal. Felülsz a kis helyközi szerelvény egyik kocsijára. Leteszed magad az első szabad helyre, és előveszed az éppen nálad lévő olvasnivalót. Veled szemben leül egy csapzott alak. Kopott nadrág, kardigán, alatta kék ing. Majd…..
A HVG-ben jelent meg nemrég a cikk:Szcientológus prospektust osztogattak egy óvodábanÉrdemes elolvasni az egész cikket, a lényegi pontokat kiemelem:Egy XVI. kerületi önkormányzati óvodában pár hete egy egészségről szóló kiadványt kaptak a gyerekek. A szülők vették észre…..
Köszönjük Feri, megint megcsináltad, ez nehéz, sőt lehetetlen lesz túlteljesíteni! Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varjú László és Molnár Csaba beköltözött egy-egy avasi családhoz 3 napra, mivel egyik család levélben azzal fordult hozzájuk, hogy a politikusoknak fogalmuk sincs…..
Bazooka második beküldéséből lett poszt, és áll még neki sorban, úgyhogy erősen közeledik a mindenki által áhított RJB státusz felé. Amúgy nem vacakol apróságokkal, a blog történetének első Shakespeare-félrefordítását küldte el nekünk: Amennyiben a nagyokat is lehet…..
Innen indul a történet: http://hvg.hu/itthon/20120109_atv_helyreigazitas_tsakopoulos Röviden: a fenti cikk szerint az USA budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert szerintük félrefordították a hétfői interjút. Az ATV cáfolja a félrefordítást, és azt is,…..
Kétrét 2012.01.10 21:19:13
@Leiter Jakab: Nézd, a félreértés sosem véletlenül történik. Mikor nem vinnénk el a kérdést silány irányba? Ha elfeledkeznénk arról, hogy a fordítónak lehetnek előítéletei? És ezek - sajnos - néha látszanak a fordításon? Bár ne látszanának.
Kétrét 2012.01.10 22:00:26
@Leiter Jakab: még annyit, hogy egyáltalán nem azt akartam mondani, hogy a fordító "bérenc" lenne, ő nyilván azt gondolta, hogy az a helyes fordítás, amit ő leír. Csak annyit akartam mondani, hogy az előítéletek nem mindig tudatosulnak, és hogy ez probléma. De belátom, hogy jogos az a kérés, hogy a szöveggel foglalkozzunk inkább, függetlenül attól, miért fordították így, elnézést.
Végre-végre újra régi kedvencünk, hácsé. Bántóan sokat foglalkozott a saját blogjával, de EU-barátian letelefonáltunk neki, így most Minket is megtisztelt egy poszttal. Köszönjük Neki! Év végi-eleji művészeti körkérdésünk VI. Megkérdeztük Varga-Andinger Zsolt…..
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
Ha bármi olyan eszedbe jut, amit szeretnél a blogon megírni, de konkrétan nem kapcsolódik egyetlen poszthoz sem, akkor annak itt a helye - offolj bátran, itt szabad a pálya!..
Kétrét 2011.12.31 08:10:26
@Leiter Jakab: Elolvastam az érveid, nem vagyok túl csökönyös alak, de továbbra is azt gondolom, hogy nekem van igazam (milyen meglepő ez egy internetes fórumon :-)). Ha sokattűrő Hillary a törvények magyarországi következményein kívül (pl. a jegybank nem lesz független a kormánytól, quelle horreur) a külföld válaszára is utalni akart volna, akkor azt írja, hogy ""please consider the consequences in case the cardinal laws are passed...", és nem azt, hogy " consider the full impact of the cardinal laws, should they take effect next month without changes."
Ennek az utóbbi mondatnak pontosabb fordítása a "törvények minden hatását."

Te azt írod, ez nem fontos. Azért fontos, mert pl. a fórumon is beírta valaki, hogy szerinte ez a "fenyegető" mondat a leglényegesebb az egész levélben (vagyis a téves fordításból adódik a tévesd értelmezés), holott az eredeti mondat annyira nem fenyegető. Bár az lehet, hogy a levél egészében virágnyelven lényegében ez van leírva (ha makacskodsz, megbánod), de a fordító ragaszkodjon a virágnyelvhez, és ne vegye keményebbre a figurát, ami egyébként beleillik a Népszabadság koncepciójába (a külföld az egyetlen remény az Orbán-diktatúra ellen), ezért a fordító tudatosan vagy sem, de ehhez a koncepcióhoz idomult. Szerintem ez nem elég tárgyilagos hozzáállás. Kb. ennyi.
Rájöttem! Világvége 2011.11.11 13:01:00
  Nemsokára itt a világvége.Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyszercsak megfagy a föld,  vagy egy mutáns vírus mindenkit elpusztít, vagy egy meteorit csapodik be, ahogy az amerikai filmeken szokott lenni. A mostani világvége az eddig megszokott életünk végét…..
Kétrét 2011.11.17 08:34:31
@shitgun: Elég egy vetési naptár, kiszórod a magokat, aztán ősszel sorban állunk a hordánkkal a cuccosért.
Előzmény: A szcientológia székházvásárlásának története (2001 - ?), I. rész, II. részEz hangzott el a tegnapi rendezvényen (ez került ki a Szcientológusok Facebook-csoport oldalára):..
  CAUTION!!-csak semmi  vicc, minden halálkomoly itten alább!! "Egy légi balátomat hívják úgy, hogy Fikusz Kukisz..."/humoros szöveg a Brályen Életéből/ Úgyhogy a 70-es évek politikjai vicceiről, amik az akkori Pártunk főiskoláján [foxi-maxinak…..
Kétrét 2011.11.03 14:20:17
@Frick László Emlékzenekar: A mai standuposok közül Bödöcs Tibor is ilyen elvileg a zala megyei tudósításaival. De rajtuk (a mostani standuposokon) is érezni, hogy fáradnak, paneleket használnak. Mondjuk nehéz meló lehet.
Humor szempontjából nekem pl.a Pintér Béla társulat előadásai jöttek be, a Parasztoperán, ami épp ilyen élőemberközeli, könnyesre röhögtem magam.
Egy ideig akkor is, mikor elővettem KArinthy "Az első magyar fénymázkészítő" és a "Kergék", modern kiállításkritika írásait, de ez már elmúlt.
Képregényes humorban meg az Iznogoud a kedvencem, ez arról szól, hogy a nagyvezérnek az a rögeszméje, hogy ő akar lenni a kalifa a kalifa helyett, és különböző merényleteket talál ki a kalifa ellen. A dagi és lusta kalifa viszont meg van róla győződve, hogy Iznogoud a legjobb haverja, és mindig kitalál valamit, hogy szórakoztassa!
(Ez van rajzfilmen is, de képregényben jobb, az az eredeti).
(az előző bejegyzés folytatása) 2006. augusztus végén hagytuk abba. Ekkora már az egyházé volt az épület, és összegyűlt 850 millió forint a felújításra és a berendezésre...
Kétrét 2011.10.18 21:34:56
@bIasius: Nagyon helyes, hogy nem általánosítasz, Hubbard viszont megteszi.
A gyógyszergyárak valóban sötét üzleteket csinálnak, de ezt nem lehet érvként használni arra, hogy alátámassza Hubbard általánosító állításait a pszichiáterekről.
Íme egy Hubbard idézet, amelyben a pszichiátereket, általában az összeset vérszomjas őrültnek nevezi:
"Psychiatry and psychiatrist are easily redefined to mean 'an antisocial enemy of the people.' This takes the kill-crazy psychiatrist off the preferred list of professions. This is a good use of the technique [of redefining words] as for a century the psychiatrist has been setting an all-time record for inhumanity to Man."

Hubbard pszichiáter-ellenességére nyilván nincs racionális magyarázat. Az itt oldalt hirdetett Hubbard-életrajz szerint fiatal korától kezdve üldözési mániája volt (rendszeresen írt feljelentéseket az FBI-nak, ahol ezért azt írták az aktájára: valószínűleg zavartodott elméjű), és egy idő után a fő ellenségeit a pszichiáterekben találta meg.
Ezek az adatok.
Kétrét 2011.10.19 04:57:04
@bIasius: Nem használtam arra, nem értem, ezt miért írod.
Kétrét 2011.10.19 05:04:26
@bIasius: Mindössze rá akartam mutatni, hogy elég nagy eltérés van a te hozzáállásod közt a psziciáterekhez (nem általánosítok, alapvetően segíteni szeretnének) és Hubbardé között (a pszichiáterek vérszomjas őrültek, az emberek ellenségei). Pusztán racionálisan nézve sem lehet igaz mind a kettő.
A birminghami szcientológia szervezetből "kikerült" egy köteg e-mail a netre (forrás: Anonymous fórum).A legérdekesebbnek ezt a képet találtam, amely Hubbard anyagainak eladására buzdítja a Michelle nevű birminghami könyvértékesítőt. A feladója a New Era Publications (az…..
  Az első hírek rideg tényszerűséggel és röviden számoltak be Makovecz Imre, a kedden 76 éves korában elhunyt építészmérnök halálhíréről. A szinte tapinthatóan döbbent csend után már aznap megjelentek az első nekrológok, melyek politikai oldalak vérmérséklete…..
Kétrét 2011.10.03 21:22:05
@Arma Gedeon2: Sztem te nagyon elmentél a lényeg mellett... vajon más festők, írók, költők megítélésénél mennyire mérvadó, ha esetleg tagjai voltak ilyen-olyan páholyoknak? Vagy úgy gondolod, hogy aki ránéz az épületeire, azokon keresztül "belemegy" valami ártó hatás, ami a szabadkőművességtől jön? Ha jól tudom, Kós Károlynak a céhjele vagy mije is bagoly volt, akkor nyilván ő is csúnya szabadkőműves? Mit tudunk akkor pl. Rembrandt, Mozart, Goethe és a többiek műveiben elrejtett gonosz dolgokról, hisz tudtommal ők is tagjai voltak különféle furcsa közösségeknek, akkor ez marha lényeges az ő esetükben is?
Komolyan, ez vmi paranoia nálad, olyan Dan Brown szintű scifibe illő.
Kétrét 2011.10.03 21:29:39
@Arma Gedeon2: Arról, hogy "nem volt agya": nézd meg pl. a Mindentudás Egyetemén tartott előadását, és azt, hogyan reagált a közönség a szavaira (nehezen hagytak bárkit is hidegen). Aztán próbálj meg te is úgy beszélni egy órán keresztül bármekkora közönséghez, hogy ennyire kizökkents őket a kényelmes tompulásból és elgondolkoztasd őket.
Kétrét 2011.10.03 21:56:32
@Arma Gedeon2: Épp Trianonról beszélve ugyanazt a "nyugati háttérhatalmat" emlegette ő is, aki - szerinte - ma is Magyarország gyarmatosításán munkálkodik. Hányszor elmondta, hogy csak magunkra támaszkodva, nem idegen érdekeket szolgálva van esélyünk a túlélésre.

Szerintem mást jelent a hipnotizálás, és mást az, ha valakinek oda "kell" figyelni a szavaira, mert látszik rajta, hogy van élettapasztalata, mélyen és alaposan gondolkodik, stb. Manapság annyira eluralkodott a közbeszédben a totális semmitmondás és mellébeszélés, hogy ő nekem üdítő színfolt volt mindig.
Vastagbőr Leszalámizva 2011.09.14 13:01:00
Szép munka volt uraim, az Index leszalámizva. Mi lesz a következő? Szeptember 5-én, 11 év után felmondott a legnagyobb online újság főszerkesztője, az Internetto-alapító Uj Péter. Rövid hírecske, még kevesebb reakció. Pedig ez nagyobb dolog annál, hogy csak így elsikkadjon . Egy…..
Modorosblog Önmerénylet 2011.09.11 14:46:00
Ne! Téged ennyire megvezettek ezek az összeesküvés-elméletesek? Ezt nem mondod komolyan... Youtube-műveltségnek hívjuk mi ezt a haverokkal - és azok tényleg nem hülye gyerekek: fizikusok, kémikusok, matematikusok, szóval ők tényleg tudják, hogy hogy működik a világ…..
Rájöttem! Geszti Péter 2011.08.08 17:07:00
Szövegíró, énekes, üzletember, ötletgazda. Geszti Péter az egyik legtehetségesebb magyar ember, túlzás nélkül arannyá válik, amihez hozzányúl. Remekül bánik a nyelvvel, szellemes szóviccein egy egész generáció nőtt föl. Pillanatra sem tud megpihenni, láthatóan sosem az…..
Rájöttem! Kommentelők 2011.07.20 10:38:00
Az internet egyik legfőbb vívmánya az úgynevezett webkettő kialakulása. Régen, ha nem értettünk egyet egy újságcikkel, olvasói levelet kellett írni, vagy betelefonálni a szerkesztőségbe, ahol a titkárnő persze letagadta a "bátor" cikkírót. Ma pillanatok…..
Kétrét 2011.08.05 15:44:20
@bicepsz: végre egy intelligens paraszt.
A nehéz kezdet ellenére Mészáros Ferenc szcientológus fociedző sikerrel vette az akadályt, feljutott a PMFC az NB I-be.Az egyházban mi másként, mint a szcientológia elsöprő sikereként élték meg ezt. Ezt küldte ki Kunfalvy Ákos "szabadságérmes" szcientológus Hubbard…..
Rájöttem! Vénasszony 2011.06.09 11:34:00
Vannak emberek akik éretlenül szakítják le az almát is a fáról, míg mások csak a szaftos gyümölcsöket szeretik fogyasztani.Megint mások azonban élnek-halnak az aszaltszilváért...